Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Volga kestast tehtud kustomid.
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Volga kestast tehtud kustomid.   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
kalev35

Volga kestast tehtud kustomid.
Oli siin ettepanek, et annaks teada, mida selle autodisaini juures silmas pidada... Sai meenutatud ammustel aegadel uuritud asju.
Volga M21 sai siis alla võetud ja põhilised jooned maha märgitud.
(+) on siis hea, (-) halb lahendus.

võrdluseks siis teised Venemaal ehitatud Volga kloonid (minu teada on neid seal 2tk. - V12 vigur otsaga Saksamaal)
Volga BMW V12 mootoriga (viimati valminud)

ja Volga RCM BMW R6 mootoriga

varem märgitud, et pole õnnestunud disain (arvestades, mitu $$$$$$ nende autode ehitus maksma läks ja millised on osade hankimise võimalused)

mõlema auto puhul on eksitud RÄNGALT samas kohas: -Mitte kunagi ei 'lõigata' ukse/luugi joonega kere detaile ja kumerusi! (1), akna liist ja esitiib?(2), suunatuli pole selle mudeli ooperist(3)

Teiselt poolt on Volga kere väga raske muuta ja kaheukseliseks teha just selle voldikese pärast küljel. (56 Ford, mille koopia M21 on, ja mida 2d kerega tehti, on küljevolt mujal). Volga oligi algselt mõeldud ainult 4-ukselisena. :(
Sai ise sama probleemi kallal pead murtud ja tulemus selline, ka kere kujunduse ämbrid märgitud (kuigi paar asja olid taotluslikud - vot nüüd vabandan - eesmärk oli HELESINISE ESMASPÄEVA VOLGA)

endal kahju, et ei õnnestunud õigel ajal mootori muretsemine ja sai BMW 2,9L R6 vahele... aga see on hoopis teine teema!

Foorumis ka üks disaini õppiv / õppinud liige, kes ka neid autode joonistusi teinud oma www lehel, ehk oskab tema miskit täiendada? Kindlasti on veel neid põhimõtteid, mida sõidukite disaini puhul arvesse võetakse.

paar linki ka siia juurde leitud disaini teemale:
http://carspyshots.proboards2.com/index.cgi?board=design
http://www.gmecca.com/byorc/

E: Ilusatel ja proportsioonis autodel on tavaliselt ainult 1 'koondumispunkt'. igaüks võib ise oma lemmikauto pildi peal seda asja järgi proovida!

23.04.2004 at 14:13
Last edited 23.04.2004 at 14:17 by kalev35
vkx

No mina ei ole joonistamist ega joonestamist õppinud, puudub mul ka kunsti loomise anne. Küll on mul aga kodus kapitäis erinevaid USA raua teemalisi ajakirju, nende hulgas ka "Rod & Custom", kust on saanud imetleda erinevaid custom`eid ja hot rod`e ning konkreetse masinate ehitusstiili austajana julgen arvata, et oskan ka objektiivselt öelda, milline custom on õnnestunud ja lihtsalt silmale ilus vaadata ning milline mitte, olenemata nendest koondumispunktidest ja liigsetesse autoehitus peensustesse laskumata. Vaadates nüüd neid kolme ülal ära toodud näidet julgen mina küll väita, et need kaks vene customit näevad igal juhul "õigemad" ja stiilsemad ning ilusamad välja kui see eestis valmistatud ..."asi". Sorry, ei taha siin selle eesti "asja" omanikku ja tegijaid solvata aga seda masinat vaadates jääb mulle mulje, nagu selle tegijad küll kangesti tahtsid valmis teha midagi erilist ja "kõva" aga oskustest ja teadmistest jäi puudu ja siis mindi kergema vastupanu teed ja tehti nii nagu osati. Peale vaadates tundub, nagu oleks lihtsalt katuse tagumine osa vahelt ära lõigatud ja taga klaas lähemale toodud, tekitades sellega ebaproportsionaalselt pika ja koleda tagumiku ning kogu moos. Mingeid maailmas üldtuntud ja levinuid customeerimise võtteid, mida oleks loogiline olnud kasutada ühest 4ja ukselisest Volgast 2he ukseliseks customiks ümberehitamise juures, mina küll ei suuda selle masina juures leida. On need aga olemas nende vene masinate juures. Üheks näiteks tooks IMO elementaarse asja taolise projekti puhul: esi uste pikendamine. Muideks, minu mäletamist mööda ei ole selle musta customi ehituses kasutatud ühtegi Volga originaalset kere detaili, tegemist peaks olema täiesti käsitsi klaasriidest voolitud kerega, lihtsalt eeskujuks oli "vana" Volga. Sinine aga peaks olema ehe metallist custom.
Ütlen veel korra, et ma ei soovi kedagi solvata ja olen kindel, õigemini loodan, et selle auto ehitusse on kindlasti pandud suur hulk tööd ja vaeva ja see fakt iseenesest, et keegi võttis kätte ja üritas ise oma kätega midagi siin eestis valmis teha, väärib kindlasti austust. Ja nohh... nagu öeldakse, et ilu on vaataja silmades ja lisaks on tegemist maitse asjaga aga maitse üle ei vaielda, vaid... ;)

23.04.2004 at 18:05
newton

Moderator
Appi-appi, tuleb välja, et Firebird on kole auto:

23.04.2004 at 23:23
Vanaisa

Moderator
Ma usun, et siin on tegu sama asjaga, kui vaidlusega kunstnike vahel, et milline on naise ilu ideaal...
Rubens arvas ühte, teised teist....

23.04.2004 at 00:10
Last edited 23.04.2004 at 00:11 by Vanaisa (Moderator)
Joel

Nõustun, et tegemist on maitseküsimusega. Nimetatud lõikumisjooned võivad erineva kerekujuga autodel geomeetriliselt sootuks erineva tulemuse välja anda. Sealjuures esteetiline/maitseline külg aga ei pruugi nimetatud geomeetriaga üldsegi mitte samas taktis liikuda. Ennevanasti ju lõiguti koguaeg kumerusi ustega ära ja keegi ei pidanud seda veaks...

Kõnealused "Volgad" on minu mäletamist mööda mõlemad BMW tuletised - must 850 CSi derivaat ja sinine vene raua ja M3 hübriid. Minu maitse järgi tundub must dünaamilisem, samas on musta kujundajatel ka vabamad käed olnud, pleki asemel klaasriiet voolides. Eesti kupee-Volga näeb kangesti El Camino-moodi välja, ehkki eesmärgiks oli ilmselt siiski kupee - vahest ehk tasuks kaaluda pika saba lühendamist või siis hoopis kastiks tegemist, tunduks ehk vähe loomulikum...

23.04.2004 at 01:02
kalev35

Ma hakkasin Volga kallal 1994 tegemisi planeerima ja sai ka aasta lõpus liikuma.
Sinine RCM tehti valmis 1999 aastaks (kirjas 1997). Millal alustati, ei tea. Mina kirusin, et pappi polnud kogu aeg võtta ja nüüd venelased tegid asja enne valmis! (NAMI abiga pole miski probleem - projektiautot alustas üks eraisik ja oli raha puudusel sunnitud selle müüma). Motorex'il kohtusin ZaRuljom fotograafiga, kes ka selle RCM'i pildid oli ajakirja jaoks teinud. Tema arvates oli minu 'pika tagumikuga' Volga tunduvalt parem (loe: talle meeldis rohkem). Musta V12 -t pidasin algul selleks RCM'iks, sest Helsinki 2000 a HotRodShow üritusele paluti mul leida ka selle sinise omanik ja mõlemad autod kohale saada...
Sinine oli kadunud, ka Venemaal ei teadnud selle saatusest mitte keegi ja siis ilmus välja must V12. Tundus, et on sama auto... E: doonoriteks lõigati 2(!) korras BMW 850CSi.
http://www.geocities.com/medvezhonoks/indexvolga.html

üks asi veel... üllatuse valmistas M21 'pika tagumikuga' - ei ole fotogeeniline - pildista, kuidas tahad, no ei ole nagu elus! (sama ka Volvo P1800 Saint, mis elusast peast on tunduvalt parem kui pildil)

24.04.2004 at 09:02
Last edited 24.04.2004 at 09:17 by kalev35
twist
Nonii, tõstan vana teema üles huvitava lingiga, mis ma Interneti avarustest leidsin.
http://www.gaz21volga.com/Custom/_tuning.htm
Seal nii mõndagi uut ja huvitavat :)

07.03.2007 at 21:09
reimo
Sorry, aga minu arvates on need kaks lihtsalt koledad - see chopatud variant teeb asja väga raskepäraseks ja teise ümmargused rattakoopad ei lähe Volgale mitte...
edit: nüüd saan mis selle madala puhul eriti häirib - vastu maad nina, Volga peab olema kikkis, nagu noor lennuk - kohe tõusen lendu...

07.03.2007 at 21:50
1 edit. Last edited 07.03.2007 at 21:51 by reimo
hunt

Volga küll see asi ei ole, mis kikkis peab olema !

Mulle igatahes see must meeldib.

Aga see roheline on küll tõeline : made in Armeenia .

07.03.2007 at 21:59
1 edit. Last edited 08.03.2007 at 10:12 by hunt
twist
quote:
reimo: Sorry, aga minu arvates on need kaks lihtsalt koledad - see chopatud variant teeb asja väga raskepäraseks ja teise ümmargused rattakoopad ei lähe Volgale mitte...
edit: nüüd saan mis selle madala puhul eriti häirib - vastu maad nina, Volga peab olema kikkis, nagu noor lennuk - kohe tõusen lendu...

Need ongi paljude tjuunijate põhivead. Visatakse suvapapud alla ja lõigatakse/keevitatakse tiivad kohe ümmarguseks, pannakse suvaline BMW(isegi GAZ 24) jne... sild ette ja ongi nina maas nagu politseikoeral.
Aga näiteks ka peaaegu korralikult tehtud coupe/2d HT s.t. ei ole autot keskelt lühemaks võetud ega muud üldjuhul s****ti välja kukkuvaid tjuuninguvõtteid kasutatud:

Sellel lingil on veel igasuguseid 21-st "customeid"
http://www.gaz21volga.com/Custom/_tuning.htm

07.03.2007 at 22:15
twist
On ka halenaljakaid kabriolette(IMO koorikkatus oleks natukenegi ilusam välja tulnud):

või faetone:

07.03.2007 at 22:29
Jarmo

Kuram, mul ei ole mitte midagi venemaa ja -rahva vastu, kuid IMO pole veel läbi interneti ega ka muidu näinud mitte ühtki sealmaal tehtud kustomit, mis ei oleks täielik maitsetuse tipp. Okei, tegelikult valetan, sellel El-Motors'i Volgal: http://www.gaz21volga.com/Custom/rcm/rcm.htm on tegelikult suht (rõhutan: suht, mitte täitsa) kena tulemus.
Sellest mattmustast saaks ka asja, kui lasta korralikult madalaks ning need tobedad laiad veljed-rehvid taga asendada esimeste mõõdu järgi + nipet-näpet veel ja hakkabki juba täitsa rahuldava kustomi nägu võtma.

Kui näiteks selle kavandi: http://i12.photobucket.com/albums/a219/Peltirumpu/Volga2.jpg järgi teha Volgat, siis oleks juba väga hea. Kuidagi siin meie- ja lähikandis siiski see hotrodi ja kustomiteema siiski veel väga vaevaliselt areneb, siiamaani võib leida netist, kuidas keegi on jälle a la Moskvitsh 407-le või Volgale vms spoilereid, valuvelgi ja muud jura külge pookinud.

Ja noh, ma va kõva jutumees, pole ise ikka veel siiamaani suutnud oma projekti edasi liigutada.

Edit: Type-O.

07.03.2007 at 23:55
2 edits. Last edited 07.03.2007 at 00:26 by Jarmo
Jarmo

Veel üks näide maitselagedusest meie omas riigis: http://www.carrating.org/car.php?13385

07.03.2007 at 00:01
wax

quote:
chopper: Veel üks näide
Siin paraku tegu Moskvichi, mitte Volgaga :)

08.03.2007 at 08:50
Jarmo

Ma ei öelnudki, et tegu Volgaga, vaid üldises plaanis jõledustega. Läksin vist offtopicuks kätte.

08.03.2007 at 09:07
Vatever

See Volga oma silmaga Riias messil nähtud http://www.gaz21volga.com/Custom/alevelv12/alevelv12.htm

Ma pole küll mingi autoehitusekspert,kuid mulle see auto väga meeldis,kuskil viimistluses miski silma ei riivanud.

08.03.2007 at 11:01
Valmet

Mina soovitan kriitilisematel meestel omas mõttes igale projektile ka maksumus juurde mõelda. Nendel kiidetud Volgadel on minu teada hind ka olemas. Aga eks chopatud Volga on veits nadi juba eos, kuna vene insenerid/disainerid choperdasid mõnda ühendriikide autot omalajal Volga saamiseks.

08.03.2007 at 21:10
Stealth

Pole küll GAZ 21 ja customi stiilist on ka asi kaugel, aga virtuaaltuuningu näol tehtuna tundub ta päris omapäraselt stiilne olevat:

09.03.2007 at 01:17
corylus
Selle Volgaga on vaeva nähtud, üpris kenakene teine.
http://halbot.haluze.sk/?id=2729

10.03.2007 at 20:45
90Deville

See on tegelikult Bmw,mille välisplekkidele on Volga omade kuju antud.

10.03.2007 at 20:51
anryo
Muidu on see väga ilus, kuid:
- katuse kuju ei lähe üldse teemasse
- esiklaasi kaldenurk liiga väike, oleks nati rohkem püsti oleks palju kenam

11.03.2007 at 11:09
reimo
Katust ja esiklaasi vaadates on näha, et siin vist tõesti ainult klaasidest allpool olev plekiring Volga moodi tehtud, kõrgemal tundub vähemalt minu silmale puhas 600 BMW
Aga see 24 on küll ilus.

11.03.2007 at 12:39
1 edit. Last edited 11.03.2007 at 12:40 by reimo
PlyVal64
quote:
reimo: Katust ja esiklaasi vaadates on näha, et siin vist tõesti ainult klaasidest allpool olev plekiring Volga moodi tehtud, kõrgemal tundub vähemalt minu silmale puhas 600 BMW
See ongi puhas bemar moditud Gaz21 plekkidega. Igastahes ilusam, kui originaal.

11.03.2007 at 14:18
anryo
Aga roolil oleva BMW märgi oleks võinud küll asendada millegi muuga.

11.03.2007 at 15:56
reimo
quote:
PlyVal64: See ongi puhas bemar moditud Gaz21 plekkidega. Igastahes ilusam, kui originaal.
Õgem vist 21 moodi plekkidega :D
Tõenäoliselt on 21 detailid ainult esimesed suunad, tagatuled, numbrituli ja võib-olla mõned iluliistud.

11.03.2007 at 16:25
2 edits. Last edited 11.03.2007 at 16:29 by reimo
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Volga kestast tehtud kustomid.   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.