Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Radiaatori jootmine....
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Radiaatori jootmine....   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
Kert
Radiaatori jootmine....
Kes oskab öelda millega saab radiaatorit joota, ja samas kust ma seda osta saaksin?

25.10.2002 at 12:40
Ragnar
Radiaatori jootmine....
ma jootsin edukalt tinaga. Kolb peab suur olema!

25.10.2002 at 13:18
Kert
Radiaatori jootmine....
Sain juba juba kõik vajaliku mida tarvis läeb.....

-Tina
- Mingi X pasta vene ajast mille koostist keegi ei tia kuid pidi väga hea olema ja siiani kõik radikad on korda saadud
- Vase leht

25.10.2002 at 13:25
rustang

Moderator
Radiaatori jootmine....
Väga hea räbusti on see, millega vasktorusid joodetakse. Saab torutöödele spetsialiseerunud poodidest.

25.10.2002 at 13:30
Kert
Radiaatori jootmine....
Nujahh.... nüüd selgus et teine hoopis plastmassist..:(

Mis sellega teha? või tuleb lihtsalt uus osta?

25.10.2002 at 13:55
camsist

Radiaatori jootmine....
Ise olen plastist radikat paiganud minigi CRC kahe-komponendilise ködiga, hõõrud näppudevahel kuumaks ja surud augupeale. Püsib normaalselt aga üldiselt mitte üle aasta.

25.10.2002 at 13:58
Kert
Radiaatori jootmine....
Aga kui kasutaks näiteks mingit klaasriide tükki siis seda crc komponenti plus veel mingit liimi...?

25.10.2002 at 14:01
camsist

Radiaatori jootmine....
Pole mõtet IMO, see crc möga on tugev materjal kui ära kuivab. Paigaldamisel põhirõhk suunata aluspinna puhtusele, crc ise puruks ei lähe ja aastatega ei kulu aga kipub lahti kooruma kui korralikult ei pane.

25.10.2002 at 14:20
valts
Radiaatori jootmine....
quote:
Kert: Aga kui kasutaks näiteks mingit klaasriide tükki siis seda crc komponenti plus veel mingit liimi...?
mu masinal oli lapitud klaas riide ja epo liimiga vanni seestpoolt aga lõhki läks ja ei saanud muud kui ostsin uue radika sest seda vanni ei saa vahetada - valtsid ei jää äärtes pidama

25.10.2002 at 14:21
Quattro

Radiaatori jootmine....
Kauplustes on müügil mingi 2 komponentne liim, mis on mõeldud plastmassi liimimiseks ja kannatab kuuma ka üle 200 kraadi. Pakendatud 2 süstlataolise asja sisse. Nime ei märeta, aga väärt asi on. Kuivab ka kiirelt.

25.10.2002 at 14:29
Kert
Radiaatori jootmine....
Tundub et see vast kõige targem tegu....

25.10.2002 at 14:31
camsist

Radiaatori jootmine....
Siukseid liime olen ka proovind aga see kahekomp. tahkem värk on minumeelest parem. Mul lekkis ka radiskas suvel nagu mahlakask, toppisin seda crc värki paksult peale ja siiamaani peab ilusti. Ise olen vähemalt rahul.

25.10.2002 at 14:34
valts
Radiaatori jootmine....
quote:
Quattro: Kauplustes on müügil mingi 2 komponentne liim, mis on mõeldud plastmassi liimimiseks ja kannatab kuuma ka üle 200 kraadi. Pakendatud 2 süstlataolise asja sisse. Nime ei märeta, aga väärt asi on. Kuivab ka kiirelt.
Loctite peaks selle liimi tootja olema - liimisin sellega piduri klotse ja jäi kinni kyll

25.10.2002 at 14:34
bels
Radiaatori jootmine....
oldsil liimisin radikat just sellise kahekomponentse värgiga. aasta on pidanud. tingimuseks on see, et eelnevalt tuleb pind jõle piinlikult puhtaks teha. mina pesin atsetooniga. sentimeetri pikkusele praole kulus kogu see värk ära. masterid arvasid kyll, et see abi ajutine ja ei kestvat yle 2 kuu aga seni jahutusvedelik sees ja korralik surve taga.

edit: kuni postitust nikerdasin ilmus ka liimi õge nimi...

25.10.2002 at 14:40
Last edited 25.10.2002 at 14:41 by bels
AjuVant
Radiaatori jootmine....
Minu scottsil on radikas korra tiivikusse kukkunud või vastupidi :) ja pärast on lappimiseks kasutatud ilmselt kõiki eelpool nimetatud variante - asi pidas vett ilusti, niikui aga vee välja lasin ja tosooliga asendasin, hakkasid kõik need augud läbi laskma. Niipalju kui minul kogemusi lapitud radikatega on, siis reeglina üle aasta nad ei taha kesta....
Seoses sellega, kui kellegi vedeleb scottsile sobiv radikas, siis äkki saab kaubale?

25.10.2002 at 14:55
Raul
Radiaatori jootmine....
quote:
AjuVant: Minu scottsil on radikas korra tiivikusse kukkunud või vastupidi :) ja pärast on lappimiseks kasutatud ilmselt kõiki eelpool nimetatud variante

Olen ka sellega kokku puutunud, radikas oli suht pikalt lõhki ja alumiiniumradikaga nagu palju võimalusi ei ole. Siiski soovitati viia Kadaka teele TAK-i ja mõnele töömehele vaikselt ette näidata, seal nad ju päevast-päeva sellega tegelevad ja töö pisi korralik olema ...vaadati üle ja aravati et egas suurt lootust ei ole aga lubasid siiski proovida...kogu kannatada saanud ala puhastati ja lapiti EPO-ga ning lõpuks valati kogu tiiviku jälg veel epoga üle ka. Kogu katsetuse eest taheti 500 eeku ja siiamaani on vastu pidanud. Igatahes tuleb mul odavam kord aastas 500eeku lappimisele kulutada kui ~7000 eest uus radikas osta.

25.10.2002 at 23:16
mrtn
Radiaatori jootmine....
7000,- ? paha. kas kloone ei tehta, a la Nissen?

25.10.2002 at 01:57
viplala
Radiaatori jootmine....
Üldjuhul ei saa plastikust vanni liimidega pidama, kuna plastmass hakkab kuumaga mängima teisiti kui liim. kui on väga kallis radikas siis soovitan pöörduda hiiule Salve 4 b või c, täpselt ei mäleta. Seal on üks radika parandaja kes teeb uue vanni vaskplekist ja vajadusel vahetab sees ka kärjed ära.

26.10.2002 at 13:44
Olds

Radiaatori jootmine....
Mina sain ka tinaga hakkama. Kuna jootekolbi polnud võtta, kasutasin leeklampi. Soovitus-kui tahad ilusat jootmist, ära leeklampi kasuta. Radikas, mida jootsin kuulus GAZ66-le, seega po```i.

26.10.2002 at 19:35
Raul
Radiaatori jootmine....
quote:
Olds: Soovitus-kui tahad ilusat jootmist, ära leeklampi kasuta. .

Plastmassi vist suht raske tinaga parandada??? ;)

26.10.2002 at 23:31
hirax

Radiaatori jootmine....
quote:
viplala: uue vanni vaskplekist

Olen isegi sellist varianti kuulnud, üsnagi levinud.
Omal lappisin ka radika mingi kahekomponedilisega. Marki ei tea - oli mingi hüpermegagiga (mitte teleturg), töö juurest näpuotsatäie võtsin. 3a juba kestab:)

Edit: uups mul metalist radikas ju

26.10.2002 at 23:51
Last edited 26.10.2002 at 23:53 by hirax
LaSa

Moderator
Radiaatori jootmine....
Nüüd siis mul kah probleem, et radikat vaja joota .. :(

Kas kõlbab tavaline jootetina või peab selleks mingit spetstina kasutama? Kas piisab ka mingist tavalisest kiirkolvist (või kuidas neid päästikuga ja ruttu kuumaks minevaid kutsutaksegi) või on vaja mingit väga suur ja suure võimsusega kolbi?

Auk tundub olema mitte väga suur: selline, et nati tilgub ja kui enam ei tilgu, pahistab veidi auru... Radikat pole veel maha kiskunud, seega täpselt ei tea.

22.04.2004 at 12:25
Ras
Radiaatori jootmine....
ma kord proovisin ka radikat ise parandada, võtsin suure otsaga kolbi ja tina ja mingit ainet aga hakkama ei saanud. Nüüd viisin tartus bussiparki ja jälgisin kuida tehakse. Vanal oli seal selline rauast terava otsaga pulk mille ta gaasitulel kuumaks lasi. Siis puhastas pinna ja võttis tina ja mingit pastat. Tundus maru lihtne. Sain aru et peab olema ikka kõva kuumus et pidama see jääks

22.04.2004 at 12:35
diesel
Radiaatori jootmine....
quote:
LaSa: Nüüd siis mul kah probleem, et radikat vaja joota .. :(
aga jooda siis. kas ta vett enam ei taha? anna siis õlut või midagi :)
tegelt, kui vanasti (loe: jube ammu) sai sellist asja proovitud, siis tahtis küll õige jämedat kolbi saada. need elektroonikute sitanikerdised ei jõua mettalit soojaks ajada. tina kohta ei mõista öelda, vene ajal valikut põlnd (vist?) ja see mis oli, see ka kõlbas.

22.04.2004 at 12:38
madis
Radiaatori jootmine....
Jooda pliivaba tinaga, kasutatakse torutöödel. Pliivaba on kõvem ja sulab kõrgemal temperatuuril - peaks paremini kestma niisiis.

22.04.2004 at 12:40
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Radiaatori jootmine....   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.