Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Palun nõuandeid kere tegemisel
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Palun nõuandeid kere tegemisel  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
Tyymiiz

Palun nõuandeid kere tegemisel
Tervist kaaskannatajad,-võitlejad
Nabiksin mõned minutid teie väärtuslikust elust . Nimelt olen tegemas parasjagu üht Chevy Astro keret, millega seoses on tekkinud mul mõningased küsimused, ehk keegi on nõus mind abistama.
Plaanis alustada kere tegemist altpoolt üles- kerelt on eemaldatud kõik liikumiseks vajalik ja istub ta treiler/puki otsas. Lasen nüüd traatharjaga kõik võimalikult puhtaks, kannan peale krundi ning siis bituumenbaasil põhjamastiksi + kivikaitse, krunt on korrostop .
Küsimus: kas kellelgi on korrostopiga eelnevaid kogemusi ? kas ja kuidas kestab, kas tasub kasutada ?
Lihtsam jah oleks kuhugi remondikohta, värvitöökotta viia aga kogu idee seisnebki omale lisaoskuste saamises ning soovis oma kätega asju teha !

16.06.2011 at 09:11
1 edit. Last edited 16.06.2011 at 14:24 by Tyymiiz
R.Ott

Endalgi puhkuse ajal plaanis üks masin "ära mäkerdada" :)

See teema peaks palju vastuseid andma:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=6662

16.06.2011 at 13:34
Motorist

Esitex : kui küsid nõu siis pakun sulle et kas potti või panni, vajadusel saab ka kastruli.... :D

Tegelt:
Töö algus on peaaegu õige. Kuid traatrhari ja bituumenmastiks.... See pole see.
Kogu finantsi ja tassi kere liivapritsi. Seal kantakse peale epokrunt ja sinu soovil ka ntx veoki raamivärv... Sinna peale võid määrida mida iganes süda lustib, kasvõi võid :) Aluspind peaks palju kannatama.
Oluline on ennem kere ära keevitada.
Bituumen kuivab lõpuks ära ja koorub maha. See ei kõlba kuhugi.
Terosoni kaubamärgi all müüdi ühte kautšuki baasil mastiksit mis sobib koobastesse kivikaitseks, põhja alla pigem pvc baasil mastiks. See ei kooru maha. Muidugist peab selle veoki raamivärvi seal siis enne kõige karedama karestusmatiga ära matistama( nn karukeel)
Traatharjaga võid vaid enne puhastada pinda ette, enne kui keevitama hakkad ja otsid aukude kõrval ilusamat pleki pinda. Muidugist ei tohiks unustada et kõik paigad mis on tehtud kapsalehe meetodil ei oma töö tegemise mõtet. Ikka serv servaga tasa ja pidevaga kinni, kui vähegi viitsimist on teha, mina vähemasti teen kõik nii, kui kliendi rahakott sellist tööd kannatab.

Eks õigem järjekord oleks ka nii:
Kere tühjaks, liivaprits ja sikkensi happekrunt, keevitad kere ära ja teine prits vajalikele keevitatud kohtadele, kogu pritsitud pinna isoleerimine epokrundiga ja peale veoki raamivärv. Sinna peale võid määrida mis iganes keemiaid juurde.
Kuid kõik saab alguse sellest kui palju sul finants kannatab ja mis on eesmärk. Sisuliselt ei oma vana Astro mingit väärtust ja samahästi võiks teha vaid hädavajaliku remondi ja mitte oma pead vaevata. Ilmas on väga palju teisi palju huvitavamaid ja väärtuslikemaid autosid millele tasub kulutada.

Lihtsalt vaid üks arvamus oli see. Ei kandideeri absoluutsele tõele :D

Meil käib hetkel ühe kabrioleti taastamine, töö maksumus ületab auto turuhinna , kuid omanikule on auto lihtsalt nii südameasi.

16.06.2011 at 13:50
vvt

Kui tegemist pole mingi totaalse roostes sõelaga (tavaliselt klassikaväärtusega restoprojekt), siis kõige kindlam võimalus amatööril üks igast otsast sügelev auto saada on teha totaalne liivaprits (st eemaldada viimane sulfaadi/tsingi kiht) metallilt ja siis lasta peale igasugu krunte, mis ei pruugi värviga kokku sobida. Ei maksa s*** torkida, s*** hakkab haisema. Mina ärritaks turbiiniga ainult neid kohti, mis on tõesti roostes (värv mullitab või mastiks lahti). Mina ostaks s*** lappimisel asemel korraliku kerega bussi, need ei maksa midagi ja see välk ei tasu nägemist.

quote:
Ilmas on väga palju teisi palju huvitavamaid ja väärtuslikemaid autosid millele tasub kulutada.

Aamen.

16.06.2011 at 14:15
1 edit. Last edited 16.06.2011 at 14:17 by vvt
Tyymiiz

Kere iseenesest on tugev ja keevist ei vaja,kuid traatharjaga lasen vana värvi,põhjamastiksi ja muu pläusti ära. Paljud ei soovita just liivapritsi pidavat metalli pingeid tekitama ja metall pidavat kiiremini ära surema. Tean, et masina väärtus hetkel miskit ulmelist ja uhket pole, samas on antud masin just nn õppetööks ja käe harjutuseks. Finantsi pole miljonites tuhandetes ega miskit aga ega mul aega ka on ja tasa ja targu liigun kasvõi detail haaval aga ükshetk ikka saab ta valmis !
Ma ei vaidlegi vastu, et on tunduvalt suurem hulk masinaid mis oleksid väärtuslikumad ja asjalikumad ja kiiremad jaa nii edasi ja tagasi, vaatamata sellele on minu soov just SEDA bussi teha.
Korralik kere ? on sama hea, kui "Kellele ema, Kellele Tütar" eksole sinujaoks korralik ei pruugi olla minujaoks korralik või vastupidi !

16.06.2011 at 14:17
2 edits. Last edited 16.06.2011 at 14:29 by Tyymiiz
Elcamino

Omast kogemusest võin üelda, et see traatharja/relaka otsas varjant on liiga rabustne.
See taldlihvija on pisu pehmem ja parem.

16.06.2011 at 15:15
13piisab

liivapritsi hoiaks minagi juhtudeks, kui terve kere üle käia ning on lisaks ka viitsimist sama pinda nurklihvija traatkettaga nühkida - nii saab metalli pinnalt tolmu ja liivatükid ära ning krundid nakkuma + roostetekitajad minema.

nakkumisest rääkides on üks aspekt Motoristil ülal tähelepanuta jäänud: happekrundile järgnev kiht tuleks värvida märg-märjale. Selle lahusti on nimelt muudest erinev ja kiht samas ka karestamiseks liig õhuke: kuivanule muud värvi peale kandes ei püsi see ülemäära hästi.

"täisvariant" mu nägemuses (ja tegemistes siis, kui veel laiskust + muid huvisid vähem oli):
- liivaprits
- paari tunni jooksul roostemuundur
- keevitamised-toimetamised
- traatketas (võtab maha muundurisodi kui pritsitolmu)
- happekrunt
- kohe märjale happekrundile (nii märjale, kui õnnestub) selga krunt (olgu see siis epo või mitte)
- nähtavates kohtades pahtlid-värgid
- krunt
- karestus. Pedantselt ka nt katuserennides. Mu "konnal" on siin foorumis kohati kiidetud "värvimeister" justament need kohad piisava tähelepanuta jätnud ning aastad on pritspahtli esile toonud...
- värv
(-lakk)
(või põhja puhul: kerge karestus vesiliivaga + mastiks. Nagu juba Motoristi poolt viidatud, siis mitte bituumenipõhine)

muidugi nõustun minagi, et ühtedele ema ja teistele tütar.

kui juba jutuks läks, siis ülalolevalt lingilt leiab juttu 120 paberi kohta krundi eel. Paksu pinnaka puhul pole hullu, aga maalrid pööritavad silmi, kui kuulevad, et pahtlit on jämedama paberiga kui 240 lihvitud :)

16.06.2011 at 19:13
Jutulind
quote:
Elcamino: Omast kogemusest võin üelda, et see traatharja/relaka otsas varjant on liiga rabustne.
See taldlihvija on pisu pehmem ja parem.

Proovisin ise värvieemalduseks spetsiaalset värvieemaldusketast mis relaka otsa käib (selline sasine ketas, ca 2 cm paks).
Võttis värvi maha nagu niuhti ja ei tundunud metallile miskit häda tegevat.

Miinuseks suhteliselt kõrge hind ja väike kestvus - ca 10 eur per ketas, kestis mul 1 Wagoneeri ukse jagu.

'06 Fiat Panda 4x4

17.06.2011 at 11:36
Motorist

Tegu on Nailonkettaga, kui jõuliselt kasutada ja nurkade taha kinni lasta siis ei kesta jah. Mul kestis 1 ketas ca Cadillaci kapoti ja esitiivad. pinda ei ole ka nagu vähe.
Illustreerimaks.

Nb! Põhja alla mõttetu ja sobib vaid pealispindade puhastuseks.

17.06.2011 at 12:08
Tyymiiz

quote:
Motorist: Tegu on Nailonkettaga, kui jõuliselt kasutada ja nurkade taha kinni lasta siis ei kesta jah. Mul kestis 1 ketas ca Cadillaci kapoti ja esitiivad. pinda ei ole ka nagu vähe.

Nb! Põhja alla mõttetu ja sobib vaid pealispindade puhastuseks.
aga põhja alt ei tasuks selle traat kettaga siis möllata? Liivapritsi kohapealt siis küsimus, et kas kodune varjant sellest on mõtekas kasutada ? et mitte viia kuhugi tegemisse !

17.06.2011 at 13:26
Stealth

quote:
Tyymiiz:
aga põhja alt ei tasuks selle traat kettaga siis möllata? Liivapritsi kohapealt siis küsimus, et kas kodune varjant sellest on mõtekas kasutada ? et mitte viia kuhugi tegemisse !

Väikeseid, paarikümneliitrise paagiga liivapritse, millega kodus kanu hirmutada ja selle sekka ka autokere plekke puhastada, müüakse nii mõneski ehitustarvete- või tööriistapoodides. Peaasi, et kompressor vajaliku surve tagaks. S.t. siis 6-8 atti.

17.06.2011 at 19:00
Tyymiiz

quote:
Stealth:
quote:
Tyymiiz:

Väikeseid, paarikümneliitrise paagiga liivapritse, millega kodus kanu hirmutada ja selle sekka ka autokere plekke puhastada, müüakse nii mõneski ehitustarvete- või tööriistapoodides. Peaasi, et kompressor vajaliku surve tagaks. S.t. siis 6-8 atti.

Seda ma tean küll niigi jah, pigem mõtlesin ma seda, et kas selle (varese hirmutajaga) miskit mõistlikku ja pädevat on võimalik ka korda saata ? Teine küsimus: On miskised erilised Jumpstükid (pool liitrit või liiter anumaga liiva jaoks ) kodustele väikekompressoritele. Kas on efektiivsed või pigem on kasutust leidnud heiterelvadena :D
Ilustreeriv pilt kõnealusest.

17.06.2011 at 20:01
rnx69

Vahepeal pisike küsimus lihtsalt uudishimust - mis sel konkreetsel Astrol siis täpsemalt viga on, viimati, kui Tartus seda aasta tagasi umbes põhja alt nägin, olin küll positiivselt selle kere seisukorrast üllatunud, siis leidus seal küll ainult üksikuid roostetäppe. Pigem oli tehnika see, mis hoolt ja tähelepanu nõudis rohkem...

EDIT: Ahjaa, Korrostop unusta auto juures ära - tegu on alküüdemailil baseeruva krundiga ning seda kipuvad kõik edaspidised keemiad enamasti vähemal või suuremal määral "üles keetma", kui just pole võimalust kuumkuivatust tarvitada.

18.06.2011 at 09:15
2 edits. Last edited 18.06.2011 at 09:18 by rnx69
Redneck

Karta on, et tegemist ei ole sama Astroga. Üks siin müütas vahepeal komplektset kere pukkide peal...
Ilmselt on sealt endale koolitusmaterjal hangitud ... Aga võibolla ka mitte.

18.06.2011 at 09:40
Tyymiiz

quote:
Redneck: Karta on, et tegemist ei ole sama Astroga. Üks siin müütas vahepeal komplektset kere pukkide peal...
Ilmselt on sealt endale koolitusmaterjal hangitud ... Aga võibolla ka mitte.

Just Nii Ta on
quote:
rnx69: Vahepeal pisike küsimus lihtsalt uudishimust - mis sel konkreetsel Astrol siis täpsemalt viga on, viimati, kui Tartus seda aasta tagasi umbes põhja alt nägin, olin küll positiivselt selle kere seisukorrast üllatunud, siis leidus seal küll ainult üksikuid roostetäppe. Pigem oli tehnika see, mis hoolt ja tähelepanu nõudis rohkem...

EDIT: Ahjaa, Korrostop unusta auto juures ära - tegu on alküüdemailil baseeruva krundiga ning seda kipuvad kõik edaspidised keemiad enamasti vähemal või suuremal määral "üles keetma", kui just pole võimalust kuumkuivatust tarvitada.
antud astrol pole jah tõesti miskit häda,ka tehnika on korras ja kestab kaunisti !

18.06.2011 at 09:55
Rein000

Küsiks siis juba seda sama asja natuke teise nurga alt, et kui alumiinium paneelid on hakanud oksüdeeruma, kuidas siis seal tuleks ülevärvimisel tegutseda, olen kuulnud, et happekrunt peaks olema peale puhastamist, või oskab keegi täpsemalt öelda. LandRover massin siis ussitab natuke.

26.06.2011 at 18:05
Tyymiiz

Tülitan teid kallid kaaskannatajad, taaskord jälle uute küsimustega, seoses liivapritsiga.

1. Kas selline liivaprits, mida kasutatakse majadel fasaadide puhastamisel, on liigne overkill?
2. Kas liiv peab olema miskine erisort (a-la purustatud , peenestatud, kuumutatud) või võib olla tavaline kuivliiv (läbisõelutud)

hetkel rohkemaid küsimusi pole, kui midagi taas vaevab, pöördun järjekordselt teie poole, kallid foorumlased!

Ette Tänades, Tyymiiz

28.06.2011 at 19:09
tõnisson

1. Ma ei tea, millega täpselt fassaade puhastatakse aga liiga vägevat ära kindlasti võta, pärast ei suuda neid lainetusi ära pahteldada. Võid ju üritada eemalt ja nurga all pritsida aga lihtsam väiksema pritsiga lasta.
2. Sõelutud peab olema, et "düüsist" läbi läheks ikka. Mingi spets liivaga olen pritsinud ja kõige tavalisema "karjääri" liivaga, mina igatahes pole mingit vahet märganud.

Selle pisikese pritsiga, millest pilt on üleval, on pisikesi asju päris hea teha. Kui just paksemat kihti ei pea maha laskma.

29.06.2011 at 09:46
Rein000

http://www.gerd.ee/index.php?page=64&action=show_product_details&product_id=153&group_id=47
Kas selline asi töötab ka, et jalamattide alla tekkinud pindmisi kahjustusi likvideerida.

18.07.2011 at 13:53
Turx

Hõikan ära et kel soovi saada lasta midagi liivapritsiga puhastada siis saaks aidata,prits ise korralik pill millega kannatab teenust teha,samuti kompressor,mingeid väiksemaid detaile,kasvõi näiteks velgi võin täiesti teha,hinda kah ei küsi kirvest eriti foorumlastelt(nt neli sõiduauto velge ~30 euri aga värvimisega ei tegele)
Asun muidu kuusalus ca 40 km Tallinnast aga kuna pealinnas käimisi küll ja küll siis saan peale visata ja tagasi kah tuua asju mis sõiduautosse mahuvad.
Täpsemalt võib küsida kas telefonis või meilile.
5206982,Turx@hot.ee
Margus.

18.07.2011 at 20:38
Rein000

Läheb Loctite Super Roast Killeri katsetamiseks

23.07.2011 at 12:07
rnx69

Olen seda Loctite keemiat kasutanud ning tundub natuke tõhusamalt töötavat, kui nii mõnigi teine. Talv otsa soola käes krundita ligunenud paranduskoht näitas kevadel minimaalseid korrosiooni märke. Minu teada kasutatakse analoogset keemiat ka läänepoolses maailmas muististe konserveerimisel (kas ka meil, seda kahjuks ei tea). Tegu siis tanniinipõhise lateksemulsiooniga, mis erinevalt fosforhappe põhistest vedelikest ei vaja eemaldamist ning toimib ka ise pinda hermetiseerivalt.

24.07.2011 at 16:34
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Palun nõuandeid kere tegemisel  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.