Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - II gen. Dodge RAMi tuledelüliti vahetamine
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : II gen. Dodge RAMi tuledelüliti vahetamine  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
Rekkamees

II gen. Dodge RAMi tuledelüliti vahetamine
Minu 1997 aasta RAMil on väljatõmmatav esituledelüliti (nagu GAZ 53-el). Aasta võrra uuemal RAMil kasutatakse juba teistmoodi, keeratavat tuledelülitit. Teab keegi, kas on lihtne asendada oma autos vanema tüübi lüliti uuema tüübi omaga, või ei sobi see sinna kohe üldse?

28.01.2011 at 21:13
Astro SS
Keeratavat lülitit hakati kasutama vist alles 2000 ja pistikud selle taga on totaalselt erinevad tõmmatava lülitiga.

Kui tahad võin mõlemast lülitist pilti teha ... .rolleyes

28.01.2011 at 21:16
Rekkamees

eBay-s ma neid pilte olen vaadanud, kui mõlemil variandil käib tulede lülitamine ühtemoodi (näiteks kogu vool läbi lüliti, ilma releedeta), siis juhtmed saaks sinna lülitile kuidagi ikka külge, ma arvan. Aga lülitid ise oma suuruselt ja kinnituselt on ühesugused?

28.01.2011 at 21:24
Astro SS
Ma arvan ,et uuema tüübi lüliti peaks vanema pesasse sobima.

94-97 on lüliti ümbrus suht tasapinnaline

aga 98 -99 (visuaalselt sarnased) on ümbrus kumer

99-02 on siis selline, seda on ka udutule lülitusega või ilma

28.01.2011 at 21:39
Rekkamees

Sorry, minu viga. eBays ma ei jaganudki nende erinevust ära. Nüüd siin sinu pilte vaadates mul kohe selge, et esimesel ja kolmandal ju kinnitused eri nurkades.
Aitäh kiire vastuse eest, tõenäoliselt oleksingi muidu uuema ja mittesobiva lüliti tellinud.

(paar päeva tagasi hakkas lüliti jukerdama. Et suured tuled lülituks, on vaja ettevaatlikult lülitit kindlale asendile nikerdada. Täna uurisin asja, lüliti lahtivõtmiseks vaja needid lahti puurida. Ei võtnud seda tööd veel ette, arvates et lihtsam on uus ja "ägedam" lüliti installida.)

28.01.2011 at 22:07
1 edit. Last edited 28.01.2011 at 00:53 by Rekkamees
Rekkamees

Nüüd võin vastata ise oma küsimusele, et on lülitite vahetus on füüsiliselt täitsa võimalik. Kunagi veebruari algul lõpetas mu endine lüliti üldse suurte tulede lülitamise ja tellisin ikkagi uuema lüliti. Tulemusega olen väga rahul:

Kas keegi teab mõnda skeemi või oskab õpetada, mis juhtmed millise klemmi alla lähevad või kust nad tulevad? Võtsin lüliti lahti ja uurisin selle sisemist skeemi, osaliselt kasutasin ka katse-eksitus meetodit kuid kuidagi ei nuputanud välja, kuidas käib armatuuri näidikute valguse heledude reguleerimine (praegu ühendasin armatuuri näidikute valgustuse otse gabariiditulede alla, nii et nad põlevad kogu aeg täie võimsusega). Kõik ülejäänud lüliti funktsioonid töötavad ideaalselt.

Teine mure veel. Ei leia kuidagi lüliti taha pistikut (praegu lihtsalt juhtmed ühekaupa klemmide otsa torgatud). Teab keegi, millisest netipoest oleks võimalik sellist pistikut tellida? Kas selle pistiku nimetus oleks headlight switch connector?

01.04.2011 at 22:00
Astro SS
Kumba skeemis sul on vaja , või on mõlemat?

02.04.2011 at 12:12
Rekkamees

Vaja oleks sellise lüliti, nagu mu autol on (99-02) skeemi. Lülitil on taga 14 klemmi ja 2 eraldiasetsevat udutulede jaoks (mul on ilma uduvariandita). Kõige rohkem huvitab, millise klemmi alla torgata armatuurivalgustuse juhe (97aasta autol pruunikas roosa triibuga). Aga et praegu ühegi vaba klemmi all asi ei toimi, siis ilmselt on ka mõni teine juhe valesti.
Vana väljatõmmatava lüliti skeem on mul olemas, aga päris kindlasti ei kavatse sellist originaalset lülitit sinna tagasi toppida.

02.04.2011 at 19:13
1 edit. Last edited 02.04.2011 at 19:14 by Rekkamees
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : II gen. Dodge RAMi tuledelüliti vahetamine  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.