Poster |
Message |
cce |
Autoregister:uus ja vana
Kas keegi on kokku puutunud järgneva teemaga:Vana registri järgi on auto eestis olemas
aga uue registri järgi ei ole?Selline vastus tuli argist.WTF?Autol on eesti numrimärk aga
ülevaatuspunktis öeldi ,et ei ole olemas.Helistasin siis arkki,kästi kohale tulla ja auto ette
näidata.Ennem siis igaks juhuks vaatasin masssina üle...paberid ja auto ei sobi omavahel
peale VIN koodi.Mis edasi?On kellegil kogemust? |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
08.10.2010 at 19:25 |
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
kps |
Ei mõistnud seda "paberid ja auto ei sobi omavahel peale VIN koodi".
Mine paberitega arki ja nad vahetavad sul passi lihtsalt ära, esmalt astu vana passiga tehniliselt poolelt läbi, et kodanikud sinu masina andmed ja "mingid arkile vajalikud pudinad" uude andmebaasi kannaks ja tädid trükivad sulle uue passi masinale välja.
Läbitud tee ja kui hakkasin küsima, et palju see lõbu siis maksma läheb öeldi viisakalt, et "mitte midagi, see on ju meie probleem, et süsteemid ei näita - teil ju täiesti kehtiv dokument eesti ajast" . Mina olin rahul, lihtsalt natu sebimist.
PS! Peale seda tuli ka elektroonilises arkis see liikur minu nime alla nähtavale, enne oli väike küsimärk, et kas polegi nagu seda masinat mul olemas .
A jah, asi sai tegelikult alguse sellest, et masinale polnud võimalik kindlustust enam vana passi alusel teha, ega muidu poleks isegi teadnud.
08.10.2010 at 19:42 |
1 edit. Last edited 08.10.2010 at 19:43 by kps
|
tfr |
See käis ajakirjandusest ka läbi jah - osad vigaste/puudulike andmetega sõidukid jäeti lihtsalt uude infosüsteemi importimata. Kui ARKi kohale lähed, saad korda. Sinu raha eest loomulikult |
08.10.2010 at 20:18 |
|
kps |
quote: tfr:Sinu raha eest loomulikult
Minu käest ei tahetud midagi, nagu ma ka eelmises postituses mainisin
08.10.2010 at 20:24 |
|
cce |
Paberid ja auto ei sobi sellepärast,et paberites rida neli aga autol vee kuus,värv on erinev jne...
Aga VIN klapib.Ja mis mainimata jäi,et reg.tunnistus on väljastatud enne 1994 aastat(see arkile ei meeldinudki)
|
08.10.2010 at 21:26 |
|
cipo |
Halvimal juhul võib juhtuda, et ligidalt nuusutades lõhnab auto kaka järgi ja seda on vist arkis raske seletada, miks selline vonn juures on.
Legaliseeritav on värvi muutus ja vähem mootori vahetus (piirmäärad, tüübid). Halvemal juhul on äkki ammustel aegadel vin´id ja pirkad üle löödud - katsu seda siis nüüd seletada, et sain auto, mis on krt. teab kus ja millest kokku ehitatud. Eelmine omanik võis ju ülevaatused teha kolgas või jaanil - kõik sai korda. Ja kõige halvemal juhul koputavad sinililled uksele lausega: "Viiksime teie auto ekspertiisi, kuna...."
Pähh, kui pessimist ma nüüd olin: arvan, et tegu ikka lihtsa auto remondiga, mis nüüd ark´is tuleb ümber vormistada. Samas võiks ju võimaluse korral uurida eelmiste omanike käest, millisest hetkest sellised ümberkorraldused tehtud on.
08.10.2010 at 23:30 |
|
Vanapagan |
quote: cce: Paberid ja auto ei sobi sellepärast,et paberites rida neli aga autol vee kuus
Minu omadel ei olegi paberites sellist lahtrit kuhu saaks kirjutada "rida neli" või "vee kuus" seal on ainult töömaht, võimsus ja bensiin või diisel. Kui milleski kahtlevad siis las mõõdavad üle.
09.10.2010 at 07:02 |
1 edit. Last edited 09.10.2010 at 07:05 by Vanapagan
|
cce |
...paberites rida neli aga autol vee kuus
seda sellepärast,et ei tea,millal Pontiaci 2,5 liitrisest sai V6 |
09.10.2010 at 08:52 |
|
kps |
quote: cce: Paberid ja auto ei sobi sellepärast,et paberites rida neli aga autol vee kuus,värv on erinev jne...
Aga VIN klapib.Ja mis mainimata jäi,et reg.tunnistus on väljastatud enne 1994 aastat(see arkile ei meeldinudki)
Sellest oleks võinud nagu alustadagi oma esimeses postituses. Aja oma asi treilale ja ark poole.
09.10.2010 at 10:56 |
|
easy |
Mul oli tsikliga, järgmine kogemus. Polnud napilt üle kahe aasta kindlustanud. (1988a väljalase, eesti paberid & number, ise regasin vene dokumendid ümber 1999a). Tegin siis ARKis kindlustuse ära ja läksin ülevaatusele. Ei olnud võimalik ülevaatust läbida (kuigi mootoratas oli üdini korras ja kiiver ka), sest andmebaas ei lasknud ülevaatust kinnitada. Kuna tööpäev just lõppes, siis järgmine päev läksin ARKi. Kõige pealt ootasin (väike koht tegelt) mingi peaaegu 2h, enne kui sealse ülevaatajaga või mis iganes asjapulgaga jutule sain. Siis selgus, et ka tema ei saa aru mis jama on. Mingid ARKi enda andmebaasis olev number, mida on ainult ARKil vaja ei klappinud ja kõik. (Selgus ka selline tõsiasi, et tegelikult polegi Dnepr MT-11 nagu tehnilises passis kirjas vaid pidavat olema hoopis KMZ Dnepr 11). Öeldi, et kui 750 eeki ei maksa, siis uuesti arvele ei saa(, värv sama ja ümber ei olnud ehitatud). Dokumendid vahetati tasuta, aga registreerimismärgi pidin uue ostma, mis koos vormistamisega läkski 750 eeki maksma. Tahtsin küll vana numbrit jätta (3numbrit ja 2 tähte), aga ei. Kuna oli kiire ja suur soov ning vajadus sõita siis tuligi asjaga leppida. (Algul plaanisin küll Tallinna ARKi helistada jm helistada, aga lõpuks hakkas uus number meelima ja nii ta jäigi. Kus juures vana kindlustust ei saanud ümber ka vormistada, kuna antud selts oli juba kinni, kuid oh imet samas seltsis sai läbi ARKi, uue kindlustuse küll teha. Niisiis oligi mõned päevad topelt kindlustus).
[Pärast oli kindlustusseltsiga muidugi veel omaette ooper - vana kindlustus oli 3 kuud, uus 2 päeva. Selle eest, et vana kindlustuse kasutamata päevad (2 päeva vähem kui 3 kuud) uuele juurde liita küsiti mingi 60% 3 kuu kindlustuse summast ehk siis 2 päeva eest 60% 3 kuu summast. Sellega muidugi ei nõustunud. Lõpuks lubasid 2/3 summast kogu tagasi maksta, kui teatasin, et nendelt kindlustust enam ei soovi, kuna nad ei osanud mulle ära põhjendada, millest antud tasu tuli)]. |
08.11.2010 at 00:09 |
|