Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - USA truckide ja SUVde suht kõrged hinnad Eestis...
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Autod : USA truckide ja SUVde suht kõrged hinnad Eestis...   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
speedbird

USA truckide ja SUVde suht kõrged hinnad Eestis...
Tere,

Hakkas mind huvitama põhjus, et mikspärast meil küsitakse igasuguste natukenegi suuremate USA SUV'de ja kastikate eest vahel vägagi kõrgeid hindu...? Eriti hakkas silma kasvõi see 96 aasta Suburban, samas USAs on nende hinnad ligikaudu sellised. Või siis GMC Sierra 94 aasta Auto24's versus 97 aasta USAs.

Loomulikult ei saa me üks-ühele võtta Eesti ja USA hindu, aga siin tekivad ju lausa kordades hinnavahed, isegi kui USAs müüdav masin on paremas seisus ja uuem. Kas põhjuseks võib olla nende masinate siiski suhteliselt haruldane sisaldus meie riigi autopargis? Tekib selline tunne, nagu ameerika auto oleks meie riigis sõltumata vanusest kogu aeg mingi kindla hinnaga (klassikalistest autodest hetkel ei räägi).

Kõrvalteemana veel niipalju, et vaatasin esimese põlvkonna Grand Cherokeede hindu, mis on meil USA hindadele palju lähedasemad - siin küll põhjus ehk selles, et neid suunatigi Euroopa turule suuremates kogustes. Tean, et neid lausa pandi ju kokku Austrias. Hiiu Autos on selliseid Grand Cherosid veel rohkem kui ühe käe sõrmedel saaks üles lugeda, aga paistab, et samad aparaadid juba vähemalt 2 aastat müügis seisnud seal. Mina igatahes endale sealt ühtegi leida ei suutnud ja sõber sai ka mitmeski mõttes üsna nutuse variandi, kus mootoril saaled läbi ja mitmeid muid probleeme. Oskab keegi aimata, miks nad just seda tüüpi aparaate sedavõrd suures koguses omale platsile võtsid ja kellele nad lootsid neid kõiki maha müüa?

09.02.2009 at 11:36
DevilDeVille

eks need hinnad on siin sellised paljuski põhjusel, et keegi kunagi endale kalli raha eest masina ostnud, ning nüüd müüvad mõttega, et mul ju maruväärt masin ja ega hävinguga ikka müüma ei hakka. ja siis istuvad oma masinate otsas. isiklikult olen seda meelt, et autod polegi müümiseks, neid tuleb lihtsalt jõudumööda juurde soetada. nii ei teki kunagi sisevõitlusi põhjustel, et kurat, ma masinasse niipalju sisse pannud ja nüüd, pljääd, turg ära solgitud ja akka alla omahinna müüma :)

09.02.2009 at 11:41
1 edit. Last edited 09.02.2009 at 11:42 by DevilDeVille
tfr

Üheks põhjuseks, miks Grand Cherode hinnad odamad on, on näiteks ka see, et paljud neist on uuest peast Eestis/Euroopas müüdud ja siin oma hinna ära "amortiseerinud".

Kasutatud auto USAst toomisel on ikkagi konkreetne kulu - näiteks selle $1800 trucki "omahind" Eestisse jõudes on ($1800 + ~$2000)*12*1.22*1.18 = ~66k. Kuna näiteks transakulu (ja ilmselt mõned asjad veel) auto hinnast ei sõltu, siis mida odavam auto, seda kallim on ta siiatoomine.

09.02.2009 at 11:53
hents99

See esimene 96a Suburban on mul sõbra oma, konkreetne auto on väga heas korras, vb seepärast tundub hind liigagi ulme.
Samas on ta toonud kümneid aastaid USAst autosid, vaevalt ta ratsa rikkaks üritab saada või kedagi üle lasta.

09.02.2009 at 12:16
speedbird

Selles suhtes igati nõus, et autosid tuleb ainult juurde osta, mitte eelmisi maha müüa :D Paraku jah on neid autosid ju üldse üsna keeruline rahasse panna, sest enamusel meist on nad osalt ka hobiautod (ükski normaalne inimene ei maksagi igapäevaauto küttekulu eest niipalju, nagu meie). Seega müües tahad tõenäoliselt osa sellest rahast tagasi saada, mida autosse sisse oled ladunud, kuid tegelikkuses on see suht raske ettevõtmine - auto eest saad lõpuks ikkagi täpselt nii palju, kui teine osapool on nõus tema eest maksma ja kahjuks tihtipeale see sissetaotud raha ostjat väga ei huvita. Mul endalgi peas mõlkunud mõtted, et mis oleks, kui vahetaks Jeebi mõne veel suurema sõiduki vastu, aga tõenäoliselt jääb see lugu ära ja pigem tuleb järgmine sõiduk lihtsalt juurde lisada. Ega ma oma Grand Chero eest hetkel üle 50k kindlasti ei saaks (kas üldse keegi seda praeguses olukorras ostaks - vist mitte). Sisse olen aga ladunud 30k kandis kindlasti ja on teine üsna perfektses korras.

Mõned suured hinnad on ehk tekkinud ka seetõttu, et inimesed suuremal või vähemal määral praeguse majandusseisu hammasrataste vahele jäänud ja tahavad võimalikult palju raha saada oma mänguasja eest. Kui mõni normaalne Suburban oleks 50-60k'ga praegu müügis, siis isegi mõtleksin, kuid üle 100k sellise vanema sõiduki eest välja käia ei ole lihtsalt suurt mõtet. Ongi käes mõnes mõttes surnud ring, kus need vähesed potentsiaalsed ostjad, kes neid rauakolakaid üldse muretseksid, impordivad need kusagilt mujalt sisse ja meie oma inimesed jäävad neid "igavesti" müüma, kuigi võiks ju raha pigem neile anda ja hädast välja aidata.

09.02.2009 at 12:38
wagoneer
Ülal olevatest suburbanitest on üks diisel ja usas müüdav bensukas. (väike vahemärkus)
No aga keegi ei keela ju ise sealt usast omale autot osta. Eriti veel kui siinsed hinnad liiga suured tunduvad.
Tood auto ära ja oh üllatust, siit on katki ja seal on mõlk ja mootoris ka mingi imelik hääl sees :D Saadad kurva kirja autot müünud inimesele ja saad vastuseks "sorry". Siin saad vähemalt ise katsuda ja näppida enne ostu. Käid kusagil kontrollist läbi ja lased vead välja kirjutada. See on üks päris suur pluss.
Naisele tõin HHR-i. Piltidel ilus ja läikiv kui prillikivi. Kui kohale jõudis siis avastasin terve hunniku ebameeldivaid väikseid mõlgikesi.
Samuti olid tagumised veljed kõverad ning esimesed pidurikettad viskasid tibake. Süüdistada pole kedagi. Aga ei kahetse ikka,et tõin. Kas ma nüüd just meeletu võidu sain sellega,et ise nussasin ja sebisin ja pärast veel lisaks vigu parandasin ei oska öelda.
Igaljuhul suht mõtetu on minuarust viriseda siinsete hindade üle. Kui soovid autot ja siinsed kallid tunduvad, räägi mõne maaletoojaga või sebi ise. Seal pole midagi nii müstilist.
Iga inimene määrab ise oma kaubale hinna vastavalt mingile olukorrale. Kui ikka keegi paari aasta jooksul su autot ei osta, küll siis ka hind turu nõudluse järgi paika loksub.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`

09.02.2009 at 12:56
Soul
Ma olen ise sama asja mõelnud aeg ajalt ja hinna teema on ka see miks pole endale veel ühtegi maasturit soetanud. Ainsad mis hinna poolest tunduvad olevat ok, on blazerid ja explorerid. Eks ta on jah selline teema, et iga inimene ise määrab hinna millega ta oma autot või mis iganes asja siis parasjagu müüb. on neid kellele on oluline asi maha müüa ja on ka neid kes jäävad ootama seda ühte inimest, kes kogemata koperdaks tema turuhinnast 2x kallima auto peale ja mõistaks joonelt, et ilma seda ostmata ta enam edasi elada ei suuda.
Ma ise kuulun sellesse esimesse klassi, kui müün siis eesmärgiga müüa, mitte müügikuultust 2a pikendada.

Chevrolet Astro 4x4 Tiara
Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX

09.02.2009 at 13:19
hents99

Samas sõltub ka erinevatest isenditest. Kui valida ainult nime järgi, siis võib tõesti mõelda, et keegi müüb 2x kallimalt, või 2x odavamalt.

Ma ise müüsin ka oma mitte-ameeriklast, signatuuris olevat W126 mersut. Tahtsin hinnaks 80 000.- ometigi leidub ka selliseid autosid 10-20k`ga. Võta siis kinni.
Samas panna 2 autot kõrvuti ja neid konkreetselt hinnata, siis saab aimu, miks ühe hind on 2x kallim kui teise oma.

09.02.2009 at 13:46
Indrek_S

Vahest on need 90-date lõpu truckid just need kõige vastupidavamad ja hinnatumad??

Kuskilt foorumitest silma jäänud, et G-klassi mersudest peetakse lugu eelkõige ´89- ´95 aasta mudelitest. pidavat kõige lollikindlamad olema. hinnad algavad alates 210 k 5 ukselise eest.
Sama lugu näiteks Porschedega. 911 mudelitest hinnatakse 90-date õhkjahutusega autosi kõrgemalt, kui uuemaid vesijahutusega. alla 500k ei saa vist ühtegi 911 turbot. 20 aastat vana vabalthingav 911 maksab sama palju kui 4 aastat vana Kajenn. ...go figure

09.02.2009 at 14:01
jan22

quote:
speedbird: Tere,

Hakkas mind huvitama põhjus, et mikspärast meil küsitakse igasuguste natukenegi suuremate USA SUV'de ja kastikate eest vahel vägagi kõrgeid hindu...? Eriti hakkas silma kasvõi see 96 aasta Suburban, samas USAs on nende hinnad ligikaudu sellised. Või siis GMC Sierra 94 aasta Auto24's versus 97 aasta USAs.

Loomulikult ei saa me üks-ühele võtta Eesti ja USA hindu, aga siin tekivad ju lausa kordades hinnavahed, isegi kui USAs müüdav masin on paremas seisus ja uuem. Kas põhjuseks võib olla nende masinate siiski suhteliselt haruldane sisaldus meie riigi autopargis? Tekib selline tunne, nagu ameerika auto oleks meie riigis sõltumata vanusest kogu aeg mingi kindla hinnaga (klassikalistest autodest hetkel ei räägi).

Kõrvalteemana veel niipalju, et vaatasin esimese põlvkonna Grand Cherokeede hindu, mis on meil USA hindadele palju lähedasemad - siin küll põhjus ehk selles, et neid suunatigi Euroopa turule suuremates kogustes. Tean, et neid lausa pandi ju kokku Austrias. Hiiu Autos on selliseid Grand Cherosid veel rohkem kui ühe käe sõrmedel saaks üles lugeda, aga paistab, et samad aparaadid juba vähemalt 2 aastat müügis seisnud seal. Mina igatahes endale sealt ühtegi leida ei suutnud ja sõber sai ka mitmeski mõttes üsna nutuse variandi, kus mootoril saaled läbi ja mitmeid muid probleeme. Oskab keegi aimata, miks nad just seda tüüpi aparaate sedavõrd suures koguses omale platsile võtsid ja kellele nad lootsid neid kõiki maha müüa?

Aasta tagasi tekkis mõte osta usa maastur,valik oli GMC või Cevy,kas 1500 Tahoe või Suburban(4x4),aastast 1996-2005.Tegelt oli siis valik eestis üsna väike ja sai rohkem kiigatud usas müüdavaid isendeid,kohe hakkas silma hinna vahe ja see polnud väike. Nii saigi 6kuud tagasi 1997aasta K1500 Suburban ostetud,hinna erinevused Eestis ja Usast toodud auto vahel olid ligi 40-60 000eek.Mina ei toonud ise autot maale,ostsin siit ühelt maaletoojalt.

09.02.2009 at 16:00
BlueStang

sealse hinna võib rahulikult 2-ga korrutada - siis saad siinse hinna ilma üleloomulike teenustasudeta
isegi just uurimas võimalusi ja näit 2003 aasta auto (nõuab ka tüübikinnitust) maksumusega seal 14kusd - on siin registris hinnaga ca 320keek

09.02.2009 at 16:41
1 edit. Last edited 09.02.2009 at 16:41 by BlueStang
antennimees

quote:
speedbird: Kui mõni normaalne Suburban oleks 50-60k'ga praegu müügis, siis isegi mõtleksin,..........

Aga on ju olemas peaaegu sellise hinnaga Suburban. Ma arvan et kui sa ikka 50-60 tuhandega kohale lähed siis ilma autota vaevalt ära tuled. Seisukorra koht muidugi ei oska midagi öelda.

09.02.2009 at 20:07
Soul
No see ju piisavalt ehe näide kuidas üks asi saab olla üle 2x erineva hinnaga, ok teema algataja näidises on küll diisel suburban (väga ilusate kütusenäitudega veel pealekauba, krt tahan ka 6.5 lidrast autot mis 14 sajale neelab!!!) ja Antennimehe näites bensukas, pilti vaadates ei saa küll öelda, et üks 100k süsti vajaks et olla samal tasemel kui teine.

Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX

09.02.2009 at 20:19
1 edit. Last edited 09.02.2009 at 20:32 by Soul
antennimees

Ja ma ei saa aru miks eelistada traktorit. Tehase kulutuse andmetel on 5,7 bensukal ja 6,5 traktoril kulutus sama, reaalselt võib kulu olla kuni paar liitrit vähem traktori kasuks. Miinuseid on aga traktoril minu meelest palju rohkem kui bensukal. Mõned näited: olematu kiirendus, kuna traktor on 2500 kerel siis ka olematu vedrustus kui võrrelda 1500 mis on ikka suht sõiduautolik, diiselküte maksab rohkem, jne. Ainuke eelis minu silmis on see kui diislit saab kusagilt mujalt kui jaamast.

09.02.2009 at 20:28
ERAK

no minu stepside K1500 oli tükk aega müügis erinevate hindadega. Kõvatajaid oli küll, kes tahtsid proovisõitu teha ja siis teatasid, et raha ei ole- vahetame Avensise vastu :D

või lubati kindlalt "ära võtta" ja siis ei ilmutud välja (eks naine pani kodus Mõistuse Pähe :D ) ...või ei meeldinud see, et vaid 3 istekohta jne. Vahepeal oli lausa 59 tuhhiga müügis (küll ilma velgedeta, makita ja kastikatteta)

Lõpuks tuldi ja osteti ära 70 tuhhiga kui enam kuskil üleval ei olnud kuulutust. Ise maksin kunagi 70 000 SEK e. sel ajal ca 120 000EEK+ mingi 40 000 investisin juurde sellesse kastikasse. Ei ütleks, et LIIGA PALJU sain selle truck'i eest.

rehvide müük

09.02.2009 at 20:32
TCOFF
quote:
speedbird: Või siis [url=http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/645/auto_php-id=580645-www_auto24_ee.html]GMC Sierra 94 aasta Auto24's.

Hind määratakse ikkagi Eesti turu järgi mitte USA turu järgi. Kas suudad mulle mõne teise 1994a(või uuema) GMC Sierra Eestis näidata(astmetega kastiga, sama heas korras), mis oleks odavam kui 70 000? Niipalju kui ma USA ebay-d jälginud olen, siis lähevad 1994 sarnased Sierrad loosi 3000+(harv juhus, üldjuhul 4000+) USD-ga. 3000 USD on ~35k eeku, sinna juurde konteiner vähemalt 20k + maksud + regamine (praegu 2800 ark + üv + kindlustus), siis ma küll aru ei saa kuidas hind 70k sisse ära mahuks. Lisaks veel kõik see asjaajamine, kuudepikkune ootamine + see, et ei saa ise live´s autoga tutvuda, siis vähemalt minu silmis see eriti mõtekas ei oleks aga eks see jääb juba iga inimese enda otsustada. PS see 70k on mul tõesti pandud soodushinnaga, poleks uskunud, et see veel kellegile kallis tundub.

09.02.2009 at 22:26
1 edit. Last edited 09.02.2009 at 22:27 by TCOFF
Soul
Viimasele postitajale lisaks, 70k ei olegi palju küsitud, täitsa ok hind on selle auto eest, aga mis siis kui ostjat huvitab teine värv, nahksisu tekstiili asemel jne, see ei käi nii et lasen hinna jube madalale ja siis kõik tormavad ostma, inimestele meeldib valik

Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX

09.02.2009 at 22:39
speedbird

70k ei ole tõesti liialt palju küsitud, aga olen näinud sarnaseid suht hiljuti üle 100k müügil. Need näited olid mul lihtsalt võetud hetkel olemasolevatest kuulutustest.

10.02.2009 at 13:09
porge
...küll aga jääb arusaamatuks miks tuuakse Eestisse tagasilla veoga kastikaid, OK uunikumid ajad suvel välja ja vaatad, et murule ei satuks, uuemaid tahaks aga kasutada aasta ringi. Oma kogemustest tean kui valus on talvel libedaga, tagasilla veolise kastikaga, valgusfoori taga istuda ja kaaskodanike vangutavaid päid näha.

10.02.2009 at 22:04
Soul
Vb sellepärast et aastas on 365 päeva, millest see nn talv moodustab ikka VÄGA väikse osa?

Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX

10.02.2009 at 22:12
Vanaisa

Moderator
hind ka muidugi - tagavedune kastikas idee järgi odavam ju.
Vabandan võrdluse pärast aga see siis nagu Dacia ost - tahaks uut autot aga auto jaoks raha ei jätku.

10.02.2009 at 22:14
tfr

quote:
porge: ...küll aga jääb arusaamatuks miks tuuakse Eestisse tagasilla veoga kastikaid, OK uunikumid ajad suvel välja ja vaatad, et murule ei satuks, uuemaid tahaks aga kasutada aasta ringi. Oma kogemustest tean kui valus on talvel libedaga, tagasilla veolise kastikaga, valgusfoori taga istuda ja kaaskodanike vangutavaid päid näha.

Lõviosa kastikaid on paraku lülitatava neliveoga ehk ilma keskdifrita, mis tähendab, et reaalselt linnaliikluses talvel sa nelivedu kasutada ei saa.

11.02.2009 at 08:34
Romek

Lõviosa kastikaid on paraku lülitatava neliveoga ehk ilma keskdifrita, mis tähendab, et reaalselt linnaliikluses talvel sa nelivedu kasutada ei saa.

Miks???

11.02.2009 at 09:52
Kummipuru

quote:
tfr:
quote:
porge: ...küll aga jääb arusaamatuks miks tuuakse Eestisse tagasilla veoga kastikaid, OK uunikumid ajad suvel välja ja vaatad, et murule ei satuks, uuemaid tahaks aga kasutada aasta ringi. Oma kogemustest tean kui valus on talvel libedaga, tagasilla veolise kastikaga, valgusfoori taga istuda ja kaaskodanike vangutavaid päid näha.

oman sellist lülitatava neliveoga keskdifrita kastikat (lisaks veel suht kulunud tavaliste M+S rehvidega) ja fooride tagant pole lume ja jääga mingi probleem neliveoga minema hüpata, liikuma saades saab ju selle ka kohe välja lülitada

mis aga teemasse puutub, siis reaalsed hinnad paneb turg ise paika. Ei tasu vaadata kuulutuse hindu, vaid teostatud tehingute hindu (kui kuskilt sellisele infole ligi pääsed). Kuulutusse annab mida iganes kirjutada ja need hinnad tegelikku olukorda eriti täpselt ei näita. Selge see, et eesti hinnad on usa omadega võrreldes kõrgemad ja seda juba siin teemas loetletud põhjustel, kuid lõpliku vahe suuruse panevad ikkagi nõudlus ja pakkumine paika.

11.02.2009 at 11:12
1 edit. Last edited 11.02.2009 at 11:14 by Kummipuru
Indrek_S

USA hinnad võib jämedalt sellise valemiga "Auto Eestis" konverteerida

USA hind * 1,18 + 40 000 eek

Selle 40 000 sees siis headel tingimustel transa + aevele võtmised jms lõivud + kulud USAs (transport sadamasse jms)

Parandage, kui eksin

11.02.2009 at 11:17
1 edit. Last edited 11.02.2009 at 11:18 by Indrek_S
tqhq.ee foorum : Autod : USA truckide ja SUVde suht kõrged hinnad Eestis...   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.