Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - K: garaazikompressori tootlikus
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : K: garaazikompressori tootlikus  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
Fog

K: garaazikompressori tootlikus
Kui suur tootlikus peaks kodusel kompressoril olema?
Värvida ei taha(ma pole eriti usin puhastaja hiljem, seega eelistan krundi jaoks lihtsalt sprei pudelit).

Kompressor peaks ära toitma:
kummi pumpamise,
rattamutrite läristaja(mis iganes selle õige nimi on),
liivapritsi(a'la pidurisadula suuruse jupi),

Mis surve ja tootlikuse numbrit ma otsima peaks?
Kas sobib ka mingi odav a'la handyman?
Mis teema selle õliga on? Liivapritsi võib õli ikka sattuda niipalju kui kompressorist tuleb?

Tähh.

05.11.2007 at 12:55
DevilDeVille

õlieraldaaja peaks suruõhuliinil ikka vahel olema, kui tegemist "märja" kompressoriga. liivaprits tahab ikka vähemalt 110-120 l/min, korralikumad ka kordades rohkem. ja liivapritsi kasutades on niiskuseeraldaja ka vältimatu asjandus, kui ei taha iga paari minuti tagant voolikutel hüpata ja ummistusi eraldada.

üks liivapritsimüüja kah

E:õigekiri

05.11.2007 at 13:13
4 edits. Last edited 07.11.2007 at 13:45 by DevilDeVille
Madman

Ma arvan et mine selle murega näiteks Aircomi. Annavad sulle täpselt selle mida vaja ja saab ka pärast garantiid remontida jne. Tööriistu mina sellistest odavmüügikettidest ei ostaks, olgugi et näevad välimuselt enamvähem samasugused välja. Handymann ma arvan ütleb sulle 6 kuu pärast et osta uus või kaeba kohtusse kui mingi jama on. Vähemalt minu teada nad midagi ei remondi vaid ainult vahetavad uue vastu selle aja jooksul, edasi vaatad ise mis saab.

05.11.2007 at 13:13
vvt

quote:
Fog: Kui suur tootlikus peaks kodusel kompressoril olema?
Kompressor peaks ära toitma:
kummi pumpamise,
rattamutrite läristaja(mis iganes selle õige nimi on),
liivapritsi(a'la pidurisadula suuruse jupi),
Mis surve ja tootlikuse numbrit ma otsima peaks?
Kas sobib ka mingi odav a'la handyman?
Mis teema selle õliga on? Liivapritsi võib õli ikka sattuda niipalju kui kompressorist tuleb?
Tähh.

Selle määrab ära eelkõige kasutatavate riistade õhuvajadus. Värvipritsi oma on väike. Väga palju võtavad õhku suruõhuturbiini kasutavad riistad - näiteks kaane portimiseks kasutatav dremel võtab nii 300 l/min. Et katkestusteta töötada, peab olema päris hea kompressor juba.

Selline väike 1200 kroonine umbes 20 liitrise paagiga kökats oli värvipritsile üsna piisav. Handymanniga on nagu on. Kui kord aastas teed, siis osta. Kui iga nädal teed, siis tasuks mõelda. Väiksed kökatsid hakkavad peale 1000 kroonist, kuid korralike firmade omad 2000-st.

05.11.2007 at 13:24
Fog

Seega odavama otsa asjadega tuleb silmas pidada, et dremel/lihvtald jmt ei tööta. See kas kollane või firma oma võtta on juba läbirääkimised rahakotiga(Kas olen nii rikas, et odavat asja osta).

05.11.2007 at 13:45
vvt

Suure hädaga saab, aga peab pidevalt pause tegema. Enne konsulteeri enda tööriistadega.

05.11.2007 at 14:17
Stang-R

http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=18397

05.11.2007 at 14:19
Fog

Seda topicut olen lugenud, lihtsalt praeguseni ei öelnud mulle need tootlikuse numbrid midagi.

Aga nüüd siis kondensaat ja õli. Need ikkagi tuleb eraldi eraldada või on neil käkkidel miskit küljes tavaliselt? (et kui ostma lähen tean küsida).

05.11.2007 at 14:25
Stang-R

quote:
Fog: Seda topicut olen lugenud, lihtsalt praeguseni ei öelnud mulle need tootlikuse numbrid midagi.

Aga nüüd siis kondensaat ja õli. Need ikkagi tuleb eraldi eraldada või on neil käkkidel miskit küljes tavaliselt? (et kui ostma lähen tean küsida).
Aga helista isand Madlobster'ile, andmed ju topicus kirjas, kunagi, kui ise asja vastu huvi tundsin, andis ta küll lahkelt seletusi.

05.11.2007 at 14:36
margus61
Mul on selline kogemus, et 2,5 hP ühefaasiline ja ühesilindriline jääb väetiks. Nüüd on vist 3kW 3-faasiline 2 silindrit ja 100l paagiga, see ajab asjad ilusti ära. Kaani portides võttis veidi võhmale kui pidevalt lasta, aga ootama ka ei pidanud. Liivapritsiga pole proovinud, väiksematega peaks saama toimetada.

Sellest kompressorist suuremad variandid jäid lihtsalt liiga suureks ja hinnaliseks. Mu oma peaks olema AC 3,0/100 Kompressorikeskusest (peakski olema Madlobsteri lafka).

05.11.2007 at 14:56
sten666
Mul ka kompressori kohta küssa. Kuna ise kasutan haruarva sai soetatud Handymanni vidin. Küssa - mis õli peaks sinna sisse panema ja kui tihti vahetama? Kasutusjuhend oli suht ebaselge.

05.11.2007 at 15:57
wax

quote:
sten666: Mul ka kompressori kohta küssa. Kuna ise kasutan haruarva sai soetatud Handymanni vidin. Küssa - mis õli peaks sinna sisse panema ja kui tihti vahetama? Kasutusjuhend oli suht ebaselge.
Sisse peaks panema ikka kompressoriõli, kui tihti, see peaks küll manualis kirjas olema...

06.11.2007 at 10:57
viplala
100+ l/min ehk pisikesed - sellistega saab üliedukalt s..tahaisu garaazis laiali ajada, enamaks ta ei kõlba.
200l+ l/min ehk keskmised - Sellega annab toimetada kuid jääb väheks igasugustele lihvijatele, suht piiripeal aga kannatab tööd teha. Toidab vaevata ka väiksemad (sõiduautodele mõeldud) mutrikeerajad.
300+ l/min ehk kolme faasilised- toidab ja rahuldab kõik garaazis vajaminevad tööriistad (jääb piiripeale mõningate lihvijate puhul).

Kompressoritele müüakse eraldi õli, enamus kompressoritega tegelevatest firmadest ka pakuvad seda. Suht odav, tasub kindlasti vahetada.
Ja lõpetuseks, kui ikka annad kompressoriga minna ilma puhkepausideta (liig pisike kompressor selle töö jaoks), siis saad tast varsti lahti.

06.11.2007 at 14:14
Madlobster
Kõikidele suruõhu ja vaakumi küsimustele saab meie juurest lahenduse. Kaasarvatud õlid, filtrid, varuosad, voolikud, kiirliited, trassid, liitmikud jne. Meie käest saate ka suruõhutööriistu ja tarvikuid. Ühesõnaga täislahenudused.
Kui on plaan ainult kummi pumbata, siis piisab 1,5kw 130 ltr/min
Kui on vaja liivpritsi, siis annan siin väiksed andmed.
2mm düüs 8 bar juures kulutab umbes 400 ltr min
3mm düüs 8 bar juures kulutab umbes 900 ltr min
4mm düüs 8 bar juures kulutab umbes 1200 ltr min
Kui on plaan teha päev otsa tööd peaks kolbkompressor olema vähemalt 2x üle dimensioneeritud õhukulust, kuna muidu on tema kasutus aeg suhteliselt lühike. St hea töö reziim on umbes nii et 50/50 töö ja puhkus.
Mõned letikad:
1,5kw 24l paak 130 ltr/min 2773.-
1,8kw 24l paak 180 ltr/min 4425.-
1,8kw 50l paak 180 ltr/min 5015.-
Tegemist on reaalse tootlikusega 8 bar juures. numbreid mida tihtipeale võin lugeda handyman jms poodides on väga uhked.
siinkohal meenutan füüsikat, teatud kilovatt annab teatud hulga õhku. Pole vaja kõike uskuda mis reklaamides kirjas.
Foorumi tegelastele on hinnad soodsamad.
Lisa küsimustele vastan meeleldi.

07.11.2007 at 10:28
1 edit. Last edited 07.11.2007 at 10:34 by Madlobster
tqhq.ee foorum : Vaba teema : K: garaazikompressori tootlikus  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.