Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - kui sul on elektrimuresid...
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : kui sul on elektrimuresid...  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
Vanaisa

Moderator
kui sul on elektrimuresid...
...siis ostad loomulikult 30 JA 200kW võimsusega kompaktse generaatori ;)
http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=item.info&id=1875370
Aga nali naljaks - hind on hea ja teades vene sõjatehnikat, kestab ta ilmselt isalt pojale...

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
15.08.2007 at 22:08
Riho
Kui keegi selle ära ostab, ma võin ZIL-i anda millega ära tuua-transportida.

16.08.2007 at 11:50
Vanaisa

Moderator
quote:
Riho: Kui keegi selle ära ostab, ma võin ZIL-i anda millega ära tuua-transportida.

Toon-toonis ;)

16.08.2007 at 11:52
kalev35

Ise sai sihukesega elektrit tehtud N-armees... läks üks hirmsa matsuga laiali ka! Aga korras asi on aus!
pilt V12 vahetamise protsessist (kole mõeldagi sellest ).

Olin pildikasti valel pool seekord...

16.08.2007 at 12:23
PlyVal64
quote:
Riho: Kui keegi selle ära ostab, ma võin ZIL-i anda millega ära tuua-transportida.
Miks mul on selline tunne, et "just see asi" on ZIL'i põhivarustusest puudu ja käivad sisemised läbirääkimised "teise minaga"???
Ma rendiks sellist asja, no näiteks 500 eek ööpäev, hea meelega:D
Või teine variant: kui osta suvilaks (odavam nendest vanadest putkadest), on elektrimure igaveseks lahendatud...

16.08.2007 at 12:35
Vanaisa

Moderator
ja soojamure ka - tal ju puhutr ka varustuses :D

16.08.2007 at 12:40
wagoneer
Huvitav palju selline asi kütust tarbib tunnis. Äkki oleks soodsam see omale tootmisesse üles panna kui naftat osta kütteks ja elektrit maksta :devil
Voolu saaks ka naabritele müüa. Iseasi muidugi mis Fortum meil viimsis asjast arvab.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`

16.08.2007 at 13:36
1 edit. Last edited 16.08.2007 at 13:37 by wagoneer
kalev35

... jääb üle muretseda kaablid ja pistikud sinna vaguni külge. Neid pole võimalik enam leida (arvan) - pistikud olid alum.sulamist, kaaluga umbes 1...2 kg.
Või meistrimehed teevad saadava elektri väljutamiseks ja kasutamiseks uued ja paremad... ;)
V12 taga istuv generaator andis tervele väeosale valgust ja võimu, kasutades 20...30% võimsusest. Et V12 ikka korralikku koormust aeg-ajalt saaks, sai riikliku vooluvõrguga ühendatud ja siis V12-ga süsteemi sagedust muutma hakatud - olid ajad... :smokin

16.08.2007 at 13:38
Ropka
taolistel jurakatel generaatoritel pidi olema sageduseprobleem, st. et ei taha täpselt sagedust hoida, kipub kõikuma. Valgustid ja "vene" tehnika elab selle vast üle, aga kaasaegsemad seadmed võivad nahka minna.

Selle konkreetse masina kohta ei tea, aga tegijad vanast ajast teadsid rääkida...
Niiet kes tahab omale selle käraka soetada, tasub kindlasti testida.

17.08.2007 at 07:23
ReyMan
Olen ise ka ühe suure generaatoriga kokku puutunud, mis polnud küll liidumaa toodang kuid 60/70 nendatest aastatest siiski.
Sellel ka sagetus kõikus kusagil +5 kuni -5 Hz, 55 Hz (50 Hz peaks) peal jäi püsima vaid suurel koormusel kuid seda saime vähe rakendada sest genekas ise kannatas 15 kW @ 380 V. Sülearvutid olid kogu aeg seal võrgus ja ei juhtunud nendega midagi. Toimisid ka päevavalguslambid ilma igasuguste anomaaliateta. Kuniks sellesse generaatori võrku ühendatavatel seadmetel on toitesüsteemi agelas trafo ei tohiks tegelikult probleemi olla.
Ei tea kas need kaks generaatorit omavahel ültse võrreldavad ongi. Ei oska ise selle liidumaa geneka kohta mina miskit öelda kui, et kellade taga on kindlasti tohutu tuumajaam ja arvatavasti ei soovi ta madalatel võimsustarvetel korralikult oma ülessannet täita.

17.08.2007 at 08:48
Kodanik2
sageduse hoidmise mure on isegi Iru soojuselektrijaamal ja eesti voolvõrgu sagedust aitab hoida Volga jõe hüdroelektri jaamad. Ilma selleta oli vist 8 h ja siis on paigast ära. Vot see on energia sõltuvus.

20.08.2007 at 23:24
mart154

quote:
Kodanik2: sageduse hoidmise mure on isegi Iru soojuselektrijaamal ja eesti voolvõrgu sagedust aitab hoida Volga jõe hüdroelektri jaamad. Ilma selleta oli vist 8 h ja siis on paigast ära. Vot see on energia sõltuvus.

"Tänapäeval" on asi muidugi paranenud.
Aga siin ~5-10 aastat tagasi oli just mure, et see Volga tõmbas sageduse alla (odavad kellraadiod hakkasid valesti kella näitama)

22.08.2007 at 10:01
Riho
quote:
PlyVal64:
quote:
Miks mul on selline tunne, et "just see asi" on ZIL'i põhivarustusest puudu ja käivad sisemised läbirääkimised "teise minaga"???
Ma rendiks sellist asja, no näiteks 500 eek ööpäev, hea meelega:D /quote]

Kalapüügiks oleks küll hea asi jah.
Asi on tore, aga selle eest praegusel hetkel raha küll ei maksaks. Tema lihtsalt pidamine-hoidmine on juba piisav raharöövel ma arvan.
ehkki kena on küll.

22.08.2007 at 13:59
tqhq.ee foorum : Vaba teema : kui sul on elektrimuresid...  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.