Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Suur mootor & käigukast
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Autod : Suur mootor & käigukast  
Poster Message
kst
Suur mootor & käigukast
Vabandust küsimust on suht algajalik, kuid ei ole kuidagi aru saanud.
Kas kõik 5.0 + L mootorid on automaat kastiga?

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.02.2006 at 22:39
Astro SS
Suur mootor & käigukast
quote:
kst:
Kas kõik 5.0 + L mootorid on automaat kastiga?

Vastus: EI

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.02.2006 at 22:43
Vanaisa

Moderator
Suur mootor & käigukast
ei ole, aga sõidumugavuse mõttes on automaatkast mõistlik.

24.02.2006 at 00:41
kst
Suur mootor & käigukast
niiet näiteks 3. gen Camaro 5.7L (minu unistus muide :P ) ja manuaal kast on täiesti reaalne siis vist.

Vanaisa aga mis mõttes "sõidumugavuse mõttes"?

Ja siis veel selline küsimus kah et sellisel mootoril võib käigukast oluliselt mõjutada kütte kulu?

25.02.2006 at 20:17
Astro SS
Suur mootor & käigukast
Kui tahad kiirel sõita (@1/4 ) siis vali automaat, tahad odavamalt per kilomeeter siis vali manuaal ;) (tegelikult on küttekulu einevus väga väike)

25.02.2006 at 20:47
Ri-Q.

Suur mootor & käigukast
quote:
kst: niiet näiteks 3. gen Camaro 5.7L (minu unistus muide :P ) ja manuaal kast on täiesti reaalne siis vist.

Vanaisa aga mis mõttes "sõidumugavuse mõttes"?

Ja siis veel selline küsimus kah et sellisel mootoril võib käigukast oluliselt mõjutada kütte kulu?
86 - 92 TPI 350 Camarole manuaalkasti ei saanud.
Mugavus seisneb mittevajalike liigutuste elimineerimises käigu vahetamisel (saad sõidule pühenduda). Manuaaliga harjunud juhtidel on sellest raske algul aru saada - kogemus paneb asjad paika!
Aut. kastil on väljakujunenud pikk traditsioon (kogemus võrdub tugevus) ning arvestades suuremootoriliste Am. autode olemust ja jõudluse ning kiirendusvõistluste tähtsust, siis automaat annab selge eelise.
Kütusekulus marginaalset vahet ei ole!

25.02.2006 at 22:55
ammi

Suur mootor & käigukast
Ma olen elav näide,kes vihkas automaatkaste(puudus lihtsalt kogemus).
Oma esimese ameeriklase ostsin ka manuaalkastiga :).
Nüüd olen kindel,et "daily driver"peab lihtsalt olema aut.kastiga!Aasta jooksul olen sõitnud venna autoga paar korda,ausalt mehed,käed on väsinud peale linnas sõitmist.
Nii nagu vanaisa ütles,mugavus!

26.02.2006 at 08:43
karikas
Suur mootor & käigukast
Mida suurem mootor, seda suuremat momenti peab sidur taluma. Olen aru saanud, et see on põhiline põhjus, mille pärast suured mootorid enamasti automaatkastiga varustatakse. Pole eriti mugav jäiga siduriga kohalt võtta, mis suurt momenti võimeline taluma.

Plaan sügisel plekkpruut manuaaliks ümber ehitada.
Henry

26.02.2006 at 09:56
pisike99
Suur mootor & käigukast
5,7 TPI otsas BW T5 läheb pikapeale laiali, pole nii tugev (ilmselt kannatab pidevalt u. 200- 230 hj) ja seepärast olidki 3-gen manuaaliga autod 305 cid. Kui saad T56 (4-gen LT1 otsas käiv manuaal), on muidugi tugevusvaru teine. Manuaali eelis on suur siis, kui oskad sõita ka. Kohustuslik rajal ja driftingul. Kui tahad otse sõita ja kiiresti veerand miili läbida kuid pole veel vähemalt 300 hj mootorit, on ka manuaal kiirem (v.a. juhul, kui on kiirenduseks tehtud shiftkiti ja stall turbiiniga automaatkast, sel juhul on ajad ilmselt võrdsed). Manuaali miinus on sihtotstarbelisel kasutusel suur sidurikulu, selle vastu aitab korralik aftermarketi racingsidur. Kütusekulu on ilmselt umbes 15-20% manuaali kasuks - minu kunagise Camaro kulutus pärast sinna manuaali alla panekut kukkus maanteel 12-lt 10-le ja linnas olid arvud 16 ja 13. Tegu oli karpamootoriga, tagasild oli kiire.

26.02.2006 at 10:01
Vanaisa

Moderator
Suur mootor & käigukast
Jah, ma sõidumugavust silmas pidasin - aga muudele küsimustele Pisike99 vastas. Lisaks veel, et sealpool lompi on mitmed taadid oma 94..96 Fleetwoodidele T56 külge sokutanud ja sõidavad täitsa edukalt nii tänaval, kui stripil. Et siis sobib ka rasketele autodele (mudugi milline on sõidumugavus, seda ei tea rääkida).

26.02.2006 at 10:58
tqhq.ee foorum : Autod : Suur mootor & käigukast  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.