| Poster |
Message |
brougham |
K: GM mootori 6,5TD head-vead
Kuna on üks 6,5TD Suburban pakkuda, äkki kellegil on kogemust. Või peaks eelistama 5,7l bensiini või Cumminsi diislit.
Tänud ette |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
26.10.2005 at 13:25 |
|
Astro SS |
Cumminsi diislit pakutakse ainult koos Dodge Ram 2500 ja 3500'ga
26.10.2005 at 13:31 |
|
truckerkOll
|
nii kaua on kõik hea, kuni midagi p-sse pole läinud.
omast kogemusest võin öelda, et ega seda 6,5td elektroonika-asjandust meitemail keegi eriti ei jaga... ei viitsi siia seda komöödiat-tragöödiat trükkida, mille osaliseks olen saanud sellise mootoriga sõidukit pidades - enamus remondiasutusi (mis tegelevad usa-rauaga) kus tahtsin autot remontida, ütlesid lihtsalt et: ei, meie ei oska/ei taha!
ja veel: Neste kütus tappis minu auto kõrgsurvepumba, salakat pole eales julgenud paaki valada!!!
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
26.10.2005 at 17:56 |
|
brougham |
Kust 6,5l võimsuse ja väände andmed saaks?
Ja miks mitte ka Cumminsi 5,9 ja Fordi 7,3l. |
27.10.2005 at 15:25 |
|
sten666 |
kas 6.5 diislist on ka vabalthingav versioon ? |
27.10.2005 at 15:42 |
|
vkx
|
http://www.62-65-dieselpage.com/
Siit peaks leidma nii mõndagi GM diislite kohta.
27.10.2005 at 16:01 |
|
brougham |
seda mida vaja ei leia sealt |
27.10.2005 at 16:06 |
|
wagoneer |
vaata http://www.bankspower.com
kliki soovitaval mootoril vasakus servas.
Ette tuleb mingi võimsust lisav upgrade mille kõige all sinine kiri more info. Klikka sinna ja saad rohkema kirjelduse antud komplekti kohta. Ja selle avanenud lehe all osas on kiri test results millele klikkides saad ette graafiku kus kirjas algsed andmed(hp,vääne,rpm) ja lisanduv (hp,vääne)
Sai pikk ja keeruline aga loodetavasti abiks.
PS! 6,5L-ist ei ole vabalt hingavat. 6,5 on 6,2L se vabalthingava edasiarendus. (üleloigu diisliehitajate sõnul mitte kõige parem kuna natukenegi tuunides peab enamus mootoris leiduvaid pulkkasid kangemate vastu vahetama)
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
27.10.2005 at 17:20 |
Last edited 27.10.2005 at 17:26 by wagoneer
|
pisike99 |
Pole nüüd mõtet asjast nii musta pilti ka maalida - Cumminsist on asi parem oma vaiksema käigu (V8 ikkagi) ja suurema pöörete ala poolest, võimalik, et ka on ökonoomsem. 600 000 km ei vaja ka 6,5 normaalse kasutuse puhul mingit remonti, Texases on tavaline läbisõit ka ligi miljon km. Kütus USA-s tundub olema kehvem, kui meil, ei maksa küll karta, et meie bensujaamakütus pumpa rikuks. Elektroonikas on ainult 1 asi, mis saab jupsida - see on see väike juhtblokk, mis käib sisselaske küljes ja mille asendamine võtab 15 min. Selle mootori puhul tuleb jälgida, et külmast peast väga pöördesse ei aja, see võib põhjustada ploki mõranemist tagumiste raamlaagrite pealt. Samuti ei maksa eetriga käivitada - plokikaaned võivad kannatada saada. Nagu igal diislil, peavad 6,5-l olema korralikud ettenähtud võimsusega akud, minu kogemus ütleb, et neid saab vahetada iga paari aasta tagant. Muidu ei saa külmaga käima, veab ringi küll ning tekkib tunne, et mootoriga on midagi lahti, uute akudega aga käivitub korralikult.
28.10.2005 at 08:48 |
Last edited 28.10.2005 at 08:49 by pisike99
|
wagoneer |
Ega ma tahagi 6,5L kuidagi mustata eriti kui endal kogemus puudub. Vaiksem on ta kindlasti kui Cummins(see oma kõrvaga kuulatud) Lihtsalt kunagi oma 6,2L projekti kallal pusides sai just kaasa aitamise seisukohast asju uuritud ja siis ka erinevate diisli ehitajatega teispool loiku suheldud ja tõdetud,et edasiaitamiseks on need V8-d lihtsalt natuke nõrgad. Igapäeva kasutuses kui pole plaanis üleliigseid hp-sid taga hakata ajama siis arvan,et mootor kestab igati lahedalt.
PS! see aku jama on ka Cumminsil täpselt sama. Mul esimeste jahedatega juba märku andis endast
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
28.10.2005 at 11:26 |
|
truckerkOll
|
Ajublokk(PMD) asub antud motol ikka kõrgsurvepumba küljes. Sinna (aju ja pistiku vahele) on vaja veel miskit "calibration resistorit", mis tuleb paigaldada koos pumba- või ajublokivahetusega. Kui see takisti jääb vahetamata, siis SES-i tuluke(ja kood 56) annab jamast märku.
paste`n siia lõigu juttu usa spetsidelt:
"When code 56 is set, the PCM defaults to a #1 resistor setting to keep the truck runnung, but will be sluggish and have poor mileage. Once the new resistor is installed, the light may not go out right away. The PCM only checks resistor value every 50 or so keystarts, so it may take a day to a few weeks to accept the new resistor value."
aga selleks, et selle ajupistikuni jõuda, peab vähemalt minu kärul sisselaskeni kõik haljaks katkuma, ja see selgus peale 15 minutilist uurimist.
vabandused, kui ma oma tekstiga kellegi varvastel tallun, lihtsalt ma ei ole mingi ilustaja tüüp, ütlen alati asjad välja nii kuidas on ja antud juhul pean tõdema, et kahetsen sügavalt et sellise "black betty" omale ligi võtsin. oma osa on ka meie remondiasutustel, miks ma sellise mootoriga masinat ei saa soovitada. Rootsis, Soomes palun, anna minna. meil eestis maksad ropud summad ja kasu pole s*ttagi! vähemalt praegu on seis selline.
aga kui tengelpung ja närvirakud sellist sõidukit lubavad ja upgrademiseks läheb, siis tasuks vaadata sinna: SSDieselSupply - enamvähem kõik võimalik, performance`i varuosadest uue mootorini välja. mind aitas hädas see koht ja tänu Walt`i e-mailidele sai ka põlev SES tuluke lahenduse. (megairw@ledoviin: need soovitasid auto INGLISMAALE kalibreerimisse saata!?!?!   )
mis s*tta kütusesse puutub: kui koguaeg sõita Statioli küttega ja üks õnnetu kord 20 liitrit Neste solki peaaegu tühja paaki lasta ja järgmisel päeval pump ära kooleb, no sry vaan, vb tõesti oli juhus aga minu jaoks piisab, et mitte eales enam nestele oma sente anda!
29.10.2005 at 11:34 |
Last edited 29.10.2005 at 12:21 by truckerkOll
|
pisike99 |
Jah, ka minu 94a K1500-l on blokk tõesti sisselaske küljes, aga mis mõttega seda seal vahetada, pistiku saad ju kätte ja uue bloki jaoks on seal ümbruses ruumi küll. Olen vahetanud seda tükki ka ühel teisel autol ja kumbki ei ole vajanud mingit kalibreerimist. Ise sõidan ainult Neste kütusega ja siiani pole midagi juhtunud. Ok, peamiselt küll mitte selle kastikaga. Ega ma ka ei püüa ilustada või koledamaks teha - samuti omadest kogemustest räägin.
29.10.2005 at 18:24 |
|