Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Caprice suunatuled teevad nalja
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Caprice suunatuled teevad nalja  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
426

Caprice suunatuled teevad nalja
Nüüd tekkis mul sihuke probleem:

Täiesti lambist hakkas pihta kui panin suuna sisse - armatuuril näitas, et mõlemal pool vilguvad suunad. Mõtlesin, et äkki kogemata leidsin ohutuled üles.
Tegelikult oli nii:
panin sisse vasaku suuna - põlesid vasakud suunad aga armatuuril vilguvad mõlemad
panin sisse parema suuna - põlesid vasak esimene ja parem tagumine suund, armatuuril ikka mõlemad vilguvad.

Veidi aega läks mööda, näppisin kõikvõimalikke asju.
Siis ei töödanud enam mitte ükski suund ja armatuuril ka midagi ei näita.

Nüüd suunatuled (nii ees kui taga välja arvatud esimene parem) põlevad kõik koos siis kui pidurit vajutan.

Misasi tal nüüd sassi siis läks. Või on tegu mõne pirni läbipõlemisega, masinatel ju erinevalt annab märku.

25.09.2005 at 19:50
Märt
mass kadunud

25.09.2005 at 19:53
capricorn

kas pirnid on kontrollitud? kõik ikka töötavad? pane ohud sisse kui kontrollinud ei ole ja vaata üle. Buickil jäi suund põlema kui üks pirn oli läbi ja armatuuris põles koguaeg

25.09.2005 at 21:28
Martin460
Mul ühe masinaga oli ka u. nii ja viga oli kehvas massis.

25.09.2005 at 21:32
426

Homme tsekin seda massi siis.

PS! Üks küssa veel... :D Kuskohas krt ohutulede lüliti on?

25.09.2005 at 23:04
chevymax

roolisamba küljes paremal pool-roolile kõige lähemal olev must nupp.sisse lükates on ohud peal-välja tõmmates on ohud maas

25.09.2005 at 23:32
426

Ahaa siis on selge. Mul nimelt seda nuppu seal ei eksisteeri e. katki on. Ainult roolisamba sees pisike junn järgi mida ma surkisin. Kõigepealt peaks siis selle kuidagi välja saama.
Sisse lükates ta nagu ei liigu mulle tundub. Kas ta käib ka edasi-tagasi (või üles-alla) lükates?

25.09.2005 at 00:01
chevymax

quote:
760GLE: Ahaa siis on selge. Mul nimelt seda nuppu seal ei eksisteeri e. katki on. Ainult roolisamba sees pisike junn järgi mida ma surkisin. Kõigepealt peaks siis selle kuidagi välja saama.
Sisse lükates ta nagu ei liigu mulle tundub. Kas ta käib ka edasi-tagasi (või üles-alla) lükates?

ei-ainult sisse-välja,arvatavasti see lüliti jamabki sul suundade vilkumisega-vist on keegi juba jõudu kasutanud

25.09.2005 at 01:22
Last edited 25.09.2005 at 01:27 by chevymax
426

Jep. Oligi ohukate lüliti pärast. Oli teine kinni jäänud sisse. Nüüd on kõik OK.

Aga esimene parem suund (koos küljesuunaga tiiva sees) ei põle. ehk on üks pirn läbi. Lähen tsekin asja.

Edit: Ja loomulikult tänan teid.

Edit vol.2:
Nüüd on mul jälle juhe koos sest pirnid on mõlemad terved. On see ka äkki mingi tuntud jama või pean mööda juhtmeid hakkama käima?

26.09.2005 at 14:19
Last edited 26.09.2005 at 14:32 by 426
EFTC

quote:
760GLE:
Edit vol.2:
Nüüd on mul jälle juhe koos sest pirnid on mõlemad terved. On see ka äkki mingi tuntud jama või pean mööda juhtmeid hakkama käima?

Räägiti ju massist. Ma tulen sulle homme appi - mul vaba päev. Äkki leiame koos sinu probleemile lahenduse :D

26.09.2005 at 22:54
426

Krt ma vahtisin ja surkisin küll seda massi aga unustasin ta täitsa lahti teha ja korraliku ühendust anda.
Kiirustades ununeb nii mõndagi.

Ja sina, Hr. EFTC, hoia mu autodest heaga kohe eemale :burnout :kill

26.09.2005 at 23:14
426

Niiviisi. Jätkan teemat.

Asi siis eurotuledele ümberehituses.

Praegu on nii, et tagumised suunad ei põle parktuledega - lõikasin juhtme läbi. Põlevad siis kui suunda näitan või pidurdades.
Probleem nüüd selles, et nad pidurdades EI põleksid.
Kui ma õieti aru sain siis tuli piduripedaali juurest üks juhe läbi lõigata mis vist jooksis suuna lüliti juurde.
See juhe oli minu mäletamistmööda oranž. Kuna ma ei näinud kuhu ta täpselt jookseb siis ei ole kindel.

See oranž juhe on samas pistikus halli juhtmega (või oli kaks halli koos). Nii oranžil kui ka hallil on eraldi klemm. Ma siis proovisin ära ühendada ainult halli - ikka põlevad kõik pidurit vajutades. ja kui ühendasin ainult oranži siis ei põlenud midagi.
Mis juhe siis läbi on vaja lõigata.

Ja teine asi veel:
Tegelikult peaks piduritule juhtmed läbi lõikama ja voolu vedama LISApiduritule juhtmest. Nagu ma aru saan siis selleks, et pidurid ei vilguks kui suunda näitan. On see tõesti vajalik? sest mul ei ole selle vastu midagi kui nad seal vilguksid.

Loodan, et jutt arusaadav :kill
Sten

04.10.2005 at 18:10
dodge
Milleks rikkuda töökorras asja?

05.10.2005 at 08:17
426

Saan Su küsimusest täitsa aru. Ise pooldaksin samuti töökorras ja ORIGINAAL asja.
Aga paraku vaatan ma asju läbi teiste sõrmede ja kui juba euro suunad on küljes siis parem jäägu pidurituli punaseks alaks mitte kollaseks. Natuke kõle tunne on lihtsalt sõita kui vajutad pidurit ja mõtled mida küll tagumine auto su "ühtlaselt-põlevatest-ohutuledest" arvab.

Edit: Kui keegi teab siis lihtsalt pangu vastus. OT jaoks on "geeniuste" teemad. :D tänan

05.10.2005 at 08:23
Last edited 05.10.2005 at 08:35 by 426
w-cc
See juhe, mis GM-i toodangul pidurikonnast lahti tuleb lõigata, on valge - läheb konnast suunalülitisse. Kui sul on taga lispidurituli, siis võta signaal sealt. Mina panin veel relee ka vahele, sest see lisapiduritule juhe on enamasti väga peenike. Lõpuks pead veel võib-olla suunarelee ka ära vahetama - seda juhul, kui sul suunatule pirnide summaarne arv/võimsus muutub, sest elektrooniline relee jätäb sel puhul suunad lihtsalt põlema. Asemele kõlbab nn. heavy duty relee (kasutatakse veokatel) või kui sul on põlevaid suunapirne umbes-täpselt 4 tk (k.a esisuunad), siis kõlbab ka tavaline bi-metall relee. Vilkumise intervall oleneb sellel koormusest - 2 tule korral võib intervall liiga pikaks jääda, 6 korral jälle liiga lühikeseks. Pead ise katsetama, minul mahtus vilkumise intervall veel kuue pirniga ka normi piiresse.

05.10.2005 at 10:31
426

quote:
w-cc: See juhe, mis GM-i toodangul pidurikonnast lahti tuleb lõigata, on valge - läheb konnast suunalülitisse. Kui sul on taga lispidurituli, siis võta signaal sealt.

Ei ole saanud veel kallale minna ja katsetada aga mul oligi küsimus, et kas saab ilma lisapiduritule juhtmeta asja lõpule viia? Seda releevärki ma tean jah ja see on ka üks asi mida ma tahan vältida.

Kordan siis oma mõttekäiku.

Lõpptulemus peaks olema selline:

1. Suunda näidates vilguksid nii kollane (ülemine) kui ka punane (alumine) osa.
Sellega välistaksin relee vahetuse.

2. Pidurdades põleks AINULT punane (alumine) osa ilma lisapiduritule voolu kasutamata.

On nii üldse võimalik teha?

+ see ka, et ma ei suutnud lisapiduritule juhet tuvastada. Tulel endal pole vist aastaid juba juhet taga olnud.

06.10.2005 at 13:56
Servolett
quote:
760GLE:

Kordan siis oma mõttekäiku.

Lõpptulemus peaks olema selline:

1. Suunda näidates vilguksid nii kollane (ülemine) kui ka punane (alumine) osa.
Sellega välistaksin relee vahetuse.

2. Pidurdades põleks AINULT punane (alumine) osa ilma lisapiduritule voolu kasutamata.

On nii üldse võimalik teha?
Maailmas on kõik võimalik peale perssetorgatud vihmavarju avamise. Aga enam-vähem kindel, et ARK Su initsiatiivi ei toeta.

06.10.2005 at 14:08
pif7

Ülevaatusel seletati mulle et punane ei tohi kaasa vilkuda.

06.10.2005 at 14:30
Servolett
A lihtsalt tehniline küss: kuidas ARK-ile meeldib, kui tagurdustulede (valgete) klaaside taha aretada suunatuledeks oranžid pirnid ning eraldi tagurdustuli (-ed) naelutada näit. stange alla?

06.10.2005 at 16:21
reimo
quote:
Servolett: A lihtsalt tehniline küss: kuidas ARK-ile meeldib, kui tagurdustulede (valgete) klaaside taha aretada suunatuledeks oranžid pirnid ning eraldi tagurdustuli (-ed) naelutada näit. stange alla?
Sobib.
Sobib ka selline variant, et paned tagurdustuledesse kollased pirnid ja läbi dioodide ühendad sinna nii suuna kui tagurdustule. Mu esivanem just oma vanale voyagerile tegi sellise kompunni enne ülevaatust ja asi sobis. Ainuke puudus siis, et kui tagurpidi käik sees, siis tagumine suund ei toimi (põleb ju niigi pidevalt).

06.10.2005 at 19:38
Vanapagan

quote:
Servolett: A lihtsalt tehniline küss: kuidas ARK-ile meeldib, kui tagurdustulede (valgete) klaaside taha aretada suunatuledeks oranžid pirnid ning eraldi tagurdustuli (-ed) naelutada näit. stange alla?
A parim varjant on tõmmata isoleerpaelaga (soovitavalt sinisega) piruka-moskvitsi tagumised kolmnurksed suunad stange alla ülevaatuse ajaks

07.10.2005 at 08:47
Servolett
quote:
A parim varjant on tõmmata isoleerpaelaga (soovitavalt sinisega) piruka-moskvitsi tagumised kolmnurksed suunad stange alla ülevaatuse ajaks
...mhmhh, ja ja veel parem variant on, et moor istub tagaotsas kuudis ja enne pööret pistab minu hoiatuskarjatuse peale petrooleumilaternale tule otsa ja katab seda vilkumise taktis minu mustade (s.t. pesemata) aluspükstega kinni ja vehib sellega läbi tagaklaasi :-)

Aga no kena, et see kollase pirni variant sobib, tõesti ei tahaks Sigulii-Luksi tagatulesid külge aretada!

07.10.2005 at 15:29
pif7

quote:
kuidas ARK-ile meeldib, kui tagurdustulede (valgete) klaaside taha aretada suunatuledeks oranžid pirnid ning eraldi tagurdustuli (-ed) naelutada näit. stange alla?
pead ainult jälgima et tagurdustuled liiga lähestiku ei asetse (vähemalt 600mm).

07.10.2005 at 16:21
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Caprice suunatuled teevad nalja  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.