Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Milline stall speed?
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Milline stall speed?  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
jaak

Milline stall speed?
Praegu käsil konverteri valik. Firebird LT1 mootori otsa (4L60E on kast). Millist stall speedi siis nüüd ikkagi sihtida? Peebu jutust foorumit lugedes olen aru saanud, et oli 2500 aga oleks ehk võinud 3000 olla. Kas 3000 juba mitte liiga palju ei ole masinale, millega siiski suurem osa ajast tänavatel sõidetakse? Või lukustab kast turbiini ilusti ära ja muretsemiseks pole põhjust? Väga tahaks ka stripile tulla sellel aastal ja selle tarvis võiks jällegi äkilisem see konverter olla, seega milline oleks ilus kuldne kesktee? Mootorile on sellel aastal plaanis teha intake vabamaks ja väljalase vabamaks, nukk äkilisem vaadata ja OBDI üle progeda. Hetkel mootor stock. Seega ei tahaks kohe alguses 2 korda turbiini osta ja võtaks kohe sellise, mis sobib hästi stockist kuni kergete modideni välja.

krdi palju küsimusi tuli...

22.02.2005 at 16:50
peep

Moderator
Milline stall speed?
Ma juba kirjutasin sellest, ega midagi lisada pole, alla 3000 ära hakka raha raiskama, isegi stocki puhul. LT1 sisselaset pole küll vaja vabamaks teha nende modidega, sealt pole midagi juurde saada. Kuhu siis kaante ostmise plaan sai ?

Muuseas selline aste-astmelt modimine on kõige kallim ja lollim variant üldse, tee kohe maksimumprogramm või ära tee esialgu midagi, kogu raha ja siis tee. Ja ära kirja pane, palju raha kulunud on !

Ma tean seda omast käest ja rahakotist ning usun, et teised, kes on olulisi summasid kiiremini sõitmiseks kulutanud kinnitavad seda.

22.02.2005 at 17:49
jaak

Milline stall speed?
Kaante ostmise plaan endiselt jõus. Aga kahtlen kas see aasta selle ellu viin. Kolme autot korraga ehitada on suht keerukas. See intake/exhaust mod ilmselt tuleb sellel aastal suht lihtne ja ei midagi keerulist...no midagi ju peab tegema;). Nagu sa ütlesid, et jupikaupa kallis, seega valmistun pigem järgmine aasta mootori kapitaalsemaks ehitamiseks. Tean neid ehituskulusid omast käest...Patroli kulutabelit ma ei vaata jah parem ;)

Küll aga keskenduks hetkel kasti kui terviku peale ja viiks selle mingile normaalsele tasandile ära, arvestades järgmise aasta mootori modisid ja seda, et ta praegu nii-kui-nii laiali on.

Kui juba mootoriga väga ekstriimiks läheb ja väga hullud mõtted pähe tulevad selle aasta jooksul, siis on selle tarvis TH400 ka olemas;)

EDIT: Aga saan aru, et igal juhul Peep soovitab 3000 stall speediga konverterit. On kellelgi vastuväiteid? Eelkõige selle osas, et tänaval liiga jõhker ja võimatu sõita või muud sellist. Vot see on see, kui endal kogemus puudub ja taguots pole istme peal nii üht kui teist varianti tunda saanud.

22.02.2005 at 18:39
Last edited 22.02.2005 at 18:41 by jaak
max
Milline stall speed?
Mina vaataks, mida tegijad soovitavad/kasutavad.

Kui kunagi nuka ja kaante vahetamiseks läheb, siis nende tootjad annavad omapoolsed soovitused stall speedile. Vaata oma lemmikkaante/nuka tootja lehelt nt või küsi techsuppordist. Kindlasti saab abi ka konverteri tootja techist. Ise olen lugenud, et Peebu soovitatud kvaliteet-konvertereid pannakse oluliselt suurema stalliga, kui nuka tootja soovitab, sest nad pidid päris hästi oma tööd tegema. Nt stock autodel 3000++ rpm

22.02.2005 at 22:04
Last edited 22.02.2005 at 22:05 by max
Erkki

Milline stall speed?
Olen ise mõlema konverteriga sõitnud ning võin oma kogemustest kinnitada, et tänava sõiduks on 3000 ülemine piir ja kiirendusrajal jällegi alumine piir, millest alustada. Seega kui tahad kiriku keset küla tõmmata, siis soovitan 3000.

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...

22.02.2005 at 22:10
foke

Milline stall speed?
Mul kogemus 3 turbiiniga oma 383 mootori järgi.
Esmalt th-700 ja stock 1500 vms. Siis th-350 ja 2100 rpm (mis sõitnud vaid pool suve ja ootab põhimõtteliselt uut omanikku) ning praegu 3000 rpm (tootja andmetel 2800-3200)

Turbiinidel on erinevaid seeriaid ka samade stallide puhul. Nt. B&M pakub Tork Masterit, HoleShot ja Nitrous HoleShot Series't. Vahe on neil maksimaalse läbilibisemise tarvis rakendatav power. SBC-le on tänaval ja nõrgalt moditud mootoritele soovitav panna Torkmaster. Vabalthingav BB ja suht korralikult tehtud SBC suudavad ka Holeshoti nominaalini läbi libistada. Nitro ja bloweriga suure väändelised mootorid vajaks juba kõige kangemat seeriat.
Et mis siis juhtub, kui kange seeria nõrgale mootorile panna - juhtub see, et 3000 rpm stalliga turbiin libiseb startides läbi vaid 2000-2200 rpm ja kogu moos. Minul on Hole shot.
Turbiin ja nukk koos kaantevoolavusega on peen mäng ja kogemustest siin eriti rääkida ei oskakski - lihtsalt pole neid piisavalt. Võib-olla niipalju võiks öelda, et 3000 rpm-ga tõusis 60 ft 2,04-lt 1,86-le, bensiinikulu suurenes 5 L/100 km, mootor kippus kuumaks minema. Pöörded maanteel suurenesid ca 500 rpm. (nukk 230/236 @ 0,05" )
Tunnetuslikult tähendas turbiinivahetus seda, et kui ma 2100 stalliga oma ilma kickdowni trossita käigukastiga pidin linnas aeg-ajalt käsitsi käike madalamaks tõmbama, siis uue turbiiniga seda vaja polnud - võis ka vabalt imepisikese hooga 2. või isegi 3. käiguga minna. Kõrge stall on ka n.ö. vigadeparandus äkilise gaasi ja tundetu jala puhul, libiseb läbi ja kohe ei löö ratast ringi.
Üldiselt Erkkiga päri, tänaval võiks ennemini madalam olla, stripil vastupidi...

PS! TH-400 ja 4L60E on erinevate turbiinidega ja 350/400'le on need minuteada üksjagu odavamad. Niisama ei maksa huupi kallist asja osta, enne peaks ikka selge pilt olema, mis kastile ja mis otstarbeks ta läheb.

Üks tähelepanek veel:) Jupphaaval ehitades versus kõik korraga ehitades on sama kallis juhul, kui esimese variandi puhul oled oma lõppkombo välja mõelnud ja kõik arendused sinna suunatult ellu viid. Aga efekt ei pruugi hästi enne välja tulla, kui lõpuks kogu orkester koos on. Lohutuseks siiski, iga arendus mingi efekti ikkagi annab. Mul on veel üksjagu täiusest puudu, aga vähe kiirem stockist juba on;)

Ma olen nii asjadest aru saanud.

22.02.2005 at 00:18
peep

Moderator
Milline stall speed?
Kõik mis eelpoolkirjaldatu on õige, ainult need kogemused ei kohandu ehk 100 % otseselt sinu auto peale seoses teatud tehniliste eripäradega nagu lock-up, OD, elektrooniliselt juhitav kast ning sissepritsemootor. Mina ei tea meil kedagi peale minu, kes oleks sellisel autol konverterit vahetanud. Soovitan lugeda välismaiseid foorumeid ja nende autode parim foorum siin: http://web.camaross.com/forums/

TH400 install pole sul just eriti ratsionaalne mõte, seda pole lihtsalt vaja.

23.02.2005 at 09:35
Last edited 23.02.2005 at 09:36 by peep (Moderator)
vvt

Milline stall speed?
Mina sain asjast ise sedasi aru, et moodsam mootor kannatab väiksemat stalli kui karpamootor ilma tulemustes järgi andmaga. Esiteks on samavõimsal pritsemootoril madalam ja ühtlasem tühikäik - ei teki robakat käiku sisse pannes. Teiseks on neil madalal ühtlasem ja tugevam vedu.

Karpamootorile, mille tühikäik on kõrge ja lonkav - madala stalliga muhvi pannes kipub auto käiku sisse pannes välja surema või suure kolaka saatel kohalt minema - mis linnaliikluses on ebamugav ja kõrvaltvaatajale amatöörlik.