Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Tauruse 3.0 automaatkäigukast ei hoia käiku sees
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Tauruse 3.0 automaatkäigukast ei hoia käiku sees  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
Tanelus
Tauruse 3.0 automaatkäigukast ei hoia käiku sees
See on vist siin juba tuttav teema. Vähemalt kunagi lugesin, aga praegu kohe ei leidnud. Nimelt siis on viimastel päevadel hakkanud kast teisiti käituma. Sõites linnas ühtlase kiirusega mingil hetkel vahetab käigu minu arust esimese peale siis nati hoiab. Lasen korra gaasi lahti ja annan uuesti gaasi, läheb veel veidi aega ja vahetab siis jälle ülesse. Sõidu ajal võibolla korra või paar nõnda. Teiseks olen vaadanud, et vahel aeglaselt ja ka tugevalt kiirendades hoiab liiga kaua esimest käiku sees, et laseb pöörded liiga üles ja hoiab seal tükk aega ennem kui käiku vahetab.
Veel üks tähelepanek, ma ei tea kas mulle tundub või ongi nii, aga sõites ühtlaselt 50 tundub nagu ei oleks minek ühtlane, justkui poogiks aegajalt või kuidas seda kirjeldada. See ei ole selline selgelt tunda asi, vaid hoomatav.
Overdrive on ka nii, et alla seitsmekümne ei saa sellega sõita, hakkab käike edasi tagasi vahetama. Või ongi Overdrive aint üle 70 sõitmiseks?
Kas tõesti kastiremont?
Kas olen siis auto ostuga "portsu otsa" sattunud?
Olen ise autoga umbes kolm nädalat sõitnud. Kasti õli ega filtreid ei ole vahetanud. Ostes vaadates tundus, et kasti õli oli ilus punane. Ega vist öli ja filtri vahetusest ainult ei piisa? Või mis on teie arvamus?
Ehk viitsite veel vastata juba räägitud teemale, või kirjutada, kelle teemat ma peaksin lugema?
Oli mõttes nädalalõpus Saaremaale sõita, kas julgeb minna, või tasub/tuleb odavam enne edasi sõitmist kastiremont ette võtta, et äkki lõhub midagi rohkem veel ära nii sõites?

14.02.2005 at 10:07
Last edited 23.02.2005 at 10:51 by Tanelus
Lef
Kui palju sul kastis õli on? Vaata sooja kasti ja töötava mootoriga. Käiguvalits pane P peale.
Teiseks jälgi ka seda ega õlivardal midagi metallset ei läigi...

Overdrive peaks juba linnakiiruselgi rakenduma, kui ühtlaselt sõita. Kiirendades vahetab käigu loomulikult alla , see on normaalne.

Tegelikult tasuks vast igaks petteks õli/filter ära vahetada, endal kindlam tunne.

14.02.2005 at 14:34
Max3,0

Mõned soovitused:

1:Vaheta kasti õli ära
2:Külmade talveilmadega püüa autot ennem sõitu minut või paar soendada ja ära kuku kohe külma autoga sõites lapatsit andma.
3:Ära linnas OD-ga sõida

15.02.2005 at 10:21
Last edited 15.02.2005 at 10:22 by Max3,0
Tanelus
Nädalavahetusel käisin siis Saaremaal ja sain seal siis kasti õli ja filtri ära vahetatud. Aga probleem on alles. Nüüd siis võin täpsustada veidi. Nimelt teeb ta seda käikude alla vahetamist sõidu alguses. Kas siis laseb esimese käiguga tükk aega ennem kui üles vahetab, või äkki sõidu ajal vahetab justkui kolmanda pealt esimese peale. Praami pealt maha tulles aga olin juba hoo üles saand nii umbes 80 km/h ja vahetas ka äkki alla. Kui olen juba mõnda aega sõitnud töötab kast (enamvähem) normaalselt.
Kas võib asi olla käigu kasti asendi anduris (või mis ta nimi nüüd oligi)? Ameerika auto diagnostis õeldi küll, et mälu näitab selle kohta vigu. Või on tegemist millegi raskemaga?
Tänan!

Edit: Oma autost muidu rääkides tundub mootori korras olevat. 225 km peale võttis 18-19 l kütust, st 8-8,4 l sajale. Ma arvan, et see peaks hea küll selle auto kohta olema.?

23.02.2005 at 10:24
Last edited 23.02.2005 at 11:33 by Tanelus
mrtn
võib, see on tuntud viga Taurusel.

23.02.2005 at 11:08
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Tauruse 3.0 automaatkäigukast ei hoia käiku sees  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.