Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Erinevate Chevy 350cid mootorite erinevused
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Erinevate Chevy 350cid mootorite erinevused  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
ROKIPEER

Erinevate Chevy 350cid mootorite erinevused
Huvitab selline asi kas mõne vanema aastakäigu mootorile
annab ka kõik sama kama külge kruvida mis 90 aasta
isendil küljes.
Genekad, pumbad, starter jne.
Abiks igasugune inf ka muude erinevuste kohta.

15.01.2005 at 12:55
Last edited 15.01.2005 at 12:56 by ROKIPEER
max
90a. mootor peaks olema juba reeglina pritsega ja ajuga juhitav st et jagaja on aju poolt juhitav, sissepritse ise ajuga juhitav, andurid igal pool jne. Mootori ploki juures toimus suurem muutus '87 paiku, kui vända tagumine simmerlink tekkis ja vänt teistsuguse kuju sai. Olenevalt mootorist tekkisid sel ajastul ka rullnukad ja sellega kaasnevalt teistsugused tõukurid.

Ma ei tea, mis kama sa täpsemalt silmas pead, kas ainult starterit, genekat jms või pritset, jagajat jms või päris mootori sisemusest pärit "kama"? Räägi, mis sa teha tahad, siis saab täpsemalt öelda, kas on võimalik või ei ja mis jamad seal on.

16.01.2005 at 17:29
vvt

Mina pole nüüd õige mees köhima, aga 80ndate esimese poole SBC tagasimmerlingi pakis oli tõepoolest jupp rasvanööri.

Vaata tema teist teemat, kodanik remondib sellist mootorit ja otsib nähtavasti aseainet...

16.01.2005 at 20:35
ROKIPEER

Asi selles jah et kui ma nüüd ostaks lihtsalt vanema aastakäigu 350cid moorori ilma
kollektoriteta, starterita ja kõik veel muu - roolivõimupump,
genekas, kont jne.
Et kas lappan need samad jubinad ilma probleemideta külge või tuleb millegagi ka aretama hakata.

16.01.2005 at 20:47
Astro SS
Enne -86/87 tehtud mootoritel on tavaliselt kiilrihmaga veepump/genekas/roolivõim uuematel aga soonrihmaga.

Omavahel õnnestub neid vahetada komplektina ehk kogu kupatus üghelt mootorilt teisele.

Einevus on ka starterites, õigemini nende kinnituspoltides .On kahte varianti poltide asetusega : kõrvuti või diagonaalis.

Osadel plokkidel on mõlema variandi jaoks plokis keermed olemas, teistel ainult ühe jaoks.

Tegelikult suur üks erinevus on neil ka : plokikaantel on sisselaskekollektori nurk erinev 18 kraadi versus 23 kraadi.

Vana tüübi mootori ssisselaset (karbuss) ei saa kasutada uuema tüübi mootoris kuna sisselaske ja plokikaane vahele jääb pilu.

16.01.2005 at 20:48
ROKIPEER

Tänud Astro SS, see mu südant hetkel vaevaski.

16.01.2005 at 20:55
Astro SS
quote:
ROKIBEER: Tänud Astro SS, see mu südant hetkel vaevaski.
On head või halvad uudised ? ;)

Enda Astrole panin (sellest on nüüd juba paar aastat tagasi) uuema tüübi 5 liitrilise V8 mootori, mis oli tehasest tulnud soonrihmadega, minu V6 oli aga tehasest kiilrihmadega.

Muud probleemi polnud kui kogu kupatus (veepump/genekas/roolivõi ) maha ja teisele külge.

Väike vihje ka : uuema tuubi plokikaanest annab ära feesida materjali (23 kraadi) ,et vastaks vanema tüübi plokikaane kujule (18 kraadi) ja saaks kasutada vanema tüübi sisselaskekollektorit .

Vanem ehk enne '87 sisselaskeid on vähemalt 100 erinevat varianti , uuemale aga mõnad üksikud ja neegi teistest 2 korda kallimad.

16.01.2005 at 21:09
newton

Moderator
quote:
Astro SS:
Väike vihje ka : uuema tuubi plokikaanest annab ära feesida materjali (23 kraadi) ,et vastaks vanema tüübi plokikaane kujule (18 kraadi) ja saaks kasutada vanema tüübi sisselaskekollektorit .
Oled sa kindel? Mina olen aru saanud, et ainult paar polti on uuemates kaantes teise nurga all? Vortec-kaantel oli veel mingi omaette poldikorraldus (4 polti per kaas 6 asemel), aga sealgi vast sellist nurga vahet pole? 18 ja 23 kõlavad kangesti nende nurkade moodi, mille all klapid võivad CSB-l kaantes olla EDIT - mis on üldse race kaante teema.

16.01.2005 at 22:26
Last edited 16.01.2005 at 22:31 by newton (Moderator)
Astro SS
Ma olen oma jutus 100% kindel.
Minu endine 5 liitriline V8 kone pärines Kurja Luri mehaanku Avo Firebirdi kapoti alt.
Tema lasi kaantest maha freesida materjali ,et saaks kasutada vanema tüübi sisselaset karbussiga.
Materjali eemaldati sisselaske tihendi pindadelt , nii et ülevalt (ehk klapikabrikaane juurest ) eemaldati minimaalselt aja alt rohkem (umbes paar millimeetrit)

16.01.2005 at 22:33
ROKIPEER

No mul kogu kama see uuem varjant, 90 aasta ja soonrihmaga. Uue mootori otsingul siis lihtsam valida.
Ei hakkaks peale mootori midagi ümber lappama.
Mootor on pritsega ja sisselase jääb samaks.
Ja siis tulevikus kunagi ka hää vana mootorit ära kasutatda
kui sellel remo saab ära tehtud.

17.01.2005 at 07:41
max
Sel juhul saad tõenäoliselt ringi lapata. Väiksemateks jamadeks pead igaks juhuks valmis olema, aga ei midagi hullu.

Mina kahtlen samuti sellest 18* vs 23* teemas. Ainuke erinevus, millest olen kuulnud, on sisselaske sisemiste poltide nurk.

17.01.2005 at 10:56
camsist

See vist pole teemaalgatajale enam oluline aga erinevusteks on veel see, et 87- plokkidel on enamjaolt mehaanilise penapumba tõukurvarda auk kinni valatud. Lisaks starteri poltidele on vahe ka veel hooratta suuruses ehk hammaste arvus (153 või 168 hammast).

See kaante kraadi juttu kuulen ka esimest korda, endal on samamoodi uuematele kaantele -86 sisselase peale pandud ja ainus asi, mis ei sobi on keskmised 4 polti, neid poldi auke tuleb lihtsalt vähe viilida ja olemas.

17.01.2005 at 11:37
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Erinevate Chevy 350cid mootorite erinevused  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.