Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Chrysleri 2.2 ja 2.5 Fwd ning A413 kasti lingid
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chrysleri 2.2 ja 2.5 Fwd ning A413 kasti lingid  
Poster Message
spirit93

Chrysleri 2.2 ja 2.5 Fwd ning A413 kasti lingid
Kuna ühes teises teemas tekkis väike huvi Chr käigukastide osas, siis panen üles mõned lingid kui keegi veel ei ole oma probleemidele lahendust leidnud. Rõhuga A413 kastil, sest see paistab olevat enim kasutatud ja leidub nii shadow, sundance, spirit, acclaim, daytona, voyager ning jumal teab kus veel kapoti all.

Chr kastide skeemid: http://www.aceomatic.com/catalog/automatics/mfg.asp?n=chrysler
A413 ülekandearvud, testitabel, rõhud, käiguvahetus: http://minimopar.knizefamily.net/transauto.html#A413
2.2, 2,5, 3,0 mootori ja kastide juttu + hulgaliselt viiteid:http://www.thedodgegarage.com/
Foorum, kust leiad veel infot kui midagi segaseks jäi:http://www.turbododge.com/forums/
Mootori upgrade puudutav:http://www.gusmahon.org/index_main.htm

to HIRAX : see turbovani mehe jutt on päris pädev, kuid kasti maha võtmiseks soovitan kanaliga garaazi, sest tagumiste poltide ja starteri maha võtmine on muidu tõesti "pain in my ass" nagu ta ütleb. Altpoolt saab kenasti kõik poldid lahti ilma suurema jamata. Üks polt, mida näha ei ole istub starteri all ja üles leiab selle käega katsudes, näha seda pole. Vea otsimiseks kasutasin seda testi tabelit ning kõik viitas ühe siduripaki hävingule (nii ka oli). Remondikomplektis on olemas friktsioonkettad, vahekettad, õlipumba tihendid ja veel igasugu pudi, mida mul vaja ei läinud. Band'id ja sensorid/andurid tuleb osta eraldi kui vaja peaks olema. Mõtekas oleks kast laiali lõhkuda ja katsuda osta ainult vahetamist vajav, tuleb märksa odavam. Kindlasti on vaja 16 mm võtit ning head tali või vintsi, minul ajas asja ära mingi GAZ veokate käigukasti vints. Mootor tuleks toestada nii, et seda oleks võimalik hiljem liigutada, lihtsam pärast kasti otsa ajada. Lisaks tegin veel kasti põhjale õli väljalaskmiseks korgi, et ei peaks enam õlivahetusel pladistama. Igapäevaseks sõiduks ei soovita ülekannete muutmise, sihftkitide, ja kiirussensoritega jamama hakata, sest see ajab käiguvahetuste toimumise kiirused paigast ning võib ebameeldivaid üllatusi põhjustada. Minul kulus kogu operatsiooni peale 2,5 päeva, palju aega kulus kasti peale toppimiseks, üksinda tõstmiseks on see kast tsipa raske ning ma toestasin mootori nii, et seda ei saanud nihutada, oleks kogu kupatus kaela sadanud. Surve tõstmisega peaks ka ettevaatlik olema, mina keerasin kolmveerand tiiru(vastupäeva), koos tihedaks sätitud ketastega (tolerantsid ja ketaste paksused olid ka kusagil nendel lehtedel toodud koost test portide asukohtadega) muutusid käiguvahetused võrreldes remondieelsega vägagi kiireks ja konkreetseks, ei mingit mõtlemist kasti poolt- tõnks ja korras.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
25.11.2004 at 12:11
hirax

Suured tänud! Nendel linkidel (välja arvatud esimene) olen ringi kolanud.
Mootorit on tulnud paar korda maha-laiali võtta aga käimakasti pole veel julgenud puutuda. Nüüd sain ühe kasti varuks ja mõtlesin, et võiks vist proovida. Praeguse kastiga on tunne, et midagi on kickdown-iga paigast ära: üle 70km/h täisgaasi andes 3-nda pealt 2-le ei vaheta. Kui ma sellest keskmisest tabelist olen õieti aru saanud, peaks ta veel 90-100 km/h vahel alla vahetama. Käiguvahetus käib küll suht kiirelt, aga veidra jõnksuga (loksuga), nagu oleks mingi shiftkit sees. Mingi siduripakk või turbiin ise tundub ka natuke liiga läbi libisevat. Lisaks veel veider võdin, mis peale diffri hammakate ja reguleerseibide vahetatust, vahepeal ära kadus ja nüüd jälle tagsi on.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
26.11.2004 at 03:30
spirit93

Siftkit'i juures pidasin silmas seda "vaese mehe sihftkiti", mida seal lehtedel kirjeldatakse. See raiub küll paremini käiguvahetusel 1-2, kuid samas vabajooksul 1 käigul kaotab kasti tagant(nagu vabakäik manuaalkastil) ja gaasi andmisel hakkab uuesti 1 käigust pihta, mida tehaseseades kastiga iial ei juhtu. Spets siftkit muudab ikka reeglina automaatkastil käigud käsitsi lülitatavaks, kludid käike üles-alla nagu manuaalil.

Võdinad ja loksud viitavad pigem pooltelgedele või mingile kastisisesele kulumisele hammasülekannetes.

100 kmh pealt peaks veel vabalt 3-2 käik alla lülituma. Kas kick-down band'i reguleerimine (band peab esimest siduripakki suutma kinni hoida) ja trossi pikkuse muutmine ei ole tulemust andnud? Trossi pikkusega mängides saavutasin sellised vahetuspunktid 1-2 30mph, 2-3 60 mph. 3-2 70 mph, kuid kuna mootori pöörded lähevad liiga kõrgeks, siis effekti nii kõrge allavahetuspunkt möödasõidul ei anna, tegin seda lihtsalt katsetamiseks enne kasti remonti. Hetkel on reguleeritud natuke alla tabelis toodud max väärtusi. Kui reguleerimine tulemust ei anna siis tuleb vist hakata põhjust otsima "valve body" st.

26.11.2004 at 11:21
hirax

Kickdown band-i ja trossi sai kunagi ammu reguleeritud. Käiguvahetuspunktid sai kah trossiga regullides nii sätitud, et pöörded väga kõrged ei oleks. Täisgaasil vahetab umbes 3500 p/min juures ja rahulikult kuskil 2500 p/min juures. Kiirused täisgaasil enamvähem: 1-2 25mph, 2-3 45mph. 3-2 alla 40mph ei toimu nagu juba mainisin. Sai sellepärast nii pandud, et ei meeldinud see, et kui kiirendad ja siis natuke gaasi järgi annad hüppab järgmine käik jonksaki sisse.
Mida tähendab seal minimopar-i lehe tabelis “3-1 downshift” ?? Kas vahetab 3-ndalt kohe 1-ele ??? Ja veel, et kas see kast peab ka 2-lt 1-ele kickdown-i tegema?? Minu oma ei tee.
Seoses nende band-ide ja muu reguleerimisega: Kas Haynes-is antud moment in-lbs on sama mis mujal on ibf-in (pound-force inch) ja ft-lbs on lbf-ft ??
Võdin tekkib kui vahemikus 60-75 kmh gaasi rohkem anda, vaikselt meelitades ei ole. Kardan ka midagi kasti sisest, sest üles tõstetud ratast edasi-tagasi keerates tundub nagu 30 kraadi ulatuses käiks ta täisa vabalt enne kui mingi kontakt tekib. Nagu oleks kuskil hammakate vahel suur lõtk. Differ sai hiljuti üle vaadatud.
Hea et sa selle “vaese mehe shiftkit-i” ära seletasid. Mõtlesin kah enne, et teeks ära. Nüüd juba kahtlen natuke. Kas ta käiguvahetust 2-3 kah midagi parandab ja kas 2-ga sõites vabajooksul kah kast tagant ära kaob?

27.11.2004 at 03:29
spirit93

in-lbs on sama mis ibf-in ning ft-lbs on lbf-ft, minu manuaalis on mõlemad kirjaviisid esindatud ja vahel on toodud ka Nm sulgudes. Mul on ainult Nm skaalaga tööriistad nii et nagunii olen pidanud kõik ümber arvutama. Kick down tuli pingutada 8 Nm ja vist 2 1/2 tiiru tagasi keerata.

Põhimõtteliselt teeb kast nii 3-1 kui 2-1 vahetust kuigi alati ei saa väikesel kiirusel enam aru, mis reziimil kast kulgeb. Näiteks seda olen küll täheldanud, et auto kulgeb vabajooksul veel kolmanda käiguga ja siis lapatsit andes rabab esimese sisse (aga ainult tõesti kui pedaal põhja suruda). Selline olukord 3-1 esineb siis kui käiguvahetuspunktid on reguleeritud nii, et 3 käigu allavahetuse punkt vabajooksul on madalam kui 1-2 ülesvahetus täisgaasil.

60-75 kmh tundub olevat sul 2-3 käiguvahetus, nii et võdin või rapsimine täisgaasil nagu viitaks ühe või mõlema siduripaki kehvale seisundile (kettad ei haardu suurematel pöörlemiskiirustel ja hakkavad libisema). Kuid muidugi võib-olla probleeme kasti juhtiva hüdraulika osaga (valve body) või õlipumbaga (tihendid). Ega seda päris kindlalt enne kasti lahti võtmist ei diagnoosi.

"Vaese mehe siftkit" on mõeldud kiirendusvõistlusteks kohalt minema saamisel ja 2-3 käiguga anomaaliaid ei tohiks esineda. Ise kaalusin ka sellist varianti, kuid kuna foorumites öeldi selle kohta, et "slamms hard on gears", siis järsud löögid just eluiga kastil ei pikenda. Muidugi kui raha on ja tagavaraosi hunnikus, võib ju kõike katsetada kui tahtmist on. A413 kastile automaatreziimil kulgemiseks siftkitte ei pakuta (käiguvahetus piisavalt hea ja kiire) küll aga on võimalik tellida kit, mis muudab kasti manuaalselt juhitavaks - käiguvahetus toimub ainult käsitsi. Maksab see USA-s ca 250$ ning kui kusagilt loed, et kellelgi on MVB Cheetah installitud, siis see ta on. Kasti selle installimiseks maha võtma ei pea, saab alt vahetada.

29.11.2004 at 12:06
hirax

quote:
spirit93: Selline olukord 3-1 esineb siis kui käiguvahetuspunktid on reguleeritud nii, et 3 käigu allavahetuse punkt vabajooksul on madalam kui 1-2 ülesvahetus täisgaasil.
Kas neid üles- ja alla vahetuspunkte saab eraldi kohtadest reguleerida?? Kas selleks tuleb ka front band-i või millegi muu reguleringuid muuta, või peab ainult trossiga mängides paika saama?
Teine asi veel, et see kast, mida plaanin peale panna, on turbo auto oma. Tollel, aga need käiguvahetus ja kickdown punktid ette nähtud teistel kiirustel. Turbo omal on kiirused natuke suuremad kuid ma arvan, selleks, et mootoril pöördeid rohkem ja turbo järgi oleks. Mis arvad, kas saab need käiguvahetused trossiga timmides oma mootorile sobivaiks või peaks ka valve body vanalt kastilt võtma?? On neil kastidel sees veel erinevusi??

01.12.2004 at 03:06
spirit93

Käiguvahetuspunkte saab lisaks trossi pikkuse muutmisele muuta ka "line pressure" tõstmise või alandamisega, samuti ka governori raskustega mängides http://www.transmissionspecialty.com/parts/parts/32204-03K.htm
veel ka kick-down solenoidiga (erinevad kastide lõikes). See aga nõuab vist rohkem kogemusi ja uurimist, kui palju midagi näppida on vaja.
Ma arvan, et pigem tekkib probleem konverterist, sest vanadel turbo kastidel peaks olema non-lock up ja tavalisel tavaliselt lock-up (kuid võib ka olla non-lock-up uuematel), millal ja mis mootorite otsas midagi kasutatakse ei ole viitsinud süveneda. Tavaline konverter ei tohiks turbo kasti võlli otsa istuda, et välistada jamade tekitamist. Vaata alustuseks mitme poldiga konverter sul peal on (3 või 4 - bolt). Kui said turbo kastiga ka konverteri kaasa, siis suure tõenäosusega pead ka hooratta vahetama, et üldse seda kasti kasutada. Selle kohta, kuidas turbo kast ennast 2.2 L mootori otsas üleval peab ei oska küll midagi ennustada. Alati on ju võimalus hakata turbot peale aretama. :burnout

02.12.2004 at 12:37
hirax

quote:
spirit93: tolerantsid ja ketaste paksused olid ka kusagil nendel lehtedel toodud koost test portide asukohtadega
No mitte ei leia.
Ehk mäletad umbeski kus kohast otsida??

11.12.2004 at 17:31
spirit93

Pole vist jah nende linkidega midagi peale hakata. Igatahes on mul märkmetes kirjas järgmised asjad:
front clutch non adjustable but should be .087-.133 {inch} rear cluch adjustable .026-.043 {inch}. Soovitatakse sättida siis miinimumi peale või tiba tihedamaks (ketaste ja stopperi vahe). Turbovana soovitas vist isegi .04-.05 mina nii tihedaks ei riskinud teha.
Siit leiad, kust ühte või teist rõhku mõõdetakse:
http://www.autozone.com/servlet/UiBroker?ForwardPage=/az/cds/en_us/0900823d/80/08/e7/12/0900823d8008e712.jsp
Governor'i rõhuga mängimiseks leiad andmed:http://www.transmissionspecialty.com/parts/PDF/32204-03K(rb).pdf
"Valve body" põhimõtteline skeem juhuks kui otsustad selle lahti võtta ja midagi asendada:http://www.infodotinc.com/content/construction/14273/css/14273_171.htm
Mul sai osa asju välja prinditud ning vedeleb kusagil garaazis. Kui hätta jääd, küsi, hetkel ei tule enamat meelde. Friktsioonkettaid on saadaval päris laias valikus, esimese ja tagumise paki kettad on erineva paksusega ja läbimõõduga, pole omavahel vahetatavad. Minul oli vist mingi KD remondikomlekt, mingit probleemi eriti ei tekkinud.

13.12.2004 at 11:22
hirax

Kas ma olen õieti aru saanud, et see suurem hammastega võll on käigukasti õlipumba oma ja see peab vabalt ringi käima ??

Mu varukastil see ei liigu ja hambad kah vigased. Mis seal sees veel olla võib... :(

14.12.2004 at 20:18
spirit93

Jõudu. Kui sul on 2 kasti ja konverteri sobivuse probleemi pole, siis peaks mehaaniline osa olema identne. Nagunii pead mõlemad kastid laiali kiskuma kui tahad kahest ühte korralikku kokku panna. Tõmba see varukast tükkideks ja vaata, mis seal sees on. Eest tuleb esialgu välja vaid õlipumba korpus, võll koos siduripakkidega ja kickdown-band. Ainuke, mis ise kukub on H-clip, küll selle õlipannist ikka üles leiad. Kui teisest otsast ka kaane maha võtad saad juba hinnata, kas õhtul mehaaniline osa või mitte ja kas tasub üldse seda remontida. Minu mäletamist mööda ei olnud seal üldse võimalik midagi valesti kokku panna. Kui hiljem selgub, et "valve body" ei funktsioneeri, siis selle vahetamiseks ei ole vaja kasti uuesti maha võtta. Õlirõhkusid nagunii mõõta ei saa kui kast juba laua peal. Need vigased hambad viitavad pigem selle kasti otsas olnud konverteri hävingule. Seisnud kasti oleks ju mõtekas sisse vaadata, oma silm on kuningas või nii. Kui seal midagi tükkideks pole lennanud, siis tõenäosus, et pärast korralikult kokku lappimist tööle ei hakka on suht väike.

15.12.2004 at 10:31
hirax

Tänud julgustamast :)
Peale aastavahetust võtan asja käsile.

16.12.2004 at 20:58
hirax

Vahepeal sai siis endale üks tark raamat muretsetud. Muidu täitsa hästi seletab ja näitab kuidas midagi lammutada ja kokku panna. Head selged joonised. Mis surve mida teeb, kuidas reguleerida ja kontrollida, lõtkud, tolerantsid jne :)

Kuid segadusse sattusin oma praeguse kasti täpse margi tuvastamisega.

Siit tabelist näeb et 2,2-sele pandi A413 kaste:

Selle pildi järgi vaadates näeb minu kasti turbiini koda välja täpselt nagu A413 oma:

Segaseks läheb asi aga seda pilti vaadates:

Ka mujal tekstis seletatakse, et Torque Converter Clutch Operation ja lock-up solenoid case connector A470/A670 only.

Aga minu kastil ka selline lockup solenoid pistik täitsa olemas.
Kui kõik ülejäänu viitab sellele, et mul peaks A413 kast olema, siis selle jutu järgi peaks mul A470 või A670 kast olema ???
Oskab keegi kommenteerida või arvata mis kast mul siis lõppude lõpuks on ??

04.02.2005 at 16:24
spirit93

A413 - on see.
470 - 2,6L
670 - on 413 edasiarendus, kuid 2,2 ja 2,5 otsa enam ei poldi. Kui A670 nimeks pandi, siis oli 2,2 mootor vist juba toodangust maas.

05.02.2005 at 19:11
hirax

Kast siis alles nüüd osaliselt laiali :)

Kas neil piltidel: front- ja overrun siduritest ongi nähtavad liugpuksid pronksi taolisest materjalist ? Või on nad algselt veel kaetud babiidi kihiga nagu vändasaaled ?
Kuidas vähemalt teistel kastidel on olnud ?
Kas mõni remondikomplekt neid pukse ka sisaldab ?

Teine asi, et sidurid mul 3 kettaga. Kuivõrd mõtekas ja teostatav on sinna panna turbo kasti 4 kettalised sidurid ?? Peaks nagu parem haakumine olema ja ei hakka nii kergelt libisema.

spirit93, sa vist kuskil kirjutasid sellest, aga ma ei suuda leida seda praegu...

31.08.2005 at 20:41
spirit93

Puksid olid küll jah mingist pronksist. Lihtsam on helistada TAKET'isse ja küsida, mida nad suudavad osadena tarnida ning mida mitte. Vaevalt, et remondikomplektides neid on, sest iga firma paneb sinna komplekti, mis neile vajalik tundub ning mis nad ise on parendusi välja töötanud. Minu isikliku arvamuse kohaselt ei ole mingit erilist mõtet siduri pakkidega vaeva näha kui ainult tänavasõiduks autot kasutatakse. Kui on kavas kasti natuke rohkem koormata, näiteks haagist vedada võib südame rahustuseks eraldi õlijahtusradiaatori lisada. Kui libisema hakkab, siis on probleem nähtavasti mujal kui ketastes (õlisurve, ülekuumenemine).

08.09.2005 at 10:58
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chrysleri 2.2 ja 2.5 Fwd ning A413 kasti lingid  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.