Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Saaremaa Rally 2004
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Saaremaa Rally 2004  
Poster Message
PlyVal64
Saaremaa Rally 2004
Kes tahavad ennast ka kuulmise kaudu toimuvaga kursis, siis www.kadi.ee raadio on kuulda ka netist. Ralliraadio läheb lahti homme kell 12.00. Aga need, kes minu häält kuulda ei taha, ei pruugi veebi avada. Live-tulemused hakkavad tulema www.saaremaarally.ee saidilt.
Ply@Kuressaares raadiostuudios.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
14.10.2004 at 15:21
foke

Saaremaa Rally 2004
edev mees, ply :D

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
14.10.2004 at 15:37
udu

Saaremaa Rally 2004
keda huvitab, see läheb ikka kohale :)

udu@17.00 praam ;)

14.10.2004 at 15:43
PlyVal64
Saaremaa Rally 2004
quote:
foke: edev mees, ply :D
Oled Sa kunagi midagi muud arvanud:lol
Tegelikult hoopis abi nii rallifännidele, korraldajatele kui raadio Kadile. Ja muuseas, ma õnneks ei ole üksi, rahvasportlaste selle suvine hääletoru Ardi Raiend ikka kah, me siis katekesti peame seda asja vedama + Kuma mehed rajal.
Kes kohale tulevad, siis Leedo lubas iga tunni tagant praamid käima panna. Aga hommikune praam oli küll, kui elektrirong: ma vana merekaru vaatan ukselt silti - ahter. Mõtsi, et vaatan siis alla tuult mannert aga see sinder ei keeragi ümber. Sõidab ahter ees:D Käib, kui elektrikas, iga ots on see "õige". Saarlaste naljad...
Aga nüüd off;)

14.10.2004 at 15:58
Alex
Saaremaa Rally 2004
kohal... ja loodan, et piloot seekord autot ära ei hukka...:)

14.10.2004 at 20:27
rasmus
Saaremaa Rally 2004
Alla igasugust arvestust oli seekordne ralliraadio!

17.10.2004 at 13:32
elektrik
Saaremaa Rally 2004
Kas keegi kohapeal ka käis ja mingi fotoreportaazi sai parimatest hetkedest?

17.10.2004 at 19:30
PlyVal64
Saaremaa Rally 2004
quote:
rasmus: Alla igasugust arvestust oli seekordne ralliraadio!
Ei tea nõustuda, oli, nigut oli. Kuidas tahetakse, nii tuleb teha. Taheti, et oleks põhjusmõtteliselt kõik ajad kogu aeg ära öeldud, kuid 112 startijat ja korraga toimuvad 3 katset seda ei võimalda. Eriti ühel mehel. Kohati oli endalgi tunne, et tegu numbriraadioga, mitte ralliraadioga.
Aga mis oli valesti? Hea oleks ju edaspidi ralliraadiote tegijatel teada.
Vastupidiseid arvamusi, et oli hea, olen muidugi sadu kordi rohkem kuulnud;). Lisaks peab olema siinsel kommenteerijal kogemus kahepäevase avaliku häälega esinemise osas, mis lõppeb öösel 01.00 ja algab kohe edasi hommikul 07.00.
Tegelikult ei pea, muidu jääb vaid rustang järgi:D Konstruktiivne ja põhjusega kriitika alati teretulnud, kuid seda ei tohi teha paadunud profist rallifänn. Selliseid on raja ääres ja raadio ees 5%. Ja ei tehta ka lokaalset ralliraadiot meeskondadele, nendel peab olema oma isiklik sidekanal, kui tegu proffidega.

Minu kommentaar.
Kui nüüd vaadata Kuma tehtud asju, siis seal tegu tavaliselt saatejuhina mehea, kes on elus entsüklopeedia, kuid kes seekord puhkas lõnas palmide all. Teise asjana on siiani Kuma reporterid kandnud ette kõik tulemused finishist, sest IT on olnud rallidel olematu. Nii on dubleeritud ajavõttu(lollus 21. sajandil minu arust). Saarlased eesotsas kodanik Käsperiga(nigut kodanik Kane:D) panid püsti toimiva tulemuste edastamise süsteemi. Mul oli kasutada ka nende sisene süsteem:) Siiski ei ole võimalik nii lühikese ajaga ette lugeda kõikide tulemusi, lisaks, pole midagi parata, on ralli suhtes olulisemad tegelased esimesed kakskümmend autot ja omad kohalikud sõitjad. Eestlast huvitab eestlane ja saarlast saarlane. Raadios peab olema muusikat, reklaami, tegelikult ka uudiseid. Kadis seekord ei olnud uudiseid, kuid ikkagi saab enne aeg otsa ja juba tulevad uued ajad järgmiselt katselt. Lisaks on esimesed 15 ju tagurpidi rajal. Kui lükkida sisse siiski ka saatejuhile teada olevaid taustteemasid sõitjate tegudest väljaspool ralliradasid, saaks kindlasti palju huvitavama raadio teha. Kuid ... tegu pole siiski Kroonika kollase raadioversiooniga.
Seega mina ei näe muud lahendust parema ralliraadio tegemiseks, kui ralli enda korralduse muutmine ja raadio personali(nii stuudios kui rajal) arvestatav suurendamine. Eesti rallidel, kus 100 osalejat, siis:
a) pikk sõiduvaba lõunapaus, umbes 2 tundi. Ja kolm katset ei tohi mingil juhul korraga käia, äärmisel juhul 2. Karussell-katsed on üldse saatanast. Ralli peaks lõppema igal päeval mitte 23.00 ja 18.00, vaid 15.00, siis saaks ka ?üriilt ametlikud tulemused normaalseks kellaajaks. "Normaalne" ralli vaataja tahab ju 23.00 juba ööklubis naisi lantida ja ennast kooma juua:(.
b) 10 otselinkidega reporterit paaridena katsetele, stuudiosse 3-4 inimest(2 saatejuhti, ajaloo spets, tulemuste jälgija-eetrisse andja, soovitatavalt inglise fill.), eraldi mees ralli keskusesse, lisaks kogu tehniline personal. Kokku vähemalt 25 inimest + tehnika.
c) ööpäeva pikkus tuleb ralli ja ralliraadio ajaks venitada 48-tunniseks, tund ise 120 minutit.
Aga see maksab nii palju raha( c) on üldse võimatu), et korralduskulud suurenevad poole võrra ja katse vaatamine hakkab maksma mitte 25 või 50 vaid 250 ja 500 krooni. Lisaks loomulikult tasuline raadiokuulamine...
See siis minu diletantlik nägemus raadiostuudiost seest. Alati saab kõike teha paremini ja profesionaalsemalt.

Ply@ 48 tunni ehk kahe ööpäeva jooksul oli stuudios 40 tundi (sellest ihuüksinda 30), millest rääkis mikrofoni, samal ajal otsides tulemusi, teades ajalugu jne. umbes 20 tundi. Tulemus täpselt sama kodukootud(ehk hobi tasemel), kui 90% rallisõitjate tehnikast-oskustest ja pealtvaatajatest. Aga kokku oli üks kuradi kõva ralli, ausõna:) :hail kõigile ralli tegijatele.

17.10.2004 at 20:00
rasmus
Saaremaa Rally 2004
quote:
Konstruktiivne ja põhjusega kriitika alati teretulnud, kuid seda ei tohi teha paadunud profist rallifänn.
Ma peaks teoreetiliselt vait olema siis. Ja niiväga konstruktiivset juttu ma ei tea ka ajada, aga selge on see, et virisemiseks põhjust oli. Peale selle muidugi, et Te seda asja nii viitsisite teha (see fakt et Te seal nii kaua vahutada viitsisite/jõudsite on ikka aukartust tekitav!). Juttu oli liiga palju. Peaksite otsustama, mis on oluline ja mida te reaalselt ka edastada jõuate. Tulemusi oli samuti palju, ning tihtipeale oli asi hüplik. Tekkis tunne, et korraga püüate liiga suurt tükki, ja ei saa hakkama (saan täitsa aru kui on palutud asja nii teha). Seetõttu ka loobusin selle värgi kuulamisest, kuna asi eriti muljet ei avaldanud ja vajadusi ei täitnud. Päris paljud fännid rajaääres kurtsid sama.
Teadagi, et oleks vaja edastada tulemused nii katse kohta kui ka absoluutseisus, nii klassides kui üldjärjestuses. Vahepeale mõned naljad ja kommentaarid rajaäärest ka muidugi. Aga antud juhul, kui on nii palju masinaid stardis, siis võiks klassiseisusid edastada esialgu esiotsa meeste kohta. A6, N3, F2 esikolmik/kuuik näiteks. Mitte et ma arvaks, et tagapool justkui võidu ei sõidetaks. Vastupidi. Aga kõigele ei saa ju sellises situatsioonis (eriti veel karuselli ajal) ühtlaselt tähelepanu pöörata... E rühmas ju nii palju sõitjaid, nendel võib ju ka vabalt ajaga piirduda. Neid ju tavaliselt tuttavad-sugulased ja konkreetsed fännid jälgimas, kes asjast niikuinii midagi jagavad. Lihtsurelikud niikuinii ei jõua neid kõiki meeles pidada, ja neid huvitab valdavalt mis esikümmnes toimub. Nii näeb mingitki osa pildist selgelt.
See Inglise keel! No comments minupoolt.
Sinu "kommentaari" osas sa üritad leida varianti, mis oleks täis perfektne. Kerge liialdus, pole sellist vajagi! WRC oma suurte rahadega ei pidanud ralliraadiot mõtekaks, selline nägemus on kerge utoopia ja mõtetu. Ehe näide vastupidisest oli ju tänavune RS ralli, mis suhteliselt "odavalt" ilusti läbi viidi (kommenteerijaks tookord Suuder vist?).
Lihtsalt minu nägemus asjast. Ja kahjuks mitte ainult minu, ausaltöeldes ma positiivset vastukaja nagu üldse ei täheldanud.
Üldiselt tore, et sellise asja ette võtsite. Saan aru, et ülesanne oli raske ja väsitav. Lõppkokkuvõttes ju hakkama saite. Ja eks selle ala mõõdupuu(d) Runnel ja Suuder ole ka natukene kangemad tegijad.

17.10.2004 at 22:32
PlyVal64
Saaremaa Rally 2004
quote:
rasmus:Lõppkokkuvõttes ju hakkama saite. Ja eks selle ala mõõdupuu(d) Runnel ja Suuder ole ka natukene kangemad tegijad.
Runnel on Runnel. Kuid Suuderi esimesed sammud kommenteerimisel olid ikka väga kehvad, täna tegu muidugi oma ala tipuga.
Kui minna tagasi RS asja juurde, ja lisaks oled Sa oma väitel ka ralli spets, siis on RSil ja Saaremaal sigasuur vahe sees. Seda just tulemuste ja klassi liidrid-tagumised sõitjad osas. Tegu siiski EMV VIIMASE etapiga, kuhu, seoses mujal naaberriikides juba lõppenud hooajaga, on tulnud kohale palju Eesti tasemest kõvemaid sõitjaid. Seekord siis kokku 112 autot.
Ralli kommenteerimise pingerida on selline:
1. üldine esikolmik, kes seekord kõik olid WRC autod ja magnetid
2. Eesti meistritiitli saajad või pretendendid
3. klasside liiderkolmikud
4. Rahva lemmikud
5. Saaremaal kohalikud sõitjad, muidu eestlaste toimetamine
6. kõik ülejäänud
Saaremaa "häda" oligi see, et esiotsa meestest vaid N3 oli põnev. A6 oli põhimõtteliselt selge, väga ruttu said selgeks ka muude klasside lõplikud tulemused. Igasugused Eesti Meistrid loksusid rajal oma "kiirete" autodega klasside esikolmiku piirimail, üldiselt sealt väljas. Aga kuna nendest siiski peab hea tava pärast rääkima, pidi tulemusi edastama ka nendest "meistritest" oluliselt kiiremat sõitu tegevatest meestest. Klasse palju, KIIREID välisosalejaid samuti, nii see jutt pikaks venibki.
Mingi 40 osavõtjaga Eesti MV esimesel etapil, kus 2 venelast, 3 lätlast ja 5 soomlast raadiot teha ja tulemusi edastada on hoopis teine teema. 6 klassi, 3 liidrit - kokku 18 tulemust. Lisaks peaksid Sa teadma, et EMV arvestusse läheb n-2 tulemust ehk seekord siis 7-2. No ei ole üksinda võimalik seda kõike kogu aeg kokku arvutada. Inff oli meil kõik olemas aga kasutada lihtsalt ei jõudnud.
Ja muuseas: vaid üks mees oli ralliraadio jaoks uus, teised kõik rohkemal või vähemal määral "vanad" tegijad. Ise teinud koos rustangi ja teiste Kuku meestega viimast E.O.S.-rallit. Kuma-mehed ja naine on koos Runneliga teinud 12 rallit, nende täästiil ja tekst ei erinenud alati kostvast tekstist. Mina erinesin Runnelist stuudios selle poolest, et olen suht kogenematu ja ei ole nii elav entsüklopeedia, kuid ka etteloetavate tulemuste hulk oli vähemalt KAKS korda nii suur, kui Runnel elus näinud on. Lisaks oli see Kadi raadiole esimene analoogne üritus, eks oli neilgi raske.
Näiteks sellele heale mõttele, kuidas oleks saanud pult mind läbi helikindla seina helistaja identiteedist teavitada, kui ma just hetkel avatud mikriga otse-eetris olin, tuli täna õhtul mu armas abikaasa. Lihtne ja geniaalne - suured paberid nimega. On's stuudio ja puldi vahel ju aken:) 4 A4 paberit kirjadega Mell, Ly, Mati ja vihje.
Ahjaa, mis veel - näiteks võrreldes E.O.S.-ralliga oli seekord ajagraafik sõitjatel nii tihe, et põhimõtteliselt ei olnud nad nõus kasvõi korraks finishis peatuma, et kommentaari anda. Murakas on üldse üks äraütlemata mõnus erand, kes enda toimetamistest on nõus alati rääkima. Selle 30 sekundit leiab ta alati.
Ply@hakkab vaikselt aru saama, mis peaks teistmoodi ralliraadios olema, kuid Saaremaa legendaarse:D ja osavõturohke ralliga see võimalik pole. Vähemalt mitte 5 inimesega(3 rajal, 1 stuudios, 1 väljas live't tegemas ja 1 puldis). Mega abi oli Kadi raadio direktrissist, kes meile pirukaid tõi, kohvi tegi ja vajadusel küünarnukist toetas, kui kell 23.00 ümber kukkuma kippusid. Ja räägin vaid enda eest ja enda mõtteid. Eks ise ka sain aru, et miskit mäda, kuid muutmine pole minu võimuses. Roheline alles;)

18.10.2004 at 03:20
diesel
Saaremaa Rally 2004
isiklikult arvan, et vähem möla oleks hea variant. :)
arvan, et piisaks sohvri nimest (ei pea sellega kuidagi kaardilugejat vähem tähtsaks).
samuti arvan, et pidevalt lugeda minutid-sekundid-kümnendikud on suht jabur. piisaks näiteks katsevõitja ajast ja ülejäänutele võiks jämedalt (ümardades, või suuremate vahede puhul räigelt ümardades) lisada kaotuse võitjale.
oleks juba hulk aega säästu muude juttude tarvis. või siis selleks, et hoopis nõks aega vait olla.
ja lõpetuseks ütlen, et seekord saaremaa raadiot ei kuulnud mitte. minu targutav kommentaar põhineb eelnevatele sarnastele üritustele.

18.10.2004 at 08:20
rasmus
Saaremaa Rally 2004
Just.
Ja see, et Te seal neid punkte arvestada püütsite oli (anna andeks) tuule püüdmine, mis ainult segadust tekitas. Kui Teil tõesti õhtul või service pauside ajal aega üle jäi, siis rääkigem sellest.
Seda, et RS'il ja SR'il vahe on ei pea sa mulle selgitama. Vahe on ka rahas, mis sinna suure osavõtjatearvu tõttu laekub.
Sinu (kui tohib sinatada) ettekujutus sellest, milline see raadio olema peaks on pehmelt öeldes liialdus. On selliste asjadega varemgi hakkama saadud.
Ja mis filoloogidesse puutub, siis neid meil nüüd küll otseselt vaja ei ole ju?
Sa ei pea ennast siin kellegile õigustama, samuti ei ole sul mõtet rally.ee's ahvidega kraagelda. Kui leiad midagi asjalikku, pane kõrvataha ja tee järgmine kord paremini.
Minul enam midagi tarka ja objektiivset öelda ei ole.

18.10.2004 at 10:15
epsum
Saaremaa Rally 2004
Ok, mina olen ilmselt siis ainumas inimene, kellele ralliraadio hea mulje jättis. Kuna olude sunnil kohale ei jõudnud, siis ülevaate ma sain.. täiesti adekvaatse.. Samas, oli kõike nagu piisavalt.. Negatiivseid asju ülalpool juba viidati.. Aga eks otsesaade peabki olema oma äpardustega. Raiendi möla avamisel oli ka päris lõbus, kuigi seda, mida võistleja vastu ütles, mitte ei kuulnud :P

18.10.2004 at 10:25
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Saaremaa Rally 2004  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.