Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - kus tehakse tasakaalusamist, kardaan, hooratas, rattatrumlid
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : kus tehakse tasakaalusamist, kardaan, hooratas, rattatrumlid  
Poster Message
jagbeast

kus tehakse tasakaalusamist, kardaan, hooratas, rattatrumlid
Et siis, kuhu pöörduda ja mis orienteeruv hind võiks olla kui tasakaalustada:kolvigrupp,väntvõll, hooratas, kardaan, piduritrumlid. Mida iganes veel, mis aitab kaasa sujuvale sõidule. Autoks on gaz m21 "vana volga". Mootorile on kunagi kapremont tehtud ja ehk on ka hooratas enam-vähem tasakaalus, muret teeb kardaan arvatavasti, ei tea palju piduritrumlid, rattad praegu mõjutavad

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
23.05.2004 at 00:03
vvt

Kardetavasti Soomes. Eestis on ainult jutumehed-lähed kohale - oi mul on nii palju tööd, mul pole tööriistu, aega, tahtmist:kill

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.05.2004 at 07:58
rollingjack

quote:
vvt: Kardetavasti Soomes. Eestis on ainult jutumehed-lähed kohale - oi mul on nii palju tööd, mul pole tööriistu, aega, tahtmist:kill

Ma ei tea tõesti, kas see lugu nii hull on. Võiks küsida Pärnust, TT Autoteenindusest Toomase käest, äkki siiski aitavad.

24.05.2004 at 08:42
jagbeast

Tänan vastuste eest, soome jääb ära, läheb kindlasti kallimaks kui mu auto koguväärtus. Pärnu on siis varuvariant. Kas Tallinnas ka keegi tegeleb, kunagi kuulsin, et TTÜ mingis laboris tehti tasakaalustamist, on kellelgi kogemusi? Siin vaatan ja loen, et taastate ja parendate korralikult oma autosid, kas keegi pole lasknud oma autol siis midagi tasakaalu ajada??? Pärtel imeb oma masinast hobuseid ja njuutoneid sadade kaupa välja, mõned inimesed veel, kus nemad teevad? soomes? muidugi on nende hinnaklass ja kvaliteedinõudlus suurem kordades, aga mingeid aadresse peaks ju kellelgi olema, raudselt on enne uuritud, kui soome mindi. Otsingut kasutades, ei leidnud kahjuks sellist topicut, mis oleks konkreetseid kohti välja pakkunud.

24.05.2004 at 09:48
vvt

No sel juhul minu õnnitlused, kui pead paljuks vana volga taastamisel väntvõlli nii 2000 kr eest tasakaalustada:beer
Ja seda autol, mida müüakse alates 20 000 eek???

Piduritrumleid pole vähemalt kõrgeid kumme kasutades eluilmas vaja tasakaalustada - vähemalt nende originaalsete diagonaalkummidega mitte. Eestis ei ole mitte midagi, kui tõsiselt tahta. On ainult kamp "sõber Mati'sid", kelle veenmiseks töö ära teha kulub 3x rohkem aega ja närve kui oma kolaga soomes ise ära käimiseks.

24.05.2004 at 11:05
jagbeast

Ei 2000.- ei pea ma midagi paljuks, kui mu esimest postitust loed, siis näed, et on ka hinda päritud. Ise lihtsalt arvasin, et soomes on kallis teha, a la 10 kilo kanti, sinna vaja ju viia ja tuua ka, aga eks ma olen muidugi huvitatud tallinnas tegemisest. Väntvõll ja hooratas on üks asi, lisaks oleks hea ka kardaan üle vaadata, see ka ju keerleb, kummide suhtes on sul õigus, need on muidugi alla igasugust arvestust. Eks ma neid ka vaikselt jahin, originaalmõõtu muidugi.
Enda nägemus oleks, et kui saaks esmajoones kardaani kuskilt pingist läbi lasta, siis väntvõll ja hooratas, mootor sai muidu alles kokku pandud, ja töötab hästi. Muidugi on mõistlikum koera saba korraga maha kaksata, aga olude sunnil peab jupitama.
On siis kuskil tallinnas kohta, kus kardaan pinki panna ja tasakaalu ajada?

24.05.2004 at 12:10
tfr

Soome viimine-toomine ei maksa ju enam praktiliselt midagi. Rohelist kaarti vaja pole, autoga edasi-tagasi käia on tugevalt alla tonni lugu. Kui hunnik asju korraga viia, siis see hinnalisa per tükk kahaneb suht olematuks.

24.05.2004 at 12:33
jagbeast

Ja see Soome aadress oleks?

24.05.2004 at 13:00
vvt

Priva selle sooviga Erkkile

24.05.2004 at 13:38
Raceboy

tlns tehakse tasakaalustamisi tatari tn lõpus, oli vist 56. OÜ Tõukur. Kvaliteedi koha pealt ei tea kahjuks rääkida.

24.05.2004 at 14:37
PlyVal64
Vähemalt veel paar aastat tagasi oli kõigil ainult üks soovitus: Harju KEK rallitiim. See käis just dünaamilise tasakaalustamise kohta.

24.05.2004 at 14:43
madis
Äkki trammipargis ? Tasakaalustavad trammi ja trolli mootoreid, piduritrumleid jne.
Btw. minu tehtud aparaadiga :)

24.05.2004 at 17:59
Astro SS
quote:
madis: Äkki trammipargis ? Tasakaalustavad trammi ja trolli mootoreid, piduritrumleid jne.
Btw. minu tehtud aparaadiga :)
räägi lähemalt !!

24.05.2004 at 18:01
madis
Ma ei oska ise lähemalt rääkida, proovi trammipargi mootoritöökotta helistada. Numbri leiad www.tttk.ee.
Ma ei ole 100% kindel kas nad viitsivad.

24.05.2004 at 18:09
Astro SS
Mida tähendab: BTW minu tehtud aparaadiga? ???

24.05.2004 at 18:26
jagbeast

Tänud, eks lähen ja uurin seda tatari tn värki

24.05.2004 at 19:00
madis
Neil oli üks vana jurakas, sinna sai lisatud vajalikud andurid ja mõõtesüsteem koos softiga.
Jurakas koosneb mootorist, kardaanist ja vabalt rippuvatest kelkudest. Kelkude kõikumisest saab disbalansi välja arvutada (proportsionaalselt, absoluutväärtust ei saa aga pole vajagi)
Tahad ma ehitan sulle sellise aparaadi ?

24.05.2004 at 19:16
madis
Lisaks veel et ega see dün. balanseerimine mingi kosmoseteadus ei ole. Ainuke täpne asi on rullikud mille peal keha pöörleb ja kardaan peab mootori vibratsiooni summutama, samas ei tohi läbi painduda. Mootori pöörded peavad ka reguleeritud saama aga selleks on sagedusmuundurid.

24.05.2004 at 19:22
Mart ja auto
Madisele. Oskad lähemalt ja täpsemalt mulle rääkida nendest anduritest ja tarkvarast ,olen huvitatud. Võid mailile kirjutada või helistada. 50-97478

25.05.2004 at 09:08
Mell
Kaevasin vana teema üles,kuna lähiajal endal ka üks tasakaalustamise probleem...just nimelt hooratas.

Nimelt Rehvieksperdis on Citroen/Peugeot keskauguta velje tasakaalustamiseks selline abivahend,mis kinnitatakse balansspingi võlli otsa ja sellel siis omakorda 4 polti haarade küljes,et siis keskelt umbne velg kinnitatakse tasakaalustamiseks mutritega sinna nagu auto alla.

Kuna mind vaevav hooratas on 8 poldi kinnitusega vända otsa,siis peaks ju seda seda abivahedndit kasutada saama?Ja tänapäeva balansspingid võimaldavad menüüst valida tasakaalustuse 1g täpsusega,mis peaks 6-10kg hooratta puhul piisav olema?

Oskab keegi kommenteerida,kas see oleks mingil põhjusel vale lähenemine asjale?

20.03.2005 at 11:55
Mart-V

See TTÜ variant veel mõni aasta tagasi toimis, hetkeseisu ei tea.
Tegija nimi - Rein Siimpoeg, tel 6203300, mehhatroonikainstituut.
Nende seade on millaski 60-ndatel ise kokku pandud ja ehituselt üsna labane - rullikutega raam vedrude otsas, lisaks kellindikaator raami võnkumise mõõtmiseks ja elektromootor rihmaga, et rullikutel olevat võlli pöörlema panna.
Asi käibki nii, et tasakaalustataval võllil lastakse hoog üles ja jäetakse siis omaette pöörlema. Pöörete langedes jõuab ta mingil hetkel resonantssagedusse ning kogu raami võnkeamplituud suureneb. See mõõdetakse ära, seejärel kinnitatakse võlli külge kindlatesse kohtadesse lisavihid ja korratakse protseduuri. Saadud andmete põhjal (esialgne amplituud, lisavihtide mass, omavaheline asend, kaugus teljest, amplituud koos vihtidega) saadakse vektorvõrrand, mille lahendus siis ütleb, kuipalju massi tuleb mingist punktist eemaldada, et disbalanssi minimeerida. Protseduuri vist tehakse mitu korda, et täpsust suurendada.
Vana ise väitis, et sellisel arhailisel viisil saab disbalansid palju väiksemaks kui automaatse pingiga. Minu mootori juures hakkas ta virisema, et siduri poldid ei tsentreeri siduri korvi hooratta suhtes 100% ja nii ei ole asjal mõtet. Aretasin siis sinna lisa-tihvtid.
Niipalju veel, et ainult hooratast ei ole mõtet balansseerida - kui siis ikka kogu pöörlev kupatus üheskoos (väntvõll koos hooratta, siduri ja rihmarattaga)

20.03.2005 at 14:10
madis
Ma leidsin ühe pisema tasakaalustuspingi, millega rootoreid tasakaalustatakse. Kah rihmaga. Õige koha näitab stroboga kätte. Kui väga häda on siis võib loota et ~1 kuu pärast saab proovida.

20.03.2005 at 22:52
paxmees
milleks tasakaalustada ainult hooratast.........ande andeks kui esitan lolli küsimuse, ent minu teada ikka siiani enamasti väntvõll koos hoorattaga on tasakaalustatud. Vähemasti endal on mõned korrad nii juhtund..........eraldi ja ainult hooratta tasakaalu ajamisest tolku ju pole, kui vänt paneb lipa lopa.

21.03.2005 at 09:38
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : kus tehakse tasakaalusamist, kardaan, hooratas, rattatrumlid  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.