Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - hüdrotrafo
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : hüdrotrafo  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
jaanus

hüdrotrafo
Olles enamuse auto ehitamiseks vajaliku enam-vähem välja valinud sattusin probleemi otsa just konverteri valikul. Mida rohkem vastavat kirjandust netist lugeda, seda rohkem mulle tundub, et optimaalse lahenduse jaoks peaks alustama hoopis suvalisest, ütleme ntx 3500 stall, konverterist, selle reaalsed parameetrid kuidagi ära mõõtma (2 erineva kaalu, võimsuse ja ülekandega auto küljes) ning seejärel sobiva auto ümber ehitama.
Siin ma siis nüüd olen, muna/kana probleem risti-põiki ees. Eritellimuse jaoks ei tahaks ka eriti kätt ja jalga ohverdada.

Any bright ideas?

21.10.2002 at 14:46
max
hüdrotrafo
Mina olen siiani lugenud, et stall peaks olema mootori erksama vahemiku algus st et kui plaanid teha näiteks mootorit, mille max näitajad tulevad kuskil 5-6k pöörde juures ja momendikõver on kõrgel 3k-xk, siis peaks see 3,5k stalliga konverter sobima. Muud raketiteadust ma ei tea.

ülekandeid ja pöördeid ülekannete juures pärast käiguvahetust peaks vist kah arvestama.

21.10.2002 at 17:10
Last edited 21.10.2002 at 17:10 by max
peep

Moderator
hüdrotrafo
eks arvestama peab palju asju aga kui Sul momendil ei veel konverterit ja plaanid midagi osta siis pead nii ehk naa rulli välja käima. Üks variant on osta mõni TCI või B&M karmima otsa toode aga kui mu mälu ei peta siis sama raha eest saab juba ka Sinu autole spets ehitatud konverteri. Toojaid on mitmeid ja ma ei tea kes Fordi osas kõvemad tegijad on. Igatahes Camaro boardis kiidetakse Vigilante (Precision Industries) ja Yank'i tooteid. Esimesega oli vist veel see diil, et esimene ümbertegemine on tasuta, kui vajadus tekib. Meil on see muidugi nõrk lohutus, kesse ikka hakkab seda asja usasse tagasi saatma.

Puht. drag racingu jaoks oli vist mingi selline reegel, et stall speed peaks olema 2-300 rpm'i madalam kui mootori maks. võimsuse pöörded ja mingite karmimate applicationite jaoks oli see reegel, et stall=max power rpm. Ehk kui Sa asja stripile ehitad siis peaks stall ikka sealpool 5 k. olema kindlasti...

21.10.2002 at 17:34
jaanus

hüdrotrafo
Jajah, see kõik on ilus, kuid sellest just probleemid hakkavadki.
TCI reklaamib lihtsalt, et vaat sellise nuka ja enamvähem sellise mootori puhul kasuta seda konverterit. B&M seevastu ütleb, et stall speed on mõõdetud kasutades mootorit, millel on 230 lb ft @ 2500 rpm ja juhul, kui sul on rohkem torki siis on stall kõrgem ja väiksema tork numbri puhul on stall ka väiksem. Samas ei leia ma infi selle kohta, kui suur on muutus stall speedis, kui võimsus muutub mingi x hulga võrra x rpm vahemikus. Parim vastus, mis ma sellele leidnud olen on - depends ja et kogu see konverteri valiku värk on rohkem kogemustest tulenev.
Võttes ntx 35k stall konverteri, mis on mõõdetud 230@2500, siis kui palju võiks olla selle konverteri stall juhul, kui @2500 on 230 asemel ca 400? On see siis nüüd 4000, 5000 või hoopis 6000?
Arvestades seda, et +/- 1000 eksimus konverteri valikul mõjub 60ft aegadele üsna valusalt, siis ei tahaks eriti valikul mööda panna. Pigem mõtlen, et low budget puhul peaks ehk hoopis mootori ehitama vastavalt konverterile, mille parameetrid on eelnevalt ära mõõdetud???

Igatahes pea on arvutamisest juba parajalt paks &(

22.10.2002 at 07:53
peep

Moderator
hüdrotrafo
quote:
jaanus: Pigem mõtlen, et low budget puhul peaks ehk hoopis mootori ehitama vastavalt konverterile, mille parameetrid on eelnevalt ära mõõdetud???(

Teha kompromiss märksa kallima komponendi juures (mootor) selleks, et säästa raha suhteliselt palju odavama komponendi arvelt ?

Milliste firmade tooteid oled uurinud ? Mul on ka mitmeid linke pakkuda aga ei hakka neid siia enne postitama.

22.10.2002 at 09:46
Erkki

hüdrotrafo
Minu teada on kõige õigem teha nii, et ehitad mootori valmis, mõõdad dynos torque ära ja selle järgi tellid turbiini. Ideaalne oleks tellida custom made, aga see maksaks ilmselt mehe moodi.
Olen oma turbiiniga sama probleemi ees, mis sinagi(kui see sind lohutab:D) Mulle ei jõua kohale, mida mulle annaks juurde kõrgem stallspeed, sest tagarattad käivad stardis niigi koguaeg ringi?? Kõrgema stalliga teeksid nad seda ilmselt veelgi rohkem?? Milles point??

Erkki@ei.ole.turbiiniga.veel.sina.peal

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...

22.10.2002 at 10:22
peep

Moderator
hüdrotrafo
quote:
Erkki:Mulle ei jõua kohale, mida mulle annaks juurde kõrgem stallspeed, sest tagarattad käivad stardis niigi koguaeg ringi?? Kõrgema stalliga teeksid nad seda ilmselt veelgi rohkem?? Milles point??

Erkki@ei.ole.turbiiniga.veel.sina.peal

Näiteks parem kiirendus peale käiguvahetust, kuna mootor jõuab kiiremini powerbandi ? Selle probleemiga, et rattad ringi käivad tuleb eraldi tegeleda - lahendus on ju mujal kui madala stalliga turbiin.

22.10.2002 at 10:24
Last edited 22.10.2002 at 10:26 by peep (Moderator)
jaanus

hüdrotrafo
quote:
peep: Teha kompromiss märksa kallima komponendi juures (mootor) selleks, et säästa raha suhteliselt palju odavama komponendi arvelt ?

Peaaegu. Suur protsent läheb siiski aluse ehitamisse. Pealmise osa tahaks siiski sellise ehitada, mis oleks ka muu autoga kooskõlas. Erinevad arvutused (lehekülgede kaupa exceli tabeleid ;)) näitavad, et alati ei pruugigi olla suure HP numbriga mootor parim, kui muud auto osad sellega kokku ei käi.
Kiire arvutus näitab, et komplekt "pead, nukk ja konverter" maksab ca 45-60 keek vastavalt hp numbrile (vahe tuleb ca 60 hp / 25 lbft @ +1000 rpm), ehk siis saame mänguruumiks 15keek. Selles 15k mänguruumis tulekski nüüd leida see optimaalne, kusjuures see ei pruugi olla kõige kallim ja võimsam variant.
Selles suhtes muidugi õige, et stall peaks olema veidi enne max võimsust, kuid konverterile peale vaadates ei saa kuskilt teada, mis tema stall speed on vaat sellise tq@rpm puhul.
Kõige kurvem selle asja juures ongi see, et vale konverteri valiku puhul võib selle 60hp ja 25 tq lihtsalt korstnasse kirjutada :(

Igatahes, hetkel olen kõikidele teooriatele ja praktikatele avatud.
quote:

Milliste firmade tooteid oled uurinud ? Mul on ka mitmeid linke pakkuda aga ei hakka neid siia enne postitama.

tci
tcs
b&m
art carr
jpm, enam ei mäleta kõiki
aga lingid võiksid ikka postitada

22.10.2002 at 10:51
peep

Moderator
hüdrotrafo
Esimene on dealer.

http://www.levelten.com/store/ford/ford_converters.htm

http://www.protorque.com/

http://www.converter.cc/

http://www.converter.com/

22.10.2002 at 11:07
partel

hüdrotrafo
Tänapäeva turbiinid on nii efektiivsed, et võib julgelt kõrget stalli kasutada. Paljud street/strip autod sõidavad 8" turbiinidega.

Kerega auto jaoks on silma hakanud soovitus valida max hj pööretest u. 1400 madalam stall, dragsteritel jms kergematel tiba kõrgem.

Pidamisprobleemid on mõistetavad, aga sama loogika järgi: milleks vaja võimsamat mootorit kui see ainult kummi põletab :)

Igatahes minul õnnestus Jrki ex-Dartiga poole gaasiga stardid hästi. Stall oli 6300.

Ja custom-made on only way to go, turbiin on auto üks tähtsamaid osasid.

Lingid:

http://www.atiperformanceproducts.com/products/tc/tmasterp.htm

http://www.coanracing.com/

http://www.bteracing.com/

22.10.2002 at 15:55
BlueStang

hüdrotrafo
Kuskil kirjutati nii:
The most important thing to keep in mind, when selecting a torque converter, is that you want to match stall speed to the engine's powerband. Most cam manufacturers will give you a minimum and maximum rpm range. This minimum rpm really should determine what stall speed that you will need.

22.10.2002 at 23:02
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : hüdrotrafo  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.