Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Pontiac Firebird Formula, 5,7Lt1 gen 4 HELP needed
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Minu auto : Pontiac Firebird Formula, 5,7Lt1 gen 4 HELP needed  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
savisaar

Pontiac Firebird Formula, 5,7Lt1 gen 4 HELP needed
Terekest ka siinsele rahvale üle pikaaja. Enda esimese Usa autoni jõudmine võttis siiski rohkem aastaid aega kui arvasin, elu sokutas igasugu muid autosi(piisavalt euro v8-id) jms projekte vahele, lisaks ka ühe maja ehituse. Kuid parem hilja kui mitte kunagi eksole. Kõnealuse auto soovunelm algab nüüdseks u. 4a tagasi kus tekkis esmane soov Pontiac Firebird T-top gen 3, v8 järele, kuid nende hinnad olid juba siis ja on ka praegu üsna kõrged, siis käsi ei kiirustanud rahakotti arulagedalt tühjendama. Nii ma siis aegajalt turgu jälgisin, kuniks tuli müüki kõnealune isend(Juuli 2025). Algselt müüs seda keegi teine ja teise hinnaga. Mäletan olin veel Saaremaal puhkamas ja jätsin kommentaariumisse väikse märgi maha, millest muidugi midagi ei saanud, kuna konkreetse hinnaga oli mul ka huvi üsna leige ja kuna vastust ka ei saanud, jäi asi sinnapaika. Läks üks nädalake mööda kui sama auto uuesti müüki tuli kellegi teise poolt, korrigeeritud hinnaga. Siis saime kohe jutule ja kuna ise olin töötõttu hõivatud, vaatama sai alles nv mindud, kuna omanik broneeringu tasu ei soovinud, stiilis *kes ees see mees* siis sai igapäev uuritud kas nv ikka on mõtet minna. Tol hetkel asus auto Võrus. Auto oli noorukitel käest ära läinud ja madalas kraavis ära käinud vasaku küljega. Vigastusteks stanged veidi katki, tagaluuk ei istu ilusti kinni, üldolukord taastatav, kuid mind ei sega.
Kohale jõudes, olin arvestanud mida vaatama lähen ja kartsin hullemat, kui tegelikkus oli.
Proovisõit, noh käima see ei läinud, aku oli tühi. Juhtmetega käima elustades, sai pool töötava mootoriga hädine proovisõit ära tehtud(osad silindrid olid järelt). Aga ta liikus..kuidagi, ja sellest piisas, et omale koju tuua see. Hiljem käivitus oli vaevaline, starter viskas üle koguaeg, tol momendil ei teadnud veel kas flexplate või starter.
Järgi sai mindud treileriga. Ja üsna kohe sai ka inspekteeringuga alustatud.

Esmasteks sõitmist takistavateks vigadeks olid siis küünlad ja starter, õnneks. külge sai siis uus tutikas Starter,(Flexplate oli õnneks korras) küünlad, klassikaline õlid/filtrid+jahutusvedelik Us-Partsist.
Jahutusvedeliku asemel oli vesi sees. Lisaks sai ka uue aku. Võtit keerates käivitus poolest pöördest ja toimis/sõitis. Et sai veel hooaja lõppu ka Pärnu vahel nauditud.

Nüüd aga põhi probleemi juurde, mis seda konkreetset autot ostust peale vaevab, ja millega hetkel omajagu tegeletud on, kuid lahendust veel ei paista.

Ei võta ventilaatoreid järgi tava olekus ja tänu sellele kipub kuumaks minema, sügisel salong soojaks ei läinud. Sellest tekkis ka kõvera kaane kahtlus, sõidetud sai omajagu, jahutusvedelikku ei kadunud, tagant mingit magusat lõhna ega valget pilve ei tulnud. Temp püsib "normis" või alla selle , ainult sõites. kohapeal pikemalt seista ei saa, sh. ummikutes.

Eest ventikad võtab ainult siis järgi kui *Check engine* põleb, siis võib kohapeal seista, kuumaks ei kisu. Vahest sureb välja kui mootorituli süttib, aga mitte alati. Kuid nö avarii olekus on alati 5+ sek pikk käivitus. Mootorituli süttib kuidas jumal juhatab.
Hetkel olen avastanud seal igasugust huvitavaid juhtmelahendusi, mida vaikselt lahkan. Talvel sai külge uus veepump ja termostaat. Keegi oli vana termostaadi valepidi pannud. Kuid ka uue veepumba/termostaadiga ei muutunud midagi.

Olenemata sellest, et tahtsin gen3 Firekat v8 t-top peal..sain omale gen 4 Firebirdi samade parameetritega. Ja vaatamata mõningatele muredele, olen autoga jätkuvalt väga rahul. Hobiauto eesmärki täidab 100%liselt.
Auto elab ja liikleb peamiselt Pärnus.
See hooaeg jääb taas lühikeseks, kuid üritame jõuda ABSM-ile ikkagi..

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
27.06.2026 at 01:57
2 edits. Last edited 13.07.2026 at 19:19 by savisaar
Erkki

Tere tulemast!
Igaks juhuks mainin, et LT1 kasutab oma termostaati, mis erineb tavalisest SBC omast. Suurt ringi avades, suleb see väikese ringi. Vaata pilti: http://shbox.com/1/tstat.jpg
Kui Check Engine põlema läheb, siis pannakse ventikad automaatselt tööle. Pead leidma põhjuse, miks tuli põlema läheb.
Siit saad igasugust tehnilist infot: http://shbox.com/1/4th_gen_tech2.html#ect

El Camino '68
Corvette '94 LT1
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...

28.06.2026 at 19:47
Vanaisa

Moderator
siit kah:
https://charm.li/Pontiac/

28.06.2026 at 22:54
savisaar

Tere taas. Veidi aeg edasi läinud, kaaned on sirged. Mis on iseenesest hea uudis,
endiselt ei ole jagu saanud sellest check engine teemast, kuid kuna aeg ei halasta ja kohe varsti ABSM käes.
Siis läheb otse vent nupust külge ja tegeleb hiljem selle murega edasi :)

02.07.2026 at 21:22
max
Loe kõigepealt veakoodid välja, saad tõenäoliselt palju targemaks. Sellel peaks veel OBD-I olema ehk saad ALDL pistikus kahe klemmi ühendamisega veakoodid kätte.

02.07.2026 at 00:37
savisaar

quote:
max: Loe kõigepealt veakoodid välja, saad tõenäoliselt palju targemaks. Sellel peaks veel OBD-I olema ehk saad ALDL pistikus kahe klemmi ühendamisega veakoodid kätte.

See ka võimalus, kuid tänaseks olen kasutanud natuke "AI" abi.. selle sõnutsi tuleb välja, et põhiline murelaps peitub jagajas(optispark) või siis temperatuuri anduris(neid on kaks). vihjena, et juba olen plaani võtnud süütesüsteemi ümbertegemise proge aju peale...kuna on veel mõningad ideed, mida võib-olla tulevikus kavatsen rakendada..https://torqhead.com/24xlink-the-works-full-kit/

Siis Minu silmis oleks ainuõige lahend selline, tulevikuks. Tegemist on Formula versiooniga, mis on uuena Šveitsist ostetud kellegi poolt ja jõudu on 325hp(239kw) tehase originaal, lisaks on all veel ka lsd differ.

Progeaju seepärast, et olen veel kahtleval seisukohal kas viitsin 500+hp autot ette võtta või ei, kuna nende hinnavahe pole väga suur, siis juhuks kui hiljem otsustan ikkagi jõudu juurde keerata, on praegune progeaju koos LS3 coilidega, pigem + kui miinus..

https://torqhead.com/how-it-works/#lt-dis-section

See variant jookseb stock ajuga.

04.07.2026 at 03:42
savisaar

Tervitus ka siiapoole, teagi kohe kus ma siis alustan..lühidalt tehnika vastu ei pidanud..positiivse poole pealt, eesmärk sai täidetud, auto kohale jõudis ja kohapeal pidas ka vastu kuniks Absm rivikolonniaeg käes oli. Ilm muidugimõista oli päris kuum ja eks see selle põntsu ka pani. Rivis oli vent järgi ja kippus ikka kuumaks(üle 210f) esimesel võimalusel lahkusin rivist, asusin Kiltsi poole sõitma, mootor sai nagu maha jahutatud,seieri järgi. Kuniks käis kerest tuntav jõnks läbi ja oli vähemalt pool jõudu kadunud.

Jõudes Kiltsile, sai auto ära pargitud, tagasi tulles auto oli maha jahtunud, Pärnu poole sõitma asudes sai korra proovitud, aga pool jõudu oli ikka kadunud, kuna kõik oli normis seierite järgi, sai siis rahulikult kruiisitud Pärnu suunal, veidi Haapsalust välja jõudes hakkas jõud järjest ära kaduma, kuniks enam üle 3k pöörde ei läinud, ja kuna temp kippus ka ülesse ronima, siis jäin teeäärde..aga kuna uus veepump sai tavaline, mitte elektriline, siis sel ajal kui auto seisis, läks ta keema ja viskas jahutusvedeliku välja. Ootasime nii kaua kuni maha jahtus, ja panin käepärast olnud vee sisse, kuid sõita enam ei kannatanud, auto paukus ja tagant toores kütusehais järel sai longatud bussipeatusesse(u. 700m), et treilal oleks parem mind peale võtta. Lõpuks auto enam üle 2k pöörde ei lähe. Kahtlus on ka muidugi, et optispark jagaja suri päris maha.

Seniks kuni ise mõtlen mis teedpidi auto taastamisel lähen, pakkuge ka omapoolseid ideid. Sai siin tutvutud teemaga LT1 vs LS1 swap vms pealkirjaga.

Enda mõtted praegu: Taastada olemasolev Lt1, otsida teine mootor, Kaasajastuse mõistes, kuna hilisem soov natuke jõulisa juurdegi veel siiski saada, LS1.

Igaljuhul seniks kuniks mina üritan mõelda sobiliku variandi peale, võite mulle oma pakkumised jätta, juhul kui kellegil peaks mõistliku hinnaga Lt1 vedelema(238kw variant)
Või Ls1.
Võib ka jätta soovitusi, kes Pärnus tahaks ja viitsiks mootoriremont ja/või vahetust teha.
Eelistus on Pärnu, kuna auto liigub ainult treilaga, kuid sobivusel võib ka mujal Eestis..Hooaeg jäi sel aastal siis paraku väga lühikeseks, aga mis teha.

Muidu oli igati kena üritus, järgmine aasta jälle, eks näis kas ilma autota või autoga :)

Aga siin ka mõned Pildid Haapsalust:

siin oli veel nägu rõõmus :D

Laagriplats
Minekupäev
Teine päev
Teeääres ootamas
Koju, mis ei kuulunud kahjuks eesmärgi sisse :D

13.07.2026 at 19:16
tqhq.ee foorum : Minu auto : Pontiac Firebird Formula, 5,7Lt1 gen 4 HELP needed  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.