Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Keretööd
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Keretööd   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
expedition
Keretööd
Kuna siin lahatkase juba ka teemat aasta tagusesse aega, siis paratamatult tuleb nüüd pikem kommentaar
Olen siiani üritanud piirduda vaid konreetest detailidest, mille puhul tulemused jäid soovida, siis nüüd alustan töö algusest peale.
Auto oli restaureerija Taavi koitla teha ja kuna kokkuleppes olid plekitööd lisatasuna, siis ta ütles mulle et need teeb ta tuttav Üllar, ei teadnud sel hetkel tast mitte midegi, esimene silmapaistvam töö peale liivapritsi oli põhjapleki keevitus(usast sai tellitud sellele autole mõeldud uus plekk), tulemüüri keevitus ja pagasnikust olid ka mingid kohad(päris täpselt enam ei mäleta millised), kohtusingi Üllariga ja sai nende asjade osas tehtud kokkulepe ja töö tuli tehtud. Nüüdseks sellest üle aasta möödas, kuskilt midagi välja löönud pole ja sellest järeldades oli tegemist hea tööga(ka peale vaadates pole mingit nurisemist)
Kahjuks kadus Taavi mu autoga teadmatusse ca aastaks ajaks ja kuna mingeid kontakte pidi ma teda kätte ei saanud, siis tegingi cce foorumisse postituse abipalvega, et kui keegi teab kust isikut leida võiks siis andku märku. Selle peale siis reageeris Motorist(varem ei teadnud et Motorist ja Üllar sama mees on) ja väitis teadvat Taavi asukohta ja mu auto asukohta. Rõõm oli mul loomulikult suur, sest aasta kadunud auto ja selle värvija tegi murelikuks. Kirjutasin vastu et kas oleks võimalik sinu kaudu see välja sebida ja loomulikult ka see saab kompenseeritud. Vastuseks pakkus Matorist välja selle auto restaureemise jätkamist kuna tal hetkel ei ole tööd ja niisama istumist ei saa lubada, ning tegi ka hinnapkkumise selles osas. Peale seda võtsin ühendust oma sõpradega ja tuttavatega et teatada head uudist, kuulsin aga üllatavalt sellised jutte, mis ei pannud mind jooksujalu Motoristiga kokkulepped tegema, soovitati ikkagi teisi automaalreid. Seepeale, siis andsingi Motoristile teada, et soovin vaid autot kätte saada ja selle edasitegemine on hetkel lahtine. Seepeale oli lausvaikus, ei tulnud mingit juttu enam selle minule organiseerimisest. Siis saingi aru, et ega ma seda autot enne kätte ei saa, kui pean talt mingi töö tellima. Igasuguste arutelude järgi sain siis mehele välja mõeldud sellise töö: organiseerida auto enda töökotta, ja panna auto kokku(uksed, luugid, tiivad, ja koopad auto külge) samuti teadsin ka et tiivanurgad vajavad keevitust ja kuna Üllar oli mu autot varem õnnestunult keevitanud siis ka see töö.Kuna ma ei tahtnud öelda, et ei taha autot tema juures värvida (sest muidu äkki ta ei organiseeri mu atot Taavi käest ära), siis sellepärast vastasingi talle, et mul tesite tööde jaoks ei ole raha.
Üllar tegi selle töö eest hinnapakkumise(auto kukku panna ja tiivanurgad keevitada) tegin ettemaksu ja töö algas. Motoristi info põhjal sai ta kere enne ja detailid hiljem oma töökotta. Siis aga selgus, et osad asjad olid kruntimata(koopad,vb midagi veel hetkel ei meenu) ja luugid olid vana värvi all uksed olid epokrundi all ja siis hunnik pudinaid mis tegemata.
Motorist pakkus välja, et kuna need tegemata siis teeb enne kokkupanekut need ka ära. Kuna auto monteerimise eest oli makstud, siis ega muud üle ei jäänud kui võtta vastu ka nende asjade tegemine, vastasel juhul oleks pidanud auto ikka uuesti lahti kakkuma ja see kokkupaneku töö oleks tühja läinud. Motorist tegi ka nende detailide korrastamiste eest hinnapakkumise ja tööks läkski. Edaspidises siis selgus veel igasugu lisatöid, uksenurkade keevitamine, kõik detailid mis olid eelneva tekija poolt tegemata puhastada ja krundi alla.
Kuna mehel oli oma jutu järgi hädasti raha vaja siis kandsingi talle jupi kaupa vastavalt tema enda soovile kuni sinnamaani, et tuli kõik makstud, kuigi asjad valmis veel ei olnud.
Nüüd siis jõume tagasi tänapäeva, millest tegelikult see teema räägib. Jätan ära kõiksugu jutu mis teemasse ei sobi(eelnevates postitustes teemad kes kuipalju kokkutulekul alkoholi on tarbinud, kes kuhu on on komistanud ja kes kellga tüli norinud, sita ventikasse loopimine, ärapanemine jne...)
nagu eelnevalt mainitud siis keevitustööd on Motoristil hästi tehtud, (põhjaplekk, tulemüür, uksenurgad, aknaraamil mõned kohad, tiivanurgad)
Asjad mis ei kannata absoluutselt mitte mingit kriitikat, on fenderid ja kapoti ja esiakna vaheline detail. Kahtlane oli see, et miks krunt kobrutab nende peal. Nüüd nädalavahetusel Viljandis restaureemisega seonduvaid asju ajamas käies, sai ka põgusalt põhjust uuritud. Fenderi pealt sõrme küünega kobrutust kraapides tuli alt välja selle värv(kuldne, kuna auto oli kuldset värvi enne ) Peale selle et oli kokkulepitud nende puhastamine, epokruntimine ja mustaks värvimine on Motorist ka oma postitustes rõhutanud nende korralikust kordategemisest. Minu arust ei ole tegemist lihtsalt lohakuse vaid täieliku kliendi petmisega, vanat värvi polnud eemaldatud, vaid täiesti külma närviga must raamivärv peale tõmmatud ja kõik. Kuidas sellist tööd üldse saab teha(lisasin ka fenderi pildi fotoalbumisse) peale sellise sigaduse avastamist on väga suur kahtlus kogu selle töö üle....nii saigi vaadatud järgmist kobrutavad detaili milleks oli eelmainitud kapoti ja esiakna vahel olev plekk, nüri noaga kergelt silitades tuli krbinaga maha must krunt ja alt tuli välja auto eelmine kuldne värv. Mul isegi ei jätku rohkem sõnu sellise süüdimatuse peale.
Vaadates lähemalt nüüd luuke siis Motoristi poolt Korduvalt rõhutatud korralik roostepuhastus pole isegi ligilähedane sellele, paljude kohtade pealt oli roostet isegi läbi krundi näha, rääkimata mis sealt alt välja tuleb.
Selle kruntimistöö puhul tõesti ei ole väga hullu kui detaili pealtpoolt mõni koht jookseb, kuna pahtelduse ja lihvimse tulemusena see hävib, aga pildi tegingi just luugi seestpoolt, mis jookseb absoluutselt igalt poolt. Kuna luugi alused ei vajaks mingit muud viimistlust kui vaid värvimist, siis ma ei pea seda jooksmist seal õigustatuks, kuna nüüd tuleb see kõik maha lihvida, (milleks selline lisatöö?) oleks seal üks koht siis ei mainiks seda keegi aga see on terve detaili ulautuses ja nagu teada siis kapott ja pagass selle auto puhul on suured detailid.

Mainin ka lühidalt rahalisi kokkuleppeid: (eelnevates postitustes korduvalt väitnud et väikese raha eest saabksi sellise töö ja suurema raha eest oleks saanud parema töö)
Mina ei ole ühtegi summat ise välja pakkunud, kõik hinnapakkumised oled sa teinud ise mulle. Ja täpselt samad summad on ka minu poolt välja käidud. Kuidas on võimalik mind süüdistada sellises asjas, et makstud on liiga vähe ja paremat tulemust selle raha eest ei saagi... Sa ju ei küsinud rohkem!! See on täiesti ebaadekvaatne jutt ja näitab vaid seda, et üritad mingeid põhjuseid leida oma kehvale tööle.

Siis poed selle taha, et töö venis 4 kuud tänu sellele, et ei olnud tiiva kinnitus polte. Esialgu mainin kohe selle, et kui ilmnes nende puudumine, teatasin sulle et need on kadunud ja olid sellest teadlik. Küsimus selles, et kuidas saab pugeda sellise vabanduse taha, kas siis ilma tiiva poldita pole võimalik detailidelt roosteid puhastada, keevitustöid teha ja kruntida mis krdi jutt see selline on. Nagu näha üritad kogu tööde käiku süüdistada ainsale minu poolt organiseerimata asja üle. (kui oleks endalt natuke laiskust maha raputanud, oleks ka enda garaazist leidnud need paar polti... selles ma loomulikult sind ei süüdista kuna sa ei oleks pidanud seda tegema ja ei teinudki)

Nagu Motorist oma postituses kirjutab, et iga kümnes klient pole tema tööga rahul, siis ehk oleks aeg hakata mõtlema sellele, et tööde tegemistes on leidunud vigu.(nii asjajamistes, infovahetuses, kui töö kvaliteedis)

lisan veelkord fotoalbumi lingi et saaks ka kirjelduste all olevad detailid ka piltide pealt üle vaadata.

http://fotoalbum.ee/photos/rarmhar/sets/1425883?page=2

Kuna ise olen Firmat(ehitusalast) pidanud kuus aastat, siis selle aja jooksul tekkinud ka kogemuste pagas ettevõtjana. Ma ise ei kujutaks ette, et iga kümnes inimene kellele olen teinud remondi kas enda või tööliste poolt, tööga rahul poleks. Siis tuleks väga kiirelt asjade üle mõelda ja teha järeldusi, miks see nii on ja mis sinna teha saaks, et enam ei korduks. On mõned korrad tekkinud probleeme töö kvaliteediga ja jäädud ajajänni, loomulikult sai need koheselt likvideeritud ja boonuseks ka kliendile tehtud soodustusi.
Kui siin jutust käis läbi et ma ei tea autode tegemisest mitte midagi sii tegelikult päris nii ei ole:
Oma eestvedamisel see cadillac ei ole mu esimene projekt ja kindlasti ka mitte viimane. Valge Expedition mis sai restaureeritud 4a tagasi on siiani täpselt selline nagu värvimisest tuli ja tööde käik oli väga meeldiv ja mitte mingeid probleeme ei tekkinud. Expeditioni puhul oli asi natuke hullem kui selle cadillaci, kuna seal olid enamus plekke kõverad(kunagi vist avarii olnud) maha lõigati katus ja vasak tagatiib ja vahetusse läks ka vasak tagauks ja tagaluuk, sirgeksajamisi ja pahteldusi vajasid ka muud kereplekid. Kõik vajas samamoodi vanast värvist puhastamist seejärel epo krunt ja värv jne....kuni lõpptulemuseni välja.
Sellele tulemusele tänud Beauty Karolile kes sebis mulle need inimesed kes selle suure töö laitmatult ära tegid

Chrysler concorde avarii tagajärjel oli vaja ülesse ehitada terve auto vasak külg ja kapott, vajas palju keevitamisi ja tegemist oli kuhjaga, samuti tööd sujusid täiesti probleemivabalt, siinkohal tänad Pärnu Autokoja heale tööle

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
29.09.2014 at 14:30
2 edits. Last edited 29.09.2014 at 22:31 by expedition
jürgen

Keretööd
Eelnevas postitused kirjutad, et oled kaks autot korda lastnud teha ja nende töödega väga rahul. Miks sa ei kasutanud neid samu inimesi ka selle projekti juures. Oleks ju loogiline. Mina olen omale väga hea plekivenna leidnud ja tulevikus ei hakkagi kedagi teist otsima.

29.09.2014 at 17:28
velvat
Keretööd
quote:
jürgen: Eelnevas postitused kirjutad, et oled kaks autot korda lastnud teha ja nende töödega väga rahul. Miks sa ei kasutanud neid samu inimesi ka selle projekti juures. Oleks ju loogiline. Mina olen omale väga hea plekivenna leidnud ja tulevikus ei hakkagi kedagi teist otsima.

Nagu ma aru saan ei olnud muud võimalust oma autot kätte saada, kui Motoristilt mingi töö tellida.

29.09.2014 at 20:16
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Keretööd   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.