Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Jeep GC 2,7crd probleem
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jeep GC 2,7crd probleem  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
Tere.

Oman Grand Cherokee 2,7crd Overland isendit. Aastaks on siis 2003. On teine kogu aeg olnud kapriisne nagu üks si.temat sorti naisterahvas ning siiani oleme saavutanud üksmeele. Aga enam mitte. Nimelt hakkasid tühikäigul pöörded jõnksutama ja pärast mõneaegset sõitu sai asja uuritud. Kõrgsurve pumba kaane vahelt lekkis. Sai siis uued tihendid muretsetud (õiged, pumba koodi järgi) ja paika pandud. Seejärel ei lekinud enam. Õhutasin ja plaks: auto töötas. Peale seisma jätmist, mõne minuti pärast aga ei käivitunud enam korralikult. Pidi aku peaaegu tühjaks ketrama enne kui käivitus. Sai siis uuesti pump maha võetud ja üle kontrollitud, kõik korras. Peale tagasi pannes, peale õhutamist jälle plaks: ja töötas. Ja jälle peale välja suretamist ei tööta ! Nüüd siis vahetatud kütuse filter. See ei leki kuna säilitab vaakumi. Ehk siis kui vooliku maha võtad siis kuuled kuis õhku imeb ja kütus tagasi voolab. Sai siis kütuse tagasivoolud ka vahetatud (pihustite pealt) ja ka kütuselati stutsi seibid. Õhk enam süsteemis ei ringle. Hetke seis on selline et kui käima saab lõpuks( eetri abiga), siis töötab ideaalselt. Väga ergas ja igati ilus hääl ja puhas .Aga kui sõitma lähed siis ristmikul või lamava politseiniku ees pidurdad: kõik korras. Ja siis annad pedaali ja sureb välja. Ja loomulikult ei käivitu enam ilma eetrita.

Miks seda kõike siia kirjutan?- Selle pärast et olen nn. riigireetur ehk siis elan Soomes. Ja siin töötavad teenindustes vist ainult lüpsjad ja õmblejad. Kindlasti on ka spetsialiste aga ma pole neid veel kohanud.

Ise arvan et kuna pumbaga see jura pihta hakkas siis seal see kala ka pesitseb. Aga samas katsetamiseks ja oma arvamuse kontrollimiseks on pumba vahetus suht kallis lõbu.
Kui kellegil on sarnast kogemust või teab millega on probleem seotud siis oleks väga tänulik kui mõtted siia kirja panete.
Niisama versioonid a`la kuna kummirõhk vale jne. võiks siit välja jääda

Tervitades: Serokee

13.11.2013 at 22:04
viva
Jeep GC 2,7crd probleem
Kontrolli pihustite tagasivoolud ära, ühe pihusti liig suur tagasivool laseb kogu süsteemis rõhu maha, mistõttu common rail süsteem sureb välja. Samuti on raskendatud pärast käivitus.

Jama lugu on aga see, et siin foorumis Mercedese mootori iseärasusi peab harutama:)

13.11.2013 at 22:32
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
Eks ta vähe kurb on jah et usa mootor vahel pole aga miskit pole teha :D . Äkki oskad targa sõna öelda kuidas ma seda tagasivoolu mõõdan ? Noh nii väike juhend :)

13.11.2013 at 22:45
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
Ja veel , kirjutasin siia sest hea tuttav ütles et siin pidid targad koos olema :)

13.11.2013 at 22:46
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
Unustasin veel mainida et kui ühe pihusti pealt toru natuke lahti keerata siis mitte ei pritsi tohutult kütust vaid "kuseb" joa nii 5 cm kaugusele (starterit andes )

13.11.2013 at 22:59
margus61
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
Serokee: Äkki oskad targa sõna öelda kuidas ma seda tagasivoolu mõõdan?
Otsi 4x4 foorumist, seal on sellest tagasivoolust, mõõtmisest ja normsuurustest juttu olnud.

14.11.2013 at 09:17
rivo09
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
Serokee: Eks ta vähe kurb on jah et usa mootor vahel pole aga miskit pole teha :D . Äkki oskad targa sõna öelda kuidas ma seda tagasivoolu mõõdan ? Noh nii väike juhend :)

Pane igale pihusti tagasivoolu otsa anum(on olemas spets komplekt) ja vaata kui palju anumatesse kütet tuleb. Kütet peab tulema võrdselt ,kui mõnega on anomaalia siis sellel viga. Tegelikult ma arvan ,et sul ei ole mõtet sellega ise jännata vaid lase kusagil ära mõõta ,kus vahendid selleks olemas sest maksma see eriti palju ei lähe.

14.11.2013 at 10:04
kadjakas
Jeep GC 2,7crd probleem
Üle tasuks vaadata kõrgsurvepumba ja etteandepumba voolikute tihendid. Need O-rõngad, mis volla ja korpuse vahel käivad. Sealt sellised hädad tihtilugu algavad. Uurida võiks ka kütusevoolikute liitmikke, kas kuskilt ei ilatse.
Oled kindel, et kõrgsurvepumba tihendite vahetusest piisas? Mina viimane kord ei saanud sellist pumpa enne pidama, kui kaaned ka ära vahetasin.
Mis puutub pihustite tagasivoolu, siis see ei tohiks käivat autot maha kooletada.
Selle mootori üks nö tüüpkaladest on ka "raili-toru" salongipoolses otsas olev daatsik, mis segast kipub panema. Sealt võivad tulla suurelt kõikuvad pöörded, hommikune valikuline käivitus jmv.

14.11.2013 at 11:43
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
To rivo09: Katsetasin täna seda tagasivoolu asja ja tulemuseks null. On näha et pihusti nn.augud lähevad niiskeks aga see on ka kõik. Mõõta pole seal midagi :) Ja hea meelega laseksin nad üle mõõta aga auto ei liigu niipalju et kuhugi sellisesse kohta jõuda :)

To kadjakas: need tihendid on kontrollitud ja ei paista lekkivat. Vähemalt on ühendused kuivad ja õhku süsteemis ei ringle. Kütuse voolikud ka kuivad ja just vahetatud tagasivoolu jutud kuni filtrini. Pumba tihendite vahetusest piisas ? Ma pole selles absoluutselt kindel. Sellepärast ma ise pumpa kahtlustangi et pärast tihendite vahetust see jama hakkas.

Antud hetkel tundub et viga on pumbas. Sest muidu peaks olema ju võimalik ka tagasivoolusid kontrollida. Lihtsalt pump ei suuda niipalju survet toota et edasi pihustitesse lükata diislit. Või olen ma asjast valesti aru saanud :)

14.11.2013 at 17:24
kadjakas
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
Serokee: ...Antud hetkel tundub et viga on pumbas. Sest muidu peaks olema ju võimalik ka tagasivoolusid kontrollida. Lihtsalt pump ei suuda niipalju survet toota et edasi pihustitesse lükata diislit. Või olen ma asjast valesti aru saanud :)
Või paneb commonraili daatsik segast ja surve on lamp.

14.11.2013 at 18:19
1 edit. Last edited 14.11.2013 at 18:21 by kadjakas
rescue

Jeep GC 2,7crd probleem
niipalju kui mina asjast aru saanud olen siis kõrgsurvepump commonraili puhul toodabki suht koht kehva rõhku, alles commonrailis antakse küttele rõhk, mootor veakoode ei näita?
kõrgsurvepump neil mootoritel nagu me nimepidi neid tunneme siis see peaks olema pigem tootlikuse tõsteks ja commonrail ist alles tulistatakse surve
Seega kui sa viimati pumbaga jukerdasid siis ilmselt peab kusagil seal see viga ka olema.

14.11.2013 at 18:29
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
kadjakas:
quote:
Serokee: ...Antud hetkel tundub et viga on pumbas. Sest muidu peaks olema ju võimalik ka tagasivoolusid kontrollida. Lihtsalt pump ei suuda niipalju survet toota et edasi pihustitesse lükata diislit. Või olen ma asjast valesti aru saanud :)
Või paneb commonraili daatsik segast ja surve on lamp.

Aga kuidas ma seda commoni daatsikut kontrollida saan ? Kas ainult uuega asendades või on mingi lihtsam nipp ?

14.11.2013 at 19:46
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
rescue: niipalju kui mina asjast aru saanud olen siis kõrgsurvepump commonraili puhul toodabki suht koht kehva rõhku, alles commonrailis antakse küttele rõhk, mootor veakoode ei näita?
kõrgsurvepump neil mootoritel nagu me nimepidi neid tunneme siis see peaks olema pigem tootlikuse tõsteks ja commonrail ist alles tulistatakse surve
Seega kui sa viimati pumbaga jukerdasid siis ilmselt peab kusagil seal see viga ka olema.

Veakoode seal mitmeid. Õhulugeja, kütuselati surveandur jne. tekkisid siis kui õhulugeja vahetust vajas. aga kustutada neid ei saa. vähemalt mitte obd2 lugejaga ja muude nippidega mida netis leidub. peale õhulugeja vahetust ei pidanud vajalikuks neid teeninduses kustutamas käia, eeldasin et saan niipalju sõita et kustuvad ise.

14.11.2013 at 19:52
franz125
Jeep GC 2,7crd probleem
Seesama kõrgsurve pump lajatabki nii umbes 1700-2300 bar olenevalt masinast ühisanumasse.Sai ka omal ajal Crd "õnnelik"omanik oldud,mitte kunagi enam(voyager).Raili rõhuklapp võib ka latist surve maha lasta.Mu masinal muideks kooletas ülisuur tagasivool ühest pihustist kone lambist keset ristmikku ära.Linnas muutus sõit põrguks,maanteel oli jummala OK.Ilma diagnostita sa vaevalt pääsed,see pill tahab kui ma ei eksi DRB nimelist diagnoosi süsteemi.

14.11.2013 at 20:00
1 edit. Last edited 14.11.2013 at 20:10 by franz125
ramman
Jeep GC 2,7crd probleem
Kaks kogemust vana tööautoga. MB Sprinter ja 2.2 CDI. Võib-olla aitab see sind.
Nimelt oli ka kõrgsurvepumba leke. Tihendite vahetus aitas ajutiselt, hiljem oli ikkagi uut pumpa vaja.
Teine asi, mis minu omal jupp aega jamas, enne kui jaole saadi. Lati otsas on ülerõhuklapp, seal on üks O-ring, mis oli väsinud ja hiljem ära pudenes. O-ringi eraldi ei saanud, ainult koos uue klapiga. Peale selle vahetust pole rohkem probleeme olnud. Käivitus alati, nii soojalt kui ka külmalt, ära ei surnud. Sümptomid olid täpselt samad, nagu sinu omal, raske käivitamine ja vahel ka ära suremine. Maanteel ja kõrgematel pööretel kõik OK.

14.11.2013 at 21:30
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
franz125: Seesama kõrgsurve pump lajatabki nii umbes 1700-2300 bar olenevalt masinast ühisanumasse.Sai ka omal ajal Crd "õnnelik"omanik oldud,mitte kunagi enam(voyager).Raili rõhuklapp võib ka latist surve maha lasta.Mu masinal muideks kooletas ülisuur tagasivool ühest pihustist kone lambist keset ristmikku ära.Linnas muutus sõit põrguks,maanteel oli jummala OK.Ilma diagnostita sa vaevalt pääsed,see pill tahab kui ma ei eksi DRB nimelist diagnoosi süsteemi.

Ma ise arvasin ka et see pump peaks selle paugu andma. Juhul kui see on nii siis on pump õhtal. Diagnosti lähen kindlasti aga enne vaja masin liikuma saada. Oleks eestis, oleks asi lihtne aga siin soomes pole lihtne sleppis liikuda ka treila läheb kalliks.

14.11.2013 at 21:53
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
ramman: Kaks kogemust vana tööautoga. MB Sprinter ja 2.2 CDI. Võib-olla aitab see sind.
Nimelt oli ka kõrgsurvepumba leke. Tihendite vahetus aitas ajutiselt, hiljem oli ikkagi uut pumpa vaja.
Teine asi, mis minu omal jupp aega jamas, enne kui jaole saadi. Lati otsas on ülerõhuklapp, seal on üks O-ring, mis oli väsinud ja hiljem ära pudenes. O-ringi eraldi ei saanud, ainult koos uue klapiga. Peale selle vahetust pole rohkem probleeme olnud. Käivitus alati, nii soojalt kui ka külmalt, ära ei surnud. Sümptomid olid täpselt samad, nagu sinu omal, raske käivitamine ja vahel ka ära suremine. Maanteel ja kõrgematel pööretel kõik OK.

Oskad sa öelda kas see ülerõhu klapp on see tagumine lati salongipoolses otsas? Ettepoole peaks jääma surveklapp. Vist.

14.11.2013 at 21:55
ramman
Jeep GC 2,7crd probleem
quote:
Serokee:
quote:
ramman: Kaks kogemust vana tööautoga. MB Sprinter ja 2.2 CDI. Võib-olla aitab see sind.

Oskad sa öelda kas see ülerõhu klapp on see tagumine lati salongipoolses otsas? Ettepoole peaks jääma surveklapp. Vist.
Ei ole kindel, aga oli vist tagumises otsas. ISe otseselt ei torkinud seda asja, Silberauto tegi veaotsingu ja klapi vahetuse. Võib-olla 5-silindrilisel on ta natuke teise paigutusega. Mersu foorumist saad kindlasti abi.

14.11.2013 at 23:38
viva
Jeep GC 2,7crd probleem
Klapp asub rõhulati tagumises otsas, üsna kehv kätte saada. Soovitan soojalt ka tagasivoolud ära kontrollida:) Klapi hind Eesti Boschi toodanguna ca 150 euri.

14.11.2013 at 00:20
Serokee
Jeep GC 2,7crd probleem
Tere taas.
Vastupidiselt paljudele arvamustele erinevate asjatundjate poolt võtsin riski ja ostsin uue pumba. Ja... probleem lahendatud ! Niiet see jutt et pump kas töötab või ei tööta- ei pea paika. Tundub et on olemas ka selliseid pampasid mis töötavad siis kui ise soovivad :) Tänud kõigile kes aitasid :)

19.11.2013 at 20:12
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jeep GC 2,7crd probleem  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.