| Poster |
Message |
ppk |
KÜSIN NÕU: esiklaas läheb higiseks
Otsin siis oma järeldustele targematelt kinnitust. Ranchero'78 esiklaasile tekib udutaoline kondents. Seda iga ilma ja iga heebliasendi puhul. Kondents tundub olevat rasvane, st. klaasi pühkimisel jääb esiklaas rasvaseks nagu oleks silikooni jäägid klaasile määritud. Ka sõidu lõpetamisel (automootori väljasuretamisel) ilmub mõne aja pärast ventilatsiooniavade juurde klaasile peen udutaoline kondents. Autol on konditsioneer ja täiesti töökorras, ventilaator töötab, annab sooja jne...
Vastajatele tänud ette! |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
17.05.2013 at 08:29 |
|
R.Ott
|
Salongi soojendusradikas on imepeenike auk.
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
17.05.2013 at 08:49 |
|
Vanaisa
Moderator |
just. Või immitseb lõdviku vahelt läbi salongis. Aga tõenäoline siiski auguga soojendusradikas. |
17.05.2013 at 09:37 |
|
Ergo K
|
Päris kindlasi on toru või radika leke. Olen sama kogemuse osaline olnud. Kui jahutusvedelik soe, siis leket ei tuvastanud, jahtununa aga tuli veidike läbi ja sellest piisas.
Kontrollisin 2 korda sooja mootoriga ja viga jäi leidmata.
Enne ei saanudki aru, kui lõpuks oli põrandamatt märg juba, siis sai fakt kinnitust.
17.05.2013 at 11:33 |
|
viplala |
Vaheta soendusradikas ära või vaheta tosool vee vastu. Viimasel juhul probleemi olemus ei kao aga probleem kaob. |
18.05.2013 at 17:30 |
|
ppk |
Tänan nõu andmast! Tarkade inimestega on alati meeldiv suhelda. Kahtlustasin ise ka soendusradika leket, see peab olema tõeliselt väike auk, sest vaip ega põrand niiske pole. Katsetan tosooli vahetamist vee vastu, ehk annab oodatud tulemuse. |
18.05.2013 at 20:39 |
|
pimeroolis |
quote: ppk: Tänan nõu andmast! Tarkade inimestega on alati meeldiv suhelda. Kahtlustasin ise ka soendusradika leket, see peab olema tõeliselt väike auk, sest vaip ega põrand niiske pole. Katsetan tosooli vahetamist vee vastu, ehk annab oodatud tulemuse.
Mõtle nüüd hoolega enne kui selle lolluse teed. Vee kallamine süsteemi lõpeb tavaliselt süsteemi ummistumisega, kuna vesi võib keeta lahti koostöös tosooliga igatsugu saasta mootorist ja hakkab ka katlakivi tekitama, kui kraanivee paned. Tee selgeks kas see soendusradikas lekib või mõni lõdvik lahti. Ja vaheta siis kas radikas või . . . noh mis siis teha vaja. Ära ürita laiska petta, pärast kahetsed.
18.05.2013 at 22:59 |
|
viplala |
quote: pimeroolis: quote: ppk: Tänan nõu andmast! Tarkade inimestega on alati meeldiv suhelda. Kahtlustasin ise ka soendusradika leket, see peab olema tõeliselt väike auk, sest vaip ega põrand niiske pole. Katsetan tosooli vahetamist vee vastu, ehk annab oodatud tulemuse.
Mõtle nüüd hoolega enne kui selle lolluse teed. Vee kallamine süsteemi lõpeb tavaliselt süsteemi ummistumisega, kuna vesi võib keeta lahti koostöös tosooliga igatsugu saasta mootorist ja hakkab ka katlakivi tekitama, kui kraanivee paned. Tee selgeks kas see soendusradikas lekib või mõni lõdvik lahti. Ja vaheta siis kas radikas või . . . noh mis siis teha vaja. Ära ürita laiska petta, pärast kahetsed.
Ei keeda ta midagi. Kui mootor juba keema läheb, siis on viga mujal. Igasugu muudel juhtudel, on vee koostis suht nutune, et midagi jahutussüsteemis lammutada.
Ka igasugu tosoolidele lisatakse vett. Tosooli põhiaine on etüleenglükool, millele alati lisatakse vett, isegi siis kui toodetakse kontsentraati. Vee pikaajalisel kasutamisel tekib ainult katlakivi. |
18.05.2013 at 23:34 |
|
pimeroolis |
ok emakeeletundja. Ei "keeda", nimetame seda siis leotamiseks. Tosoolile lisatakse jah vett aga teatud konsetratsioonini. Ja jahutusvedelikele on poed, bensukad täis igatsugu võluväel lekkeid peatavaid lisandeid. . . Mõned mehed on pannud isegi sinepipulbrit Ja mis sa arvad kui see katlakivi tekib, mis siis saab? Noh aga eks igaüks ise teab mida oma autoga teeb.
19.05.2013 at 09:10 |
|
Indrek_S
|
Kui jahutusvedelik salongi lekib siis minu taupojamòistus ütleb et vahet pole kas tosool vòi vesi...probleem on lekkes.
Seega vaielda vedelike üle ei tundu üldse teema olema.
19.05.2013 at 09:35 |
|
juuriaadol
|
Sealt kust tosool lekib ei pruugi vesi läbi mahtuda kuigi varem või hiljem tuleb töö siiski ette võtta. |
19.05.2013 at 09:47 |
|
Madlobster |
kui ei viitsi lammutada siis pool purki radika lekke eemaldajat
kõige parema tulemuse lekke peatamisel andis mulle automaailmast ostetud mingi tahke sodi.
|
19.05.2013 at 16:26 |
|
juuriaadol
|
Jah proovige munavalget ka
Mul ühel autol on pandud mingit sodi sisse, pole ma suutnud seda kõike sealt välja pesta |
19.05.2013 at 19:47 |
1 edit. Last edited 19.05.2013 at 19:48 by juuriaadol
|
DevilDeVille
|
Nagu ikka, on olemas head ja odavad asjad. Neid esimesi ostetakse reeglina pärast seda, kui teised on elukese p.tsi keeranud. Tiba lugemist korralikust tootest:
http://www.barsleaks.net/how2works.html
Omast kogemusest saan rääkida, kuis asjandus likvideeris miski aastat 4 tagasi salongiradikalekke ja võis teema unustada.
19.05.2013 at 20:57 |
|
ppk |
Tosooli vahetamne vee vastu andis oodatava tulemuse. Olen kõigi eelkõnelejatega nõus, põhjus on ikka tõenäoline auk radikas. Tosooli vahetamisega vee vastu auku ei lapi, küll aga saab autot kasutada kuni tellitud radikas saabub. Viimast silmas pidasingi. Radika vahetamisest nagunii pääsu pole. Peace! |
21.05.2013 at 17:45 |
|
Madlobster |
quote: ppk: Tosooli vahetamne vee vastu andis oodatava tulemuse. Olen kõigi eelkõnelejatega nõus, põhjus on ikka tõenäoline auk radikas. Tosooli vahetamisega vee vastu auku ei lapi, küll aga saab autot kasutada kuni tellitud radikas saabub. Viimast silmas pidasingi. Radika vahetamisest nagunii pääsu pole. Peace!
Telli radikas ära jah ja siis lammutades selgub, et lõdvik 
quote: juuriaadol: Jah proovige munavalget ka
Mul ühel autol on pandud mingit sodi sisse, pole ma suutnud seda kõike sealt välja pesta
Kui mõistliku asja mõistlikus koguses kasutada, siis mingite mikrolekete jaoks minuarust ideaalsed asjad versus meeletu lammutamine. Jah kui mõni sinna sinepipulbrit, jahu ja muna sisse paneb on tulemus teada. |
21.05.2013 at 18:18 |
|
Fishman |
Tere
Sama probleem 99 camaroga LS1 mootoriga, oskab keegi öelda kust ma lekke otsimisega alustama peaks? ja kus kohas salongi radikas sellel autol üldse asub, kas on vaja terve armatuur maha lammutada või pääseb kuskilt mujalt ka ligi? |
07.05.2014 at 11:14 |
|
Madlobster |
Jätkuvalt seda meelt, et mikro lekete peatamiseks vastava aine sisse. Mul oli autol esi radikas ära mädanenud ja panin koguaeg (10x vast ikka sai pandud) radika lekke peatajat sisse sest uut radikat polnud. Ei läinud mul mitte midagi umbe vms probleeme. (Nüüdseks lõpuks vahetatud kuna auk mädanes nii suureks, et mis ülevalt sisse kallasin jooksis rõõmsalt alt välja.
Ummistused võivad tekkida juhul kui jahutusüsteem on enne juba mingit sodi täis rooste, katlakivi vms iganes.
Salongi radika vahetus on minu arust tõeline PITA + nagisev armatuur peale vahetust lisaboonuseks.
Ja selliste lekete jaoks, mis mingit peent udu klaasi peale ajavad on see ideaalne lahendus. Kindalsti ei soovita minu moodi käituda, et 10 korda seda sodi lisada aga ma teadsin millised on riskid sellise koguse juures ning vaatamata sellele on siiani kõik väga ok. |
07.05.2014 at 21:35 |
|
cce |
Kunagi sai kasutatud BARDAHL toodet,vist oli kollane plekist pudel.Tegu ei olnud soendusega vaid jahutusradikaga ja mitte mikropragu aga tuntav leke.
Operatsioonist on möödas vähemalt viis kuus aastat ja viimane trip aasta tagasi ja leket ei täheldanud.Mingi http://www.bardahl.com/products/coolant/rad-stop-leak sarnane toode peaks olema.Olen proovinud ka erijuhtudel/häda korral teisi bensukatest ostetud ja biltemast aga efekti pole rohkem kui ainult koduni. |
09.05.2014 at 18:35 |
1 edit. Last edited 09.05.2014 at 18:41 by cce
|
DevilDeVille
|

09.05.2014 at 21:19 |
1 edit. Last edited 09.05.2014 at 21:19 by DevilDeVille
|