| Poster |
Message |
PTC
|
metallikvärv ja matistamine
kas enne laki pealekandmist peaks metallikvärvi kihi ka matistama? |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
12.11.2012 at 10:04 |
|
90Deville
|
Värvitakse ja lakitakse üldiselt järjest, siis ei pea.
Kui seisnud on mingi ööpäeva vahepeal siis ilmselt juba peab.
12.11.2012 at 13:46 |
|
vvt
|
Värvipotile peab värvimüüja andma kaasa kasutusjuhendi, kui ei anna, siis nõua. Seal on kirjas, millal võib laki tuisata.
Värvi keegi ei matista, kui sinna just kärbseid peale ei lenda, kuid kuivamisajad on vesipõhjalistel moekatel värvidel hulga pikemad.
Kui endal ust või poritiiba värvida vaja oli, siis lahustipõhise värviga kukkus välja nii, et kuna oli üksainus püstol, siis seni kuni ma püstolit värvist pesin, värv kuivas ja kui pestud sai, siis tuiskasin kohe laki peale.
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
13.11.2012 at 09:33 |
|
PTC
|
Minu mure oli pigem see et kas matistamise tulemus jääb laki alla ka kuidagi näha. Ei jäänud. Sai mingi 1,5 kihti lakki peale lastud - kas võiks veel ühe lakikihi lisada - tegu nimelt velgedega? Kas lakikihte võib samuti mõne ultrafine karukeelega matiks teha? |
13.11.2012 at 10:33 |
|
vvt
|
Värvikeemia on selline, et kui alumine kiht on juba polümeriseerunud, siis järgmine kiht vajaks matistamist, sest muidu ei nakku nad omavahel.
Kui peale lastav kiht lastakse "pooltoorele" pinnale, siis seovad nad omavahel ja matistamist pole vaja.
Matistamine ongi selleks, et kihid omavahel nakkuks.
14.11.2012 at 16:49 |
|
MitsuPower
|
Kuna antud teemaga natuke haakub siis küsiks sellist asja, et värvides (aerosooli pudelisse lastud segada tsiklivärv metallic) oma ratta plastist detaile siis peale laki värvile pealelaskmist(ca 30 min värv kuivanud) ei jää pind üldse nn sile nagu lakiga peaks jääma vaid ikka pigem sarnane lihtsalt vaid värvitud pinnale ehk mingil määral kare. Mida ma valesti teen? Mainin ära kam, et algaja olen
Enne värvi olen lasknud värvipoest soovitatud krundi peale ja selle lihvinud enne värvi 1200-se paberiga. |
15.11.2012 at 12:45 |
|
viplala |
quote: MitsuPower: Kuna antud teemaga natuke haakub siis küsiks sellist asja, et värvides (aerosooli pudelisse lastud segada tsiklivärv metallic) oma ratta plastist detaile siis peale laki värvile pealelaskmist(ca 30 min värv kuivanud) ei jää pind üldse nn sile nagu lakiga peaks jääma vaid ikka pigem sarnane lihtsalt vaid värvitud pinnale ehk mingil määral kare. Mida ma valesti teen? Mainin ära kam, et algaja olen
Enne värvi olen lasknud värvipoest soovitatud krundi peale ja selle lihvinud enne värvi 1200-se paberiga.
Lasid lakki liiga kaugelt või/ja liiga vähe peale. |
15.11.2012 at 17:10 |
|
vvt
|
quote: MitsuPower: Kuna antud teemaga natuke haakub siis küsiks sellist asja, et värvides (aerosooli pudelisse lastud segada tsiklivärv metallic) oma ratta plastist detaile siis peale laki värvile pealelaskmist(ca 30 min värv kuivanud) ei jää pind üldse nn sile nagu lakiga peaks jääma vaid ikka pigem sarnane lihtsalt vaid värvitud pinnale ehk mingil määral kare. Mida ma valesti teen? Mainin ära kam, et algaja olen
Enne värvi olen lasknud värvipoest soovitatud krundi peale ja selle lihvinud enne värvi 1200-se paberiga.
Minumeelest need värvipoes aerosooli segatavad metallikud tahavad samamoodi üle lakkimist nagu topsi sulle segatavad? Sisu on neil ju sama.
Seepärast ongi selline tuhm ja kare nagu metallik, mida pole lakitud.