| Poster |
Message |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Centurion |
Tuled ja eesti register: aastal 2012
Tere, kaaskannatajad!
Niisiis, kinnitage, et ma olen sügavalt fekaalis. Õnnestus osta aastal 2012 Buick Century aastast 1997 (nagu http://www.edmunds.com/buick/century/1997/). Ise teadsin, et see 1997 on maagiline aastaarv, paned lihtsalt suunad kollaseks mingi häkiga, kollased sidemarkerid killid ära ja lähed rõõmsalt ARKi. Aga tuleb välja, et see kehtib Eestis registreerimise kohta, mitte auto aasta kohta - seda kinnitab ka https://www.riigiteataja.ee/akt/85417 ja autol pole vist ühtegi tuld, mis oleks varustatud E-märgisega.
Niisiis, minu mõistus on otsas. Aretada mingi jõledus Hella lisatulede baasil, et asja arvele saada? (auto on šveitsist toodud). Ideesid kellelgi?
C
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
17.03.2012 at 22:05 |
2 edits. Last edited 18.03.2012 at 14:13 by Centurion
|
kaedoo
|
Sidemarkerid(esimesed,esitule korpuses) teed suundadeks ja tagumised on tuledega ühes korpuses,need võivad jääda punasteks. Tagumiste suundadega pead tõesti midagi väljamõtlema(ma.custom on üks võimalustest).
pärast 1997. aasta 1. jaanuari liiklusregistrisse kantud või kantavale sõidukile kehtivad nõuded on toodud lisas 1;
Nõuded: 1) 1994. a või hiljem valmistatud sõidukil peavad olema küljeääretule laternad ja need peavad vastama E-reegli nr 91 või direktiivi 76/758/EMÜ nõuetele ja nende paigutus E-reegli nr 48 või direktiivi 76/756/EMÜ nõuetele. Alla 6 m pikkusele sõidukile on küljeääretulede paigaldamine soovitatav. Küljeääretulede tähised on «SM1» või «SM2»;
|
17.03.2012 at 22:44 |
|
Centurion |
quote: kaedoo: Sidemarkerid(esimesed,esitule korpuses) teed suundadeks ja tagumised on tuledega ühes korpuses,need võivad jääda punasteks. Tagumiste suundadega pead tõesti midagi väljamõtlema(ma.custom on üks võimalustest).
pärast 1997. aasta 1. jaanuari liiklusregistrisse kantud või kantavale sõidukile kehtivad nõuded on toodud lisas 1;
Nõuded: 1) 1994. a või hiljem valmistatud sõidukil peavad olema küljeääretule laternad ja need peavad vastama E-reegli nr 91 või direktiivi 76/758/EMÜ nõuetele ja nende paigutus E-reegli nr 48 või direktiivi 76/756/EMÜ nõuetele. Alla 6 m pikkusele sõidukile on küljeääretulede paigaldamine soovitatav. Küljeääretulede tähised on «SM1» või «SM2»;
Aga tulede E-märgistuse puudumine? Ma lugesin nii välja, et pärast seda 1997 registrisse kantud ja kantavatel peavad olema kõikidel tuledel E-märgid peal... Tagumistega mõtleks veel miskit välja, aga esituled on need, mis mulle muret teevad. Lisaks ei ole ma üldse kindel, et seda masinat eraldi tüübikinnitusele saatma ei pea. Kui kuni '96 masinaid liigub piisavalt ja nende tüübikinnitus ilmselt on olemas, siis '97 tuli mudeliuuendus ja ma ei usu, et see lihtsalt nime "Century" alla läheb.
C. |
17.03.2012 at 23:10 |
1 edit. Last edited 17.03.2012 at 23:11 by Centurion
|
mats36 |
Kas siis mitte meerika DOT tähis ei loe kuidagimoodi? Vähemalt ülevaatuspunktis hakati mögisema vaid suunatulede pärast - nõuti, et paneksin E tähisega suunakad külge ja siis on kõik korras. Ei huvitanud neid ülejäänd tähised ega midagi, peaasi et põleks oli nende motto. Aga noh, eks see arvelevõtmine ongi omaette ooper - kui tutvusi sees ei ole siis on ikka paras pähkel. Ei kujutagi ette kuidas siis nüüd sõrmenipsuga sellisele autole nagu su Buick leida E-tähisega esi- ja tagatuled. Kas mingist euruvarianti sellest autost pole tehtud?
Moddimisest veel niipalju, vaadates selle auto tagaosa siis suunatuled peaks saama edukalt panna vanadesse tagurdustulede pesadesse vilkuma - ainuke nusper on see, et peaksid sel juhul ostma lisa tagurdustule, ning ühtlasi sinna juurde ka udutule, mis teevad äärmiselt rõveda koosluse (mis teha, Eesti...) |
18.03.2012 at 07:27 |
|
antennimees
|
Sellel autol on vaja teha ette valged gabariidid taha kollased suunad ja kõik. Miskeid e tulesid ja udutuld ja viimaste andmete järgi ka küljesuundasid pole vaja. Just läks arvele üks '97 aasta Deville täpselt nii ümbertehtuna. Ah jaa sellel Devillel pidi ära värvima tagumised sidemarkerid kuna need oli eraldi auto küljel. Lugege seadusi ja ärge tekitage probleemi sellest mida pole vaja või ebakompetentsed ARK tolbajoobid nõuavad.
E: Põhiline mida järgida on see et need tuled mis juurde pannakse ei tohi olla lihtsalt eemaldatavad vaid peavad olema kuhugi puuritud, lõigatud jne.
18.03.2012 at 11:05 |
1 edit. Last edited 18.03.2012 at 11:08 by antennimees
|
Centurion |
quote: antennimees: Sellel autol on vaja teha ette valged gabariidid taha kollased suunad ja kõik. Miskeid e tulesid ja udutuld ja viimaste andmete järgi ka küljesuundasid pole vaja. Just läks arvele üks '97 aasta Deville täpselt nii ümbertehtuna. Ah jaa sellel Devillel pidi ära värvima tagumised sidemarkerid kuna need oli eraldi auto küljel. Lugege seadusi ja ärge tekitage probleemi sellest mida pole vaja või ebakompetentsed ARK tolbajoobid nõuavad.
E: Põhiline mida järgida on see et need tuled mis juurde pannakse ei tohi olla lihtsalt eemaldatavad vaid peavad olema kuhugi puuritud, lõigatud jne.
Antennimees: oled nõus ehk pilgu peale viskama ja/või traati vedama? Tohib sulle helistada?
C |
18.03.2012 at 11:11 |
1 edit. Last edited 18.03.2012 at 14:10 by Centurion
|
Vanapagan
|
quote: Centurion: autol pole vist ühtegi tuld, mis oleks varustatud E-märgisega.
Aga mis siis saab ku varustaks tuled E-märgisega?
18.03.2012 at 11:28 |
|
Centurion |
quote: Vanapagan: quote: Centurion: autol pole vist ühtegi tuld, mis oleks varustatud E-märgisega.
Aga mis siis saab ku varustaks tuled E-märgisega?
Hää meelega. Probleem ainult selles, et sellele mudelile pole olemas eurovariante. Google ütles mulle.
C. |
18.03.2012 at 11:34 |
1 edit. Last edited 19.03.2012 at 22:17 by Centurion
|
antennimees
|
quote: Centurion: quote:
Antennimees: oled nõus ehk pilgu peale viskama ja/või traati vedama? Tohib sulle helistada?
C
MIs saaks mul selle vastu olla.
18.03.2012 at 16:58 |
|
Centurion |
Yeesh. Palju õnne mulle teie kõigi poolt. Üks 100%street-legal pisike ameeriklane jälle juures Eesti teid mõõtmas.
Erilised tänud nõu, jõu ja moraalse toe eest antennimehele. (bow)
Mida me sellest õppisime, on see, et _esmaregamise järgi kustahes_ pre-1998 masinatele enne esmaregamist lühidalt vaja lihtsalt:
1. esimesed parktuled valgeks
2. esimesed suunad kollaseks
3. tagumised suunad kollaseks
4. kui keegi hakkab vinguma küljesuundade ja udutulede kohta, siis trykid kohapeal seaduse välja ja släpid sellega vingatsi põhjalikult läbi. Pärast selletaolist rooskamist peaks olema vaikus majas ja leiadki ennast õõtsumas, tagumik surnd lehma peal, mootor nurrumas, raadios hea pehme jazz, päike paistab ja elu on jälle elamist väärt - iseäranis pärast seda, kui oled pamperile pannud stickeri: "Horn broken. Watch for finger".
Mõnna.
C |
20.03.2012 at 16:18 |
1 edit. Last edited 20.03.2012 at 16:26 by Centurion
|