| Poster |
Message |
kulgur |
Jeep GC 95 jama elektriakendega
Tervitus
Autol avanevad hetkel ainult juhipoolsed aknad, seda nii juhiukse kui ka tagaukse lülitist. Kunde poolsel küljel ei avane aga kumbki, ei ukse enda lülitist kui ka juhiukse lülitist.
Esmasel vaatlusel ukse ja kere vahelised juhtmed on enamvähem ok, isolatsioon on natuke mõranenud kuid juhtmed terved (pealiskaudsel vaatlusel).
Uurides võrgust kirjandust, olen aru saanud, et el.akendel vaid üks üldine kaitse, õige-vale??
Kas siis igale aknamootorile eraldi ei olegi
Kas juhiukse lüliti on nn. pealüliti, et kui see on vigane, siis ei toimi ka antud ukse enda lülitid?
Ma ei ole veel polstreid maha kakkunud, kuid kas lüliteid saab parandada?
Juhtmestiku vaatan homme korralikult üle.
Oskab ehk keegi midagi veel soovitada mida kontrollida.
Autoraadioga sama teema, näitab viga AMP-CLIMP. Kui juba polstri mahavõtuks läheb, siis vaataks ka kõlarid ja nende juhtmestiku üle.
Kas on midagi konkreetset, mida kontrollida peale juhtmete? Raadio ei tööta, kassetikas klõpsib edasi-tagasi kerimist, cd-boks võtab plaadi omaks, kuid kõlaritest on kuulda vaid kerget sahinat-raginat.
Tänud ette, kes viitsib vastata. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.02.2012 at 20:56 |
|
antennimees
|
Akende veakirjeldus viitab sellele, et su auto on '96 (vin 10nes täht T) mitte '95 (vin 10nes täht S). Tundub, et viga kõrvalistuja ukse moodulis kui '96 aga kui '05 siis hakka juhtmete vigu otsima kuigi, et mõlemad parempoolsed ära surevad peab vigu olema mitu. Raadio kohta otsi foorumist või googelda, mu mäletamist mööda oli miskine viga raadio sees.
24.02.2012 at 23:42 |
|
kulgur |
quote: antennimees: Akende veakirjeldus viitab sellele, et su auto on '96 (vin 10nes täht T) mitte '95 (vin 10nes täht S). Tundub, et viga kõrvalistuja ukse moodulis kui '96 aga kui '05 siis hakka juhtmete vigu otsima kuigi, et mõlemad parempoolsed ära surevad peab vigu olema mitu. Raadio kohta otsi foorumist või googelda, mu mäletamist mööda oli miskine viga raadio sees.
Auto on jah 95´a.(vin 10.-s on S). Algas kõik sellest, et "väike rüblik" istub oma turvatooliga kundepoolsel tagapingil, kus ta veidi pisemana oma jalgadega mängides surus
jalaga sinna lüliti peale. Ühel hetkel see aken enam ei toiminud ei selle ukse lülitist ega juhi lülitist. Ühel ilusal päeval avastasin, et juhiuksel oleval akendelülitil on lahtiselt kunde esimese akna lüliti (töllerdas). Surusin ta kuidagi paika tagasi ja siis avastasin, et see ka ei funka enam.
Raadio kohta olen ma aru saanud nii, et kui viskab seda veakoodi siis põhiviga olevat kõlarijuhtmetes. Kui üritan raadiol helitugevust tõsta, siis see ei mõju kohe kuidagi.
Infopaneelil ei muutu midagi ja helitase jääb samaks ehk olematuks.
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.02.2012 at 01:04 |
|
antennimees
|
Siis vaata üle mittetöötavate akende omad lülitid kuna juhiukse lüliti signaalid jooksevad läbi nende, skeem.
25.02.2012 at 08:29 |
|
kulgur |
quote: antennimees: Siis vaata üle mittetöötavate akende omad lülitid kuna juhiukse lüliti signaalid jooksevad läbi nende, skeem.
Suured tänud, uurin täna ja eks siis ole näha. Annan teada. |
25.02.2012 at 11:06 |
|
kulgur |
Nii, tänase päeva tulemused siis sellised: Juhiuksel olevad lülitid kontrollitud ja korras (veidi sai puhastatud kontakte). Kundepoolel lüliti korras aga mootori harjad oli kinni ja veidi põlenud. Puhastasin ja õpetasin käima uuesti, harjad olid veidi pesades kinni ja ei liikunud vabalt. Tulemuseks see, et aken avaneb ja sulgub jälle.
Ja olgu õnnistatud see insener, kes need lahendused on sinna autosse mõelnud, kõike on võimalik algosadeks võtta ja parandada suhteliselt kerge vaevaga.
Varasemalt olen ühel "riisil" pidanud ostma uue aknamootori koos tõstemehanismidega(midagi vahetada või remontida nii peenelt ei olnud võimalik).
Homme kakun tagumise ukse ka lahti, arvata on, et seal sama probleem. Kuid kas seal harjad sama väikeste vigastustega, saab siis näha.
Nüüd raadio koha pealt on arengud sellised, et võrgust ei ole kahjuks midagi asjaliku leidnud, või ei oska õigesti otsida. Kuid eile oli üks "lollpea" jätnud salongi tuled põlema nii 4h. Hommikul oli tarvis kaablitega auto käivitada. Ja oh seda imet, raadio hakkas tööle. Tõsi, ta töötas vaid teatud aja(ca. 20min.) Oskab keegi ehk midagi targemat soovitada või kust veel otsida?
|
25.02.2012 at 22:34 |
|
|