Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14
Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14
Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25
Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26 tqhq.ee foorum - Chrysler lebaronil säde kadunud! Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
quote:lebaron1987: Üks küsimus veel,see ei puutu sädeme teemasse.Nimelt elektriaknad lõpetasid lampi töö,suvel lasin aksnad lahti ja läksin sõitma tulin tagasi ja mõtlesin kinni lasta ei mõhkugi,paari tunni pärast läksid ilusti kinni.Siis järgmine kord tegin juhipoolse lahti ja enam ei läinudgi kinni,teine pool ka enam ei funganud,lõpuks panin otse voolu peale et akna kinni saaks.Kaitsmed ja kõik vaatasin üle,kõik terved ,ausalt ei oska viga enam kusagilt otsida.
Pole küll rüüsleriga seotud kuid: aknamootor ei teinud piuksugi kui lülitit näppida, sai mõõdetud ja puha ning voldid tulid mootorini kohale. Otse mootorisse lastud elektriga töötas kõik nagu kulda. Lõpuks tuli välja et lüliti oli tahmas ja lasi ainult volte läbi, amprid jäid tahmakihi peale pidama. Peale lüliti klemmide puhastamist hakkas asi tööle nagu tehases ette nähtud (sõidukiks Corvette c3).
MIngil suvalisel päeval peale vihmasadu lakkas üks aken töötamast. Ei mingit piiksu. Alustuseks tulenevalt eelmisest caseist sai lüliti maha kistud ja lahti harutatud kuid klemmid särasid kui kulda. Edaspidi kippuski sedasi minema, et peale mingit märjemat ilma hakkas asi korduma. Sai lõpuks akna mootor maha kistud aga see toimetas kenast kui ukse küljes polnud, sai siis eraldi juhe massi liigutama pandud aga ... kui moto oli omal kohal siis tometas nagu ise tahtis kui maha kistud sai siis toimetas alati. Lõpuks kui moto lahti kistud sai oli ka põhjus selge. Harjad olid otsas, eriti üks mille traat oli harja enda küljest lahkunud ja toetas kergelt vastu rootorit sellest ka see ühes asendis töötamine ja teises mitte. Asi päädis uute harjade installeerimisega. (sõidukiks cadillac 79).
Aga kui kõik aknad korraga seda teevad siis vaevalt neist kahest juhtumist eriti kasu on.
28.12.2011 at 13:48
1 edit. Last edited 28.12.2011 at 13:49 by antoonio
quote:lebaron1987: Kui ma viimati mõõtsin oli mõlemal juhtmel eraldi 11v peal ja süüde oli sees,homme vaatan asja uuesti üle.Olen teist töökorras süütepooli proovinud juba aga ei midagi.Ja see juhe mis läheb jagajasse süütepoolist ,sellega nii et kui süüte sisse panen siis tuleb sealt 11-14v kuidas kunagi ja siis kui starterit annan jookseb testri ekraanil mingi 0.15v jne,suht väikesed arvud.
Nüüd ma ei saa aru...
Jagajast süütepooli läheb ainult kõrgepinge juhe ja selle kallale tavalise testriga küll ronida ei tasu
Mis juhtmeid sa mõõtsid, milliste juhtmete vahel oli 11V (mis mõttes eraldi peal )ja kus see 0,15V ikkagi oli?
Kirjuta konkreetselt kuhu läks üks testri juhe ja kuhu teine.
Mõõtsid juhtme ja massi vahelt või juhtmeid omavahel?
Oled sa 100% kindel, et see teine süütepool on töökorras?
Kas sul analoogtester ka on?
(seieriga näeb impulsse mõnikord paremini)
Chrysler lebaronil säde kadunud!Mõõtsin ikka massi ja juhtme vahelt mõlemat juhet mis süütepooli peale jooksevad.No peaks ikka korras olema see süütepool kuna sõitsin mõlema autoga suvel garaazi ja kõik töötas mõlemal isendil ilusti,peale mootorivahetust säde kadunud,järsku seistes ei saa ju tuksi minna süütepool. aga krt kes teab,eks ma katsetan teisi süütepoole kah siis.Siiamaani on tavaline tester vastu küll pidanud 0.15v oli massi ja selle kõrgepinge juhtme vahelt.Rohkem ei oska midagi mõõta seal.
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
28.12.2011 at 20:55
Chrysler lebaronil säde kadunud!No proovi ometigi siis seda süütepooli mõne teise auto peal, kas teeb sädet, ei tohiks ju eriti keeruline olla? Mingeid kondensaatoreid pole seal kusagil mis kõngeda võivad?
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
29.12.2011 at 14:25
Chrysler lebaronil säde kadunud!Ja tee ükskord ka ära veakoodide kontroll peale käivitamise proovimist.
Võiksid kõigepealt aku mingiks ajaks lahti ühendada (10min), siis ühenda aku, tee käivitamise proov ja loe veakoodid.
Sulle on siin juba kaks korda öeldud, et need "self test" veakoodid üle vaataks.
See ei ole mingi kosmoseteadus.
Võib olla see aju juba ammu tahab sulle öelda, mis tal häda on
Chrysler lebaronil säde kadunud!
niimoodi ta mul vilgutas,ei oska sealt midagi välja lugeda.
Ega ta midagi väga tarka ei öelnud ka sulle:
Code 11 The engine has not cranked since the battery was disconnected.
Code 12 The battery has been disconnected and the computer (ECU) has been reset.
Code 55 End of fault code list.
30.12.2011 at 21:29
Chrysler lebaronil säde kadunud!On ikka hakata küll
Kas enne koodide lugemist starterit andsid ja kõik juhtmed olid ühendatud nii nagu peab?
"Code 11 The engine has not cranked since the battery was disconnected." - tähendab seda, et aju meelest ei ole mootor ringi käinud.
Järelikult ikkagi "Halli andur" ja (või) selle juhtmestik on vigane või vähemalt sealt tuleb otsimist alustada.
Seega süütepooli võib esialgu rahule jätta (vist )
Chrysler lebaronil säde kadunud!Süütepoolid kontrollisin mõlemad ära,teevad särtsu küll.
Aga kui ma selle juhtme http://www.hirax.net.ee/suvalised%20pildid/jagaja.gif ära ühendasin ei tekkinud sädet aga pump minuarust lõi ja mingi relee klõpsus.
Ajust tulevad voolud olid kõik olemas.
No selle starteri andmise unustasin ära homme teen siis uue video,kuna ma sellele vilgutamisele pihta ei saa
30.12.2011 at 23:29
quote:lebaron1987: ma sellele vilgutamisele pihta ei saa
Pole seal keerulist midagi
Mulle miskipärast tundub, et sa seda va english-it jagad veel vähem kui mina ??
Proovin siis seletada.
Panid isegi kindlasti tähele, et vilkumised on erinevate vahedega (pausidega).
Pikad pausid on erinevate numbrite vahel ja lühemate pausidega vilgatused on numbrid ise.
Tuleks veel meeles pidada, et:
Esiteks need koodid on kõik kahekohalised arvud.
Teiseks ükski koodi number pole suurem kui 7.
Su videos on ju ka selgelt näha:
vilgatus (1), pikem paus, vigatus(1), pikem paus, vilgatus(1) pikem paus, kaks vilgatust järjest (2), pikem paus, viis vilgatust järjest (5), pikem paus ja viis vilgatust järjest(5).
Saamegi koodid 11 12 55
Nii lihtne see ongi
aga video võid teha küll
Siis mõtleb edasi (kui see aasta veel aega on )
Minu jaoks väga kahtlane on see asi, et mõlema süütepooli mineva (madalpinge) juhtme ja massi vahel on 11V.
Minu loogika järgi ühel neist (mustal kollase triibuga) ei tohiks niimoodi pinget peal olla...
Aga ma selle aju sisemust niihästi ei tea - võib olla digitaalne tester mõõtis mingi lekkevoolu sealt välja...
Proovi nende kahe juhtme vahele näiteks mingi 3W armatuuripirn panna ja siis vaadata, kas starterit andes (või pickup pistikus juhtmeid kokku lastes) see natukenegi vilgub. Süütepooli külge ära siis neid juhtmeid ühenda.
Chrysler lebaronil säde kadunud!Tere, täna sai siis vaadatud ja tulid sellised veakoodid:
Code 11 The engine has not cranked since the battery was disconnected.- selle koodiga selline lugu, et käiasin starterit ja ära ei kadunud aga kui korra panin jumperi vahele siis kadus see veakood ära,ilmselt on halliandur ära.
Code 12 The battery has been disconnected and the computer (ECU) has been reset.
Code 24 Throttle Position Sensor (TPS) signal out of range
Code 33 A/C relay open or shorted-see veakood oli aind korraks ja kui teist korda veakoode lugesin siis oli kadunud.
Code 55 End of fault code list
Kui süüde oli sees siis avanes selline pilt: http://www.upload.ee/image/1939758/010120122016.jpg siit küsimus miks ekraani peal miinust näitab?ja kui teistpidi juhtmed panin siis polnud miinust.pm mass peaks olema see kollanemust juhe ja rohelinemust pluss.ja siis kui panin jumperit korra lõi testri ekraanile 0,45v ja süütekommutaatoris klõpsus see A/C relee ilmselt.Aga ma järeldan sellest niipalju, et on vaja uut süütekommutaatorit ja halliandurit,kuigi imelik et peale mootorivahetust selline jama
01.01.2012 at 16:03
Chrysler lebaronil säde kadunud!No näed, pole neis vilgutamistes midagi keerulist
quote:Code 11 The engine has not cranked since the battery was disconnected.- selle koodiga selline lugu, et käiasin starterit ja ära ei kadunud aga kui korra panin jumperi vahele siis kadus see veakood ära,ilmselt on halliandur ära.
Selle järgi ütleks ka, et üsna kindlalt Halli andur läbi.
quote:Code 24 Throttle Position Sensor (TPS) signal out of range
Selle koodiga peaks mootor tööle minema küll. Ainult power loss tuli jääb põlema kui mootor töötab (aju läheb "limp in mode"-sse) Selle koodiga jõuab siis tegeleda kui mootoril hääled sees
quote:Kui süüde oli sees siis avanes selline pilt:
Äkki on sul testri küljes juhtmed tagurpidi. Mõõda näiteks aku pinget - siis saab aru.
Ära kohe uut aju hakka otsima. Kõigepealt vaheta see Halli andur ära.
See, et pinge süütepooli minevatel madalpinge juhtmetel kukkus siis kui jumperiga otsad korraks kokku lasid on hea märk.
Niimoodi süütepool minu teada töötabki, et pinge langusel tekkib kõrgepinge.
Selliste sümpomitega peaks sul ju ikkagi süütepoolilt säde tekkima (proovi uuesti jumperiga)
Chrysler lebaronil säde kadunud!Ei olnud jah midagi rasket
Ma just vaatasin ja kontrollisin üle, et ega testris viga pole kõik klappis kui akult proovida.
Proovisin mitu korda jumperiga aga mitte midagi pumpa lööb ja kommutaatori boxsis midagi klõpsub ja kogu lugu.
TPS oli vist ammu läbi kuna ei läinud üle 4000rpm.
01.01.2012 at 00:31
Chrysler lebaronil säde kadunud!See plussi ja miinuse jama süütepooli juhtmetel on minu jaoks kahtlane värk küll
Aga niikaua kui uut Halli andurit ootad, kontrolli igaks juhuks üle juhe, mis millega Logic Module annab Power Module-le teada millal särtsu teha.
See on Logic Module punase pistkiku klemmi nr.6 ja Power Module 12 klemmiga pistiku klemmi nr.10 vaheline kollast värvi juhe.
Kontrolli üle, ega seal katkestust või kehva ühendust ei ole.
Chrysler lebaronil säde kadunud!Pole sealgi midagi suurt lammutada vaja
Asub see: "At bottom of right kick panel" ehk siis parema esimese ukseposti juures ja välja näeb selline.
Ma vaatan, et sul juhtmetel originaalotsikud kadunud.
Oled sa mujal juhtmestikus ringi vaadates leidnud mingeid imelikke ülearuseid juhtmeid või ühenduseid või muud sarnast "vene aja leiutisi".
Ei tea ju auto ajalugu. Võib olla on seal elektri kallal igasugu kohalikud "tarkpead oma teadmistega" kallal käinud.
Ja veel ei ole sa vastanud ühele üsnagi elementaarsele küsimusele: Oled sa kontrollinud (ilma jagaja kaaneta) kas sul starterit andes jagaja üldse ringi käib
Chrysler lebaronil säde kadunud!Ma teadsin küll kus see logic module on aga ma pean ju kõik selle pusa lahti harutama ja juhtme üle kontrollima
otsik süütepoolil täitsa olemas lihtsalt sai korraks ära võetud.Neid kahtlasi ühendusi ikka on.
Jagaja rootor käib ringi nagu peab.
03.01.2012 at 12:29
Chrysler lebaronil säde kadunud!Seoses mootori vahetusega palju sa juhtmestikku ringi vahetasid. Kuna üks on täispritse ja teine monopritse võivad olla pistikutes juhtmed keeratud ja jäädki viga otsima
vaata pistikud üle ka doonori peal kust mootor pärineb teiseks kõik pisemad massi juhtmed sikuta käega läbi vb tõstmise käigus viga saand ja ühe niidiga hoiab.
04.01.2012 at 01:49
Chrysler lebaronil säde kadunud!Ma ei tõstnud mitte ühtegi juhet ümber kuna ma jätsin täispritse alles nii nagu vanal mootoril oli,lisa masse olen ka juba vedanud.Põhimõtteliselt ma tõstsin ainult mootoriploki ümber,elektrooniline osa kõik vana.
05.01.2012 at 18:46