Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Chrysler lebaronil säde kadunud!
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chrysler lebaronil säde kadunud!   1 2 3 4  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
lebaron1987
Chrysler lebaronil säde kadunud!
Tere,bensupump töötab ilusti kui süüde sisse keerata,asd relee kohta pean uurima,aga muidu bussist jäi küll selline relee alles.Halliandurist mõõtsin nii et teine käias mootorit ja ma samal ajal mõõtsin,mingid voolud tilid sealt aga ma ei tea ju millised täpslet olema peavad,proovisin teist korras süütepooli ja aga midagi ei muutunud,ma kardan ka et mingi juhe viga saanud,kui su nõuanded ei aita siis tuleb kõik juhtmestik lahti katkuda nagu sul seal pildi peal ja kõik üle joota ja hoolsa pilguga vaadata.

12.12.2011 at 14:18
lebaron1987
mul seal seda asd releed küll ei paista olevat :( on ainult need 3 tk mis pildil.

12.12.2011 at 16:45
hirax

quote:
lebaron1987: mul seal seda asd releed küll ei paista olevat :( on ainult need 3 tk mis pildil.
Siis on seal vanema tüübi aju ja sellisega pole mul tõsisemat tegemist olnud.
See aju on kahes osas.
Kapoti all, ees vasakul, aku juures on EFI Power Module
ja armatuuri all paremal pool asub EFI Logic Module
ASD relee peaks olema sellesse Power Modul-isse sisse ehitatud.

Minu info kohaselt peaks esmaseid kontrollimisi saama pick-up sensorile (halli andur) ja ajule tervikuna saama teha samamoodi nagu uuema tüübi ajul.

Ühenda lahti jagajasse minev pistik, süütepoolist jagajasse mineva kõrgepinge juhtme ots pane mootori korpusest paari mm kaugusele (ma kasutasin selleks küünlajuhet ja süüteküünalt).
Kaks juhtmejuppi MUSTA värvi jagaja pistikusse (nr3 ja nr2) Süüde sisse. Hetkeks ühenda juhtmed omavahel. Ühendamise hetkel peab tekkima süütepoolilt säde.
Kui säde on, siis on ikkagi vigane halli andur.
Kui sädet ei ole siis tuleb mõõta, kas ajust pistikusse voolud peale tulevad.
Süüde sisse ja mõõda pinge nr1 ja mootori korpuse vahel.
Peab olema 7V. Kui on 0v siis on nr1 juhtmes katkestus.
Süüde sees ja mõõta pinge nr2 ja nr3 vahel (voltmeetri plussjuhe nr3)
Peab olema 4V. Kui on 0v siis mõõta nr3 ja massi vahel. Kui massist mõõtes on 4V , siis on nr2 juhtmes katkestus.

Teine pistik
Ühenda voltmeetri miinusjuhe nr3, süüde sisse ja mõõda pinget 1-3 ja 2-3 vahel.
Mõlemal ühendusel peab olema pinge vähemalt 7V .
Kui on, siis viitab see jällegi halli anduri veale.
Vastasel juhul tuleb hakata juhtmeid laiali harutama.

Kui kummastki otsast pinget ei ole, siis võid veel proovida pinget massi ja nr1,2 vahel.
Ühesõnaga see nr3 on andurite ja aju ühendus massiga, aga ise sinna mingit täiendavat massi vedada ei tasu, sest osade andurite mass peabki
läbi aju käima. Tuleb selles juhtmes katkestust otsida.
Mõõda esialgu need asjad ära ja siis vaatab edasi.

NB! Pane tähele, et joonistel on pistiku otstel erinev numeratsioon!!

Kas ma saan õigesti aru, et aju jäi 2,2ltr turboga mootori oma?
On sel jagajal üldse sama pistik nagu mu joonisel?
Räägi lähemalt, misasja seal mootoriga üldse tegid?
Sisselase jäi sama, aga väljalase ja turbo...???
Pihustid jätsid ka 2,2ltr omad ??
Kui aju on 2,2 oma ja mootor ise on 2,5, siis tuleb hakata ju aju lollitama või vähemalt pihustid vahetada.
Muidu ei hakka see mootor ju korralikult töölegi.
Kas see 2,5 mootor oli ilma turbota ?
Ega see asi nii lihtsalt ka ei käi, et ühe mootori asemele lihtsalt teine vahele.

Edit: Pistikute mõõtmise juttu täpsustatud

17.12.2011 at 14:18
1 edit. Last edited 19.12.2011 at 18:00 by hirax
lebaron1987
Nii tere,ma arvan et sellest infost mis sa jagasid on väga palju kasu ja katsetan kõik järgi.See mootor mis peal oli see oli originaalis 2.2l täiselektroonilise sissepritsega turbo mootor,aga kui see masin minuni jõudis oli turbo vahelt ära võetud ja pandud tavaline kollektor sinna asemele,kolvis oli auk sees jne.Siis sain hea hinnaga chrysler voyager bussi millel oli peal 2.5l monopritse ilma turbota.Ma tegin niimoodi et võtsin vana mootori sisselaske kollektori ja pookisin 2.5l mootori otsa kuna ma ei viitsinud monopritse pealearetamisega pead murda.Ja mul läheb jagajasse 2 sellist pistikut välja,kummast ma siis seda voolu mõõdan?

18.12.2011 at 19:40
lebaron1987
Kõigepealt sooviks sädeme kätte saada ja siis vaatab kui õieti ei tööta,hakkab uusi juppe vaatama.:)

18.12.2011 at 19:45
hirax

Tegelt jah, niimoodi peaks selle mootori kuidagi ikka tööle saama küll.
Ilma turbota peaks 2,2 pihustid ära toitma küll.
Iseasi kui hästi...
quote:
lebaron1987:Ja mul läheb jagajasse 2 sellist pistikut välja,kummast ma siis seda voolu mõõdan?
Musta värvi pistikust.

Kas oled ära teinud "self diagnostic" peale käivitamise proovimist?
Huvitaks, mis koode ta välja annab.

19.12.2011 at 11:31
spirit93

Kas 2,5 TBI mootor on uuema PCM-iga või vanaga? Ma võin eksida aga 2,2 ja 2,5 TBI mootorite jagajatel peaks 1 pistik olema? Või on sul 2,5 mootor ka vanemat tüüpi? Tõenäoliselt ei saa juhtmoodul aru, et vaja mootor käima panna. Postitasin mõni aeg tagasi siia manuaalide lingi, identifitseeri kõigepealt mis aastakäik ja millises konfiguratsioonis see 2,5 mootor on, siis ehk oskame nõu anda, mida tegema peaks, et mootor tööle saada.

19.12.2011 at 12:25
hirax

TBI jagajad peaks olema jah kõik 1 pistikuga.
Ma sain aru, et ju ta siis oma 2,2 turbo jagaja kah sinna 2,5-se peale ümber tõstis.
Muidu jääks üks pistik ülearu tolknema.
Samas sellel 2,5-sel TBI-l ei ole detonatsiooni andurit. Kuidas selle puudumine turbomootori ajule mõjub?

to lebaron:
Kui sul jagaja ümber tõstetud, siis hakkaks elementaarsest pihta, et oled sa kontrollinud kas jagaja üldse pöörleb ka kui starterit anda?

19.12.2011 at 13:29
lebaron1987
lebaron on mul aastast 1987 ja voyager oli 1991.ma panin 2.2 jagaja ka millel tuleb 2 pistikut välja,voyageri jagajal tuli ainult 1 pistik välja.deto andur on kollektori küljes ju see on olemas.

19.12.2011 at 15:02
spirit93

Ei ole aega manuaalides tuhnida aga kas pole nii, et TBI-l võetakse mootori pöörlemissagedus jagajast aga turbodel nukkvõllilt? Seega ajusse ei tule impulssi ehk aju ei tea, et vaja sädet tekitada ning läbi releede kütusepump ja pihustid tööle panna?

19.12.2011 at 15:35
lebaron1987
nukkvõlli ega vändaanrurit tal pole,penapump töötab ilusti kui süüdet anda.

19.12.2011 at 16:28
spirit93

No aga aju ju sul ei tea, et nuka-ja vändaandurit enam pole või oli see talle ennem selgeks tehtud? Kust ta teab, et mootor pöörleb? Pumbale annab aju massi kui süütelukk õiges asendis.

19.12.2011 at 16:35
1 edit. Last edited 19.12.2011 at 16:37 by spirit93
lebaron1987
Nuka ega vändaandurit pole olnudki kummalgil mootoril,aju peaks saama infi halliandurist,kuna ma küll ei tea kus ta mujalt saaks võtta.

19.12.2011 at 17:02
hirax

quote:
spirit93:TBI-l võetakse mootori pöörlemissagedus jagajast aga turbodel nukkvõllilt?
Nii vanadel mootoritel ei ole eraldi nukkvõlli andurit.
Ma saan asjast nii aru, et selle jaoks ongi jagaja küljes see teine pistik.
Üks on distributor pickup sensor - see annab ajule teada, millal sädet teha
Teine on distributor synchronizer pickup sensor - see annab ajule teada, et mootor pöörleb

to lebaron: tuleb välja, et olen kiirustades oma postis vead sisse lasknud ja sujuvalt ühe pistiku jutu pealt teisele üle läinud.
Muudan seal varsti jutu ära

19.12.2011 at 17:15
lebaron1987
Aga selline küsimus veel,et kuskohast siis pihustid infi saavad?

19.12.2011 at 17:27
hirax

Pihusteid juhib aju ja ütleb neile millal ning kui kauaks avaneda.

Muide sinu auto pihustid töötavad paaris.
See tähendab, et neljast kaks pihustit purtsatavad :D samal ajal ja sama kaua.

19.12.2011 at 17:38
lebaron1987
See info mis ma siit saanud olen ,ma arvan et lebaron nurrub peagi:D

19.12.2011 at 18:03
lebaron1987
Üks küsimus veel,see ei puutu sädeme teemasse.Nimelt elektriaknad lõpetasid lampi töö,suvel lasin aksnad lahti ja läksin sõitma tulin tagasi ja mõtlesin kinni lasta ei mõhkugi,paari tunni pärast läksid ilusti kinni.Siis järgmine kord tegin juhipoolse lahti ja enam ei läinudgi kinni,teine pool ka enam ei funganud,lõpuks panin otse voolu peale et akna kinni saaks.Kaitsmed ja kõik vaatasin üle,kõik terved ,ausalt ei oska viga enam kusagilt otsida.:(

19.12.2011 at 19:26
spirit93

Kui kogu inf võetakse jagajalt, siis üks pistik on sädeme jaoks ja teine pihustite tööle panemiseks. Peaks töötama, torgi kõik juhtmed ja ühendused uuesti testriga läbi.

20.12.2011 at 10:46
lebaron1987
selge.

20.12.2011 at 14:01
lebaron1987
Tere,panin need kaks otsa kokku ja mul ainult benapump tegi häält ja mingi relee klõpsus aga sädet küll polnud.

24.12.2011 at 15:18
lebaron1987
Mõõtsin ära ajult tulevad voolud,absoluutselt kõik on olemas,mis nüüd edasi?:(

24.12.2011 at 15:54
lebaron1987
ja palju süütepoolile peal voolu peale tulema?

25.12.2011 at 21:54
hirax

Mina prooviks veel nii, et voltmeeter süütepooli minevatele juhtmetele külge ja siis uuesti juhtmejuppidega jagaja pistikust proovida.
Kas voltmeeter mingitki impulssi näitab?
Kui midagi toimub, siis peab vigane süütepool olema.
Kui ei ole impulssi, siis järgmiseks mõõda süütepooli plussjuhtme (tumeroheline musta triibuga) ja massi vahel pinget, kui süüde on sees.
Peab olema 11-12V sama kaua kui bensupump töötab.
Kui volt on, siis kontrolli süütepooli miinusjuhet (must kollase triibuga).
Ühenda lahti PowerModule 10 klemmiga pistik ja selle pistiku otsa Nr.1 jooksebki seesama süütepooli miinusjuhe.
Mõõda testriga kas ei ole juhtmes katkestust ja ühtlasi vaata üle ka PowerModule poolne pistik.

27.12.2011 at 14:07
lebaron1987
Kui ma viimati mõõtsin oli mõlemal juhtmel eraldi 11v peal ja süüde oli sees,homme vaatan asja uuesti üle.Olen teist töökorras süütepooli proovinud juba aga ei midagi.Ja see juhe mis läheb jagajasse süütepoolist ,sellega nii et kui süüte sisse panen siis tuleb sealt 11-14v kuidas kunagi ja siis kui starterit annan jookseb testri ekraanil mingi 0.15v jne,suht väikesed arvud.

27.12.2011 at 19:08
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chrysler lebaronil säde kadunud!   1 2 3 4  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.