Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - 2011 Dragracing Eestis?
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read
 
tqhq.ee foorum : Vaba teema : 2011 Dragracing Eestis?   1 2 3 4  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
Olds
  
2011 Dragracing Eestis?
Jaanuari kuu hakkab varsti läbi saama ja kevad ei ole mägede taga. Küsiksin siinkohal, mis on toimumas tulevasel hooajal? Kui palju võistlusi? Kas Tartu Autoklubi korraldab samalaadse cup`i nagu oli eelneval aastal? Mitu Eesti meistrivõistluste etappi on tulemas jne jne jne.
Samuti on teada, et Veljol on uus ja loodetavasti väga kiire ning otsesõitev kere tulemas, mis läheb Outlaw klassi. Tõenäoliselt on ka Jamez sel aastal rajal? Kas/kes on veel outlaw klassi tulemas kui on? Sama küsimus kehtiks ProStreet klassi kohta? Tean, et Sam`i garaazis valmis üks Prostreet klassi jaoks ehitatav Nissan...kaugel see projekt on?
Küsimusi on kindlasti veel, aga alustaks nendest :)

____________________________
Premium Performance - Ameerika autode varuosad,remont,race osad & custom mootorite ehitus
Tim McAmis ametlik partner
COMP Performance Group brändide ametlik ainumaaletooja baltikumis

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 12:30
krooks
  
2011 Dragracing Eestis?
Miks on meie kiirendussport just selles seisus nagu ta on. Miks peavad asisemad masinad ja tegijad vaatama nt soome poole, et tunda millegi saavutamist, panna end ja oma masinat vääriliselt proovile. Mis on see põhjus miks noori peale ei tule? Kuigi on tegemist ju kiireima ja võimsaima spordialaga meie vabariigi pinnal.Väidan, et ebaatraktiivsus on tulenev ala vähesest promost ja suhteliselt suletud teadjate-asjaosaliste ringkonnast.Lisaks siis ka ebapiisavate meelelahutusvõimaluste pakkumisest pealtvaatajaskonnale.

Võistlejate vähesus ning erinevate olemasolevate võistlejate kolimine soome poole on kindlasti negatiivse mõjuga järeltulevatele noordraglastele. Millist võitlusvaimu tekitakski teadmine, et suvaline sbc ja 100+ hp nos annavad sulle kindla esikoha kuna tegelikult võistled tulevikus oma klassis ju üksi ja emv punktide saamine on kohaleminemise vaev. Või miks peakski tahtma üks noor hakkaja inimene selle alaga tegelema? Nägi kuskilt saatest juppi? Arvab kogemata, et on streetrace guru ja see just kiirendamine ongi? Enne Jamezi teami minekut olin kuskilt miskit eesti dragi kohta kuulnud. Õigemini abcsil näinud haapsalus võistlust mille raames ka ilusad ja võimsad rauad sarvi rajal teritavad. Muud ei miskit. Ala kui sellist meil koha peal, veel vähem seda, et selles ka EM arvestust peetakse ei teadnud. Sama lugu on ka paljudega väljaspool dragiala keda tean. Kellegile märkida, et näe meil oli hea kiire aeg, 8 pool sekki, siis arvatakse, et see nüüd küll kõva pole. Et vot tema alfa läheb 5 sekiga?? Nullist sajani. Ja siis peab hakkama jälle seletama veerandmiili olemust, tausta ja asjade tegelikku võimsust. Mis ma õelda tahan on see, et kogu selle asja olemus ja vaatemängulisus tuleb teha kättesaadavamaks ja tuua publikule, ning seeläbi ka pealekasvu võimalusele, lähemale. Korralduspoolne initsatiiv oleks, lisaks ka traditsioonilisele osavõtjaskonnale ja masinapargile, vaadata ja uurida ka seotud alade masinaid ja võimalusi. Vaadata ringi erinevates muude riikide foorumites ja koguda inffi mida mujal tehakse ja seda siis kõikke siduda omavahel. Drag kui selline peab arenema, korraldaja teenimisvõimaluse endagi mõttes tuleb uusi väljakutseid leida. Lisada lihtsalt möiramasinatele juurde nt nn rolleridrag vms. RC drag lühirajal nendele pisikestele radio controlled junnidele samaaegselt õigete autode dragiga. Big Star in a BigBlockCar? Kah hea võimalus ju asja natuke elavdada. Drägis ainult naised üritus mis olekski selline, et tõepoolest sõidaksid ainult naised. Meiesugused saaksid aidata ja näidata. Kindlasti on veel ja veel variante.Mõte oleks ollagi pinnuks silmas vähemalt korra kuus korraldatavatele muudele üritustele ja pidevalt anda võimalus tulla nt testisõitte tegema ja asja pealt vaatama ka neile kes igapäevaselt just dragiga kokku ei puutu.

Nende võistluste tase kus mina olen siiani teamiliikmena osa võtnud on olnud hea. Aga kas ka sportlaslik seda ma ei oska kommentaarida. Rohkem seltskonna ja olelusüritusena on see tundunud kui milleski parimaks olemise välja selgitamine. Samad olijad, sama sitt jahtunud toit ja sama vähe pealtvaatajaid. Sekka veidike just meil kiirena tunduvaid somme ja latakaid. Kas on mingigi võimalus korraldada dragrace üritust nt pealinna sees? Ühe õhtuga teha suurim kevadine alguspauk tervele hobikate hooajale ning anda asjale natukenegi uut maikku ja värskemat mängulisust. Pealtvaatajad ja hea magus meediakajastus tähendavad ju reaalset sponsivõimalust teamidele ja sponsiraha tähendab uusi kiiremaid aegasid.Lisaks publikutulu pealt rahaliste auhindade väljaandmise võimalused mis aga tähendaks teamidele juba võimalust oma masina combot arendada, pakkudes omakorda väljakutseid seni kiirematele aegadele sõitnud masinatele. Pluss veel see, et antud ala järjepidev populariseerimine ning nähtaval hoidmine tekitab võimalusi uute kiirete autode teamide tekkeks ja seeläbi juba toetaks see terve eesti kiirenduspordi arengut.


Ja nendele kes alastaros sõitma hakkavad ja juba sõidavad hoian igal juhul patriootlikult pöialt ja on hea meel, et mehed seal meie maad esindavad.


Ps. Loomulikult annan endale aru, et meie väikses konnatiigis kuldkalasid ei uju ning siiani sõidavad enamvähem kõik siiski rohkem enda rahakoti peal ja hobikorras. Soomes sõitjatel sponsorileidmise võimalus on suurem ja seeläbi sellised käigud on tehtud.

Pps. Isiklik arvamus ja mõtted. Teami eest ei kõnele.

____________________________
Team OUTLAW
Ilus Aed
Fishing on Åland

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 16:40
hents99
  
2011 Dragracing Eestis?
Ei tea, kas on päris õige teema seda lahata, miks on vähe osavõtjaid jne aga üks minu arvamus on selline, et kõhnema rahakotiga huviline ei hakka kiirendusautot ehitama, kui ta saab sellega sõita kuus max 2 korda (2 võistlust kuus).

Siit tulevad aga vanad tegijad/olijad ja ütlevad, et kui pappi pole, siis mängi kabet.

Suht nõiaring.

Teisalt jälle tänavasuunitlusega kiiremaks aretatud autod sõidavad, aga neil ei teki mingit võistlusmomenti, sest konkurentsis ei püsi poolkõva autoga. Jääb vaid niisama adrenaliili võimalus ja teada saada auto orienteeruv kiirusindeks.

Samas mingite suurte litsentsi tasudega ei hakka paljud 1-2 korra sõitmise pärast oma kukrut kergitama. Ja jälle hakkab ringi pihta, kui tahaks rohkem sõita, peaks olema spetsiaalauto....


Promo pole minu arvates mingi argument. Eesti on nii väike, kõik üritused või tegemised on kõigile teada, vähemalt neile, kes potensiaalsed huvilised/pealtvaatajad on.

____________________________
Hobitehnika mehaanika, elektroonika ning nende seadistamine - kõik ühes kohas.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 17:04
Timo
  
2011 Dragracing Eestis?
Teema läheb küll veidi OTks ära, aga mina enda poolt annan kõik, et juba esimesel üritusel võistlejaterivis olla. Tulen jah nõrga autoga ja nõrka klassi, aga sorry, ei jätku sellest palgast, et oma rahakoti peal midagi korralikumat valmis ehitada ja kuskilt peab ju alustama ja kabet ka mängida ei taha. Ja kui maitse suus ja midagi ette näidata, küll siis kuskilt midagi tilkuma ka hakkab. Alustajal sponsoreid leida pea võimatu, sest sul pole midagi ette näidata ja keegi ei tea kiirendusest mitte midagi.
Mina olen kiirendusraja ääres käia nühkinud nüüd 7 hooaega ja vahele jäänud mõned üksikud üritused. Viimased 4 aastat pm üksi käinud kogu aeg, sest keegi ei viitsi ju tulla raja äärde vedelema päevaks, sest vaadata ei ole midagi. Huvilised kadusid ära pärast seda, kui ei olnud enam suuremaid ja korralikumaid üritusi nagu näiteks Rock Race oli.
Praegusel hetkel käib raja ääres tõsine huviline, kes kuulutuse kuskilt foorumist üles leiab ja suudab jälgida kuupäeva pidevat muutumist, nagu eelmine hooaeg juhtus vist isegi mitu korda. Samamoodi olgem ausad, ei ole see lõbu kõige odavam autosport ja sõita saab vähe. Lihtsam mingi rahvaralliga tegeleda,sest vähema raha eest ju rohkem fun´i. Samamoodi on enamuste arvamus, et vot ei saa aru, ehitad, möllad ja majandad, matad raha j.n.e, selle nimel, et saaks otse sõita ja siis tee seale selgeks, et kartul on otsa ees, ikka ruigab edasi. Aga las ruigab, mina ajan oma rida ja jään enda eesmärkidele ja põhimõtetele kindlaks.
Loodan, et see ala siin maarjamaal välja ei sure ja suured klassid lisa saaksid.

____________________________
Chevrolet Astro AWD 96 varuosadeks
Chevrolet Astro AWD 95
Fordson model N 1935

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 18:29
rivo09
2011 Dragracing Eestis?
Ei oska täpselt üelda kuid minu arust hakkas drag eestis oma populaarsust kaotama peale seda kui jäi ära tallinna võistlus. Minu arvates toitis see võistlus kogu hooaega publikuga aga kindlasti ka sponsoritega . Ma tean ,et võistlust ei tehta sest asi kippus kiiremate autode tulekuga VÄGA ohtlikuks minema kuid see mõte ,et hooaeg alustada nn. promo võistlusega kus street klassi autod saavad sõita 200 m. ja suuremad näiteks tossu ja müraga asja tutvustada oleks väga huvitav.See oleks nagu rallis esimene päev linna katsete näol millega kogutaksegi tegelikult publik ja sponsorid metsa vahele . Teiseks dragi komistuskiviks oli vahepealse perioodi liiga tihe võistluste graafik(pea iga nädalavahetus mai kuni september toimus kusagil võistlus). Nagu Eestis kombeks peavad ühtäkki kõik inimesed ühe ja sama asjaga tegelema hakkama (nt.kinnisvara ,ehitus jne ) nii hakkaski iga mats äkki dragi võistlusi pidama. Viis see aga selleni ,et pirukast enam kellelegi korralikku suutäit ei jäänud ja võistluste tase kukkus nagu ehituse kvaliteet.
Et asja parandada tuleb minu arvates välja otsida nn. unustatud vana ja proovida tegutseda sama kava järgi nagu oli nt. 2004 aastal ja lisada natuke midagi uut aga mitte rohkem kui 5-6 võistlust aastas. Nagu legendide sõiduga sai tõestatud on meil sõitjaid küll ja kindlasti ka dragi huvilisi ja eks need sponsorid ka välja ilmuvad kui tribüün rahvast täis.
Juurde võiks tulla ka mõni uus võistluspaik kasvõi 200 m aga näiteks Narvas. Asja parandamiseks tuleks maha lasta ka etv mootorispordi "lembeline" sporditoimetus :)

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 18:48
Rizzy
 
2011 Dragracing Eestis?
Eeskätt loomulikult Oldsi poolt esitatud küsimused, aga kui nendele vastused olemas, sooviks huvipärast ka omaltpoolt ühele küsimusele vastust: millal kõik eri klasside kiirendusautodele tehtavad reeglid paika saab? Ma olen täiesti kõrvalseisev isik, aga loen palju seda foorumit ning näen, kuidas üks ja teine maadleb uuendustega reeglites ning kes jällegi ei julge autot üldse ehitamagi hakata nähes, kui palju närve kuluma võib hakata.
Minu, kui pealtvaataja jaoks on häiriv see venitamine, mis üritustel toimub. Kellaaegadest lastakse üle nii, nagu süda lustib. Seepärast pole kokku saanud ajada ka seltskonda, kellega vaatama tulla ning olen vahel üksi käinud.

Sorry, Olds, et Su topicut niiviisi ära kasutan.


____________________________
Hobisõidukite hoiustamine www.hoiupark.ee

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 19:31
Duality
 
2011 Dragracing Eestis?
Võib-olla on see aasta tulemas vb kunagi hiljem aga arvatavasti OL-klassi ja twin-turbo V8 :) aga pole midagi kindlat sest vaikselt ja saladuskatte all nokitsetakse.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 21:15
Olds
  
2011 Dragracing Eestis?
quote:
Rizzy: Eeskätt loomulikult Oldsi poolt esitatud küsimused, aga kui nendele vastused olemas, sooviks huvipärast ka omaltpoolt ühele küsimusele vastust: millal kõik eri klasside kiirendusautodele tehtavad reeglid paika saab? Ma olen täiesti kõrvalseisev isik, aga loen palju seda foorumit ning näen, kuidas üks ja teine maadleb uuendustega reeglites ning kes jällegi ei julge autot üldse ehitamagi hakata nähes, kui palju närve kuluma võib hakata.

Kui aus olla, siis see iga-aastane pidev klassireeglite muudatus ajab endalgi harja väga punaseks ja tean ka mitut võistlejat veel, kes selle on välja öeldnud.See jama võiks ükskord lõppeda küll ja teha kasvõi kahe-kolme hooajalised masinaklasside reeglid. Täiesti nõus, et niigi on meil osalejaid vähe ja uusi veelgi vähem peale tulemas. Selline reeglitega vabandust väjendi eest, aga ütlen otsekoheselt-jebimine, ei too päris kindlasti kedagi juurde, pigem saavad mõnel ennem närvid ja raha otsa kui millegagi valmis saab


____________________________
Premium Performance - Ameerika autode varuosad,remont,race osad & custom mootorite ehitus
Tim McAmis ametlik partner
COMP Performance Group brändide ametlik ainumaaletooja baltikumis

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 22:13
1 edit. Last edited 18.01.2011 at 22:13 by Olds
gets
2011 Dragracing Eestis?
Ei jälginud küll eelmisel aastal teemat, kuid minu meelest väga mingeid muudatusi ei ole ju tehtud? See muudatuste jutt on pigem mölainerts vanast ajast, kui kõigile üritati mingil moel vastu tulla ja klassid ei olnud veel paika loksunud. Ainuke asi mis meenub on see rehvipiirangu teema, kuid see oli ju varem teada, et tuleb.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 22:50
Fog
 
2011 Dragracing Eestis?
Mis vahet seal on mis rehvid alla peab olematu võistluse jaoks panema.

Tiimibussi asemel tuleb vist Leedolt üks praam hankida, et kambaga soomes käia. Kalajoki ei tundugi nii kaugel enam, on teine veeäärest kivaga visata.

____________________________
'84 Fiero 4.5T mängimiseks
Eesti esimene dragster, eiteamilleks?

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.01.2011 at 22:58
vlzman
 
2011 Dragracing Eestis?
Nii palju kui ma poole kõrvaga kuulnud olen, siis selleaastane võistluste kalender suht kesine. Äkki mõni bhra inimene, kes asjadega kursis, annaks sellekohast infot. Sest kui meil võistlusi vähe, siis saaks varakult ülelahe plaane teha.

____________________________
Buick Century GS Stage 1
Buick Grand National Stage 2
Go Fast with Class!

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 12:27
rivo09
2011 Dragracing Eestis?
quote:
vlzman: Nii palju kui ma poole kõrvaga kuulnud olen, siis selleaastane võistluste kalender suht kesine. Äkki mõni bhra inimene, kes asjadega kursis, annaks sellekohast infot. Sest kui meil võistlusi vähe, siis saaks varakult ülelahe plaane teha.


Ei ole BHRA inimene aga arvata võib ,et toimub võistlusi ikka rohkem kui praegu plaanis . Ega üle 5-6 võistluse ei ole eestis nagunii mõistlik. Alles tali maas ,peab natuke veel ootama.Ja mis te kõik sinna soome kipute ,lähme parem kambakesi venemaale!

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 12:37
1 edit. Last edited 19.01.2011 at 12:41 by rivo09
vlzman
 
2011 Dragracing Eestis?
quote:
rivo09:
quote:
vlzman: Nii palju kui ma poole kõrvaga kuulnud olen, siis selleaastane võistluste kalender suht kesine. Äkki mõni bhra inimene, kes asjadega kursis, annaks sellekohast infot. Sest kui meil võistlusi vähe, siis saaks varakult ülelahe plaane teha.


Ei ole BHRA inimene aga arvata võib ,et toimub võistlusi ikka rohkem kui praegu plaanis . Ega üle 5-6 võistluse ei ole eestis nagunii mõistlik. Alles tali maas ,peab natuke veel ootama.Ja mis te kõik sinna soome kipute ,lähme parem kambakesi venemaale!

Soomes drag race'i tase ikka kõrgem, venemaa jääb oma radade, konkurentsi ja korralduse poolest ikka kaugele maha. Mis puutub võistlustele meie maal, siis kas Tartu Autoklubi üldse sel aastal midagi teeb? EMV-del pidi korraldajate puudus olema ehk 5-6 võistlust pigem utoopia. Muidugi kuna kõik, mis ma kuulnud olen, jääb pigem kuulujutu tasemele, siis enne spekuleerima ei hakka, kui mõni asjaosaline (BHRA) ametlikku infot annab.

____________________________
Buick Century GS Stage 1
Buick Grand National Stage 2
Go Fast with Class!

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 12:52
rivo09
2011 Dragracing Eestis?
quote:
vlzman:
quote:
rivo09:
quote:
vlzman: Nii palju kui ma poole kõrvaga kuulnud olen, siis selleaastane võistluste kalender suht kesine. Äkki mõni bhra inimene, kes asjadega kursis, annaks sellekohast infot. Sest kui meil võistlusi vähe, siis saaks varakult ülelahe plaane teha.


Ei ole BHRA inimene aga arvata võib ,et toimub võistlusi ikka rohkem kui praegu plaanis . Ega üle 5-6 võistluse ei ole eestis nagunii mõistlik. Alles tali maas ,peab natuke veel ootama.Ja mis te kõik sinna soome kipute ,lähme parem kambakesi venemaale!

Soomes drag race'i tase ikka kõrgem, venemaa jääb oma radade, konkurentsi ja korralduse poolest ikka kaugele maha. Mis puutub võistlustele meie maal, siis kas Tartu Autoklubi üldse sel aastal midagi teeb? EMV-del pidi korraldajate puudus olema ehk 5-6 võistlust pigem utoopia. Muidugi kuna kõik, mis ma kuulnud olen, jääb pigem kuulujutu tasemele, siis enne spekuleerima ei hakka, kui mõni asjaosaline (BHRA) ametlikku infot annab.


Soomes ainult üks rada parem ja OL klassis nagunii soome tase nii kõva ,et kõvema otsa mehed pigem kardavad lõhki sõita ,et pigem meie tase liiga nõrk ,et seal lammutada. 5-6 võistlus on minu arust üleüldse maksimum kuid kahjuks tehakse neid väikseid kordades rohkem selle asemel ,et teha 2-3 asemel üks korralik. 5-6 võistlust ei ole utoopia ja usu mind see aasta tuleb nagunii neid rohkem , probleem ikka tasemel võistluste korraldamisega millele saaks ka EMV etapi tiitli anda. Venemaa sõitu soovitan lihtsalt hulga positiivsete mälestuste baasil ja arvan kui sinna veel mitme autoga minna seda põnevam on !

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 14:14
Marko L
 
2011 Dragracing Eestis?
Tartu Autoklubi peaks korraldama EMVsid mitte igapäevaseid rajapäevi, tads jne.
Sellel samal põhjusel paljud tartlased ei jõuagi EMVle haapsallu.
Ja siit ka vähene publikuhuvi EMVl = korraldajate puudumine.
Proff sõitjad tahavad loomulikut testida ja selle jaoks on kinnine testipäev, mis see aasta saab toimuma.

BHRA Evelyn ja Anryo on hetkel puhkusel, et nende vastustega läheb veidi aega.



____________________________
Ford Mustang Club Estonia
66" Ford F600
96" Camaro Z28

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 14:36
PlyVal64
2011 Dragracing Eestis?
Olds, ABCS drag ikka toimub, mis teistest saab polegi selle kõrval oluline :D Me ikkagi Raua-foorumis :lol Pannakse kõik-see-raud ühel pühapäeval Kiltsis rajale ja ongi kõik ilus. Ok, kerge nali.

Tegelikult sellega seoses oleks üks asi "ajada". Nimelt tahtis teatud kaader, kel oli puhas sularaha korralduseks olemas, 2010 ABCS laupäeval Kiltsis teha EMV etapi. Selleks, et kulusid jagada või optimeerida. Karol oli Kiltsi kinni pannud nädalavahetuseks ja Ta ei tahtnud EMV etappi laupäevale. Ütlen otse välja, LOLL oli!
Asjaomased ehk nii Karol kui BHRA (või mõni Korraldaja) võiks 2011 ikkagi selle peale mõelda. Ma siiski arvan, et EMV etapp ei tõmba suve peamiselt raua-ürituselt kedagi "ära" vaid annab pigem õhtuseid külastajaid kontserditele juurde. Nii reedeks kui laupäevaks. Kogu ettevalmistuse ja läbiviimise kulusid saab jagada, selelga tuleb osalustasu ja ka pealtvaataja pilet odavam jne.

Lükkaks tuima näoga näiteks Aivo ja Prr'i "tanki": mina olen siiski kindel, et ABCS ja Speedesti puntidel tasub jõud ühendada ja KOOSTÖÖD teha, päris raudselt saab lõpptulem parem. Lisaks tekib nii automaatselt "varupäev", kui peaks näiteks laupäev ikka pussnuge ja kärnkonnasid alla tulema. Otse loomulikult, kuis siis Ply teisiti saab :D , on selge see, et varupäeval sõidavad EMV etappi VAID normaalsed nelja rattaga kiirendusautod tippklassidest, igasugused abimootorid, sportsmanid ondadel, präketid kolhvidel ja inisevad kaherattalised jäävad kahjuks kõrvale. (võite kõvahäälselt protestida, ku itahate ;) ) Ongi olemas: pühapäeval sõidavad need autod, mida inimesed näha tahavad... sealhulgas ka susisevad ehk hääletud aga kiired turbokad.

Miks nii? Ikka selleks, et raua-kultuuri propageerida! Tekib uuel tulijal idee dragi proovida. Mõtleb: millega näites bracketis alustada - kodune kolhv või ostaks Hiiu Autost ära V8 Camaro või hoopis pisut kallima selle V8 Camaro. Vaatab: Camaroga saab dragi sõita, driftida, kruiisidel osaleda, Haapsalus Lossiparki ööbima sõita, kui Kiltsi laupäevane EMV ilma pärast ära jääb saan ikkagi pühapeval ABCS dragil osaleda, aastaarv ka 1982, äkki "moosides" mahun isegi vanatehnikarallile peale jne. Rahvaauto metallipressi ja ÕIGE (mootori ja otsa veoga) hobiauto koju...

Edit: siis lööb uus tulija veel lahti EALi sõtjalitsentside ristkasutuse tabeli ja leiab, et dragi litsentsiga saab ta osaleda veel ka driftis, rahvarallil/sprindil, jäärajal ja rahvakrossil. Peale krossi võib sellesama Camaroga kõiki neid sõita ja usun et OpenTracki mehed ka ei aja kaikaga minema (needki EALis regatud). PS: huvitav, miks on drifti litsents 45 eur aga dragil 50? Miks peaks keegi 5 öirot niisama ära kinkima, see ju terve "haljas" puruks visata??? Mõlemad on täpselt üks ja sama paber (ja vaid 5 öirot kallim, kui mõttetu rahvasportlase võistlejakaart).

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 15:03
3 edits. Last edited 19.01.2011 at 15:17 by PlyVal64
Marko L
 
2011 Dragracing Eestis?
quote:
PlyVal64:
Lükkaks tuima näoga näiteks Aivo ja Prr'i "tanki": mina olen siiski kindel, et ABCS ja Speedesti puntidel tasub jõud ühendada ja KOOSTÖÖD teha, päris raudselt saab lõpptulem parem. Lisaks tekib nii automaatselt "varupäev", kui peaks näiteks laupäev ikka pussnuge ja kärnkonnasid alla tulema.

Sellest võiks tulla super üritus.

____________________________
Ford Mustang Club Estonia
66" Ford F600
96" Camaro Z28

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 15:12
rivo09
2011 Dragracing Eestis?
Tegelikult sellega seoses oleks üks asi "ajada". Nimelt tahtis teatud kaader, kel oli puhas sularaha korralduseks olemas, 2010 ABCS laupäeval Kiltsis teha EMV etapi. Selleks, et kulusid jagada või optimeerida. Karol oli Kiltsi kinni pannud nädalavahetuseks ja Ta ei tahtnud EMV etappi laupäevale. Ütlen otse välja, LOLL oli!
Asjaomased ehk nii Karol kui BHRA (või mõni Korraldaja) võiks 2011 ikkagi selle peale mõelda. Ma siiski arvan, et EMV etapp ei tõmba suve peamiselt raua-ürituselt kedagi "ära" vaid annab pigem õhtuseid külastajaid kontserditele juurde. Nii reedeks kui laupäevaks. Kogu ettevalmistuse ja läbiviimise kulusid saab jagada, selelga tuleb osalustasu ja ka pealtvaataja pilet odavam jne.




Sellest oli eelmine aasta väga raske aru saada kuid loodame ,et see aasta suudab keegi Karolile selgeks teha ,et see ainult vesi tema veskile !

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 15:24
1 edit. Last edited 19.01.2011 at 15:25 by rivo09
Fog
 
2011 Dragracing Eestis?
quote:
Marko L:...Proff sõitjad tahavad loomulikut testida ja selle jaoks on kinnine testipäev, mis see aasta saab toimuma...

Seda kuupäeva tahaks kohe asap teada.


____________________________
'84 Fiero 4.5T mängimiseks
Eesti esimene dragster, eiteamilleks?

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 15:38
Marko L
 
2011 Dragracing Eestis?
Kuupäeva ei julge veel lubada.
Usun, et Mai algus on reaalne.

____________________________
Ford Mustang Club Estonia
66" Ford F600
96" Camaro Z28

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 16:04
krooks
  
2011 Dragracing Eestis?
OT:

Eks on tegelikult asi selles, et meil puudub oma Motorpark .Näiteks Tierpi Arenat alles veel ehitatakse aga juba käivad esimesed jutud võimalusest FIA autodele Euroopa MV ühe osavõistluse toimumise kohta seal rajal. Eks nüüd vanadel tuli takus, et asi valmis saada ja esimene suure promoga üleeuroopalise osavõtjaskonnaga võistlus maha pidada. Ja seda kaks nädalat enne selle aasta Alastaro nitro natsi. Ning kuna tegu on täiesti uue rajaga siis peaks olema asi põnev kõigi jaoks.

Nii, et tegelikult on meil püsivat korralikku rada vaja mis oma asukoha ja olemuse poolest soosiks ka suuremahulisemate ürituste võimalikku korraldamist.
Pildike Tierpi rajast



____________________________
Team OUTLAW
Ilus Aed
Fishing on Åland

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 16:05
PlyVal64
2011 Dragracing Eestis?
quote:
krooks: OT: Pildike Tierpi rajast
OT lisaks: esimese asjana torkas silma kõige suuremal kiirusel sõidetavas ja enim õnentusi juhtuvas stripi-osas asuvad "stolbikutega" suured tablood. Kui midagi juhtub, lõigub selline post iga masina viiludeks... Aga muidu on ülbe küll, teeb kadedaks :D Oma Motoparki on eestlased unistanud aastakümneid, siiani on "lagi" Sauga ja pisut kummastavas asukohas öiropapi eest ehitatud suhteliselt mõttetu übersuur Adrenalini hall. Kihvt, et meil selline on aga ... et krossimeestel on suhteliselt ebavajalik ülbus olemas, rinka/dragi meestel mitte halli emmigi, näitab EMFi tugevust ja EALi nõrkust.

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
19.01.2011 at 16:43
partel
  
2011 Dragracing Eestis?
Kilomeetripikkused postitused foorumis iseenesest ju ei korralda võistlusi, seda teevad ikkagi lihast ja verest inimesed.

Muidugi paljud eelkõnelejad on ise võistlejad, tiimiliikmed, kommentaatorid jne asjaosalised, kel oma töö teha, korraldaja peab olema keegi teine.

Järgmisele astmele jõudmiseks peab olema palgaline juhatus, kel seetõttu on võimalik asjale pühenduda. Selle finantseerimine on teadagi omaette küsimus.

Drag racing ei kao kuhugi, erineb vaid vorm.

Niikaua kuni maailmas on 2 autot on ka "joonele panek" ehk drag racing.



____________________________
_

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
20.01.2011 at 11:59
Raceboy
 
2011 Dragracing Eestis?
quote:
partel:

Niikaua kuni maailmas on 2 autot on ka "joonele panek" ehk drag racing.




Eelmisel hooajal polnud OL'is enamasti isegi mitte kaht autot kõrvuti ehk siis drag racingut põhimõtteliselt selles klassis ei eksisteerinud.

Pro Street'is oligi umbes kaks või vahel ka veidi enam autosid ja polnud sealgi asjad kiita.

Nii kurioosne kui see ka ei tundu, on meil võrreldes lätlaste-leedukatega küll korralike võistluste korraldamise kogemus, mitu kiiret autot, aga osalejaterohkemad võistlused toimuvad ikkagi seal, mitte meil. Miks?

____________________________
www.vems.ee

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
20.01.2011 at 12:57
Marko L
 
2011 Dragracing Eestis?
quote:
Raceboy:
quote:
partel:

Niikaua kuni maailmas on 2 autot on ka "joonele panek" ehk drag racing.




Nii kurioosne kui see ka ei tundu, on meil võrreldes lätlaste-leedukatega küll korralike võistluste korraldamise kogemus, mitu kiiret autot, aga osalejaterohkemad võistlused toimuvad ikkagi seal, mitte meil. Miks?

Oled ikka käinud Läti võistlustel?
Kui me aega käisime võtmas, siis sellest kogu seltskonnast kannatas vaadata heal juhul 4-5 autot.
Enamus neist on käinud juba ka Eestis. Ülejäänud ei kannata kriitikat.

____________________________
Ford Mustang Club Estonia
66" Ford F600
96" Camaro Z28

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
20.01.2011 at 14:04
tqhq.ee foorum : Vaba teema : 2011 Dragracing Eestis?   1 2 3 4  
Log in: Username: Password:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.