| Poster |
Message |
speed fighte |
Jeep grand cherokee mured ja abipalve.
Nimelt sai soetatud üks grand cherokee. aastast 95. mootoriks tal 5,2 v8
mure nüüd selline. ostes oli auto ideaalselt vaikne. peale 100 km läbimist hakas kostuma vaikselt undamist, mida rohkem on sõidetud seda suuremaks undamine läks.
See häiriv hääl tuleb eest otsast keskkohast natuke vasakul. sama koha peal asub differ, niipalju kui ma põhja alt uurisin.
diffri kaant on hiljuti maha võetud. mida peaks hakama edasi otsima? õlivahetus vaevalt et aitab.
teiseks mureks on käigukast. proovisõit sai tehtud linnas, kus kõik toimis nii nagu peab.
alles maanteele jõudes oli märgata et 90nega sõites on 2500 pööret. kas seda natuke palju pole?
mulle tundub et viimast käiku ei pane sisse. Kõik toimub muidu raginavabalt ja väga normaalselt. kust peaks mida kontrollima hakama? |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
18.12.2010 at 09:52 |
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Tim
|
Nendel sildadel pole õli vahetuseks ava, vaid selleks tuleb kaan maha võtta. Kui seal midagi hullemat ei tehtud siis vahetati lihtaslt õli. Arvan ma. Võibolla pandi mingi vale lubrikant sisse. Ma ei kujuta ette kui palju oled remondis käpp. Kui on kindel, et see hääl ikka diffrist tuleb siis mina võtaks selle kaane uuest maha ja vaataks visuaalselt diffri seestpoolt üle. Aga see on väga selline individuaalne teema sellist soovitust anda.
Teine variant: vaata 4x4.ee´d. Äkki leiad sealt pädeva inimese jeebinduses kes sul asja üle vaataks. Tallinna kandis on märksõnadeks võrrimees ja heinaküün.
2500rpm/min 90km/h võib olla täiesti normaalne ei oska komenteerida kuna puuduvad kogemused v8ga. Endal on 2.5 willisel 90ga kuskil 3000rpm kuna mul aeglased ülekandes sildades.
Ehk on abi mu mõtetest.
|
19.12.2010 at 13:47 |
1 edit. Last edited 19.12.2010 at 13:47 by Tim
|
Timo
|
Esisillaga lihtne, kui ise asjast jagad, võta kaan maha ja saadki teada.
Kastiga ilmselt see, et overdrive ei toimeta. Mul oli GC 94 a. 4,0 ja 90 oli mäletamistmööda 1600 rpm. 2500 rpm @ 90km/h ei ole kindlasti normaalne ja küttekulule mõjub ka hävitavalt.
19.12.2010 at 16:50 |
|
mac1
|
see ulgumine võib sul tulla küll sillast,kui on eelnevalt käidud pisut sügavamal vees sõitmas ja sillatuuluti ots ei ole kõrgemale viidud,siis sealt imeb see vee kärmelt sisse.Ja kui õli peale seda ära ei vaheta,siis polegi palju vaja kui differ uluma hakkab.Teineasi on need pöörded,mida on sul tõesti natuke palju,mul endal on 4.0 grand cherokee ja sel on 90-ga sõites a'la 1500rpm,rehvid on mul mudugi nats suuremad mis viib 90-ga sõites pöördeid alla (31"x10.5),aga üle 1700 pöörde sul ei tohiks ikka olla,rooli all paremal on overdrive nupp,kui seal tuluke põleb,siis tähendab,et sul viimast käiku ja turbiini lukku pole,ühesõnaga ei tohiks see põleda ilma kui seda ise vajutand oleks,see on mõeldud raskemate veoste tirimiseks ja peale see jääda ei tohiks,peale igat käivitust tuleks asi ise uuesti rakendada,niiet viga ei saaks ka olla et lüliti kinni jäänd vms.Mul endal kunagi oli sama jama ja ei läind kaua kui kast oli seest nii otsas et polnd isegi võlli pesasi järgi :P aga see ei pruugi üldse sul seal olla,see on lihtsalt teadmiseks mida võid uurida |
19.12.2010 at 16:50 |
|
mix112
|
mul 96a 5,2
90km/h on 1600rpm
2500rpm on 100km/h OD off.
|
19.12.2010 at 19:04 |
|
mrtn |
quote: mac1:rehvid on mul mudugi nats suuremad mis viib 90-ga sõites pöördeid alla (31"x10.5),aga üle 1700 pöörde sul ei tohiks ikka olla
rehvimõõt ei mõjuta pöörete ja spidonäidu suhet kuidagi. |
19.12.2010 at 20:00 |
|
mac1
|
to mrtn : rehvimõõt ei mõjuta küll spidomeetri ja pöörete suhet,aga suuremate rehvidega on see teema et spido hakkab valetama,tegelik kiirus on 90-ga sõites palju suurem.Kui 235/70 R15 rehvid mis on originaalid on kiirus 90nga sõites 90-end,siis 31"x10.5 R15 rehvidega on mul spidemeetri järgi kiirus 78 kuigi tegelik kiirus on siis juba 90km/h,seega on mootoripöörded madalamad 78km/h näidu järgi sõites kui 90km/h sõites nende samade rehvidega,kui sa saad aru mis ma selle all mõtlesin kui kirjutasin et mul on nii sõites a'la 1500rpm nende rehvidega. |
19.12.2010 at 22:35 |
|
mrtn |
mina saan väga hästi aru, aga ma ei usu, et OP radari- või GPSi-näidust rääkis. |
19.12.2010 at 23:10 |
|
kotkloom |
Need aparaadid peaks 90 km/h juures ca~1500 pöörde juures toimetama.
20.12.2010 at 03:17 |
|
speed fighte |
nii diffri laagrid said ära vahetatud. vaikus majas.
käbi laagri saale oli kuumaastik.
kasti jama on endiselt.
proovisin ka nii et võtan vahekasti kiirusandurilt juhtme tagant ära. juhtus ainult see et vahetas käiku 200 pööret kõrgemalt.
kui hetkel maanteel 100ga sõites vajutada OD off. siis läheb rpm seier mm kõrgemale, muud ei midagi. muidu kast toimetab täitsa viisakalt. |
21.12.2010 at 17:53 |
|
mix112
|
on kellelgi kogemusi mis moodi pääseb autosse sisse kui puldist uksi lahti ei tee(aku pika seismisega tühjaks läinud)? Võti ukselukkusid ei keera |
23.12.2010 at 17:20 |
|
DevilDeVille
|
urgitse kapott lahti ja anna voolu peale
23.12.2010 at 17:57 |
|
Romek
|
quote: mix112: on kellelgi kogemusi mis moodi pääseb autosse sisse kui puldist uksi lahti ei tee(aku pika seismisega tühjaks läinud)? Võti ukselukkusid ei keera
Ülevalt ukseklaasi raam kanguta eemale, kiil vahele ja traadiga, millele aas tehtud, saad ukselingist urgitsedes murest lahti.
23.12.2010 at 22:02 |
|
viplala |
Võta üks aku ja krokodillid, roni selili auto alla ja anna starteri otsale +, ning - topi kuhu tahad . Ei pea midagi ära lõhkuma. |
23.12.2010 at 22:33 |
|
ervin |
quote: viplala: Võta üks aku ja krokodillid, roni selili auto alla ja anna starteri otsale +, ning - topi kuhu tahad . Ei pea midagi ära lõhkuma.
Romeki kirjeldatud protsess ei lõhu samuti midagi. olen rohkem kui ühe auto sama meetodiga lukust lahti teinud. Esimesed korrad on pusimist, aga täiesti tehtav. tamiilist, kinnitõmmatav silmus traadi otsas on ka hea vihje mõnes olukorras |
23.12.2010 at 22:36 |
|
viplala |
quote: ervin: quote: viplala: Võta üks aku ja krokodillid, roni selili auto alla ja anna starteri otsale +, ning - topi kuhu tahad . Ei pea midagi ära lõhkuma.
Romeki kirjeldatud protsess ei lõhu samuti midagi. olen rohkem kui ühe auto sama meetodiga lukust lahti teinud. Esimesed korrad on pusimist, aga täiesti tehtav. tamiilist, kinnitõmmatav silmus traadi otsas on ka hea vihje mõnes olukorras
Praeguse külma ja jääga, lähevad klaasid kergeminigi katki. |
23.12.2010 at 23:32 |
|
rescue
|
kusjuures seda taktikat et ukse vahelt oraga avamist proovida kasutavad ka lukuabi vennad, neil muidugi enamvähem spets kiilud mis ukse ja katuse vahele lüüakse |
23.12.2010 at 23:38 |
|
Romek
|
quote: viplala: quote: ervin: quote: viplala: Võta üks aku ja krokodillid, roni selili auto alla ja anna starteri otsale +, ning - topi kuhu tahad . Ei pea midagi ära lõhkuma.
Romeki kirjeldatud protsess ei lõhu samuti midagi. olen rohkem kui ühe auto sama meetodiga lukust lahti teinud. Esimesed korrad on pusimist, aga täiesti tehtav. tamiilist, kinnitõmmatav silmus traadi otsas on ka hea vihje mõnes olukorras
Praeguse külma ja jääga, lähevad klaasid kergeminigi katki.
Oma Grandi muukisin suvel, talvel vbla oht klaasi lõhkuda suurem. Suvel kannatas ikka paari sentine vahe sisse kangutada. Aga kui läheb klaas katki, siis mul üks juhipoolne olemas :-)
Starterikaudu voolu andmine on ka hea mõte, aga ruumi seal küll eriti ei ole.
Variant on ju ka see tuksis ukselukk välja puurida, nagunii on kasutu. Romulast saad kasutatud luku koos võtmega, järgmine kord lihtsam.
23.12.2010 at 23:43 |
|
tfr
|
quote: rescue: kusjuures seda taktikat et ukse vahelt oraga avamist proovida kasutavad ka lukuabi vennad, neil muidugi enamvähem spets kiilud mis ukse ja katuse vahele lüüakse 
Jep, mul oli just paar nädalat tagasi võimalus seda neil enda mitte-Grand Chero peal testida lasta peale seda, kui ma maja ees sisse istuda viitsimata juhikohale küünitades käivitades suutsin vastu puldi ukselukustusnuppu minna ja siis käivitatud auto ukse kinni lüüa 
Ilm oli too hetk see talve kõige suurem külm ja lumi, selle kangutamise elas XJ klaas küll ilusti üle.
Mul küll auto käis ja seetõttu piisas sellest, et vana vajutas traadiotsaga elektriaknanupust akna alla. Grandil ka klassikalist "kopikastiilis uksenuppu" pole, seda lingi küljes asuvat vajutatavat horisontaalset nuppu on ilmselt paras tegu susida.
23.12.2010 at 23:44 |
2 edits. Last edited 23.12.2010 at 23:46 by tfr
|
eikeegi |
Paar talve tagasi Võrumaal suusatades suutis sõber mu Grandi keset metsateed lukustada. Mootor käis ka veel. Lahti saime asja kasutades paari teepervelt leitud roigast ja suuska. See viimane toimis siis kiiluna. Ei lagunenud tol korral midagi ja peale prao sisse kangutamist sai oksaga aknaklaasi alla susida. Aega läks esimesel korral, arvestades kasutada olnud mannetuid vahendeid, muidugi suht palju aga eks harjutamine teeb meistriks
24.12.2010 at 10:39 |
|
ervin |
ma olen sel talvel kolme autot "muukinud", -12 kraadiga ja ei juhtunud nende klaasidega midagi. |
24.12.2010 at 10:47 |
|
mix112
|
starteri kaudu asi ei õnnestu. kapoti ei saa ka susida kuna rauad on täpselt jalus. kas tal lukk ei tuleb lahti kui ukselinki(seest) tõmmata? |
24.12.2010 at 12:56 |
|
kulgur |
quote: viplala: Võta üks aku ja krokodillid, roni selili auto alla ja anna starteri otsale +, ning - topi kuhu tahad . Ei pea midagi ära lõhkuma.
Ei ole ise 100% kindel, kuid see teguviis grandi ei aita. Voolu ringi ei saa tal niimoodi avada.
Ainus võimalus seisnud auto avada ongi läbi akna. Kui sisemine nn."lapselukk" ei ava siis ukselingist saab kohe kindlasti. Ise proovinud ja seda edukalt.
|
24.12.2010 at 23:51 |
|
speed fighte |
Mis siin toimub nüüd?
tegelikult oli teema tehtud hoopis teise auto pärast, aga las ta olla siis üldine
igatahes ikka on häda selle käimakotiga.
no ei ole 4ndat käiku. Mitte keegi ei oska midagi tarka öelda ka ? |
26.12.2010 at 16:33 |
|
Romek
|
quote: speed fighte: Mis siin toimub nüüd?
tegelikult oli teema tehtud hoopis teise auto pärast, aga las ta olla siis üldine
igatahes ikka on häda selle käimakotiga.
no ei ole 4ndat käiku. Mitte keegi ei oska midagi tarka öelda ka ?
Tallinnas soovitaks pöörduda Paldiski mnt-l ..... tegutseva Imre poole, tel.5045555 Kurda muret ja ma olen kindel, et saad temalt abi.
26.12.2010 at 20:20 |
|