| Poster |
Message |
k-mees
|
camaro kapott :(
Tere.
Seekord siis mure kapotiga. Nimelt on minu elukal tehase kapott keskelt tühjaks lõigatud ja sinna peale on kleebitud
miskist klaasmisiganes materjalist Daytona stiilis kapott. Probleem olekski selles, et kuna kapotil keskel mingit toestust
pole siis on asi vajunud natukene sisse lohku.
Kuidas seda sirgeks saada võiks või äkki on ideid kuidas sinna miskit tugevdust ehitada. Uut kapotti ei tahaks panna
kuna kõigist saadaolevatest aftermarket asjades on just see mudel minuarust sobivaim.
Paar piti kah:

www.liftiteenused.ee |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
12.03.2010 at 21:32 |
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
rnx69
|
Kuidas see "klaasmisiganes" seal küljes püsib - enda kogemused ütlevad, et kooslus klaasplast+metall ei ole eriti kestev ollus? See puhtsporlikust huvist tingitud küsimus Muidu ise keevitaks sinna alla mingid tugevdusribid mööda selle õhukoguri perimeetrit, kogur ise peaks piisavalt tugev olema. Keevitamine muidugi eeldaks koguri maha võtmist, uuesti paigaldamist ning seejärel kapoti uuesti värvimist.
15.03.2010 at 11:59 |
1 edit. Last edited 15.03.2010 at 12:00 by rnx69
|
PlyVal64 |
Selgita veidikenegi täpsemalt, mis on tehtud! Kas alles on originaalist vaid plekkraam hingede/lukuga ja kogu plekk on maha lõigatud ning asendatud Daytona-plastiga? Siis lamineeriks mina, kui on ruumi, sellele alla risti ühe fermi ja kogu lugu. Tegelikult teeks sama ka siis, kui vaid pool plekki on maha lõigatud - liimiks fermi alla. Moodsad mastiks-liimid a'la autoklassi liim on väga tugevad. |
15.03.2010 at 12:58 |
|
vvt
|
Pole seal midagi liimida, kapoti tagumise serva külge tuleb keevitada või popneetidega panna kapoti pinnaga 90 kraadise nurga all olev nt 2 mm plekist tugevusribi. Servast servani. Proovi näiteks serviti joonlauda pooleks murda. Vaevalt nii suur plekist kapott oli ilma tugevdustaladeta.
15.03.2010 at 13:27 |
1 edit. Last edited 15.03.2010 at 13:28 by vvt
|
k-mees
|
vanast on jah alles ainult raam ja hingede lukkude kinnitusmäng. Lohku on vajunud just see pind mille peal on need mustad ribid. Ülemiselt pildilt on kergelt aimatav ka kuidas on ära vajunud .... mõne teise nurga alt on erinevus lausa karjuv :P
www.liftiteenused.ee |
15.03.2010 at 21:39 |
|
PlyVal64 |
Minu soovitus kordi kõvemate asjade "sirutamisel" (jahi tekid, jahi kere jäikus etc näiteks) kogemuse pealt: võta maha, pane pakke/toidukile vahele ja aseta luuk niimoodi maha, et lohkus kohta vajutades see täpselt vastu maad läheks. Hea oleks enamus perimeetrist toestada mingite klotsikestega. Kas teed papist šablooni või nikerdad otse 4mm vineerist ristribi, mis jäljendab täpselt õiget kuju, on osavuse küsimus. See peaks ulatuma raamist-raamini aga servades pole sel vaja olla paksem, kui ~1cm. Keskel seega pisut rohkem, ütleme 3-4. Mina teeks ribisid kaks - ühe esimese laienemise kohale (kuskohast õhuaugud algavad) ja teise tagaserva. Puhastad pinna liivapaberiga ära, atsetooniga puhtaks ja liimid mõne kõva liimiga ribid omadele kohtadele. Kui on täpne värk, sobib fikseerimiseks isegi PVA! Kuju hoidmsieks paned peale raskuse vajutuseks, sestap ongi hea, kui põrand vastu tuleb, ei saa muhku suruda. On liim kuivanud ja raskust maha võttes jääb asi kujusse, lamineerid ühe/kaks kihi 300-matti peale ja ongi igaveseks kõva. Kaalu tuleb juurde paarsada grammi. Või tahad "blingida", siis võid ka kevlarmatiga teha
Ei tasu puitu karta, tegu on sooja kuiva keskkonnaga sest isegi veesõidukites kestab vineer korralikult lamineerituna kümneid aastaid väga niiskes keskkonnas. Selleks ei pea ülmekallist divinycelli vms vaakumtehnoloogia moodsat materjali kasutama. Ribi sisekülje võib ka ilusasse kujusse lõigata. Kui ise ei oska/taha/saa, peaks sellega lõdvalt hakkama saama soundimehed ja tuunijad, kes plastiga rohkem sinasõbrad ja vaik, matt ning rullid olemas. Need "plastnahad" ongi mõeldud tegelikult "õigeks" profileeritud raami peale liimimiseks aga kes see tavaliselt viitsib. Õhuke plast ongi tainas ja tuulesurve tegelikult päris arvestatav jõud. Paksu ruumilise materjaliga (spherecore vms) läheb aga detail raskeks, sest vaik, mis sinna sisse imbub, on ise igavene raske. Ahjah, polüestervaigu asemel soovitaks kasutada epoksüvaiku ~2-tunnise reagendiga, siis on aega perfektseks rullida. |
15.03.2010 at 23:24 |
|
k-mees
|
lahe ... pakutigi mingit konkreetset lahendust   
see vineerist ribide idee ei karanud mul endal pähegi. Hakkasin vaikselt mõtlema miski alum. vinklitest raamistiku peale aga jäin toppama .....
Serviti, ikka serviti 
Tänud!
Ah ja sinnaaukude ette on plaanis panna sissepoole seda stangede tuunimise võrku. Ilmselt saab seda kah siis samamoodi kinnitada .... natuke
matti ja vaiku ja lehed enam sisse ei saja 
www.liftiteenused.ee |
15.03.2010 at 23:57 |
|
udu
|
kui ma hästi järgi mõtlen, siis on see minu vana camaro ja mina talle selle kapoti peale toppisin,
sellel hetkel, kui ma ta sinna sokutasin oli ta küll täiesti plastist, st mitte lõigatud plekile auk sisse.
terve kapott peaks olema aftermarket jupp.
Natuke kreeni jäi ta juba algusest peale.
Võrkude mõte oli endal ka, aga mõtteks ta jäigi.
16.03.2010 at 11:48 |
|