Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Klaperjaht kiiruseületajatele kuni 10 kmh
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Klaperjaht kiiruseületajatele kuni 10 kmh   1 2 3 4 5 6 7  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
tnsu

Klaperjaht kiiruseületajatele kuni 10 kmh
Minu meelest on klaperjahist natuke kasu küll. Eile, reedesel päeval Tartu-Tallinna käik kulges kuidagi rahulikumalt, kui muidu, ehkki reedel, teadagi, liiklus tihe. Enamik liiklejaid kulges ca 105-ga, sõelujaid oli tunduvalt vähem. Ise sõelusin ka vähem, kuulasin muusikat, nautisin Eesti suvevaateid, sõidu peale läks paarkümmend minutit kauem, mis siis.

16.06.2007 at 10:17
TTUUL
Neljapäev ja reede Taru maanteel kahesuunalisel osal kolonni kiirus müstiline 110. Seda nii hommokul kui ka õhtul.

17.06.2007 at 21:51
darkdemon
Tundub jah, et sellest kampaaniast on kasu. Pühapäeval Rabarockilt tagasi sõites polnud ammu maanteel nii rahulikku liiklust näinud.
(Kuigi isiklikult mulle ei meeldi, et kuni 20kmh ületavaid juhte vahele võetakse, sest isegi sõidan tavaliselt nii +15 - +20 ... )

Aga see, mis viimase aasta-pooleteise jooksul maanteedel toimunu on, on päris jube, nii et kui see kampaania liiklust rahustab, olen isegi selle poolt .
(Ilmselt paljud suurest hirmust ei julge enam kihutada; ajakirjanduses päris palju juttu sellel teemal olnud)

darkdemon

18.06.2007 at 12:59
Astro SS
Huvitav on tõesti ,et 110 tsoonis sõidetakse nüüd ainult 110'ga , jama on ainult selles ,et sama kiirus (110) on ka 90 tsoonis. ???

18.06.2007 at 13:11
raix_
Tegelt see "+10 km/h" tähendab spido järgi u +20km/h - seega pole hullu ma arvan.
Ja tõesti, kiirused oleks maanteel nagu väiksemaks jäänud. Ja kui aus olla, siis tänu sellele lõimele siin üritan isegi seal +10 piirimail opereerida (mitte +20) liiklust mitte takistades.

18.06.2007 at 13:36
rat_013

oleneb ju spidost, mul näitab spido 100 siis gps näitab 96-7...

18.06.2007 at 13:58
v6sa
Kiirus, kiirus, see hurmav liikumine....

Kuhu me kiirustame?

Kampaania on küll tore, aga seni, kuni see on üksik kampaania, ei ole sellel pikemaajalist mõju. Lastetoas tegemata jäetud kodutööd, nimelt viisakuse õpetamist, ei saa mitte mingi väega kiirkorras heastada. Siin on üsna rumal süüdistada ainult autokoole (kuigi, oma osa neil on). Kui autokoolis õppiv tegelane kuuleb elus esimest korda, et järjekorras vahele trügida pole ilus, siis see ei jää meelde - teda on teisiti kasvatatud. Eriti meie tänase liikluse taustal, kus viisakus on pigem erand, kui reegel. Tõsi, seda erandit kohtab järjest rohkem ;) Aga võiks veel enam...

Kui noor näeb iga päev, kuidas kiired ja vihased minusugustest teed andvatest, suunda näitavatest ja pikivahet hoidvatest üle, ümber ja alt mööda trügivad, siis tekib tal selge refleks: tegija pressib edasi asjaolude kiuste... Edukas ja ilus on see, kes esimesena kohale jõuab. Kas ja kui palju ta häirib teiste elu, pole oluline...

Kuni laipadeni... :(

Vara on veel lubada mingeid "pehmeid" rikkumisi: pigistame silma kinni väikese ja ohutu kiiruseületamise korral, lubame pisikest promillikest või veel midagi... Äkki kümne aasta pärast, kui inimesed ise oskavad oma tegude eest vastutada, mitte ei aja näiteks teelt väljasõitu teehooldaja süüks.

Iseasi on see, kas politsei peab oma järelvalvet realiseerima just väikese ohuga kohtades (vahetult kiirust piirava märgi all, lagedal ja hea nähtavusega kohas) tõsiselt kriitiliste kohtade asemel. Selles mõttes olen ühe eelkirjutajaga nõus, et nii mõnelgi korral on just rikkumise fikseerimise koht ja aeg olnud küsitavad. Samas, rikkumine ju oli. Inimene teadis seda ja ikkagi tegi...
Siis ongi vastutamise koht!

Politsei kaadriküsimus on sama nukker, nagu teistel elualadel. Meid on niigi vähe ja üldine arvamus:"ega normaalne inimene pollariks lähe!" just ei soosi heade meeste ja naiste politseistöötamist. Miks oodatakse politseinikult viisakust ja professionaalsust, kui ise sedasi ei suudeta vastata? Eriti kurb on selline küündimatus ja ülbus siis, kui juht on "proff" ehk väidetavalt sõidab tuhandeid kilomeetreid nädalas...

Kirjutades politsei ei räägi ma siin mitte juhmardist, kes oma madalat laupa kokardiga mütsi alla varjab. Ma räägin siin üldisest suhtumisest. Ment, kits, jobu - kuulge, keda need hüüdsõnad ikka rõõmustavad? Mind küll mitte, kui need minu kohta käiks. Samas ootame me, et seesama kits tuleks meile appi,kui midagi on juhtunud... Loomulikult on tal kohustus tulla, amet juba selline. Enamasti tulebki.

Pole meil paremaid politseinikke võtta kusagilt mujalt, kui vaid meie endi keskelt... Kes on esimene, kes Paikusele koolitusele läheb?

18.06.2007 at 16:24
vvt

Ma ise sõidan suvel normaaloludes maanteel 90 alas spido järgi 100-ga (cruise on pandud 100 peale). Ei leia, et kedagi ohustaks ja maksumaksjana ei poolda raha laristamist tühja-tähjaga tegelemisele seni, kuni olulised asjad on tegemata. Eelmine reede oli õhtul näha ilus vaatepilt -sinivalge Nissan Primera, vormis mehed sees, liikus mööda Kadaka pst-d (lubatud 40) kiirusega minu spido järgi 60-65 vahel. Jõudu.

18.06.2007 at 17:33
Martin460
Milleks avalikult uhkustada oma seaduserikkumistest?Sõidad valesti ju kulla mees!
Sõitsin 100-ga ...jne...See õigustus, et kedagi ei ohusta ei päde.Ohustad just neid kes sinust eeskuju võtavad.Kasva juba ometi suureks.10 kilti tunnis kiiremini sõites jõuad varem kohale kuipalju?Tühise aja...nagunii vahid pärast telekat hambad laiali!

18.06.2007 at 19:21
Hylas
Sai siis endale soetatud just samal päeval peale seda uudist väheke rahulikum ja suurem usakas.
Siiamaani nagu sõitnud nii, et kellegile jalgu ei jää (sain lõpuks pihta et kiired autod pole igapäeva asjaajamisteks) . Aga nüüd no kurat küll sõidan rahulikult järvevanal cruise peal ning igaksjuhuks +7kmh, et päris mitte ette jääda ja pühajumal leidub ka inimesi kes konkreetselt taha ronivad nii paarimeetrise vahega, ning isegi korra anti signaali, siis kärmelt mööda ja keerati ette ning lajatati pidureid !
Ma ei mõista mis toimub või mida peaks sellistega ette võtma ?
Mõistan muidugi et ka see +7 pole päris õige aga kui sõidaks +/- 1 siis ilmselt lüüakse juba järgmise foori taga aknad sisse või kuidas ?

18.06.2007 at 21:26
sten666
Ise sõidan ka spido järgi 100. See on täpselt paras kiirus kuna spido valetab ka päris mehiselt nii ca 6-7 km suuremaks kiiruse.

18.06.2007 at 21:30
Fog

Kusjuures, täiesti tore ongi see fakt, et see kampaania täiesti töötab. Minul on kiirus kukkunud +12-13 pealt +2-4 peale (i.e. spido järgi +20 pealt +10 peale). Endal tunne ka kuidagi rahulikum roolis ja üleüldse rohi rohelisem:). Mõjumise all mõtlen üldist liiklusvoolu milles sõidan.

Olin ise ka skeptiline antud kampaania alguses, aga kuidagi väga heasti on välja tulnud.

18.06.2007 at 21:40
Hylas
Kampaania on muidugi ok.
Just äsja sai Tartust Tallinna tuldud ja täpselt +7 hoitud, mõni üksik sõitis mööda ja mõnest üksikust pidi mööda minema, närv puhkas.
Aga Tallinnas on ju teada tuntud kohti kus ikka asi ei toimi, põhilised kohad on Järvevana tee, ning Pärnu mnt. alates Tammsaare tee pikenduse sillast kuni Järve keskuseni, politseid kohtab mõlemal väga harva ja seal kui enamvähem reeglites sõidad siis jääd kõigile ette, keskmine liiklusvool on ikka +15 kindlasti, kindlasti on veel kohti aga minu põhilisel trajektooril on need silma jäänud.

18.06.2007 at 21:50
Silwer
Merivälja teel sõidetakse ikka lubatud 30-ne asemel 70-80km/h.

18.06.2007 at 22:03
Astro SS
quote:
Silwer: Merivälja teel sõidetakse ikka lubatud 30-ne asemel 70-80km/h.
See on tõesti selline koht,kus patuga pooleks 40-45 km/h liigeldes antakse sulle signaali ja lennatakse tuhat-nelja mööda .

18.06.2007 at 22:09
Telc
merivälja on ka liikluse reguleerimise ja teetööde "supernäide"

18.06.2007 at 22:09
2 edits. Last edited 18.06.2007 at 22:10 by Telc
tfr

Samasugune uus vahva 30-ala on Narva mnt alates Russalkast kuni Smuuli teeni. Miks see statsionaarselt vajalik oli (lauluväljaku ümbrus suurürituste ajal on loomulikult teine ja arusaadav teema), käib küll üle minu mõistuse.

18.06.2007 at 22:18
220TEI
quote:
tfr: Samasugune uus vahva 30-ala on Narva mnt alates Russalkast kuni Smuuli teeni. Miks see statsionaarselt vajalik oli (lauluväljaku ümbrus suurürituste ajal on loomulikult teine ja arusaadav teema), käib küll üle minu mõistuse.
Songissepp&Co ei viitsi seal pidevalt ajutiste märkidega jamada ja nii ongi lihtsam keelata kui veidike oma p..set liigutada. Mäest alla ikka hää tulla nii et pidurid suitsevad. Põhiline aga see et vanal, auklikul teel polnud probleemi, nüüd aga kohe tekkis.

18.06.2007 at 22:24
Hylas
30 on muidugi juba omaette teema , arusaadav kui teetööd. Näiteks: ees sõidab auto 50ga ja keerutab kivikesi ja tõrva üles ning see maandub sinu autole, so what, ise sõitsid ka liiga kiirelt et tollel taga püsisid. kui kaherealine tee siis muidugi teine teema.
Samas niisama 30 toppida on jama, ning lisaks veel vahest lamavad politseinikud maha ankurdada on juba jaburdus, ennem köidab minu tähelepanu lamavatest üle ronimine kui ümbruse jälgimine. On muidugi kohti kus lamavad on omal kohal (koolide ja lasteaedade ümbrus väikestel tänavatel)
Samas on kasutatavad lamavad politseinikud autole üsna saatusliku efektiga kui lubatud on näiteks 50 ja need maas on, idee järgi nad ei tohiks autot ju ohustada kui sõita vastavalt eeskirjadele ?!

18.06.2007 at 22:34
ROKIPEER

quote:
sten666: Ise sõidan ka spido järgi 100. See on täpselt paras kiirus kuna spido valetab ka päris mehiselt nii ca 6-7 km suuremaks kiiruse.

Pole hullu, mul valetab 25-30 km. :finger

19.06.2007 at 05:13
1 edit. Last edited 19.06.2007 at 05:14 by ROKIPEER
ReyMan
Pole hullu, mul valetab 25-30 km. :finger

30 alas on vist päris raske sõita spido järgi.
Õuealas veel hullem:D

19.06.2007 at 06:35
ROKIPEER

quote:
ReyMan: Pole hullu, mul valetab 25-30 km. :finger

30 alas on vist päris raske sõita spido järgi.
Õuealas veel hullem:D

Eks ta ole, seier väriseb ainult ;)

19.06.2007 at 07:56
ennww
Lihtsalt seal (Saksamaal siis) on loodud ka sellise kiirusega liikumiseks vastav infrastruktuur.
Teed, mis on täies ulatuses varustatud barjääridega, kus ei saa kiirteelt (!) vasakule üle vastutuleva liiklussuuna pööret teha, kuhu ei eksi jalgrattad, traktorid ja jalakäijad.

Aga paregu Saksas pidevalt 220-240 sõita...
oled siis suhteliselt perifeerias. Eelmise suve kogemus Ruhrgebiedi piirkonnas lubas väga harva tõsiselt vajutada. Tüüpiline kiirus kipub seal tänu liiklustihedusele ikkagi 120-130 km/h.
Põhja pool sai kiiremini sõita...

19.06.2007 at 09:37
tfr

Neljapäeval neli tundi kestnud Saaremaa üleprefektuurilise politseioperatsiooni käigus ei suudetud tabada ühtki kiiruseületajat.

-- http://www.postimees.ee/190607/esileht/krimi/liiklus/267336.php

19.06.2007 at 12:09
darkdemon
Kusjuures Järve Selveri kandis olen viimasel ajal väga tihti kiirust mõõtvaid politseinikke kohanud, ise seal küll vajutada ei julgeks :p

Aga minu arust üks koht veel, kus aeg-ajalt ikka päris suured kiirused on, on Vabaduse pst; eriti just õhtuti.
Paar nädalat tagasi üks pühapäeva õhtu Laagrist suunaga linna poole liikudes olin mina oma +20ga kõige aeglasem auto vist üldse :/
Enamus liikus ikka nii 90-100 .....

Ja eelmine nädal kõndisin öösel ca. 12-1 vahel mööda Vabaduse pst'd, selle ajaga lendas madallennul (no ikka tublisti 100+) mööda 3 autot ...

19.06.2007 at 13:12
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Klaperjaht kiiruseületajatele kuni 10 kmh   1 2 3 4 5 6 7  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.