Poster |
Message |
Tosha |
USA auto esimene reg nr ja politsei
keegi ei haka sul käppuli viskama, kirjutavad sulle trahvi välja, ning kui hakad vaidlustama siis kohus ütleb et, onu politseinukul oli õigus, kuna tõesti käppuli viskama ennast ei haka keegi. aga nr pole näha. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
25.04.2007 at 17:50 |
|
erik |
quote: viplala: quote: riisiveski: Nagu selles vanas teemas kirjas oli, siis see ees olev kleeps on seaduse silmis sama palju number, kui seda üldse poleks. Ralliautodel see väike nr on lubatud, kuna need liiguvad teedel nii vähe ja konkreetset, kooskõlastatud trassi mööda, et nende autode liikumine on jälgitav.
Aga eesmise numbrimärgi paigutusele on veel see nõue, et peab olema 40 m kauguselt nähtav-loetav. Ehk siis päris põhja alla paigutamine ei sobi.
Käpuli olles ju näeb. Ma ei loe kusagilt välja, et püsti peab nägema. Aga kui ment ei näegi niikaugele, kas see oleks siis seaduslik alus trahvida? Ja seaduses on ju selgelt öeldud "egistreerimismärk peab olema ilma katteta ning asuma valmistaja poolt ette nähtud kohas"
Seega täites üht seadust, paigaldades numbri ette, rikun automaatselt teist.
Lp valvejuristid. Kaine mõistus appi ja numbrid normaalselt ette! Või siis mitte, ja vaielge pärast politseinikega. Riisiveskit ja teisi temasuguseid (sh mind) pole ilmselt mõtet veenda, me ei usu niikuinii, ja kui ka usuks, poleks sellest teile eriti kasu .
Arendame seda teemat ka veel edasi. Otsi mulle üles seadus, mis keelab politseinikul, kui ta sind on kinni pidanud esimese numbrimärgi puudumise pärast, koostada väärteoprotokolli teepervel 48 tundi, samal ajal kui sa nende tagaistmel sitsid / auto kõrval vihmas kannatlikult ootad. Ma saan aru, et ebaproportsionaalne nii kitsamas kui laiemas tähenduses ja mis kõik veel... . Politseiniku vastuväide, et "kui on ikka vaja kontrollida, siis on vaja kontrollida" on täpselt samasse (absurdsesse) kategooriasse, kui siinsed, et "minu tuunitud stangedele ei sobi lihtsalt numbrid". |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
25.04.2007 at 18:04 |
|
viplala |
quote: erik: quote: viplala: quote: riisiveski: Nagu selles vanas teemas kirjas oli, siis see ees olev kleeps on seaduse silmis sama palju number, kui seda üldse poleks. Ralliautodel see väike nr on lubatud, kuna need liiguvad teedel nii vähe ja konkreetset, kooskõlastatud trassi mööda, et nende autode liikumine on jälgitav.
Aga eesmise numbrimärgi paigutusele on veel see nõue, et peab olema 40 m kauguselt nähtav-loetav. Ehk siis päris põhja alla paigutamine ei sobi.
Käpuli olles ju näeb. Ma ei loe kusagilt välja, et püsti peab nägema. Aga kui ment ei näegi niikaugele, kas see oleks siis seaduslik alus trahvida? Ja seaduses on ju selgelt öeldud "egistreerimismärk peab olema ilma katteta ning asuma valmistaja poolt ette nähtud kohas"
Seega täites üht seadust, paigaldades numbri ette, rikun automaatselt teist.
Lp valvejuristid. Kaine mõistus appi ja numbrid normaalselt ette! Või siis mitte, ja vaielge pärast politseinikega. Riisiveskit ja teisi temasuguseid (sh mind) pole ilmselt mõtet veenda, me ei usu niikuinii, ja kui ka usuks, poleks sellest teile eriti kasu .
Arendame seda teemat ka veel edasi. Otsi mulle üles seadus, mis keelab politseinikul, kui ta sind on kinni pidanud esimese numbrimärgi puudumise pärast, koostada väärteoprotokolli teepervel 48 tundi, samal ajal kui sa nende tagaistmel sitsid / auto kõrval vihmas kannatlikult ootad. Ma saan aru, et ebaproportsionaalne nii kitsamas kui laiemas tähenduses ja mis kõik veel... . Politseiniku vastuväide, et "kui on ikka vaja kontrollida, siis on vaja kontrollida" on täpselt samasse (absurdsesse) kategooriasse, kui siinsed, et "minu tuunitud stangedele ei sobi lihtsalt numbrid".
Minu poolest võid kätekõverdusi 48 h mendi auto kõrval ka teha kui ment käsib, see juba sinu probleem. Eesti oli ja õnneks on aina vähem politsei riik, kus jõul on õigus. Kui ebatäpseid seadusepügalaid võib iga ametnik enda kasuks hakata pöörama... edasi mõtle ise . Seadus PEAB olema üheselt mõistetav ja kui ei ole siis on Eestis õnneks kohtud oma õiguste taastamiseks.
Kuid siiski kavatsen ikkagi see aasta numbri ette keerata, aja kokkuhoiu mõttes. Eelmine aasta muutus vääääga väsitavaks nendega võidelda. Enam lihtsalt ei viitsi. |
25.04.2007 at 00:19 |
1 edit. Last edited 25.04.2007 at 00:22 by viplala
|
Jesper |
Kusjuures minuarust see seaduseaukudest iga hinna eest läbi roomamine stiilis "käpuli on näha" on just nõme, mõistlik oleks juhinduda ikka seaduse mõttest, mitte nõuda mingit JOKK-i. Ma oleks ka hea meelega oma esimese numbri metsa visanud ning sinna tuulutusaugud teinud, aga kuna seadusandja soov on ilmselgelt sellist asja mitte lubada, siis mingite sõnastuste kallal norimine ning protsessimine tundub rohkem palli enda väravasse tagumisena. Isegi kui protsessimine mingi tulemuse annab, pole see lihtsalt seda energiat väärt. Mõtle kui oled kunagi pensionil ja mõttes kokku lööd, et mis selle elukese jooksul siis saavutatud on ning nimekiri tuleb umbes selline:
* ilma esimese numbrita sõitmine
* 8 valesti vormistatud parkimistrahvi tühistamine
* 5 netti ringlema läinud seebikarbifoto kopeerijate kohtusse kaebamine
etc. |
25.04.2007 at 01:29 |
|
|