Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Pidurite õhutamine
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Pidurite õhutamine  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
jaak

Pidurite õhutamine
Kas keegi on kusagil näinud sellist "kitti" pidurite õhutamiseks ka Eestis müügil? Või midagi analoogset. Krt, tundub et ei saa pumbates õhku süsteemist välja. Seega prooviks vaakumiga.

http://www.speedwaymotors.com/xq/aspx/dept_id.13/display_id.2722/qx/product.htm

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
10.09.2005 at 20:03
mrtn
Pidurite õhutamine
kinnist kontuuri pumbates ei saagi, ma ei tea, kuidas see protseduur välja on mõeldud. ma olen alati läbivalades ja pedaaliga kaasa aidates saanud, loomulikult läheb vedelikku rohkem.

10.09.2005 at 20:51
jaak

Pidurite õhutamine
Ma tegin nii:
Üks oli salongis pedaali kallal ja mina olin auto all õhutusnipli juures. Paar vajutust pedaalile, surve üleval, nippel lahti, pedaal vajub alla, nippel kinni, pedaal üles ja nii sai iga ratta juurest 0,5L piduriõli läbi pumbatud. Ja ikka vajub pedaal läbi ja taga pidureid pole.

Asi sai alguse sellest, et uuendasin tagumist pidurisüsteemi ja lasin kogu süsteemi kuivaks.

Ilmselt on ikkagi kuskil õhk sees, muud ei oska arvata. Kuna lekkeid pole ja peasilindri tööpind ja mansetid olid ka ilusad. Seega tuli mõte, et prooviks vaakumiga.

10.09.2005 at 22:41
mrtn
Pidurite õhutamine
pärast lootusetuid ponnistusi sama meetodiga soovitas onu minu kirjeldatud meetodit: üks pumpab pidurit, teine valab reservuaari vajaduse järgi peale, niplist kummivoolik pudelisse, kuhu jääk läheb. manualis on kirjas, kui palju süsteemi vedelikku läheb. ühes kontuuris on umbes pool sellest, kahe kolmandiku hulgaga on kogu vedelik korralikult vahetatud, koos läbipesuga 'kauba peale'. teragi ei tohiks niiviisi õhku sisse jääda.

10.09.2005 at 22:46
ERAK

Pidurite õhutamine
Rakveres on Upper'is nelja toruga pidurite õhutamise seade olemas.
Chekka välja..
http://upper.ee

rehvide müük

10.09.2005 at 00:14
jaak

Pidurite õhutamine
quote:
spiritual robot: Rakveres on Upper'is nelja toruga pidurite õhutamise seade olemas.
Chekka välja..
http://upper.ee

Tänan pakkumast, aga see pole koht kuhu ma oma autod viiks. Samas ma juba üht teist sirgeldasin paberile ja mõte on olemas kuidas ise selline süsteem teha, mis töötab auto enda vaakumi peal...seega "mobiilne" lahendus. Samas selle otsevooluga läbipumpamise ma proovin ka ära.

10.09.2005 at 01:25
kefka
Pidurite õhutamine
vaakumiga varjanti pole näind,olemas tööl säärane aparaat mis töötab survega.ehk siis balloonist surutakse piduri õli välja õhuga, 2 atiga.ainuke brobleem on õli potsiku kork, endal olemas ainult paar varianti.

11.09.2005 at 14:48
kenu
Pidurite õhutamine
no kui te ÕHUTATE pidureid, siis on ju asi korras, kui pedaal läbi vajub.

Normaalsel autul pidurite õhutustamisel pole küll mingeid vaakumi/surve abivahendid vaja:

peasilinder
poollahtiste muhvide juures lased ikka korralikult vedelikku läbi niriseda, suurem õhk ronib ise välja, siis muhvid kinni ja reservuaarid täis, siis pumpad meeletult kuni pedaal nagu "pidama" hakkab, edasi abiline vajutab 1 kord pedaali, keerad muhvi natuke lahti, tuleb vedelikku ja õhku, kui pedaal põhja läheb, siis muhv kinni, ootad 20 s ja sama asi uuesti, jne, kuni õhku enam ei tule. Seda teed mõlema kontuuriga.

töösilinder
3 korda vajutad pedaali ja hoiad peal, õhutusnippel lahti kuni pedaal põhja läheb. jne, siin pole 20 s oodata vaja.

Alustad tagumisest kontuurist ja enne võtad peasilindrist kaugeima ratta.

12.09.2005 at 08:26
kusjuures
Pidurite õhutamine
Kui pedaal "läbi vajub" aga leke puudub siis loogiliselt saab olla 2 varianti: viga peasilindri mõnes mansetis või ebaloomulikult pikk pidurisilindri töökäik (kulunud klotsid või hoovastik reguleerimata). Kui probleem esineb piirneb ühel teljel siis pigem variant 2.

12.09.2005 at 09:40
wax

Pidurite õhutamine
quote:
jaak:Asi sai alguse sellest, et uuendasin tagumist pidurisüsteemi ja lasin kogu süsteemi kuivaks.

Olenevalt autost võib õhutusnipleid olla ka mujal, mitte ainult töösilindrite juures. Minu ühel masinal on lisaks töösilindritele niplid veel ka tagadifri piirkonnas, kus torud T-kujuliselt kaheks lähevad, kumbki kummagi tagaratta juurde. Ning üks nippel on kohe peale peasilindrit, kus kah nn. "harukarp".
Pedaali läbivajumine viitab siiski vigasele mansetile peasilindris.

12.09.2005 at 10:01
mrtn
Pidurite õhutamine
ühe tühjakslaskmisega ei tohiks mansetid küll läbi minna?

12.09.2005 at 10:12
kkerem
Pidurite õhutamine
wax juba mainis seda T kujulist hargnevust, seal on tihtilugu neil nippel peal.

Kas sa nipleid kinni keerates ikka pidurit all hoiad?

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)

12.09.2005 at 10:32
margus61
Pidurite õhutamine
quote:
mrtn:...üks pumpab pidurit, teine valab reservuaari vajaduse järgi peale, niplist kummivoolik pudelisse, kuhu jääk läheb.
Ma ka samamoodi hakkama saanud kõigi oma kärudega, nii tühjade, kui pooltäis süsteemidega. Seejuures üksinda, sest ühest reservuaaritäiest reeglina piisab.

Olen veel nipli keerme miski Movili liiki möksiga eelnevalt kokku tinud, et pumpamise ajal pedaali üles lastes keerme vahelt õhku tagasi ei tõmbaks (niplid ei roosteta kinni ka tulevikus).

Oletan, et asja point on selles, et tagumine toru läheb kuskilt kõrgema koha pealt läbi, kuhu õhumull sisse jääb. Kui väikese koguse kaupa pidurivedelikku liigutada (nippel lahti, nippel kinni), kobib see mull oma kõrgema koha peale tagasi nipli kinnikeeramise ja uuesti pumpamise ajal. Kui taga nippel lahti (mitte väga lahti, et niplis oleks suurem takistus, kui pumbas pealejooksul) ja voolikuots vedelikus (võimalikult peenike voolik, et voolutakistus suurem oleks), saab pideva pumpamisega tekitada torudes vedeliku piisavalt kiire liikumise, et mullid ei jõua tagasi üles liikuda ja rändavad välja. Siis on aega alla nipli juurde kobida ja see kinni keerata. Õhku süsteemi juurde ei pääse, sest nipli keerme võib lugeda hermeetiliseks ja vooliku ots on pidurivedelikus.

Üks süsteem on veel, mitte vaakumit anda niplitest, vaid reservuaari kaanest survet. Pole proovimiseks vajadust olnud, aga võiks lihtsam olla realiseerida.

12.09.2005 at 10:57
alambe
Pidurite õhutamine
pakkuda selline õhutusabinõu, kus üks ots läheb ratta ventiili otsa ja sealt siis surub vedelikku eelmainitud 2 atiga
kork läheb potsiku otsa mille keere on 44mm
hinnaks 450.- sellel vidinal letis.
arvan et ise annaks sellise suht odavalt teha, kork romulast, miski nippel sinna külge keerata, ehitusapoest voolikut ja siis vana pumba ventiiliotsik ja asi valma.
siis annab jah pidevalt survet peale anda ja siis auto all ventiilidega susida, vahepeal ,muidugi vaja vedelikku ka peale valada.

12.09.2005 at 13:08
Lembit
Pidurite õhutamine
quote:
alambe: arvan et ise annaks sellise suht odavalt teha, kork romulast, miski nippel sinna külge keerata, ehitusapoest voolikut ja siis vana pumba ventiiliotsik ja asi valma.
Saab lihtsaminigi:
Poest rattalohv, noaga pooleks, ühte otsa sõlm, teine parajas mõõdus toruklambriga potsiku otsa. Lohvi pumpad täis ja tuld.

12.09.2005 at 13:13
kusjuures
Pidurite õhutamine
Mina kogu seda pattu vaeste õhumullide kaela ei veeretaks, lisan veel 2 väidet:

Kui pidurisüsteemi läbipumpamisel õhku enam ei tule siis võib päris kindel olla et seda seal ka rohkem pole. Süsteemi sattunud õhu puhul on piduripedaal pigem pehme nagu kummipall, mitte ei "vaju läbi".

12.09.2005 at 14:20
Last edited 12.09.2005 at 14:29 by kusjuures
hirax

Pidurite õhutamine
quote:
kusjuures: ebaloomulikult pikk pidurisilindri töökäik (kulunud klotsid või hoovastik reguleerimata)
Kui uute klotsidega ikka läbi vajub on veel võimalus, et trummelpiduritel on üle mõõdu kulunud trummel.

12.09.2005 at 00:34
H.M.M.
Pidurite õhutamine
Mõni aeg tagasi puutusin kokku sarnase probleemiga. Sai ära tehtud kõik imevigurid ega pedaal vajus ikka läbi. Lõpuks selgus, et viga oli katkises piduri vaakumvõimendis. Nii kui selle ära vahetasin oli kõik OK. Jama tekkis samuti piduriklotside vahetamisel ja algul kahtlustasime, et õhk on kuskil sees.

13.09.2005 at 08:31
kefka
Pidurite õhutamine
quote:
jaak: Ma tegin nii:
Üks oli salongis pedaali kallal ja mina olin auto all õhutusnipli juures. Paar vajutust pedaalile, surve üleval, nippel lahti, pedaal vajub alla, nippel kinni, pedaal üles ja nii sai iga ratta juurest 0,5L piduriõli läbi pumbatud. Ja ikka vajub pedaal läbi ja taga pidureid pole.

Asi sai alguse sellest, et uuendasin tagumist pidurisüsteemi ja lasin kogu süsteemi kuivaks.

Ilmselt on ikkagi kuskil õhk sees, muud ei oska arvata. Kuna lekkeid pole ja peasilindri tööpind ja mansetid olid ka ilusad. Seega tuli mõte, et prooviks vaakumiga.

jutt viitab peapumba mansettidele,kui need läbi annavad vajubki pedaal läbi.teine varjant on avarii klapp ,mis asub tavaliselt usakal juhipool raami küljes ja rakendub kui tagapiduri töösilinder lekib. erinevalt teiste jutule väidan ,et avariiklapiga varustatud korralikel autodel ei saa pumbates õhku kätte,kuna niplist õli väljalastes sulgub kontuur.aga vabajooksuga saab tavaliselt õhu kätte küll,juhul kui aega sitaks.

13.09.2005 at 17:57
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Pidurite õhutamine  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.