| Poster |
Message |
vkx
|
Kojamehed
Mina panin juba teist aastat järjest Trico talvekojamehed oma autole, on küll suht kallid(mingi 600.-/3tk) aga tasub ennast igati ära. Klaasi pole küll silikoniga üle lasknud aga kojamehed lasin küll kõik üle ja effekt on eriti selles, et isegi kui kojamehed jäävad ööseks klaasile, siis ei jäätu nad selle külge kinni vaid tulevad kergelt ja kummi rikkumata ära. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
07.11.2002 at 22:22 |
|
ylovoitka |
Kojamehed
Mida te Motorcraft'ist arvate?
Sõber soovitas klaasipesu vedeliku sisse paar tilka FEARY't kallata, pidi väga hästi puhastama ja mingi kile moodi asja tekitama, et löga külge ei hakka. Pole veel proovinud.. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
08.11.2002 at 10:37 |
|
Jansa |
Kojamehed
Fairy´t äkki? Seda imelist nõudepesuvahendit?
Mul rekkamehest õemees kasutab seda aastaringselt. Suvisel ajal pidi efektiivselt sitikaid eemaldama, mudasel ajal kõike muud. Ma küll ei tea, millega ta talvel külmumist väldib (suvel läheb lihtsalt vesilahus).
Saab erinevaid lõhnasid valida ja puha 
Kõrvaltoime on küll keskmisest suurem vahutamine, aga see ei segavat eriti. |
08.11.2002 at 19:00 |
|
ylovoitka |
Kojamehed
quote: Jansa: Fairy´t äkki? Seda imelist nõudepesuvahendit?
Vist jah ikka niimoodi, pole eriti hirmus vedlik teine vaid haldjake..
|
10.11.2002 at 14:01 |
|
Ragnar |
Kojamehed
quote: hundu: quote:
Trico on enamvähem aga kõige sitemad on kindlasti Bosch-i omad, kestavad vähe ja maksavad palju, kuid selline firma nagu SWF teeb tasemel kojamehi (kallid küll natuke). Bosch-iga ühes hinnaklassis aga töötavad nagu uued juba pea aasta, samas Bosch-i omad kestsid alla kahe kuu!!
Olen saanud äärmiselt halva kogemuse osaliseks kasutades Bosch´i kojamehi viimased 3-kuud. Läksid maksma ~450.- paar (täpselt ei mäleta, aga ebanormaalselt kallid kojameeste kohta) ning kohe algusest alates tõmbasid triipe ning õrna õlikihti aknale. Arvasin, et ehk on mööduv nähtus kuid.... Asi läks kord korraga hullemaks. Lõpuks muutus märja ilmaga sõitmine ülimalt ohtlikuks.
Sai siis käidud Boschi esinduses, seal kiideti neid taevani. Manitseti, et loomulikult ei saa kojamehed korralikult pühkida, kui neid ei puhastata. Puhastasid ära, lükkasid silikoni peale - esimesel kahel päeval töötasid paremini kui konkreetsed uutena (kuid mitte ligilähedalegi eelnevatele)- asi kestis siiski maksimaalselt nädala. Pärast seda oli jälle jama majas. Pole iial kogenud sellist olukorda, et iga nädal peaks rahuladavaks läbipaistvuseks kojamehi vannis nühkima.
Olen igasuguseid tootjaid proovinud, aga antud eksemplar meenutab väga Säästu marketis müüduid, mida sai kunagi proovi mõttes kasutatud. Kahjuks ei ole võimalik rääkida mingisugusest elueast, mis on täiesti olematu. Kaks kuud on isegi hea saavutus. 
Südame põhjast ei soovita kellegile seda brand´i!
|
14.01.2005 at 15:28 |
Last edited 14.01.2005 at 15:41 by Ragnar
|
Raul |
Kojamehed
Soovitaks proovida siis Delco kojamehi. Endal juba kolmandat aastat ees ja nüüd alles on tekkinud mõte nad välja vahetada. |
14.01.2005 at 15:54 |
|
crazycookie |
Kojamehed
quote: Ragnar: ning kohe algusest alates tõmbasid triipe ning õrna õlikihti aknale. Arvasin, et ehk on mööduv nähtus kuid.... Asi läks kord korraga hullemaks. Lõpuks muutus märja ilmaga sõitmine ülimalt ohtlikuks.
Sai siis käidud Boschi esinduses, seal kiideti neid taevani. Manitseti, et loomulikult ei saa kojamehed korralikult pühkida, kui neid ei puhastata. Puhastasid ära, lükkasid silikoni peale - esimesel kahel päeval töötasid paremini kui konkreetsed uutena (kuid mitte ligilähedalegi eelnevatele)- asi kestis siiski maksimaalselt nädala. Pärast seda oli jälle jama majas. Pole iial kogenud sellist olukorda, et iga nädal peaks rahuladavaks läbipaistvuseks kojamehi vannis nühkima.
Kojameestele pannakse tehasest väljumisel peale konservant. Tundub selline grafiitmäärde taoline asi olevat. See hoiab kummi vananemise eest (nii laos olles kui ka kasutamisel). Esimestel kasutamisekordadel peaks see kiht tööpinnalt klaasile kanduma, edaspidi on klaasile sattuv kogus seoses kojamehe kulumisega. Seega reeglina esimese paarisaja kojamehetõmbe järel peaks järgi jääma puhas pind.
Teisteks tööd ja määrimist mõjutavaks teguriks võib olla klaasi töötlemine Rain-X või analoogse vahendiga ning hoovastiku seisukord. Nende pärast võib konservant klaasile sattuda klaasile mitte tööpinnalt, vaid muult kojamehe osalt, tööpind hõõrub seda vaid laiali. Kojamehe puhastamine on sellisel juhul vaid pool tööd: ka klaas tuleb puhtaks saada.
Kojamehe usaldusväärsuse saab kindlaks teha teda varre külge kinnitamise kohast raputades. Kui kojamees kõriseb, siis on lõtkud ühendustes liiga suured ning see kojamees ei jää hästi pühkima.
Eesti tingimustes pole vist kojamehi bensiinijaamadest mõtet osta, ka bränditoodet mitte, sest on tõenäosus saada mittekvaliteetne toode. Ise üritaksin proovida saada nö OEM toode, ehk see, mida autotootjad oma brändi all müüvad. See võib olla seesama Bosch või Champion, kuid siis juba Lääne-Euroopa turule mõeldud. Kuigi Buicki esindust meil pole, võiks kiigata mõnda uute autode esindusse ja paluda kojamehed kataloogi järgi välja otsida.
|
14.01.2005 at 16:49 |
|
Ragnar |
Kojamehed
quote: crazycookie:
Kojameestele pannakse tehasest väljumisel peale konservant. Tundub selline grafiitmäärde taoline asi olevat. See hoiab kummi vananemise eest (nii laos olles kui ka kasutamisel). Esimestel kasutamisekordadel peaks see kiht tööpinnalt klaasile kanduma, edaspidi on klaasile sattuv kogus seoses kojamehe kulumisega. Seega reeglina esimese paarisaja kojamehetõmbe järel peaks järgi jääma puhas pind.
Puhas pind jäi unelmaks. Kirme mis peale jäi oli ebaühtlane, nagu vigastada saanud kojamehel.
quote:
Teisteks tööd ja määrimist mõjutavaks teguriks võib olla klaasi töötlemine Rain-X või analoogse vahendiga ning hoovastiku seisukord. Nende pärast võib konservant klaasile sattuda klaasile mitte tööpinnalt, vaid muult kojamehe osalt, tööpind hõõrub seda vaid laiali. Kojamehe puhastamine on sellisel juhul vaid pool tööd: ka klaas tuleb puhtaks saada.
Ei ole kunagi pidanud mingisuguseid Rain-X´e kasutama, ei uuel ega aeganäinud klaasil. Teiseks käib auto iga nädal korralikus käsipesus. Klaasi puhtuse taha asi küll ei jää.
quote:
Kojamehe usaldusväärsuse saab kindlaks teha teda varre külge kinnitamise kohast raputades. Kui kojamees kõriseb, siis on lõtkud ühendustes liiga suured ning see kojamees ei jää hästi pühkima.
Eesti tingimustes pole vist kojamehi bensiinijaamadest mõtet osta, ka bränditoodet mitte, sest on tõenäosus saada mittekvaliteetne toode.
Ei ostnud bensiinijaamast. Lõpp-kokkuvõttes pole juu vahet kust ostad, tarnijad on ikkagi samad. Bosch tuleb ikkagi ühest torust Eestisse.
quote:
Ise üritaksin proovida saada nö OEM toode, ehk see, mida autotootjad oma brändi all müüvad. See võib olla seesama Bosch või Champion, kuid siis juba Lääne-Euroopa turule mõeldud. Kuigi Buicki esindust meil pole, võiks kiigata mõnda uute autode esindusse ja paluda kojamehed kataloogi järgi välja otsida.
Need kojamehed otsitigi kataloogi järgi välja. Et, Boschi teenindus müüb paska ja autoesindused sama brändi kvaliteettoodet? |
14.01.2005 at 19:22 |
|
kalev35
|
Kojamehed
WINDSHIELD CLEANING SYSTEM - HOT WATER $169.99

15.01.2005 at 12:41 |
|
mth
|
Kojamehed
endalgi boschiga negatiivsed kogemused, mõned nädalad peale ostu hakkas kaardilugejapoolne kriipse jätma, kusjuures esiklaas sai tänu kasko abistavale käele just eelnevalt vahetatud. olen ka seda klaasivaha proovinud, uue klaasi ja uute kojameeste puhul paistis asi täiesti mõttetu, kojamehed hüppasid stabiilselt klaasil, kuigi klaas sai siiski puhtaks. õige koguse vihmasaju korral võis täiesti vabalt kojamehe lüliti ära unustada, ka linnas, aga jah, üle 2 nädala see vedelik esiklaasil ei seisnud. praegusel autol on esiklaas suhteliselt räsitud ja vanad kojamehed + klaasivaha combo töötab väga hästi. |
15.01.2005 at 12:56 |
|
Martin460 |
Kojamehed
Minu Berlingol on ostmisest saadik samad kojamehed.Sõidetud 47 tuh.km. ja täpselt poolteist aastat.
Puhastan paar korda nädalas mootoripesuvahendiga ja siis silikoonspray-ga üle.Pühivad väga pehmelt,hääletult ja täiesti puhtaks.Esiklaasi puhastan ka mootoripesuvahendiga ja mingeid klaasivahasid pole proovinud.Tegu siis Bosch-idega ja niipea uusi osta ei näe vajadust.
15.01.2005 at 15:24 |
|
tonut |
Kojamehed
mul HELLA toodetega seni parim kogemus |
15.01.2005 at 21:51 |
|
viva |
Kojamehed
Anco päris OK.
16.01.2005 at 21:50 |
|
Astro SS |
Kojamehed
quote: kalev35: WINDSHIELD CLEANING SYSTEM - HOT WATER $169.99

Mida õpetati füüsika tunnis ?
Kas külma autoesiklaasi tohib ehmatada tulise veega ? 
Endisel tööautol (cidrun berlingo) õnnestus esituled puruks saada sarnase lükkega. Kuumale tule klaasile viskasin suure peotäie lund ... ja krõpsti katki nad olidki.
16.01.2005 at 22:06 |
|
Jansa |
Kojamehed
Vaevalt see vett nüüd päris keema ajab. Ma pole küll lähemalt vaadanud, aga mb pruugib jahutusvedeliku toimel soojenevat 'keedupulka' klaasipesuvedeliku paagis üle kümne aasta. Ju siis aitab. |
17.01.2005 at 16:19 |
|
jjanno |
Kojamehed
Tere
quote: Jansa:Ma pole küll lähemalt vaadanud, aga mb pruugib jahutusvedeliku toimel soojenevat 'keedupulka' klaasipesuvedeliku paagis üle kümne aasta. Ju siis aitab.
Ning üks teine saksa mark kütab pihusteid nii, et pesuvesi aknal aurab silmnähtavalt.
jJanno |
17.01.2005 at 16:23 |
|
MitsuPower
|
Kojamehed
Tundub, et ikka väga palju sõltub auto esiklaasi korrasolekust, et nii palju erinevaid arvamusi sama marki klaasipuhastitest on!
Ise olen rahul olnud vaid BOSCH omadega. Olid küll kallid aga igati oma hinda väärt! Kestsid umbes aasta ja auto sai nendega siis maha müüdud!
Hella...toimisid alguses hästi kuid said umbes 3 kuuga otsa!
Champion...pühkis alguses hästi ja pidas vastu vapralt umbes pool aastat...seejärel hakkas alles kulumise märke jätma
Olen proovinud ka nn maksimarketi 35 eek kunagi kuid need sai ära visatud järgmisel päeval, sest pühkisid hästi ja vaikselt umbes 2 h ja siis hakkasid megalt kriuksuma D
Trico...proovisin ja enam ei taha...kuna ega need paremad suurt küll polnud kui maksimarketi omad. Pühkisid hästi umbes 1 kuu kuid vaikselt häält tegema hakkasid juba peale nädalat!
Nüüd ostsin mingid 3 tähega firma omad...kuid need on tõesti võrdsed maksimarketi omadega. ...tegelikult veel kehvemad, sest erinevalt maksimarketi omadest ei pühkinud need kohe hästi ja tegid kohe ka häält kuigi maksid kaks korda samapalju kui maksi omad!
Hetkel esiklaas ca 2a vana autol!
Sellised siis minu kogemused |
19.01.2005 at 15:44 |
|
spinna |
Kojamehed
Proovitud erinevate autodega( ka päris uutega) Bosch, Champion, Trico jne, jne ja bensuka kaupadest täielikult rahule olen jäänud ainult Motorcraftiga.
Tõsi, kõik proovimised on pärit olnud bensukate lettidelt.
Helvar Mecra letist ostetud kojamehe kinnitus ei osutunud täpseks ning tekitas peavalu. Küll aga osutus üllatuslikult bensukakaubast odavamaks ja kõikidest parimaks originaalkojamees. Siinkohal kaabukergitus Helkamale. |
19.01.2005 at 16:04 |
|
epsum |
Kojamehed
Klaas küll vana ka jah, aga BOSCHi kojamehed pidasid vastu umbes 1.5 kuud, championid samas pühkisid sama klaasi peal ka 1a möödudes paremini kui praegused B'd.
Aga eks kooliraha ole tarvis ka maksta.
|
19.01.2005 at 16:10 |
|
deathdog |
Kojamehed
Ostke orginaal kojamehed kui võimalik .....peaks kõige paremad olema .......või siis VALEO omi ....nemad üldiselt teevad org. kojamehi ......kes kus müüb ei tea pole isegi näinud aga varuosaguuru meil siin kiidab ja tema on asjaga pikalt tegelenud (ka autoomanik) |
19.01.2005 at 16:20 |
|
indro
|
Kojamehed
Audi peal sai tavalisi Trico-si kasutatud ja need küll eriti head muljet ei jätnud. Praegusel autol (poolteist aastat vana) olid tehasest Boch-i omad ja välja sai vahetatud nad alles nüüd. Ostsin Valeo omad ja esmamulje paistab vägagi hea olevat. Hind oli ka 200 kopikatega aga seda koos soodustusega. |
19.01.2005 at 19:43 |
|
kkerem |
Kojamehed
Tere,
olen alati ostnud endale "tiivaga" Boschi kojamehi, sisuliselt olen neid kasutanud kõikeidel autodel, kuid viimased kaks ringi, mis olen ostnud on näidanud, et nende kvaliteet on allpool igasugust arvestust. Kas keegi oskab öelda, millised on head ja vastupidavad kojamehed. Teine küsimus puudutab ka aknapesuvedeliku, ma olen proovinud suvaliselt vist kõiki bensukates ja marketites müüdavaid pesuvedelikke ja need kõik jätavad igavesti paksu "vine", kui kojamees on natuke juba kulunud.
06.01.2007 at 21:07 |
|
max000 |
Kojamehed
SWF või Valeo...need on ok ja tglt tegu ühe sama firmaga.SWFil on asjad ka komplektidena saadaal ja seega odavamad nac...
|
09.01.2007 at 10:04 |
|
mustus |
Kojamehed
Mina kasutan Championeid ja oma kõigil autodel, talvel, kui suvel samad ja ühed siiani 5 aastat peal ja nüüd on aeg vahetada, sest jäi külmaga klaasile kinni ja tõmbasin ääre puruks. Aga ühte asja olen täheldanud, et pühkides liialt häälekad või vinguvad kõik sedasi. |
09.01.2007 at 10:30 |
|
F.I.R.E |
Kojamehed
michelin on hea, kahjuks eestis pole kuskil müügi näinud, soomes autotarbepoodides olemas. Pühivad hästi ja hääletult, aga miski poole aastaga saavad otsa, mis vastab ka auto manuaalile, mis käseb wiperblade vahetada 2x aastas. Hinnaks oli vist 7€/tk.
09.01.2007 at 16:36 |
|