Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "page" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 7

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - bensukulu
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : bensukulu   1 2  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
valts
bensukulu
Auto on jubedalt hakanud bensiini rüüpama. Kas on mingit varjanti bensu kulu vähendada( kondi rihma juba võtsin maha et pumpa asjatult kaasa ei veaks) natuke hakkas vähem võtma aga 3.0 V6 kohta 15,5l sajale millest enamus on maanteesõitu on vist natuke paljuvõitu. Külmalt käivitades ei taha alguses paar korda hästi tööle jääda ja mootor nagu puperdaks ja D sisselülitamisel sureb välja.

04.12.2002 at 18:56
Jansa
bensukulu
Küünlad/süütejubinad alustuseks.

04.12.2002 at 19:09
peep

Moderator
bensukulu
lisaks, diagnostika abiks - mingi sensor võib ka jukerdada.

04.12.2002 at 19:16
Last edited 04.12.2002 at 20:08 by peep (Moderator)
Ragnar
bensukulu
Üsna vana auto. Vaata igaks juhuks ka kütusetorustik üle. Minul, näiteks oli läbi roostetanud ning lekkis.

04.12.2002 at 20:03
ylovoitka
bensukulu
Mul võtab 3.0 V6 19.1 sajale linnas :uhoh
Ei tea, palju see asja mõjutab, aga praegu on idle air valve juhe tagant ära, sest segusiiber mul läbi kulund ja treial, kes uut peab tegema, on julm unustaja. Mul imeläbi käib külmalt, aga ka puterdab ja sureb välja. Kõik selle tühikäigu klapi pärast, mis järelt ära on.

04.12.2002 at 20:08
PlyVal64
bensukulu
3,0 V6 ja ~20 l/100km on ikka selgelt liiast ... isegi külma ilmaga. Seal ikka muud viga, kui ainult tühikäiguklapp. Küünlad(ehk vahed) ja süüde tasub igal juhul väga kriitiliselt üle vaadata. Ja väike klapiajami kontroll ei teeks kah paha. Need kolm elementi peavad esmalt korras olema, sõltumata kütuse etteandmise süsteemist(siin vist kõik pritsetega autod). Pärast alles igasuguste "vidinate" kallale mõtet minna. Ehk sama põhimõte, mis esisilla regullil - loksuvate sharniiride ja rooliotstega pole mõtet pinki ronida...

04.12.2002 at 23:52
Taurus_93
bensukulu
Mul ka 3.0 V6 ja võtab 13-14 sajale linnas sõltumata ilmast...

Ex: Chrysler 300M 00´
Yamaha YZF-R6

04.12.2002 at 00:16
ylovoitka
bensukulu
No mul on tühikäigu pöörded kogu aeg 1500+ (tänu kulunud segusiibrile). Peab perutavat hobust piduriga tagasi hoidma.. Küünlad vahetasin suvel (AcDelco). Süüdet keeras Madis Viking motorsist kuu aega tagasi. Klappe pole keegi piilund ja kütusetorustikku samamoodi. Kapoti alt tuleb tegelt bena haisu küll, peab üle vaatama..

05.12.2002 at 09:49
tohoh

bensukulu
A äkki on jalg raske?

GAZ 24 ´84

05.12.2002 at 09:57
ylovoitka
bensukulu
quote:
tohoh: A äkki on jalg raske?
Kindlasti mitte.

05.12.2002 at 09:58
valts
bensukulu
mul vabakäigul pöörded 1000 - 1200 vahel kõiguvad (ka sooja mootoriga) ja yhtlaste vahedega u.1,5 sekundit vahega

05.12.2002 at 12:06
Virko
bensukulu
Säherdune lugu oli ühe kliendi autoga kunagi,siis rabas mootor lisaôhku.Ega piduri pedaal pole kôva,teiseks proovi piduripedaali pumbata vaata kas kooleb ära vôi ei,kui kustub peaks kuskilt tulema lisaôhku ja segu on lahja kui kurat,Ehk on sellest abi.Muuseas lahja segu ajab pöörde tühikäigul kôrgeks

05.12.2002 at 12:14
Ragnar
bensukulu
Õhutan vana teema üles.

Autot ostes oli viimane asi mida karta kütusekulu...
Kui järgnevast lingist [ http://www.fueleconomy.gov/feg/findacar.htm] lähtuda, siis kuluks tuleks `98 aasta Rivieral 3,8 Superchargeriga Series II V6 mootoril linnas 13,1 ning maanteel 8,7 (ilma chargerita veel vähem). Võttes arvesse masina aerodünaamikat ning enda sõidukogemust V6 mootoriga, siis tundusid need numbrid üsna tõenäolised.

Reaalsus on aga vähe karmim. Ehk linnas 15-18l, maanteel 9-11l (jalg ei ole raske). Autol sai vahetatud mootoriõli, kütusefilter, õhufilter (kn). (enne vahetamist võttis stabiilselt 18-20l) Keeruliseks teeb aga asja see, et ükski nüans ega detail ei viita puudulikule korrasolekule. Ehk korralisel ülevaatusel näitajad olid järgmised: CO-0,0005; HC-10; Lamda 1,072. Mootor käib kui kellavärk, ei suitse, ei kolise, ei mürise, ei jäta vahele, käivitub silmapilkselt. Diagnostika ei avastanud ühtegi viga. Üks veider asi on jäänud endale silma - nimelt 98ultimaga sõites võtab tunduvalt vähem kütust kui 95ultimaga. Eelnevad kulu näidud saavutasin 98 kasutades.

21.09.2004 at 15:40
Last edited 21.09.2004 at 15:42 by Ragnar
peep

Moderator
bensukulu
Kui suurema oktaanarvuga bena vähem kulub, siis see justkui viitaks detonatsioonile aga suurem on tõenäosus, et kulu on mõjutanud välised tegurid ehk mõõtmised pole võrreldavad. Suur, raske masin, suure ülelaadimisega mootoriga võtab ikka kütet, see maanteekulu ei tundu eriti suur aga linnas võiks ehk natuke madalam olla küll. Võid ju prooviks uued hapnikuandurid panna...

21.09.2004 at 15:54
erik
bensukulu
Ma ei ole seni vajalikuks pidanud kütusekulu temaatikasse eriti süveneda, aga selle hindamiseks on erinevad standardid. Camaro puhul on meeles, et chevroleteurope.com pakkus linnakuluks 14-17 (vist), siis viitega mingile direktiivile oli sama number suurusjärgus 20-22. Praktika näitab, et 14 liitriga linnas ikka hakkama ei saa. Kuna Euroopas tee- ja liiklusolud natuke teised, siis äkki vastab kütusekulu siinsetele normidele rohkem (loe: on suurem) ja meie muudkui loeme muu maailma (ameerika) norme?

e@võhik.tegelt

21.09.2004 at 16:07
urmas
bensukulu
quote:
Ragnar: Reaalsus on aga vähe karmim.
Kuidas see kulu mõõdetud on? Ainuke õige ja täpne meetod on täispaagiga alustades sõidetud kilomeetritest ja peale sõitu paagi täitmiseks kulunud liitritest arvutatud kulu. Need pardakompuutrid võivad petta. Mu Jeebil näitab kompuuter 0,3-0,5L rohkem. Sai just rehkendatud ja võrreldud ca 3.000km kulu. Tegelik keskmine kulu oli 13,6 l/100km (linn/maa pooleks).

21.09.2004 at 17:31
Ragnar
bensukulu
quote:
urmas:
Kuidas see kulu mõõdetud on?
Pardakat pole.
Selles pole mõtet kahelda, et ma eksin. Korduvalt olen üle korrutanud, peale igat sõitu. Samuti on täis paagi trikki mitmeid kordi katsetatud.
Spido ei valeta, gps näitab täpipealt sama kiirust

21.09.2004 at 17:42
Last edited 21.09.2004 at 17:46 by Ragnar
diesel
bensukulu
vaheta prooviks tanklat ja kütust.
traktoril neste ja dio paagitäite võrdlus ei kannata üldse kriitikat.
kui bens ikka ei põle siis valatakse teist niisama kolvi peale, et raskusjõuga asja liikuma saada. :)

21.09.2004 at 21:13
sten666
bensukulu
quote:
diesel: vaheta prooviks tanklat ja kütust.
traktoril neste ja dio paagitäite võrdlus ei kannata üldse kriitikat
kuna ma ise olude sunnil traktorist siis ehk annad vihjeid et kumb parem on. (ära näkku löö, tõesti ei oska eelistada üht teisele)

21.09.2004 at 21:31
diesel
bensukulu
well kõik need nested on kahjuks paras pask. st. sõidab küll, selles vallas ei kurda aga paagitäiega ei unistagi tuhandest verstast. dio naftaga saab lõdvalt tuhat kakssada ja veidi kokku hoides veel rohkemgi. dio tossab ka vähem.
tegelikult peaks ju tegu olema ühe ja sama vene naftaga, aga midagi need dio vennad oma tehases teevad, et asi vähemalt minu traktoris siga kompult käib.
see pole reklaam, palka ma neilt ei saa, alet ka mitte, kiidan kuna olen rahul.
sõber mul väidab sama head dio bensu kohta.
diol on liiter veidi kallim, aga kilomeeter tuleb tublisti odavam.
muide soomes neste või misiganes jaamast tankides on asi veel kompum. seega on meie kohalikel veel arenguruumi piisavalt.

21.09.2004 at 22:32
Ragnar
bensukulu
quote:
diesel: vaheta prooviks tanklat ja kütust.
traktoril neste ja dio paagitäite võrdlus ei kannata üldse kriitikat.
Me räägime praegu Statoilist, ma pole selle peale tulnudki, et mõnest teivasjaamast või kuskilt unknown "oil"´ist tankima minna...

22.09.2004 at 06:14
Last edited 22.09.2004 at 06:15 by Ragnar
tyyp
bensukulu
quote:
Ragnar: Me räägime praegu Statoilist, ma pole selle peale tulnudki, et mõnest teivasjaamast või kuskilt unknown "oil"´ist tankima minna...

Sorry, aga S..oilist käin ma kaarega mööda. Sai sealt tangitud ja siis tuli auto teise kukil tee pealt ära tuua. :)

22.09.2004 at 06:46
Last edited 22.09.2004 at 06:46 by tyyp
diesel
bensukulu
näiteks tallinas järve selveri juures see automaat statoil on tuntud vee tankimise koht.
muidu kõik nested-statoilid ja muud oilid müüvad kõik ühte ja sama kütet, mis muugal neste potis seisab.
igaüks ainult segab siis mingid oma solgid sinna sisse.
no nagu nestel endal on futura jne.
statoili oma lisandid ei hiilga küll millegi erilisega, aga miskit kole halba ka ei julgeks kosta. usun, et omadustelt olulist vahet neste nime all müüdavaga küll pole.
muude oilide koha pealt aga niipalju, et need muud oilid kus ollakse sullerdamise peal väljas, nendest jah ilmselt ei ole mõtet tankida küll. saab pestud kütet ja ohtra veega manustatut ja tüssatakse muidu kuis osatakse.
siis on aga veel teistsugused muud oilid. näiteks mul kodu juures vanas kolhoosi tanklas on alati probleeme. (käin sealt saebenssu ostmas). 5 liitrisesse kannu saab seal ainult 4 liitrit osta, viis ei mahu ühegi valemiga. hind on sageli kahtlaselt odav. ja paar korda on peremees soovitand võtta 98-t või 91-t, et 95 pidi päris poti põhi olema ja et pestud on vaati viimati kaks kuud tagasi, mine tea, mida sääl põhjas võib olla. vot sellised muud oilid on väga hääd kohad, juhul kui oled rahul selle ütusega, mida nemad edasi müüvad.

22.09.2004 at 08:34
LaSa

Moderator
bensukulu
Peaks siis kah vöibolla Diot proovima, äkitse saab tiba kütusekulu alla. Muidu on küll praegu nii, et sõltumata tankimise kohast, kulub väga kütust palju ja kui tallata, siis eriti palju.

22.09.2004 at 09:49
foke

bensukulu
quote:
LaSa: Peaks siis kah vöibolla Diot proovima, äkitse saab tiba kütusekulu alla. Muidu on küll praegu nii, et sõltumata tankimise kohast, kulub väga kütust palju ja kui tallata, siis eriti palju.

mis see numbriliselt on ca?

22.09.2004 at 09:52
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : bensukulu   1 2  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.