Poster |
Message |
deathdog |
Elektrilise ventilaatori andur/lüliti
Probleem selline et ei lülita ventilaatorit sisse ja kui vahest arva otsutab lülitada siis ka mingil suvalisel temperatuuril ja aint korraks ....kui panna otsad kokku sealt pistikust siis hakkab kohe tööle ...... andur/lüliti uus (proovisin toas kausis soendada siis toimis ilusti) ....vana käitus sama moodi (lõppes radika vahetusega).....mul mõistus otsas ma õhutand ja vett/tosooli sissevälja loksutanud juba kõriauguni ..viga üles ei leia ....andke nõu mida veel proovida .... |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
13.09.2004 at 10:58 |
|
Madman |
Mul oli sama jama, lõpuks tuli välja et ventika mootori mähis oli ära. Olenevalt mootori seisma jäämise asendist vahel võttis järgi vahel mitte. Kui proovisid anduri otsi kokku pannes nii et ventikas veel pöörles siis ei saagi seda aru, oota kui täitsa seisma jääb.
13.09.2004 at 11:05 |
|
deathdog |
kui ma olen otsi kokku pannud siis alati on kohe läinud
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
13.09.2004 at 11:29 |
|
Vanaisa Moderator |
Kas sul ehk juhtmed pole kuskilt katkestuses (kord on ja kord pole)? Siis võiks küll selline jama olla...
13.09.2004 at 11:32 |
|
deathdog |
kui ma võtab anduri tagant juhtmed lahti ja panen sealt otsad kokku siis on siiamaani 100% alati mootor tööle läinud aga kui panen juhtmed anduri külge tagasi siis hakkab mootor healjuhul kui ültse hakkab tööle nii 100- 110 C juures aga peaks hakkama 92 C . Alguses mõtlesin et soe vesi ei jõuagi radikasse aga nii sisseviik kui väljaviik lähevad ilusti soojaks ja sõidu ajal ka üle ei kuumene ,püsib ilusti 90 C juures ...sellest järeldan et termostaat on korras
Huvitav asi veel ...kui võtan elektri skeemi siis peaks see andur saama sealt samast aku alt massi ja seda siis 92 C juures mootorisse laskma aga minu masinal jooksevad juhtmed salongi ja mingit tõugu relee külge (mis töötab ilusti) |
13.09.2004 at 15:21 |
|
margus61 |
Vanaisal võib õigus olla. Juhtmes katkestus, aga otsi kokku pannes muudad juhtmete asendit, nii et katkestus annab alati ühendust. Proovi juhtmeid liigutada, kui nad on anduri küljes, mootor soe ja vent peaks käima, aga ei käi.
Mõõda testri või proovilambiga, mis andur tegelikult teeb sooja mootori peal. Võib tuua peened juhtmejupid konnade vahelt välja. Saad teada, kas viga anduri signaalis või sealt edasi. |
14.09.2004 at 08:06 |
|
max |
Camarol on see lüliti ehitatud niimoodi, et läbi selle saab ventika mootori relee massi ( "-" ) kätte. "+" on alati/süütelukust peal. Seega, andurist läheb üks juhe releesse ja teine massi. Sinu kirjelduse järgi tundub, et teine juhe läheb aegajalt kuskilt keresse. Otsi vigastatud koht üles või vea releest uus juhe lülitini. |
16.09.2004 at 15:02 |
Last edited 16.09.2004 at 15:02 by max
|
deathdog |
http://www.pilt.ee/photo/197448/3763577/ raamatus skeem selline aga mul oopis teistsugune esiteks jooksevad kõik juhtmed kabiini sisse ja kaks tükki jooksevad sinna relesse aga kolmanda asukoha kohta puuduvad andmed (räägin massi juhtmetest toitejuhet tean täpsel kuhu läheb) massi saab kuskil seest lülitab kuskil sees ...aru saamatu mida mis teeb |
17.09.2004 at 12:19 |
|