Poster |
Message |
viplala |
K:Politsei kiirusmõõtmise vaidlustamine...lootusetu?
quote: BlueStang: quote: viplala: Sirk ja Mauno ei ole jumalad (juristid), vaid endised mendid. Vastuseid peaks küsima ikka normaalsete juristide käest, kellel on analoogsete asjadega kogemusi. Muide, juristidelt nõu küsimine teemal kas tasub, on tasuta. Iga vähegi endast lugupidav jurist ei hakka hämama, lootoses saada mõnetuhandene keiss endale.
Ja niikaua kui pole kohtupoolset võitu, jääb meedias lolliks kannataja, juhul muidugi, kui ei ole ajakirjanduses mingit sõpsi, kellel on piisavalt võimu tampida sinna teemasid oma vaatevinklist.
loll jutt suhu tagasi - selles case-s on meedia viimane, kuhu pöörduda
arvestades tasutal olevat liiklusolukorda on sel juhul just kerge ära väänata arvestades seda, et avalik huvi on liiklussituatsiooni parandada
Edit: ja mõlemed on väga head liiklusteemat valdavad juristid
No aga mida ma siis kirjutasin meediasse mineku kohta?
Kindlasti on mõlemed on väga head liiklusteemat valdavad juristid aga Sirk ja Mauno võtavad asju väga kuivalt enda eelnevale töökogemusele toetudes. Samuti nagu ka praegused politsei poolsed juristid kes Melli vastas olid. Ühed vassivad ja valetavad kohtus, teised (Sirk ja Mauno) teavad seda ja ei taha-viitsi-oska sellele vastu astuda. Korralik jurist suudab imesid korda saata. Ise ennast kohtus esindades, kui ei ole eelnevat kogemust või teadmist mis seal toimub, on võrreldav enese süüdi tunnistamisega. Kohtus käik on mõnes mõttes loterii kus hea jurist sulle võidupileti annab, see maksab aga kui võidad taob kaotaja kõik kinni. Mida vähem on raha, seda rohkem peaks mõtlema esindaja peale. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
15.07.2008 at 18:59 |
|
kkerem |
Minu mõte töötaks sedasi...
Mõõdeti 400m pealt, kui see väide on kohtus öeldud, siis saad kasutada seda... Nüüd on oluline, millal peatumismärguanne anti. St, kõigepealt on vaja tõsta sau ja hakata peatama. Seal on mingi xxx ühik ajakulu, eriti juhul, kui ta pidi veel autost maanteele jooksma, et nui ette panna. Siis on edasi küsimus, et millal sa seisma said... Kas enne politseid või pärast. Umbes kui palju... See aitaks lahendada võrrandit, mis sai olla maksimaalne kiirus. Küsimus ka radari osas, kui pika aja jooksul see radar mõõtmist teostab, kas näidatakse antud aja kõrgeim kiirus...
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
15.07.2008 at 19:05 |
|
ReyMan |
quote: Mell:
Peale istungi lõppu ütles kohtunik selgesõnaliselt,et 30päeva jooksul on võimalik edasi kaevata...krt,sellest seitsme päeva jooksul teavitamisest polnud küll juttu!
7 päeva on aega teatada edasikaebamisest
30 päeva on aega edasikaevata
Rey @ käpp sees Riigikohtus |
15.07.2008 at 21:02 |
|
diislijoodik |
Saatuse irooniana tuli ca 2 nädalat enne sinu kohtuistungit välja Riigikohtu lahend http://www.nc.ee/?id=11&tekst=222510243 , mille järgi tuleks stalkerid prügikasti visata ja kohtunik oleks pidanud seda otsust teadma ja arvestama oma otsuse tegemisel. Võiksid Harju maakohtu esinaisele H. Särgavale saata selgitustaotluse oma kohtuasjas. Kohtu kontaktid http://www.kohus.ee/2035 . Võiskid kohtu esinaisele märkida, et vastavalt karistusseadustiku §311-le on teadvalt ebaseadusliku kohtuotsuse tegemine karistatav. Värskete Riigikohtu lahendite, mis on 1-1-le kohaldatavad, mitteteadmisele kohtunik küll tugineda ei saa. Sel juhul tuleks ta süüdimatuse tõttu ametist vabastada. |
26.09.2008 at 20:31 |
2 edits. Last edited 26.09.2008 at 20:37 by diislijoodik
|
Raul |
quote: diislijoodik: Saatuse irooniana .....
Selle Riigikohtu lahendi tulemusena pandi tõesti stalkerid nädalaks kappi seisma, aga sama kiirelt leiti selle vastu ka rohtu, seega 3 kuud hiljem vaevalt sellele viitamine mingit positiivset tulemust annaks. |
26.09.2008 at 22:24 |
|
diislijoodik |
quote: Raul: quote: diislijoodik: Saatuse irooniana .....
Selle Riigikohtu lahendi tulemusena pandi tõesti stalkerid nädalaks kappi seisma, aga sama kiirelt leiti selle vastu ka rohtu, seega 3 kuud hiljem vaevalt sellele viitamine mingit positiivset tulemust annaks.
Milline see rohi on? Viese asjas tuleb arvestada teo kuupäevaga, seega tema suhtes oleks see lahend pidanud olema kohaldatav.
|
26.09.2008 at 00:48 |
1 edit. Last edited 26.09.2008 at 00:52 by diislijoodik
|
jeff01 |
quote: kkerem: Minu mõte töötaks sedasi...
Mõõdeti 400m pealt, kui see väide on kohtus öeldud, siis saad kasutada seda... Nüüd on oluline, millal peatumismärguanne anti. St, kõigepealt on vaja tõsta sau ja hakata peatama. Seal on mingi xxx ühik ajakulu, eriti juhul, kui ta pidi veel autost maanteele jooksma, et nui ette panna. Siis on edasi küsimus, et millal sa seisma said... Kas enne politseid või pärast. Umbes kui palju... See aitaks lahendada võrrandit, mis sai olla maksimaalne kiirus. Küsimus ka radari osas, kui pika aja jooksul see radar mõõtmist teostab, kas näidatakse antud aja kõrgeim kiirus...
Mõte on hea aga veerandmiiliga jääb selline auto ise seisma kui käik välja tõmmata
27.09.2008 at 09:15 |
|
M.J |
quote: Raul: quote: diislijoodik: Saatuse irooniana .....
Selle Riigikohtu lahendi tulemusena pandi tõesti stalkerid nädalaks kappi seisma, aga sama kiirelt leiti selle vastu ka rohtu, seega 3 kuud hiljem vaevalt sellele viitamine mingit positiivset tulemust annaks.
Minuteada rohtu küll pole - ja olen asjale suhteliselt lähedale sattuv kodanik. |
28.09.2008 at 11:59 |
|
PsychoDad |
vana teema küll aga kui viitsisin kogu jutu läbi lugeda võttis kurvaks küll. lootusetuse tunne tekib idiootide suhtes. ise olen käinud kahes kohtus liikluspolitseiga.
lisan mõned lood omapooltki mis elus on tulnud läbi elada.
tegelt neid on niii palju et tee või omaette teema. kunagi vb teen.
kohtu kohta ütlen : nad on nagu politseiga käsikäes ja teavad et nende otsustest sõltub trahvitulu ja riigieelarve st ka kaudselt nende endi palk. kes ikka oma jalga saeks?
kohtus on politseipoolne menetleja tavaliselt äärmiselt hea politseipalgaline jurist. oskab küsida nii eksitavaid kui ka ümbernurga küsimusi.peab omama erakrdselt head närvi ja rahu et läbi näha kõik mis ta tahab läbi sinu sõnade öelda. seega rahu. ise suutsin tartus oleva noore mehe(nime ei mäleta) peale tema pooletunnist pinnimist minu suunal(mina tunnistaja) paika panna,ma isegi irvitasin läbi lillede öeldud lausega tema suunas. sai aru ja siis kaotas ta oma tasakaalu ja laskis mu kähku minema. ta enam ei soovinud tunda ennast kaotajana selles ristküsitlemises.
aga eelmisel korral sama kodanikuga läksin mütsiga lööma ja jäin ise kaotajaks.
ps alati sobivad kohtus tunnistajad. ka nö kohtule teada olevad teretuttavad kes juhtusid ntx mööda sõitma. nad pole nö lähedased.
mina pole siiamaani aru saanud kuidas üldse saab arvestada stalkerit. kohe põhjendan.
STALKER EI NÄITA:
kellaaega mis kell fikseeriti rikkumine.
kuupäeva mis kuupäev rikkumine fikseeriti.
ei näita kuidagist vahemaad kui kaugel on rikkumine fikseeritud.
mu meelest umbmäärasemat ja vaieldavamat seadet annab otsida arvestades veel veavõimalused sisse
mu tõmbasid kunagi maha ka ühed mendid nad ei suutnud minu küsimuse peale et näidake kui kiiresti ma sõitsin midagi näidata: mingi hetke pärast peded kogusid ennast ja küsisid et : millist kiirust tahad seda näitame stalkerilt!!!!!!!!!!! saate aru? võim on seaduslik kuritegevus meie riigis. võtke viimane näide REILJAN
elus olen kolm korda näinud politseid eestis kes on väärt nime korrakaitsja.
ülejäänud on ........ reale kirjuta ise oma roppus.
minu isiklikus kohtuasjas valetas noor neiu praktikant politseikoolist nii veenvalt et peale seda olin shokis ja enam ei usalda kuskilt otsast mente.see intsitutsioon on mäda. tartus algab kõik juba juhist, mees kellele ei hakka külge miski kuigi elab väljaspool neid seadusi mis meile kõigile kehtivad.
lisan veel et ma pole eesti politseilt mitte ühegist institutsioonist mitte kunagi abi saanud. toimus mulle jõhker kallaletung(grupiviisiline) süüdlased on leitud.asi lahendamata kuigi kõik on juba teada. lahendit pole. mina pole hüvitust saanud ja pätid jalutavad linnapeal rõõmsalt ringi......
varastati minult keevitusagregaat pettuse teel. pätid teada ja tuvastatud,kedagi pole karistatud ja seade on ühel kodus aga ise mina ilma vägivallata seda vist ei näegi.....
kunagise miilitsakomissari poeg ründas mind ühe baari ees kasutades minu joobesolekut ja sain tappa.vastu ei osanud anda kuna jumala süsi olin.tuvastati vend.siiamaani karistuseta kõnnib ringi,ment irvitas et kaeba eraisikuna kohtusse....
mina ei tea millal minu kannatus ka katkeb.
mente kohtlen nagu nead mind. kui üritavad midagi pähe määrima hakata siis ajan neile siukest segast ja räägin nendega alati nagu koeradega. mitu vana on pärastöelnud et : miks te peate meid niimoodi alandama ja nii üleolevalt suhtuma jne. mina vastu et aga miks te peate mind pedereerima.kui on võimalik ka teha ntx hoiatus või viisakamalt asju ajada.alati olen siis ka öelnud et nagu küla koerale nii koer külale.
ps ühe mendi abielu ajasin ükskord kiusu pärast lõhki. vana sai alles hiljem teada ja kolis suurest häbist ära tallinna leiba teenima. niiet sry kui keegi minu eest sumpsi on saanud.
nagu oli kunagi lause et meie riigis on politsei karistusorganisatsioon.
aga enda eest tuleb võidelda isegi kui on kahju kanda.sest alla annavad vaid arad ja väetid
mellile tunneb kaasa. ja ütleb et ükski hea tegu ei jää karistuseta. olen seda korduvalt tunda saanud.
|
29.09.2008 at 15:22 |
|
tohoh |
Kordame veelkord klassiku sõnu - niikaua kui leidub nurrnokkadest protsessijaid, niikaua tõmmatakse ka korralikke liiklejaid vaidluse korral läbi.
GAZ 24 ´84 |
29.09.2008 at 15:52 |
|
viplala |
quote: tohoh: Kordame veelkord klassiku sõnu - niikaua kui leidub nurrnokkadest protsessijaid, niikaua tõmmatakse ka korralikke liiklejaid vaidluse korral läbi.
Seleta pikemalt, ma ei saanud poindile pihta. |
29.09.2008 at 21:22 |
|
diislijoodik |
quote: tohoh: Kordame veelkord klassiku sõnu - niikaua kui leidub nurrnokkadest protsessijaid, niikaua tõmmatakse ka korralikke liiklejaid vaidluse korral läbi.
Ei nõustu, värskenda mälu http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=19107728 , http://tartu.postimees.ee/200908/esileht/siseuudised/336138.php kasuta samuti Google otsingut märksõnadega "politsei tulemustasu", "politsei tulemusleping", "liiklusjärelevalve tõhustamine" jne.
See, et ei protsessita või protsessitakse nõrgalt (põhiargumendiks tuuakse, et elu raske, palun vähendada trahvi või ei suuda ilma autot kasutamata elada vms-t) viib vaid selleni, et täitevvõim teeb, mida vaid heaks arvab.
|
29.09.2008 at 21:25 |
1 edit. Last edited 29.09.2008 at 21:52 by diislijoodik
|
HardStep |
Mida rohkem protsessitakse, seda kiiremini vastava teema normid paika loksuvad.
29.09.2008 at 21:45 |
1 edit. Last edited 29.09.2008 at 21:47 by HardStep
|
Mell |
Omaltpoolt veel selline väike tähelepanek: ma ei tea mida need elektriliinid kiiruse mõõtmise juures määrata või muuta võivad,et Piret rehe kohtus eraldi veel toonitas,et mõõtmisel ei olnud segavaid tegureid nagu tugev vihm või elektriliinid?
Igatahes siin paar nädalat tagasi sai veel ilusatest ilmadest viimast võetud ja võrriga maal käidud...ning 9000,- mälestuseks samas kohas konipaus tehtud...ja mida ma näen,täpselt paarsada meetrit minu tuleku suunas,tookordsest politseiauto asukohast,ripuvad päris tummised elektritraadid üle tee...niipalju siis Eesti Politseist,kes käib kohtus "valet vandumas"
Muidu 1x augustis ja 1x septembris olen käinud oma trahvi Rahumäe tee valvelauast käinud küsimas...seal seda pole,pole väidetavalt kohtust materjalid neile tagasi jõudnud,on lubatud uurida ja helistada,aga vaikus...eks siis varsti annab tunda,kui mõni täitevametnik on sinna paartuhat oma huvi lisanud ja pangakontole taba ette on riputanud...ja tõesta siis,et olen seda kaks korda otsimas käinud!
Niipalju öeldi ka ära muidugi kohe,et kui oled otsuse vaidlustanud,siis nemad seda enam järelmaksu peale anda ei saa kahjuks..lihtsalt teadmiseks tulevatele protsessijatele,et midagi siiski võib sellest halvemaks ka muutuda...
05.10.2008 at 12:53 |
|
Madlobster |
quote: Mell:
Niipalju öeldi ka ära muidugi kohe,et kui oled otsuse vaidlustanud,siis nemad seda enam järelmaksu peale anda ei saa kahjuks..lihtsalt teadmiseks tulevatele protsessijatele,et midagi siiski võib sellest halvemaks ka muutuda...
Minul anti kohtus kohe maksegraafik poole aasta peale, sest olin oma kaebusse sisse kirjutanud, et olen majanduslikult väga raskes olukorras ja pere ainus toitja.
Ja ma arvan et kui kirjutada avaldus saad ikka oma makset ajastada. |
05.10.2008 at 17:43 |
|
tohoh |
quote: viplala: quote: tohoh: Kordame veelkord klassiku sõnu - niikaua kui leidub nurrnokkadest protsessijaid, niikaua tõmmatakse ka korralikke liiklejaid vaidluse korral läbi.
Seleta pikemalt, ma ei saanud poindile pihta.
Seni kaua kuni täispeaga sõitnu kohtus vaidleb kas alkomeeter oli ikka nõuetekohaselt plommitud või linnas 200-ga kihutanu vaidleb kohtus kas selle koha peal ikka tohtis mõõta, niikaua kepitakse ka neid, kes ületasid pidevat joont, et jalakäijat mitte märjaks pritsida.
GAZ 24 ´84 |
06.10.2008 at 10:45 |
|
antoine |
tänane Postimees: Statistika näitab, et trahviotsused kohtus vaidlustanutest võidab ligi 70 protsenti vaidlustest.
06.10.2008 at 11:16 |
|
diislijoodik |
quote: tohoh:
Seni kaua kuni täispeaga sõitnu kohtus vaidleb kas alkomeeter oli ikka nõuetekohaselt plommitud või linnas 200-ga kihutanu vaidleb kohtus kas selle koha peal ikka tohtis mõõta, niikaua kepitakse ka neid, kes ületasid pidevat joont, et jalakäijat mitte märjaks pritsida.
Siis tuleb juttu kohustuste kollisioonist. Võiksid Karistusseadustiku läbilugeda ja rohkem lollusi mitte kirjutada.
Isiklikult arvan, et pollarid pole selliseid "rikkumisi" ka menetlenud või on mõni üksik, mis ei kinnita reeglit, seega näide lisaks klaverist imetud.
|
06.10.2008 at 11:44 |
1 edit. Last edited 06.10.2008 at 11:47 by diislijoodik
|
tohoh |
quote: diislijoodik: quote: tohoh:
Siis tuleb juttu kohustuste kollisioonist. Võiksid Karistusseadustiku läbilugeda ja rohkem lollusi mitte kirjutada.
Isiklikult arvan, et pollarid pole selliseid "rikkumisi" ka menetlenud või on mõni üksik, mis ei kinnita reeglit, seega näide lisaks klaverist imetud.
Ära lahmi.
Karistuseadustikku olen lugenud.
Kohustuste kollisioon - seletad äkki?
GAZ 24 ´84 |
06.10.2008 at 12:04 |
|
tfr |
quote: diislijoodik: Siis tuleb juttu kohustuste kollisioonist.
Mismoodi kohustuste kollisioon sellega seotud on? |
06.10.2008 at 12:14 |
|
erik |
quote: tfr: quote: diislijoodik: Siis tuleb juttu kohustuste kollisioonist.
Mismoodi kohustuste kollisioon sellega seotud on?
Äkki kohustus jalakäijat mitte märjaks pritsida versus üle pideva joone sõit? Kui see retooriline küsimus ei olnud
OTOH kehtib see siis, kui mul on kahe alternatiivi vahel valida, millel mõlemal on ebasoodsad tagajärjed. Kirjeldatud näite puhul saanuks ma ka asjaoludele (märjale ilmale ja lompidega asfaltkattega linnatänavale, mille kõrval jalakäijad kõmpsivad) vastava sõidukiiruse valida, vajadusel peaaegu peatudes |
06.10.2008 at 12:26 |
|
tfr |
quote: erik: quote: tfr: quote: diislijoodik: Siis tuleb juttu kohustuste kollisioonist.
Mismoodi kohustuste kollisioon sellega seotud on?
Äkki kohustus jalakäijat mitte märjaks pritsida versus üle pideva joone sõit? Kui see retooriline küsimus ei olnud
Aa, selles situatsioonis ehk jah. Ma sain aru, et see kohustuste kollisioon oli kuidagi taatlemata radariga kiiruseületajate püüdmisega seotud. |
06.10.2008 at 12:28 |
|
erik |
quote: diislijoodik:
Mul ükskord (ammu) menetleti sellist asja, kus ma ühest sovjeti päritolu autost (+ mõned rekkad tema ees ja järel) maanteel 140 kmh mööda tuiskasin. Minu ühelt poolt tulenevat kohustust lubatud sõidukiirusest kinni pidada ei mänginud üle minu teiselt poolt ühtäkki tekkinud hoolsuskohustus vältida ohtlikke olukordi teiste liiklejate jaoks, kui ühtäkki möödasõidul leidsin enda seljatagant lexuse, kellel oli veel kiirem ja tahtis omakorda minust mööda sõita (võibolla vältis ka mõne teise kohustuse rikkumist, ma ei tea). Mul ei jäänudki muud üle kui endale otsasõidu vältimiseks sõidukiirust lisada ja lexus mööda lasta. Võite arvata, mis kohtud nendest liiklushuligaanide kohustuste kollisioonidest võiks arvata Või mis need politseinikud tookord teeääres arvasid
diskleimer: ei ole Melli keissiga seotud minu seisukohavõtt
2. diskleimer: enam ma nii vastutustundetu liikleja ei ole
edit: typod |
06.10.2008 at 12:33 |
1 edit. Last edited 06.10.2008 at 12:36 by erik
|
diislijoodik |
quote: tfr: quote: erik: Äkki kohustus jalakäijat mitte märjaks pritsida versus üle pideva joone sõit? Kui see retooriline küsimus ei olnud
Aa, selles situatsioonis ehk jah. Ma sain aru, et see kohustuste kollisioon oli kuidagi taatlemata radariga kiiruseületajate püüdmisega seotud.
Said lõpuks ikkagi pihta. Minu viga, et ma Tohohi eelnevat juttu natukene lohakalt tsiteerisin. Tohohile: Karistusseadustiku, Väärteomenetluse seadustiku ja Kriminaalmenetluse seadustiku, samuti Mõõteseaduse (ka temaga seotud määrused) võiksid ikkagi läbi lugeda, siis palju puhtam ja kuivem tunne. Paha ei teeks ka J. Sootaki Karistusõiguse aluseid ja vastavaid Riigikohtu lahendeid tudeerida.
|
06.10.2008 at 14:02 |
2 edits. Last edited 06.10.2008 at 14:04 by diislijoodik
|
tohoh |
Oijahh...
Olen ka neid lugenud.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Diislijoodik on ilmselt neid sirvinud, nüüd hea tsiteerida meeldejäänud kohti.
Jutt käib sellest, et kui käiakse mingeid pisikõrvalekaldumisi kohtus klaarimas nö. tähte närimas või paragrahvi väänamas, siis ka kellegi eksituse tõttu hammasrataste vahele jäänud süütusse inimesse suhtutakse ka kui mingisse ennast päästa proovivasse rullnokka.
GAZ 24 ´84 |
06.10.2008 at 14:36 |
|