Poster |
Message |
hunt |
Dragracing 2008, arutelu
quote: Jesper: EAL tehniline kaart ju abiks. 5 korda suurema võimsusega tänavaauto on hoopis teine teema, muidugi võiks BHRA kui laiemalt autohuviliste organisatsioon kuidagi seista ka normaalse ümberehituse seadustiku kehtestamise eest, aga kui hetkel ei jõua siis polegi vaja, kiirendusvõistlusi see ju otseselt ei mõjuta.
Mul näiteks ei tule esimese hooga ette mitte ühtegi tänavasõiduautot, mis oleks üle kahe korragi võimsamaks ehitatud võrreldes tehasest tulnuga.
31.10.2007 at 15:40 |
|
Jesper |
Dragracing 2008, arutelu
quote: Andrus BHRA: Vaata, EAL´i tehniline kaart iseenesest ei anna õigust tänaval liigelda, sul peab ikkagi olema nii tehn. pass, kui ka tehn. ülevaatus, kui ka kindlustus.
No ma mõtlesin seda, et kui võistlejad tahavad autosid ümber ehitada rohkem kui ARK lubab, siis EAL-i tehnilise kaardi taotlemisel on see võimalik, ala areng seisma ei jää. Tänavaautode ehitamise reeglistik on teine asi, küll seotud, aga mitte lahutamatult. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
31.10.2007 at 15:57 |
|
Andrus BHRA |
Dragracing 2008, arutelu
EAL´i tehniline kaart annab õiguse sõita võistluskohta või treeningkohta ja seda kaarti on ainult üks vorm, ehk kiirendusauto tehn.kaart ei erine ralliauto kaardist millegiga. Jah, EAL´i tehniline kaart tuleks teha sellisel juhul, kui su auto on rohkem ümber ehitatud, kui ARK lubab. Ja probeem ju selles, kui ma saan õieti aru, et sellega igapäevaselt enam liigelda ei tohi. Hunt, see ei muuda asja, et sina ei tea ühtegi autot, mis oleks 2 korda võimsam, kui tehasest tulnu! |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
31.10.2007 at 18:21 |
|
Astro SS |
Dragracing 2008, arutelu
quote: hunt: quote: Jesper: EAL tehniline kaart ju abiks. 5 korda suurema võimsusega tänavaauto on hoopis teine teema, muidugi võiks BHRA kui laiemalt autohuviliste organisatsioon kuidagi seista ka normaalse ümberehituse seadustiku kehtestamise eest, aga kui hetkel ei jõua siis polegi vaja, kiirendusvõistlusi see ju otseselt ei mõjuta.
Mul näiteks ei tule esimese hooga ette mitte ühtegi tänavasõiduautot, mis oleks üle kahe korragi võimsamaks ehitatud võrreldes tehasest tulnuga.
31.10.2007 at 18:32 |
|
tmac |
Dragracing 2008, arutelu
No B-klassis neid ikka on raxi s2 stock 220hp raxil ca 500hj Viljar liikleb oma 720 hj issandiga samuti tänaval ja stockis ma isegi täpselt ei tea palju tal jõudu on
ja härra maksim oma 900+ jõuga käib pirta selveris piima järel mis on ligi kolmkorda võimsam kui stock supra
31.10.2007 at 20:46 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Tänavasõidul tuleb ikka mõelda kui võimsaga sõita julged.
Näiteks maailma ühe parima pump gas tänavaauto ehitaja Jyrki 478 cid TT sõitis 8.4 ja 260+ km/h oma 1700 kg tankiga. Ehk väga tugevalt üle 1000 hj. Mul ei ole mingit probleemi sellega tänaval sõita. Tänaval ei ole vaja iga hobust kasutada.
Raskeks läheb 3000 hj kandis. See hakkab juba nitrometaani järele lõhnama.
01.11.2007 at 09:36 |
|
ervin |
Dragracing 2008, arutelu
quote: partel: Tänavasõidul tuleb ikka mõelda kui võimsaga sõita julged.
Näiteks maailma ühe parima pump gas tänavaauto ehitaja Jyrki 478 cid TT sõitis 8.4 ja 260+ km/h oma 1700 kg tankiga. Ehk väga tugevalt üle 1000 hj. Mul ei ole mingit probleemi sellega tänaval sõita. Tänaval ei ole vaja iga hobust kasutada.
Raskeks läheb 3000 hj kandis. See hakkab juba nitrometaani järele lõhnama.
bläää blää blää. mis selle jutu iva on? nagu viskav grammofon - igas postis sama sõnum. |
01.11.2007 at 09:51 |
|
Gsinut |
Dragracing 2008, arutelu
|
02.11.2007 at 12:18 |
|
Olds |
Dragracing 2008, arutelu
Küll OT natuke, aga Pärtli jutule lisaks, et inimene, kellega ka USA-st tihedalt suhtlen (Eddie Miller, 2006 fastest street legal car in America) sõidab samuti oma 537cid ning 700hp NOS-i paketiga tänaval. Street legal car
02.11.2007 at 12:29 |
1 edit. Last edited 02.11.2007 at 12:30 by Olds
|
sam |
Dragracing 2008, arutelu
Lugesin Soome Street klasside reegleid ning jäi silma väga huvitav asi, mille võiks vabalt ka meil kasutusele võtta. Nimelt lubatud on kasutada laiemat, kui max lubatud rehvilaius. Kuid, iga algav toll üle max lubatu lisab auto min kaalule 25kg. Ehk põhimõtteliselt rehvilaius polegi piiratud vaid see mõjutab kaalupiirangut. Lubatud ainult street ja Dot slikid. Samas meil ET street laius pole samuti piiratud...
Kui kedagi peale minu peaks veel huvitama ning peab näiteks plaani kunagi Soome võistlema minna, siis toon välja suuremad erinevused Soome vs Eesti street klasside reeglites:
1. Lubatud ainult bensiin ja diisel
2. Nitro keelatud
3. Peab olema täiuslik sisepolsterdus, k.a. tagaistmete all juhul kui istmed eemaldatud
4. Min kaalud igal klassil fikseeritud (näiteks streetB 1050kg, streetD 1250kg), ei sõltu mootorimahust, +25kg kui pritse, +25kg/laadesüsteem (v.a. streetB), +25kg iga algav toll üle klassi max laiuse.
5. Summutus, max 110dB
6. Kere ja mootor peavad olema sama automudeli omad
7. Lubatud 4-link ja traction barid
8. Lubatud mitmed täpselt sätestatud kere konstruktsioonide tööd, kuid toruraam keelatud (seda ja palju muud lubab näiteks uus Pro Compact klass)
9. Lubatud ainult DOT ja Street slikid, lubatud Front Runnerid. Max laiused A & B - 10.5", C - 12.5", D - 14.5"
10. Sõitude vahe vähemalt 15min
A ja B klassid kattuvad mootori poolest meie omadega 1:1, C ja D lööb lahku meie C |
14.11.2007 at 22:48 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
1250 kg on C, D on 1400.
See, et paberil on käsud-keelud kirjas ei tähenda veel, et neid järgitakse. Nitro on keelatud, aga tehnilises öeldakse lihtsalt, et on ikka ilusad voolikud, D klassis on max 480 cid, et vältida 500 cid Pro Stocki mootoreid, seetõttu muutuvad 540 cid mootorid 477'teks, samuti ei ole ma kunagi näinud kaalumist, rääkimata dB mõõtmisest. Jne.
Minu arvates ei ole õige mingeid street klasse aretama hakata, iga klassi tegijamad niikuinii tänaval ei sõida.
15.11.2007 at 03:58 |
|
sam |
Dragracing 2008, arutelu
õige C on 1250, D - 1400kg, my bad.
See on küll imelik, kui sealmaal reeglitest üle astutakse, m.a. näitab ainult organisatsiooni nõrkust. Kui reeglid kehtestatud, siis peab neid ka jälgima-kontrollima-nõudma. Eks see street on ainult nimepoolest tänavaauto, ei pea ju Soomes isegi registris auto olema. Selge see, on palju mugavamaid ja odavamaid sõidukeid tänavale. Kuid street klassid iseenesest ei kao ilmselt ka seal kuskile, päris huvitavad ja kiired on teised. Kui ma ei eksi, siis streetB parimad sõidavad seal 8`said.
Mis reeglitesse veel puutub, siis ei pea mina vajalikuks täispolsterduse nõudmist, kui min kaal sätestatud. Huvitav on see, et reaalselt ei kaaluta nagu sa räägid. See dB piirang on ka kahe otsaga asi, võib olla - võib ka mitte, isiklikult ei kujuta ettegi palju see 110dB on. Nitro keelamine ei anna samuti iseenesest midagi, kuid turbode/kompressorite suurused on samuti täpselt piiratud.
Kas ProStock tähendab seda et võisteldakse stock autodega? |
15.11.2007 at 08:41 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Nojah, minu arvates piirangud uusi võistlejaid juurde ei too, pigem vastupidi. Ma kardan seda, et kui fännidele arengus sein ette panna, siis võidakse loobuma hakata.
Seis on juba praegu selline, et auto tuleb ehitada konkreetsesse klassi ja 200 km otsi sellega enam ei sõideta. Ehk ei ole mõtet hakata mingit street suunda rõhutama. Kui mõni igapäevasõidukiga osalemata jätab, las jätab. Neid näeb iga valgusfoori juures.
Isegi min kaalu tähtsus ei ole eriti kohale jõudnud. F=ma ehk a=F/m, kuna F on rajaolude tõttu üsnagi piiratud, siis on kiirenduse suurendamiseks ainus tee massi vähendada. Ja usakas 1400 kg peale saada on juba tükk tegemist.
15.11.2007 at 14:13 |
|
epsum |
Dragracing 2008, arutelu
quote: Andrus BHRA: EAL´i tehniline kaart annab õiguse sõita võistluskohta või treeningkohta ja seda kaarti on ainult üks vorm, ehk kiirendusauto tehn.kaart ei erine ralliauto kaardist millegiga. Jah, EAL´i tehniline kaart tuleks teha sellisel juhul, kui su auto on rohkem ümber ehitatud, kui ARK lubab. Ja probeem ju selles, kui ma saan õieti aru, et sellega igapäevaselt enam liigelda ei tohi. Hunt, see ei muuda asja, et sina ei tea ühtegi autot, mis oleks 2 korda võimsam, kui tehasest tulnu!
Ralliauto passis (mille saad ARKist) EALi avalduse alusel, on kirjas märge: kasutamiseks ainult võistlus- ja treeningperioodil. Muid eeliseid ei anna, kui tüv'ile minnes peab auto müra ja heitgaasid vastama FiA (elik siis EALi) normidele vastava võistlusklassi kohta. Ja tegelikult see annab mõninase vabaduse.. ma võin kasvõi iga päev tabasalus või sõbra aias oma ralliautoga trenni tegemas käia, elik liiklen autoga treeningperioodil....
|
15.11.2007 at 19:14 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Ralli ja kiirendusauto on ikka pisut erineva vastupidavusega. Ehk siis sõidad võistluskohta, vahetad klapivedrud. Samuti on kulukaup rulltõukurid ja alumiiniumkepsud. Kui kiirendusautoga saab sõita pikka maad, siis on see nii konservatiivne, et ei ole konkurentsivõimeline.
15.11.2007 at 01:56 |
|
|