Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14
Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14
Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25
Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26 tqhq.ee foorum - Kaatri transport USA-st ja muud paadijuttu Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
Kaatri transport USA-st ja muud paadijuttuPane tähele seda, et kui sa tahad paat sabas suures laevas sõita, siis alates 2.6m laiusest rakenduvad üldjuhul ülagabariidi lisatasud. Seega parem oleks alla selle püsida.
09.01.2015 at 12:38
quote:anryo: Pane tähele seda, et kui sa tahad paat sabas suures laevas sõita, siis alates 2.6m laiusest rakenduvad üldjuhul ülagabariidi lisatasud. Seega parem oleks alla selle püsida.
Seda kuulnud jah. Seega üritangi püsida 8,5 jala sees
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
09.01.2015 at 12:50
quote:Sobilikul kaatril peab olema vähemalt 50-hobujõuline mootor ja suurim kiirus vähemalt 25 sõlme. Kui emb-kumb näitaja on väiksem, võib juhtuda, et veesuuskadel lapse vedamisega saab paat hakkama, kuid naise vedamiseks jääb jõudu juba napiks.
See valem sõltub paadi enda kaalust kõvasti, 5 meetrine kokkupandava põhjaga kummikas läheb mis kole selle mootoriga edasi (enamikule odavamatele ei lubatagi ohutuse pärast nii võimsat), kui paadi tühimass on juba 300-400 kilo, siis glisseerima minek kisub vaevaliseks. Lisaks väiksematel paatidel langeb kiirus päris tuntavalt juba ühe täiskasvanu lisandumisega.
09.01.2015 at 14:02
quote:vvt:Meresõit on erinevalt automudelite kogumisest või baaris joomisest tugevalt ilmastikust sõltuv tegevus - jaanipäeval on pikad pühad, aga sajab vihma, puhkuse ajal särab päike, aga tuul on 15 m/sek ja meri roheline jne jne.
Seepärast, uskuge praktiku sõnu, sõidupäevi koguneb üllatavalt vähe ja tasuks mõelda, kas on mõttekas hüpper-supper tehnikat ja plaane suure hooga teostama hakata. Minu tutvusringkonnas on kõik oma paadid tänaseks müünud.
Lisaks ajapuuduse probleem, teha treileril oleva paadiga 2 tundi sõitu, teed 4 tundi ettevalmistusi. Vead bensiini ja tangid, laed akut, kontrollid varustust, jändad sadamas jne jne jne.
Mitte just liiga harva, kuid mitte ka alati aga seekord nõustun väga pikaajalise praktikuna mereasjades absoluutselt vvt kirjutatuga! Olgu asi kuitahes spetsiaalseltki treilerdatavaks ehitatud siis vedeleb minu oma praegu kus: Margus61 maatüki mingis teadmata asukohas, mis võib äsjaste veetõusudega veelgi teadmatumaks muutunud olla. Terve suve vedeleas sealsamal rannal, kuna kevadel oli kõrge vesi, siis viskas üks valjem tuuleke murule ja sinna jäi ta lõpuni, kuna vett enam polnud. Minu purjeka kulu on NULL ja Tema väärtus on minu jaoks sentimentaalne, siis ei põe ka. Soeatud sai Ta 18 aastat tagasi 35K eegu eest, vahepeal olen selle täiesti algosadeks võtnud ja uuesti üles ehitanud - see on olnud iseenda nauding aga reaalselt sõidan ma oluliselt suuremate veesõidukitega. Ühe sügise oli Ta mul üldse Haapsalu noorpurjetajate käes sõita aga nimekaimust treener osteti pärnakate poolt üle ning jälle pole kedagi, kes Juliat sõidutaks ja nii on Ta mul jälle otsapidi tagasi. Küsimus pole ülds eka ajapuuduses või et tegu oleks kuidagi halva aparaadiga: ei, aega on sitaks, ilma ka, jaht ülitundlik reisser... aga näed, suurema kolliga on ikka mõnusam kruiisida. Kaugemale ja kauem.
Et hoida suuremat alust kodus treilal? Siis ei sõideta üldse. Võimalus aastas kaks korda paat koju tuua/sadamasse viia on absoluutselt teine teema. Veesõiduk, mida ka päriselt-päriselt tahetakse igal võimalusel kasutada peab olema vees, kai ääres ja valmis minutitega välja minema parklas autoukse sulgemise hetkest alates. Kui see aeg läheb üle 10 minuti, on midagi valesti. Nii kiiresti ei pea alati kuhugi minema aga see võimalus peab olema - siis ka tarbitakse/sõidetakse. Kuna ma olen "aega veetnud" ligemale sajas maailma erinevas sadamas, millest kolmandik on suured ja väga suured ehk suuremad, kui mistahes Eesti suurim sadam, siis olen ka seal sama asja jälginud. Isegi see 30-meetrine Maxi "Alba" läks sellesinase 10 mindiga Cartagenas kaiäärest minema hetkest, kui mehed pardale astusid! Kaivool ära, katel käima ja otsad lahti ning õllesid on aega külmikusse juba liikumise pealt panna.
PS: isusime siin just Tim'iga ühe õhtukese ja arutasime seda pallitiiru asja Ta ei taha praegu näha ka oma 31-jalast. Aga mitte selle pärast, et oleks sõitmisest või purjetamisest üldisemalt kõrini - see on lihtsalt liiga väike isegi ühele mehele! Muidugi Tim elas seal sees ka 15 kuud Ma ei oska nüüd arvata, milline on elamisvõimalusega mootorpaadil see suurusklass ja realistlik range, mis koleruttu "väikseks" jääb? Lahtine kalapaat on teine teema.
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
12.01.2015 at 03:17
Kaatri transport USA-st ja muud paadijuttuNu nii. Esimene samm siis tehtud. Eile sai läbitud edukalt väikelaeva eksam.
Nüüd siis peab hakkama mõtlema C ja CE koolitusele. Aga juba natuke ka piiluma mis maailmas huvitavat pakkuda.
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
06.03.2015 at 12:07