Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - FHRA hooaeg 2012
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Üritused : FHRA hooaeg 2012   1 2 3 4 5 6 7  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
vlzman

FHRA hooaeg 2012
Kuskil miskit toimub.....eestlased!
Seni parim nädalavahetus selja taga. Nagu arvata võib, siis eriti meeliülendav oli see, et ei Eesti ega ka Soome dragi ajaloos pole olnud üritust, kus Soomes võistlemas nii palju helvettiin virolaisi.
Meie tiimi seiklused olid tõesti väga kirevad. Nagu öeldud, siis ununesid maha sellised ÜLIvajalikud asjad nagu wheeliebar'id. Esimene start oli selline, et nii kui transbrake'i nupu vabastasin paistis päike silma....otse ülevalt, esimese hooga mõtlesin, et ei lase maha, aga kuna koolis kunagi pilvede järgi orienteerumist ei õpetatud, siis pidin seda ikkagi tegema.

Peale seda tegime mõned radikaalsed muudatused, aga tulemuseks ikka wheelie ja pool rada kahel rattal - mitte tagumistel aga külgmistel - auto tõstis enamvähem mõlemad vasaku külje rattad õhku ja nii see siis käis. Ja sama jama jätkus pmslt terve laupäevase päeva. Parimaks jäi 8.0, ainus positiivne asi oli parim RT - 0.007 :) . Teiseks päevaks saime õnneks laenata Jussi wheeliebar'e, millega läksime ülisuure kindlusega peale. Tulemuseks rattad ringi, külg ette kaks korda ja kommentaatorid arvasid, et perkelä virolaiset on ikka tosi sairaas kodanikud, kui arvavad, et gaasi ei pea maha laskma enne, kui vasak uks maad puudutab :D
Seejärel oli mul mõõt täis lolli mängimisest ja kuna hakkasid ka ellikad, siis otsustasime, et veelkord muudame nelilingi täiesti ringi. Napilt jõudsime valmis (tiimipoisid tasemel ju:)) ja esimesse ringi läksime vastu Timo Kaislale. kes oli sõitnud 7.9 ja väidetavalt tal oli veel 400hp NOS'i varuks :S. Suutsin võtta holeshot'i 0.02 ja tänu sellele napilt võitsin, rõõm asendus kiirelt pimeda raevuga, kui sain teada, et tulemus JÄLLE 8.0. Tagatipuks selgus, et järgmises ringis vastaseks keegi ihan nopea Viljar Mäesepp. Leppisime Viljariga kokku , et mõlemad paneme nii kuis vähegi torust tuleb. Prestages hakkasin varakult spoolima jalgpiduri otsas - pöörded jõudsid juba 5000 rpm-ini ja boost aina kerkis, litsusin pidurile juba kogu keharaskusega. Järsku käis pauk ja piduripedaal käis põmaki põhja, koheselt vajutasin transbrake'i alla ja õnneks auto jäi paigale. Mõlemal meil põlesid stage tuled, aga mida polnud olid stardituled. Auto juba ammu paukus piirajas ja boost oli juba 1,5 bar-i. Viljar liikus korraks ja mulle polnud rohkem vaja - panin ka kohe jugama, hirmus hea minek oli ja mis peamine auto pani nagu mööda liipreid. Lõpus pidurit vajutades selgus. et nood olid lahkunud :(. Paraku selgus hiljem, et saime mõlemad kaotuse kirja kuna väidetavalt starter ei pannud puud tööle :(
Mõnda aega üritasime protestida, aga kuna näha oli, et see rohkem tuuleveskitega võitlemise moodi, siis loobusime ja selle asemel palusin endale testisõitu. See ka õnneks anti. Eemaldasime auto küljest ära murdunud tagumise pidurisupporti :uhoh ja kiirelt läksime lineup'i. Seal oodates hakkas tagatipuks vihma sadama. Selle peale läks Olds kahevahel olevate kohtunike juurde ja teatas, et pole probleemi, me oleme ju Eestist, me oleme sellise asjaga harjunud.... :D:D Lastigi starti. Sain rahulikult üles spoolida ja kohe oli tunda, et väga hea minek, paraku läksid vahetult enne lõppu rattad ringi ja auto tahtis seinaga tutvust sobitada, mõnda aega vänderdasin ja lasin siis gaasi maha. Ei osanudki midagi oodata. Kui tulemust (7,671@276 km/h) kuulsin, siis oli emotsioon nii suur, et pisar pidi silma tulema ;)
EKSTRA hea meel on kõikide eestlaste rekordite üle (Soots - 9.6 oli vist, Andres - 9.9, Viljar 7.49 ja kõige suurem üllataja nädalavahetusel Jussi - 8.2!!). Kahju, et Fog'il ja Mati Põllul veidi nihu kiskus, järgmisel korral kindlasti läheb paremini :). Väga suured tänud kõigile, kes viitsisid kaasa elama tulla ja abiks olid - see on edasiviiv jõud. Tiim loomulikult jällegi oli parimate parim!!
Usun, et nii mõneski Eesti mehes sai nüüd korralik pisik äratatud... ;)

20.08.2012 at 17:55
1 edit. Last edited 20.08.2012 at 19:41 by vlzman
krooks

FHRA hooaeg 2012
Arvatavasti on ka soomlased rahul :devil

20.08.2012 at 19:13
Fog

FHRA hooaeg 2012
Sommid hõõrusid juba siis käsi, kui h.virolaised kokku läksid, et 1 läheb koju. Ja see rõõm oli ikka päris suur neil kui mõlemad koju saadeti.

20.08.2012 at 19:40
1 edit. Last edited 20.08.2012 at 19:58 by Fog
MiL472
FHRA hooaeg 2012
Ma lihtsalt pean selle mõttetu postituse tegema: holy crap mis wheelied!!! :D Torrre vaadata kohe :)

85 M1009 - ex
80 El Camino
AMSOIL tooteid küsi minult. info@usapood.ee

20.08.2012 at 21:09
Lowrider
FHRA hooaeg 2012
:beer
Väga vinge oli lugeda neid postitusi ja videosi. Ehk on Motors24'lt ka oodata mingit pikemat ülevaadet varsti :)

20.08.2012 at 22:02
perilainen
FHRA hooaeg 2012
Palju õnne Buicki tiimile ,

20.08.2012 at 22:34
taavet
FHRA hooaeg 2012
Kas Lauri Sootsi sõidust ka klippi leidub kuskil? Tänud.

21.08.2012 at 07:27
vlzman

FHRA hooaeg 2012

Enamvähem selline oli siis võitjate ring nädalavahetusel.
Jääme veel peakommentaator Prr-i kokkuvõtet ootama :P....

22.08.2012 at 08:03
vlzman

FHRA hooaeg 2012

Kreisi dräägreissing vol 1 :)

22.08.2012 at 17:30
Riho
FHRA hooaeg 2012
väga hea:)

22.08.2012 at 19:51
prr

FHRA hooaeg 2012
Veel üks põks :

23.08.2012 at 13:26
rivo09
FHRA hooaeg 2012
quote:
prr: Veel üks põks :

Ülikõva kokkuvõte ,et selliseid rohkem saaks !

23.08.2012 at 19:12
prr

FHRA hooaeg 2012
Ma kunagi arvasin, et Alastaro EM on lagi, teatud mõttes, aga praegu pean tunnistama, et Motopark oma olemuselt ja feelingult meeldib mulle tunduvalt rohkem. Teate miks ?

Teavad need, kes sel tripil kaasas käisid.

Kuna EM, nagu Alastaros, on selline suht tihe tööpäev, siis teatud klasse eelistatakse, mis on iseenesest mõistetav. Lihtsam variant, Soome SM, nagu Motopark’is, on nii võistlaja kui ka pealtvaataja jaoks tunduvalt mõnusam ja pingevabam.

Soots, Mati, Arnover, rääkimata Viljarist, Veljost ja Fog’ist, kes on seal juba käinud, osalesid sellelgi etapil.

Siia lisame ka veel nende meeste tiimid ja fännid, kes said, vähemalt minu silmis, ülimeeldiva nädalalõpu, mis jääb meelde. Ja ma loodan, et mitte vaid meelde, vaid eesmärgiks ka edaspidiseks.

Siinkohal tunnistan ennast süüdi vähemalt Sootsi ees, kellele ma oma 7 päeva ja ca 100x päevas telefonikõnede peale raiskasin ja pinda käisin, et peab minema. Minu järjepidevuse juures oli see suht „lihtne saak“, aga mul on hea meel, et Soots murdus.

Arnover helistas mingi päev : „Ma kuulsin ,et sa siin broneerid laevapileteid Soome“. Jälle näkkas :)

Mati oli suht lihtne saak, kuna sel hooajal pole tema auto veel korralikku tulemust näidanud. Suure tõenäosusega võiks see toimuda Motoparkis. True that.

17. augusti hommikul tervitas meid Tallinki Check-in, sellest vanast tuttavast tolliputka luugist vaatas meile otsa täitsa kobe Check-Innitar. Ei saand ta aru, et meie buss on täitsa lõhki nii pikkuselt kui laiuselt. Kõrguselt ka veel. Ma räägin, pole seal mingeid andureid, lihtsalt peab „ilus“ olema :)

Kuna aeg mängib omad kaardid ise kätte, siis juhuse tahtel liitus meiega ka Lauri „KahurFilms“ Sarapuu. Loomulikult teatud meiepoolsete ettekavatsustega, et teha sellest tripist korralik video. Rõhk on sõnal „korralik“. Me keegi ei kahelnud selles. Praeguseks hetkeks on see film ülipopp Facebook’is.

Kohalejõudmine Motopark’i reede õhtuks möödus ilma probleemideta. Kõikseemees oli sel hetkel veel täis ootusärevust. Ääh, mis seal ikka niiväga ärev oled, tavaline kämpa-chill ’n grill ja meeldiv seltskord. Seehetk ei teadnud uutest olijatest veel keegi, mis neid ees ootab...

Laupäev, 18 august.

See, et sa ärkad mitte vibreeriva mobiili, vaid „hea“ sõbra norskamise saatel, tuletas kohe meelde, et oled kuskil kodust eemal. Ega need kuuekohalised kämpad väga kodutunnet endas ei loo. No ja juba ennetavalt pead sellega ka leppinud olema. Magamine pidavat nõrkadele olema.

Rajale jõudsime ca kella 9 paiku. Uskumatu rahu ja vaikus, nagu tasulises parklas. Teravam silm märkas juba ringi askeldavaid tehnilise kontrolli ametnikke. Viljar-Veljo peaks olema ju nende vastu kuulikindlad, nagu eelmine Motopark näitas. Aga kõiksee muu seltskond peaks värisema.
Siinkohal pidas ka minu ootus ja „hirm“ paika. Mati-Soots said oma nahatäie ikka kirja. Sootsile öeldi, et kui sa kasutad FIA reeglitega kooskõlas racing-trikood, pead sa ka kandma fire, bullet and shitproof underwear’i. Saame näha. Vähemalt Soomlastele see meeldiks.
Mati üheksa aasta vanused turvavööd tunnustati muldvanaks. Ma üritasin vastu vaielda, et come-on, oodake üks aasta veel ja saate näha nende vööde juubelit...ei läinud läbi. Lõpuks lõpp hea-kõik hea. Mõned ettekirjutused ja asi mutt. Let the race begin!

Meil siin Eestis käib kõnekäänd, et Soots suudab auto kõrval seistes aku tühjaks „imeda“. Olen kuulnud, kuid pole näinud. Kuid Motoparkis nägin. Mitte küll just auto, aga oma esimeses stardis suutis ta kuusepuu peeti keerata. Tegelt ka, lihtsalt paigal seistes. Esimene start, opponent stardib, Sootsipoolne tulede rida on täitsa tumm. Kohalikud kohtunikud ei hakanud isegi mitte viga otsima oma süsteemist, vaid määrasid kordusstardi. Meie oma Chuck Norris.
Muidugi sellepeale ei jäänud viimane mitte võlgu ja lajatas oma teada-tuntud 10,3 asemel 9,7 sekundit! Siinkohal vabandan oma iPadi ees, sest selline karjumis-emotsioon viis isegi kõikvõimsa õuna rivist välja. Ürituse parimaks punnitas Soots libiseva siduriga välja 9,61 sekki.

Viljar ei suuda tõesti üllatada. Oma stabiilsete 7,5XX aegade juures on tema isiklik rekord 7,4XX täitsa lihtne. No mis see 0,1 ikka alla tõmmata on :) Sellega Viljar PÄEVA kiireim !!!

Mati üritab esimest starti nagu meie kodumaal. Auto sureb peaaegu stardis välja, plötutab ja ukerdab, tulemuseks 10,4. Väga hästi.

Arnover tulistab kohe 10,5 aja, seda vääääga safe settingutega. Varu pidavat olema väga palju. Oligi. Arnover pani sealt taskusse timeslipi, millel ilutses 9,91.

Veljo, vana rahu ise, annab vahetult enne starti oma päikeseprillid minu kätte. Nagu filmis. Mees läheb oma tegusid tegema. Kogu see tiim sebib ümber auto, stardiprotseduur on täitsa ok. Ja siis see vana rahu ise arvab, et ta võib teiste närvidega mängida. Über stardiboost, megavale 4link setting ja puuduvad wheeliebar’id moodustavad kokku vähemalt sekundilise taevaimetlemise olukorra juhikohalt vaadates. Veljo naine keerab kaamera ära, et „ta ei suuda seda vaadata“. God damn, oli ikka jube wheelie küll. Minu kolme ja pooleaastane poeg arvas peale video vaatamist sellekohta, et „Näe, Onu Veljo auto kallutas“. True, läbi lapse silmade. Tal ju „samasugune“ kallurauto.

Vahepalaks murrab Soots oma imevõimetega ühe pooltelje. Nagu Selverist tuleb tavainimene välja suure paki tualettpaberiga, siis Sootsil on kaasas samasugune pakk pooltelgi. „Minev kaup„ nendib ta ise.

Mati sõitu vaatas ka kõrvalt meie vana hea sõber ja õpetaja Jari Heinonen. 60 feet sellisel autol peaks ikka olema palju parem, mitte nagu praegu, ca 2 sek. Ütleb mulle, et teie Audil on ikka rehvirõhk paigast ära. Tuleks tagumised rehvid ca 0,5 bar’i tühjemaks lasta. Peale järgmist sõitu võtab Mati õlle lahti ja viib Jarile. „Hea kast oli“. Mõlemad noogutavad. Käigukasti peavõll oli ühepoolselt lepingu ülesse öelnud.

Niimoodi rühkisid kõik need tiimid oma parima tulemuse poole. Ja mis seal salata, sealt ikka tuli ka.

Pühapäev, 19 august.

Veljo üritab teha oma viimast kvalifikatsioonisõitu. Kui rada läheb otse, siis pole vaja driftida. Öelge seda talle.

Esimese peanaha võtsid peaaegu kõik – Viljar, Veljo, Soots, Arnover. Fog ja Mati kahjuks finaalides väga kaasa ei rääkinud.

Oli mis oli, aga kõige hullem hetk oli OL’i teise ringi kohtumine. Paremas nurgas Veljo ja vasakus Viljar. Isegi juhm saab, aru, et kaotuse korral üks läheb koju. Soomlased raudselt hõõrusid käsi, et ühest pinnust silmas saame lahti. Ega ettearvamatult ebaõnnestunud starti mõlema jaoks poleks keegi oodanud. Nimelt startisid mõlemad mehed enne, kui puu suutis starditulesid näidata. Seda ohh’i ja ahh’i tuli meie kaasaelajatelt igalt poolt. Mõlemad meie mehed, keda oleks oodanud finaalsõidus kõrvuti, olid väljas. Tegelt see hetk ei saanud keegi aru, mis toimus. Suur tahe protestida ja mässata, aga olgem ausad – stardijoonel olev OL klassi võistleja, kellel on silm ruutu peas, paneb isegi ajama linnukaka kukkumise peale esiklaasile.

Las ta olla.

Veljo sai oma testisõidu peale võistlust. Nagu tramm mööda rööpaid ja 7,6 sekki. Vot siit tuli alles emotsioone meiegi poolt. Isegi Soome kommentaator, kes korrutas kogu aeg, et „Ainberin testilähtö“, jäi päris väit. Kui ma nüüd hästi mäletan, siis viimased sõnad olid „..mitas se...“ Veljo 7,6 aja peale.

Sihuke lugu siis. Unevõlg oli peale seda trippi suur, euro ka taskust läinud, aga ise rahul. Viimasega, ma arvan, et kogu meie reisiseltskond.

prr

24.08.2012 at 01:25
6 edits. Last edited 25.08.2012 at 08:13 by prr
partel

FHRA hooaeg 2012
quote:
prr: Sootsile öeldi, et kui sa kasutad FIA reeglitega kooskõlas racing-trikood, pead sa ka kandma fire, bullet and shitproof underwear’i. Saame näha. Vähemalt Soomlastele see meeldiks.

Asi selles, et nahk on higine.

Ülikond hoiab küll leegid (mõnda aega) eemal, aga kuumus ajab higi keema, mis tekitab põletushaavu, nagu keev vesigi.

Selle vältimiseks ongi niiskust imavat pesu vaja. SFI oli vist 3.3

25.08.2012 at 07:50
aivoha

FHRA hooaeg 2012
Prr sa oled vale ala peal. Peaksid kirjanikuks hakkama. Raamatutel oleks kindlasti minekut (aka joomahullu päevaraamat...). :D

25.08.2012 at 08:51
vlzman

FHRA hooaeg 2012
quote:
prr: Ma kunagi arvasin, et Alastaro EM on lagi, teatud mõttes, aga praegu pean tunnistama, et Motopark oma olemuselt ja feelingult meeldib mulle tunduvalt rohkem. Teate miks ?

Teavad need, kes sel tripil kaasas käisid.

Kuna EM, nagu Alastaros, on selline suht tihe tööpäev, siis teatud klasse eelistatakse, mis on iseenesest mõistetav. Lihtsam variant, Soome SM, nagu Motopark’is, on nii võistlaja kui ka pealtvaataja jaoks tunduvalt mõnusam ja pingevabam.

Soots, Mati, Arnover, rääkimata Viljarist, Veljost ja Fog’ist, kes on seal juba käinud, osalesid sellelgi etapil.

Siia lisame ka veel nende meeste tiimid ja fännid, kes said, vähemalt minu silmis, ülimeeldiva nädalalõpu, mis jääb meelde. Ja ma loodan, et mitte vaid meelde, vaid eesmärgiks ka edaspidiseks.

Siinkohal tunnistan ennast süüdi vähemalt Sootsi ees, kellele ma oma 7 päeva ja ca 100x päevas telefonikõnede peale raiskasin ja pinda käisin, et peab minema. Minu järjepidevuse juures oli see suht „lihtne saak“, aga mul on hea meel, et Soots murdus.

Arnover helistas mingi päev : „Ma kuulsin ,et sa siin broneerid laevapileteid Soome“. Jälle näkkas :)

Mati oli suht lihtne saak, kuna sel hooajal pole tema auto veel korralikku tulemust näidanud. Suure tõenäosusega võiks see toimuda Motoparkis. True that.

17. augusti hommikul tervitas meid Tallinki Check-in, sellest vanast tuttavast tolliputka luugist vaatas meile otsa täitsa kobe Check-Innitar. Ei saand ta aru, et meie buss on täitsa lõhki nii pikkuselt kui laiuselt. Kõrguselt ka veel. Ma räägin, pole seal mingeid andureid, lihtsalt peab „ilus“ olema :)

Kuna aeg mängib omad kaardid ise kätte, siis juhuse tahtel liitus meiega ka Lauri „KahurFilms“ Sarapuu. Loomulikult teatud meiepoolsete ettekavatsustega, et teha sellest tripist korralik video. Rõhk on sõnal „korralik“. Me keegi ei kahelnud selles. Praeguseks hetkeks on see film ülipopp Facebook’is.

Kohalejõudmine Motopark’i reede õhtuks möödus ilma probleemideta. Kõikseemees oli sel hetkel veel täis ootusärevust. Ääh, mis seal ikka niiväga ärev oled, tavaline kämpa-chill ’n grill ja meeldiv seltskord. Seehetk ei teadnud uutest olijatest veel keegi, mis neid ees ootab...

Laupäev, 18 august.

See, et sa ärkad mitte vibreeriva mobiili, vaid „hea“ sõbra norskamise saatel, tuletas kohe meelde, et oled kuskil kodust eemal. Ega need kuuekohalised kämpad väga kodutunnet endas ei loo. No ja juba ennetavalt pead sellega ka leppinud olema. Magamine pidavat nõrkadele olema.

Rajale jõudsime ca kella 9 paiku. Uskumatu rahu ja vaikus, nagu tasulises parklas. Teravam silm märkas juba ringi askeldavaid tehnilise kontrolli ametnikke. Viljar-Veljo peaks olema ju nende vastu kuulikindlad, nagu eelmine Motopark näitas. Aga kõiksee muu seltskond peaks värisema.
Siinkohal pidas ka minu ootus ja „hirm“ paika. Mati-Soots said oma nahatäie ikka kirja. Sootsile öeldi, et kui sa kasutad FIA reeglitega kooskõlas racing-trikood, pead sa ka kandma fire, bullet and shitproof underwear’i. Saame näha. Vähemalt Soomlastele see meeldiks.
Mati üheksa aasta vanused turvavööd tunnustati muldvanaks. Ma üritasin vastu vaielda, et come-on, oodake üks aasta veel ja saate näha nende vööde juubelit...ei läinud läbi. Lõpuks lõpp hea-kõik hea. Mõned ettekirjutused ja asi mutt. Let the race begin!

Meil siin Eestis käib kõnekäänd, et Soots suudab auto kõrval seistes aku tühjaks „imeda“. Olen kuulnud, kuid pole näinud. Kuid Motoparkis nägin. Mitte küll just auto, aga oma esimeses stardis suutis ta kuusepuu peeti keerata. Tegelt ka, lihtsalt paigal seistes. Esimene start, opponent stardib, Sootsipoolne tulede rida on täitsa tumm. Kohalikud kohtunikud ei hakanud isegi mitte viga otsima oma süsteemist, vaid määrasid kordusstardi. Meie oma Chuck Norris.
Muidugi sellepeale ei jäänud viimane mitte võlgu ja lajatas oma teada-tuntud 10,3 asemel 9,7 sekundit! Siinkohal vabandan oma iPadi ees, sest selline karjumis-emotsioon viis isegi kõikvõimsa õuna rivist välja. Ürituse parimaks punnitas Soots libiseva siduriga välja 9,61 sekki.

Viljar ei suuda tõesti üllatada. Oma stabiilsete 7,5XX aegade juures on tema isiklik rekord 7,4XX täitsa lihtne. No mis see 0,1 ikka alla tõmmata on :) Sellega Viljar PÄEVA kiireim !!!

Mati üritab esimest starti nagu meie kodumaal. Auto sureb peaaegu stardis välja, plötutab ja ukerdab, tulemuseks 10,4. Väga hästi.

Arnover tulistab kohe 10,5 aja, seda vääääga safe settingutega. Varu pidavat olema väga palju. Oligi. Arnover pani sealt taskusse timeslipi, millel ilutses 9,91.

Veljo, vana rahu ise, annab vahetult enne starti oma päikeseprillid minu kätte. Nagu filmis. Mees läheb oma tegusid tegema. Kogu see tiim sebib ümber auto, stardiprotseduur on täitsa ok. Ja siis see vana rahu ise arvab, et ta võib teiste närvidega mängida. Über stardiboost, megavale 4link setting ja puuduvad wheeliebar’id moodustavad kokku vähemalt sekundilise taevaimetlemise olukorra juhikohalt vaadates. Veljo naine keerab kaamera ära, et „ta ei suuda seda vaadata“. God damn, oli ikka jube wheelie küll. Minu kolme ja pooleaastane poeg arvas peale video vaatamist sellekohta, et „Näe, Onu Veljo auto kallutas“. True, läbi lapse silmade. Tal ju „samasugune“ kallurauto.

Vahepalaks murrab Soots oma imevõimetega ühe pooltelje. Nagu Selverist tuleb tavainimene välja suure paki tualettpaberiga, siis Sootsil on kaasas samasugune pakk pooltelgi. „Minev kaup„ nendib ta ise.

Mati sõitu vaatas ka kõrvalt meie vana hea sõber ja õpetaja Jari Heinonen. 60 feet sellisel autol peaks ikka olema palju parem, mitte nagu praegu, ca 2 sek. Ütleb mulle, et teie Audil on ikka rehvirõhk paigast ära. Tuleks tagumised rehvid ca 0,5 bar’i tühjemaks lasta. Peale järgmist sõitu võtab Mati õlle lahti ja viib Jarile. „Hea kast oli“. Mõlemad noogutavad. Käigukasti peavõll oli ühepoolselt lepingu ülesse öelnud.

Niimoodi rühkisid kõik need tiimid oma parima tulemuse poole. Ja mis seal salata, sealt ikka tuli ka.

Pühapäev, 19 august.

Veljo üritab teha oma viimast kvalifikatsioonisõitu. Kui rada läheb otse, siis pole vaja driftida. Öelge seda talle.

Esimese peanaha võtsid peaaegu kõik – Viljar, Veljo, Soots, Arnover. Fog ja Mati kahjuks finaalides väga kaasa ei rääkinud.

Oli mis oli, aga kõige hullem hetk oli OL’i teise ringi kohtumine. Paremas nurgas Veljo ja vasakus Viljar. Isegi juhm saab, aru, et kaotuse korral üks läheb koju. Soomlased raudselt hõõrusid käsi, et ühest pinnust silmas saame lahti. Ega ettearvamatult ebaõnnestunud starti mõlema jaoks poleks keegi oodanud. Nimelt startisid mõlemad mehed enne, kui puu suutis starditulesid näidata. Seda ohh’i ja ahh’i tuli meie kaasaelajatelt igalt poolt. Mõlemad meie mehed, keda oleks oodanud finaalsõidus kõrvuti, olid väljas. Tegelt see hetk ei saanud keegi aru, mis toimus. Suur tahe protestida ja mässata, aga olgem ausad – stardijoonel olev OL klassi võistleja, kellel on silm ruutu peas, paneb isegi ajama linnukaka kukkumise peale esiklaasile.

Las ta olla.

Veljo sai oma testisõidu peale võistlust. Nagu tramm mööda rööpaid ja 7,6 sekki. Vot siit tuli alles emotsioone meiegi poolt. Isegi Soome kommentaator, kes korrutas kogu aeg, et „Ainberin testilähtö“, jäi päris väit. Kui ma nüüd hästi mäletan, siis viimased sõnad olid „..mitas se...“ Veljo 7,6 aja peale.

Sihuke lugu siis. Unevõlg oli peale seda trippi suur, euro ka taskust läinud, aga ise rahul. Viimasega, ma arvan, et kogu meie reisiseltskond.

prr

Eno Raud on rääkinud.....:D Ärgem siiski Jussit unustagem, kui tsiteerida kommentaatoreid, siis Viron/Suomin mies nüüd samuti 8 sekundi klubis ja küllap varsti ka uue sekundi piiri kompamas :)

25.08.2012 at 10:13
1 edit. Last edited 25.08.2012 at 10:16 by vlzman
Maik

FHRA hooaeg 2012
Ilus video ja ilusad sõidud ... :o
Küsimus wheelibari poolt mahajäetava raja kohta, 2.50 , see on meelega millegiga kokku tehtud ilmselt ?

25.08.2012 at 12:12
vlzman

FHRA hooaeg 2012
quote:
Maik: Ilus video ja ilusad sõidud ... :o
Küsimus wheelibari poolt mahajäetava raja kohta, 2.50 , see on meelega millegiga kokku tehtud ilmselt ?

See on meelega jah, et saada infot vedrustuse töötamise kohta. Määrdena kasutasime lihtlabast hambapastat :D

25.08.2012 at 13:44
1 edit. Last edited 25.08.2012 at 13:44 by vlzman
vlzman

FHRA hooaeg 2012
http://tv.motors24.ee/artiklid/TV/Motorsi+dokumentaal/22544-Motorsi+Dok+-+VKM+vs+Soome+5.aspx

Lõbustame veel huvilisi....:)

30.08.2012 at 10:35
veedler
FHRA hooaeg 2012
Hetke seis Alastaros - peaaegu terve öö sadas. Praguseks on rada kuiv ja sõidud algavad. Ilm on endiselt kahtlane. Ennustus lubab siiski tänaseks vihma, aga loodame parimat. Püüan siia aegajalt uudiseid toimuva kohta ka postitada.

01.09.2012 at 08:58
veedler
FHRA hooaeg 2012
Algus lükkub veel 10-15 min, kuna pidurdusmaa ei taha kuidagi kuivada.

Tänane stardijärjekord:

- SET & PET
- BS, CS & DS
- SB
- SGB
- Pro HD
- FB
- EFC
- JR/B
- JR/D
- S/SS
- SPET
- OL
- SPS

Sellises järjekorras siis täna kõik sõidud. Ilm paraneb pisut. Õhutemperatuur vaid 14 kraadi.

01.09.2012 at 09:20
veedler
FHRA hooaeg 2012
ALASTARO UPDATE

11:55 - Esimene Top Fuel Bike sõit õlitas raja ära. Koristamine. Esimene Q ring alles poole peal.

01.09.2012 at 11:03
veedler
FHRA hooaeg 2012
ALASTARO UPDATE

13:30 - Võistlus on tibutava vihma tõttu peatatud. Esimesest Q ringist on sõitmata veel 3 paari ja üks soolo SPET klassist. Esimest ringi pole saanud veel teha mitte ükski auto OL ja SPS klassidest. Ootame saju lõppu.

01.09.2012 at 12:36
1 edit. Last edited 01.09.2012 at 12:37 by veedler
veedler
FHRA hooaeg 2012
ALASTARO UPDATE

15:05 - Sadu on järgi jäänud. Käib hoogne kuivatamine. Lootust on, et saab täna veel sõita.

01.09.2012 at 14:10
veedler
FHRA hooaeg 2012
ALASTARO UPDATE

15:29 - Võistlus jätkub sealt, kust pooleli jäi. SPET klassi lõpp, OL ja siis SPS. Viljar on ka juba line up-is.

01.09.2012 at 14:30
tqhq.ee foorum : Üritused : FHRA hooaeg 2012   1 2 3 4 5 6 7  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.