Poster |
Message |
Madlobster |
Liikluseeskiri
quote: Wolle: Siit tulebki see, et kui need mõlemad on väärteod siis ei ole neil õigust sinu maale trügida. Sest lubatud on ju Kuriteo tõkestamiseks.
Lõhnad on kriminaal teatud tasemest alates ja vingerdav sõidustiil andis aluse kahtluseks et oled maani täis. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
28.11.2010 at 18:45 |
|
Stroker |
Liikluseeskiri
Ma millegipärast väga kahtlen kas mõnes teises EL riigis ka selline seadus olemas on? Kas ei annaks mingitele EU seadustele toetudes see asi ümber lükata.
Pmst tähendab see seda et oma lastele ei tohi enam mitte kunagi mitte kusagil autojuhtimise algtõdesid õpetada, vaid tuleb rõõmsalt autokoole nuumata kui seal keegi 400 kr tund õpilasele seletama hakkab et siin on sidur-pidur ja gaas ning tundide viisi kohaltminekut harjutada saab. Ei tea mina küll kedagi kes oleks täieliku nullina autokooli läinud.......
Ja eks kevadel hõõrub Kuusakoski käsi kokku kui tuhandete kaupa vanu ja dokumentideta-tuledeta traktoreid sinna vedama hakatakse, sest keegi ei või ju enam nendega sõita.
Üldiselt pooldan uut liiklusseadust, oligi aeg paljud ajast-arust punktid üle vaadata ja kaasajastada aga no see.........aru ma ei saa
Reaalselt väga ei usu et eriti just maapiirkondades mingi meeletu peedistamine lahti läheb, aga kahjuks on tingimused selleks ju olemas
28.11.2010 at 18:45 |
|
ervin |
Liikluseeskiri
quote: Madlobster: ...
Ja häirib just see et enam nii öelda ei saa tal on seaduslik alus mind seal eest ja tagant panna täpselt nii kuidas ta oma saamahimu rahuldatud/rahuldamata on.
...
päris nii see vist ikkagi ei ole. kui kohtu luba ei ole või sa ise just teda kutsunud ei ole, siis miilitsal eravaldusesse asja ei ole. kui sa palud neil lahkuda, siis nad vast ikkagi on kohustatud seda tegema. parandage mind kui ma eksin |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
28.11.2010 at 18:47 |
|
viplala |
Liikluseeskiri
quote: ervin: quote: Madlobster: ...
Ja häirib just see et enam nii öelda ei saa tal on seaduslik alus mind seal eest ja tagant panna täpselt nii kuidas ta oma saamahimu rahuldatud/rahuldamata on.
...
päris nii see vist ikkagi ei ole. kui kohtu luba ei ole või sa ise just teda kutsunud ei ole, siis miilitsal eravaldusesse asja ei ole. kui sa palud neil lahkuda, siis nad vast ikkagi on kohustatud seda tegema. parandage mind kui ma eksin
Selle seadusega antaksegi neile see õigus, tulla sinu eravaldusse, sinu juhtimisõigust ja alkoholitaset kontrollima. |
28.11.2010 at 19:07 |
|
tfr |
Liikluseeskiri
quote: Stroker: Ja eks kevadel hõõrub Kuusakoski käsi kokku kui tuhandete kaupa vanu ja dokumentideta-tuledeta traktoreid sinna vedama hakatakse, sest keegi ei või ju enam nendega sõita.
Tulesid-vilesid, dokumente ja kindlustust ei pea endiselt eramaal olema, väljaspool teed kehtivad ainult kaine olemise ja juhiloa nõue. |
28.11.2010 at 19:39 |
|
viplala |
Liikluseeskiri
quote: tfr: quote: Stroker: Ja eks kevadel hõõrub Kuusakoski käsi kokku kui tuhandete kaupa vanu ja dokumentideta-tuledeta traktoreid sinna vedama hakatakse, sest keegi ei või ju enam nendega sõita.
Tulesid-vilesid, dokumente ja kindlustust ei pea endiselt eramaal olema, väljaspool teed kehtivad ainult kaine olemise ja juhiloa nõue.
Dokumendid ei pea küll kaasas olema, aga nad peavad korras olema. Seega peavad olema sõidukil kõik ülevaatuse ajal nõutavad tuled-viled ning korras dokustaadid ja juhil kehtiv juhiluba.
Edit: Võtan sõnad tagasi... põllul töötaval traktoril ei pea olema ülevaatust ja kindlustust aga peab olema registris ja numbrimärgiga.
|
28.11.2010 at 19:44 |
1 edit. Last edited 28.11.2010 at 19:55 by viplala
|
Madlobster |
Liikluseeskiri
quote: viplala: quote: tfr: quote: Stroker: Ja eks kevadel hõõrub Kuusakoski käsi kokku kui tuhandete kaupa vanu ja dokumentideta-tuledeta traktoreid sinna vedama hakatakse, sest keegi ei või ju enam nendega sõita.
Tulesid-vilesid, dokumente ja kindlustust ei pea endiselt eramaal olema, väljaspool teed kehtivad ainult kaine olemise ja juhiloa nõue.
Dokumendid ei pea küll kaasas olema, aga nad peavad korras olema. Seega peavad olema sõidukil kõik ülevaatuse ajal nõutavad tuled-viled ning korras dokustaadid ja juhil kehtiv juhiluba.
Edit: Võtan sõnad tagasi... põllul töötaval traktoril ei pea olema ülevaatust ja kindlustust aga peab olema registris ja numbrimärgiga.
Jaa aga traktor peab põllule kuidagi ka saama Ja selleks peab tal olema ka kindlustus ja ülevaatus |
28.11.2010 at 19:59 |
|
Astro SS |
Liikluseeskiri
Traktori või ATV võib põllule vedada ka treileril ....... isiklikult ma ei mõista paberite olemasolu
28.11.2010 at 20:23 |
|
Madlobster |
Liikluseeskiri
quote: Astro SS: Traktori või ATV võib põllule vedada ka treileril ....... isiklikult ma ei mõista paberite olemasolu
Tihti sa oled näinud traktorit mida treilaga põllule veetakse?
See on küll selle teema raamas OT sest nii on see koguaeg olnud et põllul pole vaja aga kui saadakse sabast kinni hetkel kui teed ületad põllule pääsemiseks peavad kõik dokustaadid vinks vonks olema. |
28.11.2010 at 20:30 |
|
Astro SS |
Liikluseeskiri
Ma vihjasin lihtsalt selle,et isegi praegu ei tohi tegelikult liikluses osaleda 'paberiteta' liikuritel.
Lapsepõlves olen päris palju sõitnud traktoriga ühelt maalapilt teisele mööda põldu , (paralleelselt teega) ja oselenud liikluses ainult tee ületamise hetkel, mida ei pea eriti suureks kuriteoks.Oma maalapil ja erateel võid sa liikuda kasvõi kuukulguriga, ilmselt tulevast aastast enam mitte.
Ma arvan ,et murutraktoriga oma krunti freesides (loe :muru niites) ei ole küll miilitsate asi,millega liigun ja kuidas liigun , rääkimata tehnilisest seisukorrast .... isegi kui sõidan üle tee nabri krundile ... Samas kui murutraktor on vaja remonti viia ,siis ei sõida sinna 'omal jalal' vaid tõmban treilerile
Uus seadus pareb aga kõik ühe mütsi alla...
28.11.2010 at 20:55 |
|
Stroker |
Liikluseeskiri
quote: viplala:
Huvitav kas meie siin saaksime midagi selle vastu ette võtta, või peame tõesti kõrvad longus, järjekordset piitsa ootama jääma? Äkki saab mingeid allkirju koguda ja saata kuhugile. Ma vaatasin teistes foorumites ringi ja sealgi on enamus seda meelt. Ehk meist keegi organiseerimisvõimelisem inimene, võtaks asja ette. Muidu lähevad lõpuks asjad ikka täiesti käest ära.
Paneme siia äkki lingid ka konkreetsetesse teemadesse, viskan tuttavale ajakirjanikule selle kondi hambusse, äkki õnnestub midagi üles puhuda
28.11.2010 at 21:54 |
|
ReyMan |
Liikluseeskiri
Liikluseeskiri:
Liikurmasina all mõistetakse tulenevalt «Liiklusseaduse» lisast 1 ratastel liikuvat, teatud kindla töö tegemiseks ettenähtud mootorsõidukit, mille suurim valmistajakiirus ületab 6 km/h, kuid ei ületa 40 km/h. Liikurmasinaks ei loeta auto alusel valmistatud eritöömasinat.
Samas kirjutatakse ka nõnda:
Ratastraktor on mootorsõiduk, millel on rattad ja vähemalt kaks telge ning mille suurim valmistajakiirus ületab 6 km/h, kuid ei ületa 40 km/h. Ratastraktori põhifunktsioon on sellel paikneva või sellega haakes oleva masina või riistaga töötamine, paikse masina käitamine või veose või haagise vedamine. Ratastraktoriks loetakse ka käesolevas sättes nimetatud tingimustele vastavat mootorsõidukit, mille põhifunktsioon on veose vedamine ja mille valmistajakiirus ei ületa 50 km/h.
Võta nüüd kinni kas murutraktor on liikur või traktor.
Liikurmasinale juhtimisõigust nõudvat punkti aga ma ei suutnud leida.
Suht teemaväline post aga mõtlemist muruniitjatele. |
28.11.2010 at 23:17 |
|
Pierre |
Liikluseeskiri
Uues liiklusseaduses nüüd siinkohal palju kõneainet leidnud "reeglid" on tegelikult mitte eeskätt otseselt põllumehele ja tema masinatele suunatud, vaid ma kaldun arvama, et point on siin veel midagi muud. Põllumees, põlise eesti raudse mõttelennuga inimene, leiab ikka võimaluse oma maakamaral oma asja kenasti edasi ajada. Mhm, politsei sõidab sõiduautodega, lihtsalt üks paras kraav vaja kaevata põlluni viiva tee keskele või siis lihtsalt mõne teeäärse kraavi suue kuskilt eemalt kinni ajada ja ongi tee läbimatu, sõiduautodele. Keegi ei hakka neist mapp kaenlas kuhugi tundmatusse karulaande kurjade koerte kätte minema. Ongi kõik. Või paned puu 1 oks 2 kohas maha siilid, ise tead kus asuvad ja kui midagi on, kirud vargaid ja korras, võimalusi on meeletult.
Siiski ma arvan, et tegelikult, mõistavad nad selle seaduse all ka ettevõtete liikurmasinaid, sealt on vähemalt "kust võtta". Kuskil X-firma territooriumil töötab Jüri masinaga, on tal load või pole tal neid, keegi ei ulata küsima. Nüüd vaatame kus sõidab tõstuk, väga levinud masin millega bež prava sõidetakse ja siis ei ole muud kui kohale minna ja roolist tabatud Mardile protokolli kirjutada: juht juhtis mootorsõidukit ilma vastava kategooria juhiluba omamata... |
29.11.2010 at 02:05 |
|
viplala |
Liikluseeskiri
quote: Stroker: quote: viplala:
Huvitav kas meie siin saaksime midagi selle vastu ette võtta, või peame tõesti kõrvad longus, järjekordset piitsa ootama jääma? Äkki saab mingeid allkirju koguda ja saata kuhugile. Ma vaatasin teistes foorumites ringi ja sealgi on enamus seda meelt. Ehk meist keegi organiseerimisvõimelisem inimene, võtaks asja ette. Muidu lähevad lõpuks asjad ikka täiesti käest ära.
Paneme siia äkki lingid ka konkreetsetesse teemadesse, viskan tuttavale ajakirjanikule selle kondi hambusse, äkki õnnestub midagi üles puhuda
Sellest teemast, kui ka uuest seadusemuudatusest on teemad üleval pea kõigis moto foorumites. Pikemalt ma nägin 4x4'jas ja Biker.ee's (täna on foorum mingi ründe pärast maas). Iga foorum on seda seadust rohkem oma mätta otsast lahanud. Eks ta leiab need teemad üles, kui tal huvi peaks tekkima. Ma muidugi loodan, et tekib. Mida rohkem sellest avalikult sõna võetakse, seda parem.
Kahju, et Rauaroobert surnud on. Ta korjas omal ajal mentidelt kiirusmõõtjad kokku, peale seda kui üks kusagilt posti tagant ta radarisse võttis
OT: Kuidas üldse on võimalik, et nii suured mehed, nii peenikeste postide taha, ennast ära suudavad peita. Uka-Uka-Mina Prii*d ei saaks vist nendega üldse mängida
|
29.11.2010 at 10:51 |
|
Steelrider |
Liikluseeskiri
Minu jaoks on selle seaduse kogu point selles, et kuna ta on jaburusi täis, siis hakatakse paljusid punkte mõistlikkuse printsiibil eirama. Paljud asjad on niikuinii raskesti kontrollitavad või kergesti vaidlustatavad. Ja see on halb, sest siis koostab igamees mõttes endale punktide loetelu, mida ta ei täida. Sellisel juhul oleks üldse ilma seaduseta parem, kui valikuliselt täidetava seadusega. Rääkimata sellest, et teiste liiklejate tegevus muutub raskemini prognoositavaks, nõrgeneb ka riigi ja teiste seaduste autoriteet. Kokkuvõttes- saavutatud efekt on vastupidine soovitule. |
29.11.2010 at 19:07 |
|
rai |
Liikluseeskiri
Minu isiklik arvamus on see, et selle pärast neid seaduse kraane järjest rohkem kinni keeratakse kuna inimesed on naglad.
A`la ületatakse kiirust, politseiautos soditakse protokoll niimoodi ära, et kui politseinik tähele ei pane, siis pärast kohtus vaidlustakse karistus õigustühiseks kuna protokoll oli ebakorrektselt täidetud.
Mina tunnistan, et pole alati kõige korrektsem liikleja, aga kui rikkumisega vahele jään tunnistan oma eksimust.
Mul on ausalt kahju nendest politseinikest, kes peavad hakkama mingi mõttetu rikkumise pärast lehekülgede viisi pabereid täitma, sest meil on "õigusriik" ja igal matsil peab olema tema mingid õigused tagatud. Protseduur peaks olema: Rikud, maksad, ei maksa, repressioon. Ei tähenda, et lapsed peavad kooli minema ja selleks on raha vaja(tüüpiline väiksema karistuse nuiamine politseis).
Keegi ei pane kellelegi relva oimukohale, et sa pead rikkuma seadust, see otsus võetakse vastu iseseisvalt sirge seljaga ja tavaliselt lüüakse veel endale käega vastu rindu ka veel kui tegija ma selles olen. Millegi pärast kaob see sirgeseljalisus juhul kui tuleb karistus vastu võtta.
|
29.11.2010 at 22:29 |
|
Astro SS |
Liikluseeskiri
Karistuse võid sirge seljaga vastu võtta kui on selleks ka reaalne põhjus, paraku enamasti täidavad nad lihtsalt eelarvet ...
Mul on miilitsatega kehv kogemus ,kus lihtsalt otsiti viga ,et ära teha -> ainuke millega see neil õnnestus oli tulekustuti aegunud kleepekas...... -> raisad tegid tegid trahvi ja saatsid kordusülevaatusele
29.11.2010 at 23:32 |
|
DevilDeVille |
Liikluseeskiri
Sain viimati suvel protokolli kiiruse eest 79 km/h ja kuna sõitsin max 35 miili tunnis, ei nõustunud politsei väidetuga. Nõudsin üldmenetlust ja ilmselt polnud lauatagused otsustajad mitteliigkindlad minu väidetavas kiiruseületamises, kuna üle 20 ületamise eest määrati 900 eeku. Kirjutasin protokolli, et saadetaks otsus mulle e-posti, kuna teise Eesti otsa sellise lolluse pärast uuesti sõitma ei hakka ometi. Mõistagi ei saadetud mulle mingit e-kirja vaid sain just nüüd kätte täitevametniku tähtkirja, milles sellest 900-st (mida ma põhimõtteliselt ei maksa) on saanud 1600 millegiga. Otsus tehti 17 juuliks vms.
Elik mis sirge seljaga karistuse vastuvõtmisest me siin räägime?
29.11.2010 at 00:21 |
1 edit. Last edited 29.11.2010 at 00:23 by DevilDeVille
|
Valmet |
Liikluseeskiri
Kas kõik need kes siin halavad saavad aru, et see mendiriik lähtub kommunistide, kolloborantide ja juutide tehtud seadustest. Ise olete endale selle saasta kokku valinud või valimata jätnud. Asi ei muutu enne kui Eesti saab taas vabaks ja paremäärmuslikuks riigiks. Mõni asjatundja võiks kirjutada kas selle seaduse rakendumist mingi piketiga näiteks saaks ära hoida.
30.11.2010 at 07:50 |
|
Raceboy |
Liikluseeskiri
quote: Valmet: Mõni asjatundja võiks kirjutada kas selle seaduse rakendumist mingi piketiga näiteks saaks ära hoida.
Alustada võib siit: http://petitsioon.ee/ei-uuele-liiklusseaduse-muudatusele/
Ise panin sinna oma nime kirja.
30.11.2010 at 08:42 |
|
viplala |
Liikluseeskiri
WOW, 2430 häält juba |
30.11.2010 at 10:06 |
|
Steelrider |
Liikluseeskiri
quote: Valmet: Kas kõik need kes siin halavad saavad aru, et see mendiriik lähtub kommunistide, kolloborantide ja juutide tehtud seadustest. Ise olete endale selle saasta kokku valinud või valimata jätnud.
Ma nii üheselt küll ei ütleks, et oleme valinud või valimata jätnud. Suurem osa probleemist taandub valimissüsteemile- vali keda tahad, kokkuvõttes saad ikka Ansipi või Savisaare. Valid inimest- hääl läheb partei nimekirjas eespool olevale (Ansip), valid üksikkanditaati või madala toetusega parteid- hääl läheb ikkagi tipuparteile (Ansip või Savisaar). Lisaks- enamus eestlasi eelistab mugavat vegetatsiooni (küprokmaja, paari aasta vanune liisingusaan ja aknast suurem televiisor koos kodukinoga), just sellist õnne praegune koalitsioon kuulutab. Igasugused raua- ja motospordi huvilised on praegu ning nähtavas tulevikus selges vähemuses. Ka valitsejatele on mugavam, kui keskmine kodanik on selline
|
30.11.2010 at 14:00 |
|
vvt |
Liikluseeskiri
Piuksatan ka vahele.
1. minuarust see eramaa ja lubade nõue on tingitud sellest probleemist, et Tallinnast vähe eemal on sadade kilomeetrite kaudu igasugu metsa-, põllu- vms teid, mis formaalselt on eramaa, sest koos need omaaegsed külavaheteed erastati koos maadega.
Minu maakohas on näiteks probleem see, et naabril on mingi hilispubekast hüperaktiivne poeg, kes on kõva põlluralli äss ja kihutab oma piduriteta Lada-rappega külavahel, mul nt lapsed sõidavad samas oma jalgrattaga. Politsei on käsi laiutanud, külavahetee on selle majapidamise eramaa, midagi teha ei anna. JOKK. Ma ise arvasin juttu lugedes, et vast selliste asjade vastu on see mõeldud? Mõtlesin, et päris tore, ei pea enam omakohtule lootma. Ise küsimus on see, kui palju on reaalselt ressurssi kontrollimiseks (ei suudeta isegi põhimaanteid kontrollida) - eks reaalselt hakatakse siis tegutsema, kui keegi kaebab - niiet terve mõistus abiks.
2.
quote: Lisaks- enamus eestlasi eelistab mugavat vegetatsiooni (küprokmaja, paari aasta vanune liisingusaan ja aknast suurem televiisor koos kodukinoga), just sellist õnne praegune koalitsioon kuulutab. Igasugused raua- ja motospordi huvilised on praegu ning nähtavas tulevikus selges vähemuses.
Ärge olge nii pessimistlikud, meenutame näiteks vox populi mõju näiteks EMT kavatsusele kehtestada mingi püsitas (kas kõnealustus??) - vaevalt, et EMT kliendid oleks in corpore Tele2-te jooksnud. Neid asju leiab veel. Nii hull õnneks veel asi pole, et päris "üle lastaks". Niiet andke oma allkirju ja olge aktiivsed.