Poster |
Message |
PlyVal64 |
Dragracing 2008, arutelu
Hunt, just, lähedki! Sest see on autosport koos reeglitega. Teine variant on minna B-klassi koos vastavate muudatustega aga võtta EAL kaart ja sõita autoga tänaval vaid trenni ja võistlusele. Nagu ralliautod. Simpel?
Sinu auto on üks ja ainus, no toob mõni veel mingi superauto-eksoodi, so what? Teoreetiliselt võiks Sa ju tahta minna sõitma ka LeMans sõidule aga oled ju kindel, et Sind ei lasta isegi sinna kvalifikatsiooni. Auto poolest võiks seal suht kiiresti sõita... pooled lagunevad ära ja saadki klassis näiteks 10. koha. Samamoodi ei lasta suvalisi tuuningupille riikides dragi meitsrivõistlustele. No ei panda kiiredjavihased bling-bling Suprat Altered-body dragsterite klassi, kuigi mõlemad sõidavad näiteks 9,9. Üks on spordivahend, teine niisama poekäru. Poekärudele on omad võistlused...
Lisaks pole mõne liiga kiire auto täielikuks persona non grataks kuulutamises midagi uut. B-rühma ralliauto on selline, ta on keelatud isegi FIA Historic spordis. Ainus koht, kus on üldse nendega lubatud sõita, on tavaliiklus ja spordis vanaautoparaad-kogunemissõit. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
24.10.2007 at 00:18 |
|
Lembit |
Dragracing 2008, arutelu
2008 reeglite kohapealt on see jutt küll OT aga üldisse arutellu minuarust siiski sobib. Publiku arvamuse saamiseks on minuarust kavalam seda küsida "keskmise publiku" käest, mitte osalejatelt.
quote: partel: Võiks ikkagi läheneda publikukeskselt, kes kogu asja kinni maksab.
Ehk siis show kvaliteet. Ehk kiired autod.
Oluline on sellise lähenemise juures see, et nende kiirete autode osavõtt asja venima ei paneks.
Siiamaale ei lähe meelest tribüüni vilekoor Haapsalu nightrace'l, kui oodati mingi tropi soomlase mootori jahtumist suviste riietega kahe soojakraadi juures. Täpselt sama effekt tribüünil oli ka siis, kui mingil aastal kanalis speedestil Lauri soolosõidus kogu oma pikka burnout'i/stardiprotseduuri läbi viis.
Elik, see, kuidas A-klassis Pesur ja põrnikas sama aega sõidavad, oli huvitav. See, kui mingis suures klassis keegi soomlane kõigist teistest 2 sekundit kiirem on, ei huvita sugugi mitte kogu publikut. Kui suurt osa huvitab - mina ei tea täpselt, aga suurele osale publikust on ka vägagi huvitav, kui nad suudavad rajal olevaid autosid kuidagimoodi ka tänaval sõitvatega kokku viia ja sellise kohapealt on D-klass küllaltki ebahuvitav.
Kui arvate, et see seisukoht on täiesti vale, siis miks mitte proovida nii üritust korraldada, et teha publikumagnet kella 20.00 paiku ära ja öeldagi et edasi on ainult võidusõit. Huvitav, kuipalju rahvast tribüünidele jääb "kuninglike klasside" ajaks.
REEGLITEST
Reeglitest on ülioluline, et nad on nii stabiilsed, kui vähegi võimalik. Kui tulevad mingid sellised muudatused, mis viivad ühe klassi jaoks ehitatud autod teise klassi, siis tekitab see selle spordi peamise rahastaja (auto omaniku) tõsist frustratsiooni. See ei tule spordile kasuks. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
25.10.2007 at 08:02 |
|
foke |
Dragracing 2008, arutelu
Ettevaatlik peab olema kindlasti A-klassi meeste tänaseni tehtud pingutuste nullimisega.
Point selles, et 12 sekundit võtta vabalthingavast väikesest mootorist on kõva töö tulemus, samas kui need nüüd koos suurte mootoritega sõidavad, siis pole mingit motivatsiooni enam kordi kallima väikemootori projektiga jätkata. BB saavutab selle 13 sekundit way odavamalt. Teisalt ma nõustun, et drag race pole pisikeste mootorite sport, aga olles ise üksjagu raha investeerinud selle alaga tegelemiseks, on mul lihtsalt valus nõustuda väikemootorite arendajate skalpeerimisega. Kui selles osas oleks A-meestega võimalik kokku leppida ja asjad tulevikuvisioonidesse ümber kirjutada, siis ehk õnnestuks sõitjatearvu vähendamata dragi kui spordiala edasiminek oma olemusele lähemale. Vastasel juhul peab seda tegema kas jõuga (halb variant) või väga pika aega nõudva järk-järgulise üleminekuga (kah halb)
Klasside arvu vähendamine on mõte, mida tuleb hästi-hästi põhjalikult läbi kaaluda. Ausaltöelda isegi pika mõtlemise peale ma ei suuda leida olulisi miinuseid võrreldes hulga plussidega. 3+2=5 klassi oleks tänast sõitjate hulka arvastades täpselt paras. Tõsi Bracket siis lisanduks neile, kuigi ma isiklikult ei ole üldse bracketi fänn ja lükkaks selle klassi meelsasti laupäevastele eelsõitudele. Pühapäeval võiks olla 1Q + Elliminaator. Kahepäevane formaat on teema, mis tuleks samut tõsisemalt läbi kaaluda. Korraldajatega eelkõige. Kõige muu hulgas näen kahepäevase formaadi taga vihmariski hajutamist.
3 klassi autodele ja 2 ratastele:
autod - harrastusklass, sport-klass ja pro-klass
rattad - sportklass ja pro-klass
Veelkord toon välja Fog'i pakutud variandid:
1. "street" klass, vajalik ark ülevaatus+ark registreerimine+kindlustus, limit 11,5. - pühapäevaautode koht.
Võrdsuse faktor oleks reaalne kaalumine. pump-gas.
2. "super street vms". ark registris "kiirendusautona", ja sellele vajalik ülevaatus. lubatud ka race-gas ja vedrustuse muutused.
3. "autloo" - sõida millega tahad kui turvanõuded täidetud.
Kutsun üles tõsisemalt kaasamõtlema selle idee edasiarendamisele ja täpsustamisele. |
25.10.2007 at 08:41 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Et siis tuleb ettevaatlikult korraldada revolutsioon?
Mul mõlgub ikka meeles kõnekäänd, et "don't fix it, if it's not broken" ehk ära remondi kui ei ole katki. Ma ei ole kindel, et hetkel keegi kohalikest ei võistle kehtivate reeglite tõttu. Muidugi C-klassi indeksi tõttu jäime ilma välisvõistlejatest. "Õigetest" reeglitest on igaühel oma arvamus, olgu need millised tahes, võistlejaid see juurde ei tekita, pigem rikuvad olemasolevate plaanid ära.
Minu arvates ei pea A,B,C,D olema "igamehe" klassid, kuhu tuled oma tänavaautoga ja pead olema konkurentsivõimeline. Juba praegugi tuleb ehitada auto konkreetsesse klassi ja tõsisemate fännide projektid ei ole mingi ühe talve teema. Ehk hetkel olemas või töös olevad projektid toetuvad olemasolevatele reeglitele ning neid muutes võib kogu töö prügikasti visata.
Ikka keegi vingub, et kui kiiremaid autosid ära ei peedistata, siis tema ei võistle. Sorry, ära siis võistle, mina nutma ei hakka. Prioriteet peaks ikka olema neil, kes on viitsinud reeglid enne läbi lugeda ja neile vastava auto ehitada.
Ja 9.5 sek ET Street rehviga tänavaautole ei ole mingi ulme, näiteks Vellamo sõitis Haapsalus 9.3, Alastaros Jyrki VIP lajatas 8.4, ehk sõitis 8.5 puuriindeksi lõhki, talvel pisut tööd teha.
Võib-olla 11-15 sek autodega võistlejad ei ole eriti palju oma pead vaevanud 8-9 sek autodega, mõeldes, et kui sõidad 9.3 oled piisavalt kiire ka Outlaw jaoks. Ega ikka ei ole küll. 9.3 sek panna joonele 8.7 sek autoga on ju absurd.
Originaalsed reegliideed on huvitavad ja toredad asjad, aga võib-olla tasuks kuulata ka neid, kes on aastaid reaalselt võistlenud ning võistlusautot ehitanud ning kellega võib ka järgmine hooaeg arvestada, mitte ainult neid, keda line-upis eriti näha ei ole olnud.
25.10.2007 at 10:11 |
|
tmac |
Dragracing 2008, arutelu
plyval. See on usakate foorum küll ja suurest austusest ameerikamaa musklite vastu ei hakka ma tüli üles kiskuma, aga kas see kiirete muu maa autode poekärudeks nimetamine ei ole nagu ennast ammendanud juba.
Sorri Bob ,aga see on mitte midagi rohkem kui Lapsik.
Samas mind huvitab veel teema mis puudutab Balti karikat
Ise olin kohal Lätis 333l ja muidugi Batteryl.
Eks see Läti võistlus paras kultuurishokk oli ,aga ütleme nii ,et ka seal hakkab vaikselt asi edasi arenema ja olen enda südame asjaks võtnud ,et sealne asi järgmine aasta turvalisuse ja kõige muu koha pealt seal meile paar sammukest ikka lähemale saaks. Ütleme nii, et inimesi kes tahavad teha on. Neid on vaja lihtsalt juhendada veidi
Balti Karikas ma eeldan ikke toimub ,sest küsides arvamusi meie võistluste kohta on sealsetel ikka karp lahti ja forsaza peatoimetaja kuldsed sõnad olid: Meil võiks ka nii olla ainult ,et pealtvaatajaid oleks 2-3x rohkem. ja nii ta on
Viimasel üritusel Bikernikil registreeriti 31200 piletiga pealtvaatajat. Rsk nagu Rock Summer oli noh!!!
25.10.2007 at 10:13 |
1 edit. Last edited 25.10.2007 at 10:25 by tmac
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
quote: PlyVal64: Lisaks pole mõne liiga kiire auto täielikuks persona non grataks kuulutamises midagi uut. B-rühma ralliauto on selline, ta on keelatud isegi FIA Historic spordis. Ainus koht, kus on üldse nendega lubatud sõita, on tavaliiklus ja spordis vanaautoparaad-kogunemissõit.
Heh, ma mäletan Kankkuse hävitavat hinnangut B-rühma kaotamisele, stiilis "mulle ei meeldi sõita autoga, millel puudub võimsusvaru ning ei ole selleks (rallisõiduks) mõeldud."
Anyway, B-rühmast 20 korda võimsamad Top Fuelid on üsna legaalsed. Nagu igapäevased liiklusuudised näitavad, ei pea auto olema võimas ega kiire, et matsu panna. Erkki, keda liigses radikaalsuses vast süüdistada ei saa, igatahes kurtis hooaja poole peal, et 8.6 sek on lahja, oleks tahtnud rohkem vajutada, mis on mõistagi muusika mu kõrvadele.
25.10.2007 at 10:54 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Läti ja Leedu tasemesse ei maksa vast üleolevalt suhtuda, ise olime samasugused mitte väga ammu.
Plaanis on ikka enam mitte karikas, vaid MV, mis on mõistagi loogiline samm edasi.
25.10.2007 at 10:59 |
|
PlyVal64 |
Dragracing 2008, arutelu
tmac, ma nimetan DRAGRACE'i (autosport) mõistes poekärudeks absoluutselt kõiki mitte-spets-ettevalmistusega autosid. Ja äsja "sõimasin" poekäruks Hundi ulmekõva Vettet Kurat, lugeda ei oska? Igasuguses austuses USA-raua vastu on tavaline Corvette poekäru, kui räägime spordist. Poekäruga käiakse poes ja võistlusmasinaga võistlustel. Ja poekärudega sõidetakse Eestis bracketit, veel. Ise ka sõitnud ja ka võitnud, 1,1-liitrise seljakotiga.
|
25.10.2007 at 11:03 |
|
peep Moderator |
Dragracing 2008, arutelu
Kõikidele uute klasside pakkujatele tahaks öelda, et jah need ideed on toredad aga selle ja mistahes tehnikaala puhul on tehniline regulatsioon vajalik ainult kaheks asjaks: hoida kulusid mõistlikul tasemel ja tagada ohutus.
Kõik muu, nagu osalejate arv, konkurentsi tase, publikuhuvi/vaatemängulisus on sõltub küll antud kahest asjaolust aga need pole kaugeltki ainsad ega isegi peamised. Pole mingit vahet, millised on klassid - peaasi, et nad on kättesaadavad neile, kes soovivad panustada antud alasse. Mistahes reeglimuudatus mõjutab eelkõige neid, kes juba täna omavad autot ja võistlevad. Seega mistahes kulutus tulenevalt klasside muudatusest, lööb just ala tuumiku pihta. Kes ei loobu, see vähemalt elab läbi frustratsiooni, mida ta pole ära teeninud. See välistab järsud muudatused. Kui midagi muuta, siis vähemalt 2-3 aastat ette teatades, nagu sai tehtud viimane kord, kui meie omi klasse põhjalikult muutsime. Siis oli ala ka väga lapsekingades ehk sellevõrra lihtsam.
Pigem ma tahaks rääkida inimestest
Pärtel ütles siin kunagi väga õiged sõnad: "iga asja taga on eelkõige inimesed". Nii ka dragracingus. Tore on netti saata ideid ja nõuandeid aga sellest ei piisa. Vaja on teha reaalset tööd, kulutada reaalset aega, vastutada oma otsuste ja tegude eest, olla valmis taluma kriitikat ja ei piisa mitte ühest sellisest isikust, vaid vaja on meeskonda. Andrus vedas BHRA'd mitu aastat ja laskumata detailidesse tuleb tõdeda, et kriitikat ja ilkumist BHRA suunas oli kaugelt rohkem kui reaalset õla alla panekut. Eelmise hooaja lõpus ta loobus ja arusaadav miks - kui ei taheta siis pole vaja kulutada aega, raha ja energiat.
Kes täna veab dragracingut Eestis, kas teie teate ? Mina tean ja võin teilegi öelda: "mitte keegi". On palju tublisid inimesi, eelkõige Evelyn ja kõik need, kes võistlustel kohtunikuks käivad. Tänu neile see hooaeg sai läbi viidud EM tasemel aga keegi neist ei ole avaldanud soovi võtta vastutust ala juhtima ja selle eest vastutama hakata. Mina kaasa arvatud. Samas, enamus neist inimestest on fännid ja kindlasti oleks nõus panustama veelgi rohkem kui täna. Kuid ei ole mõistlik eeldada, et keegi võtab tasuta või ise peale makstes (nagu Andrus) vedada vankri, kui seesama community, kelle hüvanguks vankrit veetakse, ei ole nõus isegi elementaarsel tasemel osalema. Näiteks liitudes klubiga ja makstes liikmemakse. Küsitakse "Mis me selle eest saame ?". Öeldakse, et iga peo/reisi jne õnnestumine oleneb eelkõige ja ainult osalejatest ja sama kehtib mistahes kollektiivse tegevuse kohta. Kõik mida teeme, teeme endale. Kui te pole rahul olukorraga, mis täna on, vaadake peeglisse !
2008 reeglite arutelu toimus aktiivsete võistlejate poolt BHRA foorumis juba ammu, kirjutati pikalt ja põhjalikult, kuid kuna arvamused olid erinevad, siis oli raske kokkuvõtet teha. Tegin ettepaneku, et mehed saage siis kokku ja ühtlustage oma seisukohad ning edastage Erkki kui võistlejate esindaja kaudu alakomitees. Sest võistlejad on ju need, kelle jaoks see ala eksisteerib ! Kuid ei leidunud ühist tegutsemistahet, vaid läks aega mööda ja siis lihtsalt tõdeti, et noh öelge nüüd ära, mis te (alakomitee) otsustate ? Justkui tegu oleks protsessiga mis kuidagi iseenesest kulgeb. Me võime siin Soomlaste kohta üht-teist öelda aga nendel puudub see nõukogude inimese mentaliteet, mis meil nii tavaline. Seetõttu nad suudavad ühise tegutsemise sisust ja väärtustest paremini aru saada ning seda ka reaalselt läbi viia.
Mina näen järgnevat stsenaariumi: Järgmisel aastal toimub Speedest oma eri variatsioonides, Pärnu (?) ja rida klubivõistluseid (low budget). EM arvestust ei toimu, klassid on eri võistlustel mõnevõrra erinevad. Loodan, et eksin aga kardan, et mitte.
Muidu, mis reegleid puudutab, siis ka antud uute ettepanekute sarnased asjad on täiesti olemas meiega sarnastes riikides, kus dragracing on väike ja uus ala. Kuid nagu võite veenduda, ei ole toimiv asi neljarealine klassinimetuste kirjeldus vaid põhjalik ja läbimõeldud reeglistik.
http://www.theresite.com/mdra/page7.html
Lugege ka MDRA ajaloost, nendel on vaid 10 aastat rohkem kogemust kui meil ja riik meie omast veelgi väiksem. Kuid seal on toimiv organisatsioon...
http://www.tarltonrace.com/2007tirdragrules.htm |
25.10.2007 at 11:08 |
|
sam |
Dragracing 2008, arutelu
quote: peep:
Mina näen järgnevat stsenaariumi: Järgmisel aastal toimub Speedest oma eri variatsioonides, Pärnu (?) ja rida klubivõistluseid (low budget). EM arvestust ei toimu, klassid on eri võistlustel mõnevõrra erinevad. Loodan, et eksin aga kardan, et mitte.
Saan ma õigesti aru, et järgmine hooaeg on EMi ärajäämise oht väga tõenäoline?
Siis pole ju klassidest üldse mõtet ennem rääkida... |
25.10.2007 at 11:44 |
|
peep Moderator |
Dragracing 2008, arutelu
Mul ei ole andmeid, kes sellega tegeleb järgmisel hooajal. Võib-olla minu vähene informeeritus aga eks siis seda parandatakse. Ei taha negatiivne olla aga pole mõtet ka pead liiva all hoida. |
25.10.2007 at 11:51 |
|
veedler |
Dragracing 2008, arutelu
Ma ei usu, tuleval hooajal EM arvestuse võistlusi ei toimu. See oleks ju spordiala väljasuretamine. |
25.10.2007 at 13:10 |
|
Mell |
Dragracing 2008, arutelu
Hai,
lugesin selle teema ka otsast lõpuni läbi ja omaltpoolt:mina küll ei taipa,mis valu nüüd on lahti läinud kõiki klasse ümber muutma hakata?Arutelu C-klassi indeksist on paari kodaniku sudimise peale muutunud aruteluks totaalse klasside muutmise ümber...?
Ühesõnaga,kui minu käest küsida,siis mina olen praeguste klasside muutmisele totaalselt vastu...need klassid on alles 2-3 aastat olnud ja vähemalt A klassis pole küll veel keegi ohtlikult kiiresti sõitnud...või kui tõesti uued klassid on ENAMUSE realselt asjas sees olevate (võistlejate,BHRA,korraldajate jne)ühine otsus veel see aasta,siis loodan,et nii totaalsete ümbermuudatuste rakendameine ei leia aset enne aastat 2010!Vastasel juhul oleks see väga paljude praeguste võistlejate n....mine!
Minu arvamus klassi kohta,kus ise võistlen praegu:minu arust võistlejaid on ikka pigem puudu kui üle,võiks ikka jätta selle A endiselt algajate klassiks,kus on lootust veel mõnekümnetuhandega hooaja pihta midagi ära teha...eks siis sealt edasi teab igaüks ise,kui palju talle see ala pinget pakub...kas otsib/leiab suuri sponsoreid,müüb maja maha vms,et minna jämedate klassi spetsiaalautodega mõõtu võtma!Vähemalt praeguse võistlejate hulga ja taseme juures.
quote: Veelkord toon välja Fog'i pakutud variandid:
1. "street" klass, vajalik ark ülevaatus+ark registreerimine+kindlustus, limit 11,5. - pühapäevaautode koht.
Võrdsuse faktor oleks reaalne kaalumine. pump-gas.
Muidugi uute klasside propageerijad väidavad kohe,et näiteks Street klassis võistluskaal tagab 2l mootori ja 6l mootoriehitajale võrdsed võimalused,aga paluks siis selline klass kehtestada alles siis,kui on ka tagatud REAALSELT kaalumine igal võistlusel!
Mell
25.10.2007 at 15:56 |
|
Olds |
Dragracing 2008, arutelu
quote: veedler: Ma ei usu, tuleval hooajal EM arvestuse võistlusi ei toimu. See oleks ju spordiala väljasuretamine.
Isiklikult hakkab mulle ka kogu see asi juba kahtlasena tunduma. Kui nii peaks juhtuma, siis "Palju õnne" way to go!
25.10.2007 at 16:25 |
|
tmac |
Dragracing 2008, arutelu
Peebu poolt pakutud stsenaarium ikka oi kui must. Loodan siiralt ,et see stenaariumiks jääbki. Selles suhtes ,et ma usun liituvad minuga paljud, et leida asjale mingi loogiline lahendus, mis tagaks EM säilimise. This is what its all about.
Ma saan aru ,et ei jõua ei Mõss ega Peep seda asja vedada, aga ju siis on aeg nö. noorel verel peale tulla ja vanade ja oma tööga koha Eesti Autospordi Hall of Fames ära teeninud tegelaste käest üle võtta.
25.10.2007 at 16:57 |
|
Erkki |
Dragracing 2008, arutelu
Peebu poolt väljatoodu on paraku hetkeseisu karm reaalsus. Asjal puudub "loogiline lahendus".
Hetkel turgatab pähe kaks võimaliku lahendusvarianti:
1. Keegi meist/teist tõuseb püsti, lööb selja sirgu ja ütleb, et tema tahab BHRA vankrit ühiskondlikus korras edasi vedada. Võin võtta mürki, et sellele ettepanekule järgneb seni üsna hoogsalt arenenud topicus pikk vaikus.
2. BHRA juhi koht saab olema niivõrd hästi tasustatud, et pädeva juhi leidmisel pole probleemi. Tema töötasu tuleb mõistagi BHRA liikmetel endil kinnimaksta.
3. Kolmas variant on see, et juhti ei leita ja EM 2008 jääb pidamata.
El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp... |
25.10.2007 at 21:10 |
|
hunt |
Dragracing 2008, arutelu
Natuke pahha luggu küll, kui senised kaptenid on laevast põgenenud enne järgmiste valimisi
Asi vist lõhnab küll kiiremas korras kokku kutsumist vajava BHRA erakorralise üldkoosoleku järele ...
25.10.2007 at 21:54 |
|
Mell |
Dragracing 2008, arutelu
quote: Erkki: Peebu poolt väljatoodu on paraku hetkeseisu karm reaalsus. Asjal puudub "loogiline lahendus".
Hetkel turgatab pähe kaks võimaliku lahendusvarianti:
1. Keegi meist/teist tõuseb püsti, lööb selja sirgu ja ütleb, et tema tahab BHRA vankrit ühiskondlikus korras edasi vedada. Võin võtta mürki, et sellele ettepanekule järgneb seni üsna hoogsalt arenenud topicus pikk vaikus.
2. BHRA juhi koht saab olema niivõrd hästi tasustatud, et pädeva juhi leidmisel pole probleemi. Tema töötasu tuleb mõistagi BHRA liikmetel endil kinnimaksta.
3. Kolmas variant on see, et juhti ei leita ja EM 2008 jääb pidamata.
variandid 1 ja 3 oleks endale küll vastuvõetamatud
aga seega,variant 2...elu on niikuinii kolme aastaga alates minu BHRA liikmeks astumiseks sammsammult kallimaks läinud...seega minu arust poleks selles midagi imeliku,kui järgmine aasta liikmemaks 1000,- asemel näiteks 1500,-,100eurorubla (või mustema tsenaariumi puhul isegi 2000,-)vms oleks...
aga ma kahjuks ei tea,kui palju BHRAs neid liikmemaksu maksjaid täpselt on ja kui palju pädev inimene selle vankri vedamise eest rubla küsiks...seega ei kujuta ette,kas see päästaks päeva...see ilmselt juba rohkem ka BHRA foorumi teema vist?
25.10.2007 at 22:33 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Päris musta masendusse ei tasu ka langeda.
Drag racing ei kao kuhugi.
Mis reeglite erinevusse puutub, siis võistluse korraldamine on ikka paras sebimine, kas keegi ikka viitsib omaloomingut teha või minnakse lihtsamat teed ja võetakse üle BHRA reeglid.
EM'i läbiviimiseks vajalikku know-how'd on meil kamba peale piisavalt, seda enam, et tegemist ei ole juurutamise, vaid kord juba tehtud asja käigushoidmisega.
EM'i bürokraatia/paberimajanduse/jne ei ole pidanud end kurssi viima, aga D-klassi punktitabeli pidamine oma tarbeks küll midagi keerulist ei olnud.
26.10.2007 at 04:46 |
|
hunt |
Dragracing 2008, arutelu
Äkki tsiklipoiste poolt keegi nõus hakkama vankrit vedama .... ja hakkama saama ...
Hetkel tuleb silme ette vähemasti üks kuju, kes on küll huviga asja kallal olnud ja sõnakusest tal ka puudu ei ole olnud ja teine pool tal kah mõnelgi võistlusel paberimajanduse ja rehkenduspoolega tegelenud ...
Mina oskaks omapoolse kandidaadi küll üles seada.
26.10.2007 at 06:08 |
|
tfr |
Dragracing 2008, arutelu
quote: hunt: Mina oskaks omapoolse kandidaadi küll üles seada.
Enamus selle alaga veidigi põhjalikumalt kokkupuutunuid oskaks ilmselt rohkem kui ühe kandidaadi üles seada. See keerulisem pool on nende kandidaatide endi nõussesaamine paraku. |
26.10.2007 at 10:53 |
|
partel |
Dragracing 2008, arutelu
Minu vahekokkuvõte asjast:
1. Keegi ei ole pealtvaataja reeglite tõttu. Isikul/tiimil, kel on huvi ja võimalus drag racing'uga tegeleda, on leidnud endale kõige sobivama klassi ja võistleb/ehitab seal, lähtudes praegu kehtivatest reeglitest.
2. Millest järeldub, et mistahes reeglimuudatus ei too juurde uusi kohalikke võistlejaid.
3. Millest järeldub, et igasugune muudatus võib muuta nii olemasolevad kui ka ehitusjärgus olevad võistlussõidukid konkurentsivõimetuks, mis võib tähendada aastate jooksul kulutatud tuhandete töötundide ja ikka vägagi korralike summade mahakandmist, mis omakorda võib põhjustada olemasolevate võistlejate loobumist.
4. Ja kui võistlejaid juurde ei tule ning olemasolevad võivad loobuda, siis...
26.10.2007 at 15:55 |
|
peep Moderator |
Dragracing 2008, arutelu
Minu arvates pole asja sisu hetkel paremini võimalik väljendada, kui Pärtel äsja tegi. Täiendavate klasside lisamine võib alale head teha aga enne tuleks hoolikalt läbi mõelda, mis oleks atraktiivne võimalikele uutele võistlejatele. |
26.10.2007 at 19:33 |
|
Andrus BHRA |
Dragracing 2008, arutelu
Ei saa teha mitte mingil juhul mingeid kardinaalseid klassimuudatusi järgmiseks hooajaks! Kes tähelepanelikult lugenud, siis ettepanek oli muuta C klassi ja Bracketi indeks ja lubada B klassi autode keredele ümberehitusi. N.ö. Pro-klasside loomisele, nagu PlyVal tulihingeliselt vihjab, pole aeg veel küps. Mõtlema selles suunas muidugi peab, aga see ei saa juhtuda mitte enne 3-5 aastat. Selleks ajaks peab lihtsalt otsustama, kas need reeglid kusagilt mujalt üle võtma või ise valmis mõtlema. Peebu toodud linkidelt näiteks on nii mõndagi huvitavat "kõrvataha" panna.
Mis nüüd puutub põgenenud "kaptenitesse", nagu Hunt mainib, siis pole nad põgenenud kuhugi, lihtsalt anti võimalus proovida teistmoodi. Tundub, et see "teistmoodi" kahjuks jätkusuutlik ei ole ja tundub ka, et "endistviisi" edasi minna pole reaalne. Jah, ei saa salata, et olen kergelt pettunud sellise "ameerika autosid ja kiirendusvõistlusi harrastavaid inimesi koondava" ühingu ühtsuses, kuid eks siin ka viga minus eneses ja minu juhtimisoskuses. Kuna olen selline "vana kooli" inimene, siis tihtipeale leian, et lihtsam on ise ära teha, kui kedagi teist paluma hakata ja kuna ühingu rahalised võimalused on suhteliselt piiratud, siis on see tihti ka ainuke võimalus. Sellest tulenevalt pole kõik asjad muidugi tehtud oma parimas kvaliteedis ja tihtipeale on mõned asjad sootuks tegemata jäänud. BHRA loomise algusaastail oli nagu seda entusiasmi ka rohkem, mis kahjuks mitmetel asjaoludel ajapikku raugenud on. Oma jälje on jätnud ka oma äride ajamise vajadus, sest kahjuks selle BHRA värgiga peret ei toida. Imestasin ma ka väga sel hooajal selle üle, et välja tulles Balti karika ideega, jäi võistlejate huvi selle vastu suhteliselt leigeks. Seda just meie n.ö. Pro-tiimide poolt. Neil ju ometigi tõsised sponsorid taga, kas tõesti sellise lisaväljundi pakkumine polnud vastuvõtmist väärt? Siinkohal minu palavad tervitused meie tsiklimeestele ja paarile A,B,C klassi mehele, kes leidsid aega ja raha võistlustest osalemisele. Sellest tulenevalt eeldan, et kui järgmisel hooajal mingisugune baltimaade võistluste sari tuleb, siis kindlasti veel mitte meistrivõistluste nime all. Seda aga ei maksaks minuarust küll karta, et EMV järgmistel hooaegadel ei toimu. Meil siiski on selleks ju kõik eeldused olemas - korraldajad, kohtunikud, reeglid, võistlejad, pealtvaatajad, jne. Tahtmist ja aega on ainult vaja! |
27.10.2007 at 10:50 |
|
Hylas |
Dragracing 2008, arutelu
mõni mõte.
Asja juhtimine on keeruline ja närvesööv tegevus alati , seega peab tõstma liikmemaksu, et tekiks juhtkond kes oleks ka piisavalt motiveeritud asja ajama. Maksu võib ju alati jaotada Pro ja budjet klasside vahel, kes sõidab nö. odavas klassis maksab tiba vähem, kes sõidab Pro klassis siis ega see maks küll võrreldes muude kulutustega rolli ei mängi. Üsna dela tehniki kuidas se orgunnida ja paika panna. Kui suur see maks olema peaks on juba matemaatika, kuid usun kindlalt, et sellepärast kellegil sõitmata ei jää.
Bhra peab olema karm kui karu. Siis tekib ka usaldus antud organisatsiooni vastu, mitte nii, et korduvalt ja pidevalt vaadatakse tehnilisi asju läbi sõrmede jne. Kui on reeglid siis on reeglid, ei ole "noh jah, las seekord siis olla". Koguaeg on kiunu sel teemal, et jälle ja jälle lasti keegi rajale kellel oli tehnilises puudujääke. Selline tegevus tekitab eelkõige korralikes sõitjates ja tiimides trotsi ja pahameelt kogu asja ja organisatsiooni suhtes.
Mis puudutab klasse ja nende muutmist. Auto ehitamine võtab aega 2-3a. ehk siis klassi muutused peavad olema ette teada vähemalt 2a. ja punkt. See ei ole koht kus vaielda. Väiksemaid muudatusi mis puudutavad turvalisust võib väiksema etteteatamisega küll teha kuid seal peab ka piisavalt aega jääma, et "atra seada".
Eesti on väike, sõitjaid ei saa meil palju kunagi olema, seega tuleb liikmemaksu maksjatel alla neelata mingi rahanumber ja BHRAl tuleb omakorda alla neelata pakutav number. Mingi kompromiss peab ju olema.
|
27.10.2007 at 22:26 |
|
|