Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Ukraina
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : Ukraina   .. 2 3 4 5 6 7 8 ..  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
otipoiss
Ukraina
Minu avaldus torust ja selle suunast (kui vaja) oli kirjutatud täie tõsidusega. Ma mõistan siin mehi, kes räägivad, et 25% sõduritest omab aimu mida ta teeb, tõesti ega nii ongi, mina oleks peaaegu rahuajal lasketiirus surma saanud, kuna kõrval jao äärmisel mehel käis üle jõu korraga joosta ja sihtida. Minu nina alla on maandunud pool salvetäit valangut, mitte eriti meeldiv tunne. Samas andis see kogemus aimu, et kusi püksi ei tule ja Rootsi pileteid ostma ei tõtta.

Tõsiasi on, et kaitseväe tõhusus sõltub meeste motiveeritusest, kui väga nad tahavad edasi elada vabas Eestis, kui suur viha neil vaenlase vastu on jne. Selles suhtes olen eelneva postitajaga nõus, igapäevatöö ei mängi küll mingit rolli. Õigesti meelestatud ja pingeseisundisse sisse elanud sõdur on aga hoopis efektiivsem kui arvata võib, ühtäkki tõuseb lasketäpsus ja jaoülema käsud ei olegi nii utoopia. Mõistuse juures olev proff võiks selliseid väga karta.

04.03.2014 at 19:36
Rein000

Ukraina
Küsimus on juba Ukraina alt väljunud ja ma küsiks parem seda, et kas selline Eesti täna on see, mille nimel surra? 1992 võis isegi olla, aga minu jaoks täna ennam mitte. Kui on valida, kas lapsed kasvavad küll põgenikena võõrriigis, või vaatavad läbi okastraadi külma talve, siis .... igatahes olgu paat läänemaal. PS: olen ka 91 aasta talvel oodanud Toompea lossis võõrvägede tulekut ja kui on situatsioon uuesti tulemas, võibolla tuleb ka aatelisus tagasi, aga vaadates meie võimuladvikus toimuvat, kes laias kaares lasevad rahvale pähe ja on ise esimesena piiri taga, siis ...

04.03.2014 at 20:15
1 edit. Last edited 04.03.2014 at 20:21 by Rein000
trs200
Ukraina
Te räägite siin millestki, millest te aru ei saa. Aga nagu öeldakse, siis enesepettus on edu alus.

04.03.2014 at 20:22
Maik

Ukraina
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aoz8YLe_460s_v1.jpg

04.03.2014 at 21:16
partel

Ukraina
Noh "deterrent" vast kaks eri asja:

1. Talumeestel on "üht teist käepärast"

2. Aga tehnikat ikka ka vaja, näiteks õhutõrjes.

Mis paadipõgenikesse puutub, siis venelased teevad vast mereblokaadi. Tea kas paadi peale torpeedot viitsitakse raisata, aga Ka-27 võib kohale lennata ja "külakosti pakkuda"...

04.03.2014 at 21:32
1 edit. Last edited 04.03.2014 at 21:36 by partel
perilainen
Ukraina
Kellel aatelisusest puudu tuleb minge käige (uuesti) Lagedi Vabadusvõitluse muuseumis , Juss süstib kõik patriotsimi täis !

04.03.2014 at 21:33
cce
Ukraina
quote:
Rein000: Küsimus on juba Ukraina alt väljunud ja ma küsiks parem seda, et kas selline Eesti täna on see, mille nimel surra? 1992 võis isegi olla, aga minu jaoks täna ennam mitte. Kui on valida, kas lapsed kasvavad küll põgenikena võõrriigis, või vaatavad läbi okastraadi külma talve, siis .... igatahes olgu paat läänemaal. PS: olen ka 91 aasta talvel oodanud Toompea lossis võõrvägede tulekut ja kui on situatsioon uuesti tulemas, võibolla tuleb ka aatelisus tagasi, aga vaadates meie võimuladvikus toimuvat, kes laias kaares lasevad rahvale pähe ja on ise esimesena piiri taga, siis ...
Jagan seisukohta,kunagi tuldi tagasi eestisse sõdima vabaduse eest aga nüüd tullakse päästma oma lähedasi...Kas üldse o mõtet lihtsal inimesel midagi üritada muuta...Praeguse eesti eest ei annaks midagi..
PS.Paat on juba aastaid valmis

04.03.2014 at 21:40
rai
Ukraina
Ok. Need kes virisevad, meie Eesti praeguse elu üle on kõige ehtsamad si..kotid.

04.03.2014 at 21:47
cce
Ukraina
quote:
rai: Ok. Need kes virisevad, meie Eesti praeguse elu üle on kõige ehtsamad si..kotid.
Hästi öeldud aga kas sa oled esimene kes läheks narva sillale tulistama?

04.03.2014 at 21:50
Raceboy

Ukraina
Täpselt sama meelsus valitseb siin mõnel, nagu 1939. aastal tiblameelsetel, kui valitsev klikk rõhus töölisi ja oodati pursuidele kättemaksjaid idast. Jah, mulle ka ei meeldi poliitikute lähenemisviisid ja nende ülbus, aga huvitav, kust see jokkimismentaliteet tuleb, ahh? See tuleb ühiskonnast, see pärineb nõukaajast, kus oli täiesti normaalne varastada, virutada ja teiste omasugustega äri teha. Saamismentaliteet on see ja vaid ense peale mõtlemine koos üle jala tegemise ja argpükslikkusega.

Ehk siis ikkagi rakendub sellistele minu eelnev lause:

quote:
Raceboy:
quote:

Igasugu nahahoidjatest deodorandipersete juures, keda 20 a kasvatatud puutepaneelil näpuharjutusi tegema ja vigisema, ei viitsi pikemalt peatudagi, inimkõnts minu silmis.

Võite paatidega juba nüüd sõitma hakata, saate rahus minna ja rohkem omasuguseid mitte siin Eestis kasvatada.

04.03.2014 at 21:53
ramman
Ukraina
quote:
perilainen: Kellel aatelisusest puudu tuleb minge käige (uuesti) Lagedi Vabadusvõitluse muuseumis , Juss süstib kõik patriotsimi täis !
Absoluutselt nõus. Juss suudab paari tunniga jagada patriotismi, mida jätkub mitmeks aastaks. Kui oma poiss kaela kandma hakkab ja meil on veel oma riik, siis viin ta kindlasti sinna. Annaks Suur Vaim vaid Jussile veel aastaid ja tervist seda kupatust pidada.
Teemasse kah. Diblad olla juba hoiatuslaske teinud. Peaasi, et ukrainlased suudaks külma närvi säilitada ja ei hakkaks salvesi valangutega tühjendama.

Club Fullsize

04.03.2014 at 22:03
Rein000

Ukraina
Ma olen olnud vabariigi algusest 8 aastat struktuurides patriotismist, täna on mul kahju raisatud ajast. Siis oli põnev ja tegutsesime ülla eesmärgi nimel.

04.03.2014 at 22:07
rai
Ukraina
quote:
cce:
quote:
rai: Ok. Need kes virisevad, meie Eesti praeguse elu üle on kõige ehtsamad si..kotid.
Hästi öeldud aga kas sa oled esimene kes läheks narva sillale tulistama?
Hiromandi võimed mul puuduvad, aga ma olen igasugustele oma praeguse elu jooksul vastuhakanud ja teen seda tõenäoliselt ka tulevikus.

04.03.2014 at 22:25
partel

Ukraina
Lisaks püssimeestele on ju tagala/varustus kaadrit ka vaja.

Muidugi ka luuret. Luuresatelliitide asjus tuleb teadagi pöörduda onu Sämi poole...

04.03.2014 at 22:47
Vince
Ukraina
Ma olen nii muidu siin foorumis üsna vaikne tegelane ja ei pea lugu niisama tatipritsimisest. Aga no krt võtaks!!?? Mehed virisevad klassikialises stiilis, a'la "kas me sellist eestit tahtsime?"
Kas te üldse saate aru mis vahe on KODUMAAL ja krdi jobudest valistsusel. Tõmmanud siis ammu juba uttu siit, kui siin nii kehv on elada. HÄBI peaks olema sedamoodi haliseda. Ma ei lähe püssi alla selle mõttega, et kaitsta mõnd ebasümpaatset rasvakukalt valitsusest. Ma teen seda selleks, et see siin on minu KODUMAA! Kas te krdi põhulõuad üldse teate, mis see mõiste tähendab?! Või olete te krt mingid mustlased või samasuguste stepihordide hulka kuuluvad ebardid, kelle eest te siin ju tulistvalu paatidele ja parvedele põgenete???

04.03.2014 at 22:52
Stroker

Ukraina
Jesperi poolse Priidu "tuulutamise " kohta ütleks küll "AMEN". Tean isegi veel paari tegelast kelle meelest kõik peale nende tehtu on täielik si...t ja jama, ükskõik millisel alal.

Ja Priidu ajateenistuse mõttetuse kohta käivatele sõnavõttude kohta küsiks niimoodi. "Omad sa üldse ettekujutust mida EKV ajateenistuse 8 või 11 kuu joosul tehakse ja õpitakse?" Sinu jutt on sama tark halin kui mõne 20 või 22 aastase missioonisõduri hukkumisele Afganistaanis või Iraagis meie meedias järgnev hädaldamine: "mis te saadate neid lapsi sõtta, nad ei tea ega oska veel midagi jne". VALE!. See kindlasti sõltub väeosast ja aastakäigust aga üldiselt tuleb peale ajateenistust sealt väravast välja ikkagi suht pädev sõdur kes militaarolukorras teab täpselt mida ta teeb. Olles oma väljaõppinud ja koostööd lihvinud üksusega kas õppusel või reaalsel lahingus missioonil, on see "tatise ninaga ajateenija" pea 180 kraadi teine inimene. Tsiviil ja militaarmaailmad ei ole üldse selles suhtes võrreldavad.

Olles ise 10 aastat tagasi 8 kuulise väga intensiivse ajateenistuse läbinud ja peale seda kahel korral sellesama pundiga kordusõppustel uuenenud relvastust õppinud ja nii jao, rühma, kompanii ja pataljoni koosseisus oma varem õpitut meelde tuletanud siis oma kompanii meeste eest julgen ma küll kindlalt öelda et Me teame täpselt mida me teeme, kuigi igapäevaselt on üks liinitööline, teine juuksur, kolmas ärimees, neljas arst, viies õpetaja jne....

Eks kui reaalselt kuulid lendama hakkavad siis on olukord ehk veidi teine aga üks on kindel-mitte kedagi ei jäeta maha ja kõik on iseenda ja üksteise eest väljas.
Asi ongi suhtumises ja koostöös mitte iga individuaalse sõduri baasoskustes(või nende puudumises) ja selles kas ta tsiviilis on pedest juuksur või alfaisasest MMA võitleja.
Neid pehmeid nisanäppe on kõikjal, ega terve idanaabri hiigelsuur sõjavägi siis ka ainult XXL killeritest ei koosne. Meil on ka siin ridades mehi kellel kuhjaga missionikogemust ja kellele ka päise päeva ajal otsa ei julge vaadata.

Oma maa kaitsmiseks peaks üks mees ikkagi valmis olema, vahet pole kas ta on pehmete väärtustega soengumodell või suure suuga laevakapten...... kuid tundub et just need viimased katsuvad püüavad üle mere sääred teha kui neid tõeliselt vajatakse

04.03.2014 at 23:06
Lowrider
Ukraina
quote:

Palju abi oleks ka tulirelvade jagamisest metsataludesse koos esmareageerimiseka vajaliku moonavaruga. See viimane ilmselt puhastaks ka genofondi...
Suurele osale taludesse tankirusikas ja püss anda, ei julge siis ükski vägi siia tulla kui teab et ükskõik millisest tarest võib matsakas ära tulla. Muidugi see eeldaks talumehe pädevuse väljaõpet ja tugevat taustakontrolli. Muidu hakkab viimati juhtuma et viinaauru all lastakse vihaga naabrimehe hütt õhku.

04.03.2014 at 00:45
DevilDeVille

Ukraina
quote:
Lowrider:
quote:

Palju abi oleks ka tulirelvade jagamisest metsataludesse koos esmareageerimiseka vajaliku moonavaruga. See viimane ilmselt puhastaks ka genofondi...
Suurele osale taludesse tankirusikas ja püss anda, ei julge siis ükski vägi siia tulla kui teab et ükskõik millisest tarest võib matsakas ära tulla. Muidugi see eeldaks talumehe pädevuse väljaõpet ja tugevat taustakontrolli. Muidu hakkab viimati juhtuma et viinaauru all lastakse vihaga naabrimehe hütt õhku.

Totaalkaitse olekski ainus toimiv lahendus. Meie piiratud territooriumil ei suuda regulaararmeega miskit teha. Tagalaks vesi. Tegelikult oleks asine heidutus ka piirilt kiviviskekauguses asuv tuumajaam. Tulge meile kallale ja saate oma igatsetud core meltdowni.

04.03.2014 at 01:43
Rein000

Ukraina
quote:
Vince: Ma olen nii muidu siin foorumis üsna vaikne tegelane ja ei pea lugu niisama tatipritsimisest. Aga no krt võtaks!!?? Mehed virisevad klassikialises stiilis, a'la "kas me sellist eestit tahtsime?"
Kas te üldse saate aru mis vahe on KODUMAAL ja krdi jobudest valistsusel. Tõmmanud siis ammu juba uttu siit, kui siin nii kehv on elada. HÄBI peaks olema sedamoodi haliseda. Ma ei lähe püssi alla selle mõttega, et kaitsta mõnd ebasümpaatset rasvakukalt valitsusest. Ma teen seda selleks, et see siin on minu KODUMAA! Kas te krdi põhulõuad üldse teate, mis see mõiste tähendab?! Või olete te krt mingid mustlased või samasuguste stepihordide hulka kuuluvad ebardid, kelle eest te siin ju tulistvalu paatidele ja parvedele põgenete???

Ära nüüd erutu, oled ise püssitoru ees olnud, või kirves pea kohal? Teine inimene vastas ja tõmmanud päästikut? See ei ole hea tunne, ausõna. Jahis käin ka ajajana, ilma relvata, ei taha seda kolakat omale kaela. Mis vastupanust me siin räägime, või Peipsi laevastikust? Need üksikud paadid tehakse kohe auklikuks ja maa joostakse üle sisuliselt nelja tunniga. Kui mitte poole kiiremini. NATO hakkab alles siis asja arutama, kui juba töö käigus on asi otsustatud ja konstanteeritakse ainult fakti.
Muuseas, igal pühapäeval peaksid suured patrioodid üldse sadamas nüpeldama neid potensiaalseid ära kargajaid, kes juba nagunii läänepool on ja võõrast jumalt teenivad!

04.03.2014 at 01:46
2 edits. Last edited 04.03.2014 at 01:52 by Rein000
Raceboy

Ukraina
quote:
Rein000:

Ära nüüd erutu, oled ise püssitoru ees olnud, või kirves pea kohal? Teine inimene vastas ja tõmmanud päästikut? See ei ole hea tunne, ausõna. Jahis käin ka ajajana, ilma relvata, ei taha seda kolakat omale kaela. Mis vastupanust me siin räägime, või Peipsi laevastikust? Need üksikud paadid tehakse kohe auklikuks ja maa joostakse üle sisuliselt nelja tunniga. Kui mitte poole kiiremini. NATO hakkab alles siis asja arutama, kui juba töö käigus on asi otsustatud ja konstanteeritakse ainult fakti.
Muuseas, igal pühapäeval peaksid suured patrioodid üldse sadamas nüpeldama neid potensiaalseid ära kargajaid, kes juba nagunii läänepool on ja võõrast jumalt teenivad!

Mine nüüd ja pane pea emme rinnale, ta annab küpsist ka sulle.

05.03.2014 at 06:58
ramman
Ukraina
Argumenteeritakse ühte ja teistpidi. Mõlema seisukohad on mõistetavad. Loogiline on, et oma pere kaitsmiseks on lihtsaim viis siit jalga lasta, kui olukord tekib. Aga fakt on see, et ükskõik, kuhu mujale sa lähed, jääd sa seal alati võõrlligiks. Võib-olla sinu lapsed või lapselapsed integreeruvad sedavõrd, et neid võetakse omaks. Seda ma ka ei taha.
Pigem ''tinutan'' diblasi ja annan endast parima, et OMA kodu jääks alles. Ja kui ei jää, siis vähemalt ei andnud ma seda argpüksi kombel sügava kummarduse ja persesaamise saatel ära.

Club Fullsize

05.03.2014 at 08:36
vvt

Ukraina
Siin teemas on tegelikult hästi näha Eesti riigikaitse-alane suurim möödalask. See pole mitte relvastuse puudus, vaid see, et 22 aastat on kasvatatud poolkõvasid mehi.
Pole KÕIKIDELE meestele pakutud mingisugustki püssi alla võtmist (kui raha pole 8ks kuuks, siis kasvõi 1-2 kuuks).
Need, keda püssi alla võetud pole, külvavadki siin igasugu lolle linnalegende "karmidest spetsnazi proffidest kes vallutavad Eesti 1 tunniga".
Nad lihtsalt ei tea, millest räägivad. Ainult igasuguse sõjalise teadmise ja oskuseta seltskond on see, kes paneb siit ajama esimese paugu peale ja tõstab "karme proffe" nähes kohe valge lipu.