Poster |
Message |
ivoalaska |
split: arutlus usaka ja muu, vana ja uue(ma) üle
Kui mersude peale juba jutt pikemalt läks.....siis mis osariigis nad toodetud on?
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
Chrysler PT Cruiser enda piinamiseks |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
09.01.2012 at 10:19 |
|
tfr |
quote: ivoalaska: Kui mersude peale juba jutt pikemalt läks.....siis mis osariigis nad toodetud on?
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz#Factories |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
09.01.2012 at 10:21 |
|
ivoalaska |
Tfr tean, see küsimus oli natukene iroonianoodiga mõeldud. Asi lihtsalt kisub liiga MB foorumiks ära.
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
09.01.2012 at 11:08 |
|
PlyVal64 |
quote: ivoalaska: Kui mersude peale juba jutt pikemalt läks.....siis mis osariigis nad toodetud on?
Irooniaga: Kas Concorde on usakas? Õigemini USA-raud? Täiesti sama suvaline "plönn" nagu matsdad, tojootad etc ja Autoks ei saa sellised kunagi. Täpselt samaväärne, kui Eagle Talon või Merkur XR4Ti. Õigemini see viimane on rohkem Auto, kui esiotsa pooleveolised plastkärakad. Vana hää Opel Admiral Chevy V8'ga on tuhat korda rohkem USA-raud kui suur enamus kasutajate valduses olevast made in U.S.A. plast-kräpist. JA kui me tqhq-ideega samastudes paneme kokku V8 ja rauast kere ning ironiseerimise põhjuseks saanud Automargi, siis vabandage, jällegi vana hää 450SLC on ikka vägagi V8, momendirikas ja rauast auto....
Muuseas, julgen jälle kord meelde tuletada noortele, et kõigepealt õppige pealkirju lugema, mis siinses teemas on kellegi mõistliku adminni poolt vägagi täpselt pandud "arutlus usaka ja muu, vana ja uue(ma) üle"! |
09.01.2012 at 12:18 |
|
Jesper |
Täpsem pealkiri oleks ilmselt "see teema, kuhu koondub kogu trollimine, vaidlemine, liikluskultuur, talverehvid, etc, et ülejäänud foorum oleks puhtam"
09.01.2012 at 12:27 |
|
ivoalaska |
Point taken, kuid õpi aru saama, selleks, et siin foorumis figureerida, ei pea omama täisväärtuslikku rauda. Kõigil pole see kahjuks igal ajahetkel võimalik. Pole kunagi eeldanudki, et Concorde ehtne raud on. Küll kunagi jõuan selle ehtsani ka. Peace!!!
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
09.01.2012 at 12:27 |
|
PlyVal64 |
Ivoalaska, selge see ja mulle omamoodi meeldivad need edeveolised kummalise kujuga isendid - kui neil ainult tehase poolt oleks ka esituled külge installitud (ma ei vaja 55-vatiseid gabariidimarkereid), võiks mõne sellise täislaksus isendi peale suisa mõelda. Isiklik lemmik disainilt ja varustuselt on muidugi 1.gen LHS aga noh, sellega ei näe sõita ja iga päev remontida ka ei viitsi... Kui selline oleks RWD, siis äkki isegi viitsiks!
Aga siis vaatad mõnda "trollimise" autot nagu näiteks Ford "punnsilm" Scorpio "Cossu" (lepin isegi riidesisuga "tavalise" 2,0 isendiga ilma Ghia'ta) ja mitte üksainsam vägi ei pane mind aru saama, miks on punnasilmadega tsiisus-kraistler-neoon samast aastast "usakas"? Või mis otsast on Austrias kokku klopsitud rüüsleri "peremull" või Opel Sintrast venitatud Chevy seesinane USA-raud? See on tõeline "trollimise" koht: Ford - puhas USA nime poolelt, V-kujuline jõuline mootor (Cossu),automaat, tagavedu, täisnahk, kõik mõnud sees, ninal ja tagumikul ohtralt kroomi, täis autolaiuses punane tagatulede paneel "puhas ameerika", disain tavapärasest totaalselt erinev jne. Kõige selle juures saab sellega ka päris kiiresti kurvi võtta aga ka külavaheteedel ei tapa selga ära. Min uarust on seesinane punnsilm 90'te keskpaiga "kõige ameerikalikum" auto, mis üldse tootmises oli peale "liinidel säilunud" vanakooli RWD-platformidega Caddyde ja veel mõne üksiku fossiiliga. Aga ei taha FWD Caddyt ka niiväga rauaks pidada (ja siis see igipõline küsimus: kas Cimmaron ja Catera on Cadillacid?).
Edit: kui juba tõsiseks trollimiseks ja "ropendamiseks" läks, eriti peremullide teemal, siis minu isiklikul arvamusel on 1.gen RWD (ka AWD) Toyota Previa ka tuhat korda rohkem "usa" kui needsinased edeveolised austria õnnetused. Astrole (eriti liignimega Mark xxx) jääb alla aga kõiki teisi edestab pika puuga. Astrot võidab ka: tojoota vähemalt sõidab kogu aeg ilma suuremate murede ja kosmilise kütusekuluta (klassivend ärimees ei kavatse ikka veel seda välja vahetada, kuigi rahaliselt võiks, pidi lihtsalt nii probleemitu mugav trandulett olema) |
09.01.2012 at 13:05 |
2 edits. Last edited 09.01.2012 at 13:28 by PlyVal64
|
ivoalaska |
Ptui, ptui, ptui aga seda Chryslerite lagunemise teemat alati ei maksa ka sulatõena võtta. Ma täielikult murevabalt kulgenud antud isendiga üle kahe aasta. Pole kordagi teele jätnud ja tõsiseid muresid pole. Ok, mõni nipet- näpet asi ja nüüd peaks mõned pulikad esiotsast ära vahetama aga senini kahtlemata kõige usaldusväärsem liikur. Ah tegelikult nende eelistuste üle siin juba pikalt vaieldud ja see nii subjektiivne asi, et pole mõtet ennast kordama hakata.
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
09.01.2012 at 14:02 |
|
krss |
quote: Teine mees kirjutas ju, et W124 on VIIMANE töökindel. W123 ja W115 olid ju enne W124. Teiseks on keeruline ainult 124 tagasild, esisild on seal lihtsamast lihtsam.
Jutt ei käi ju lihtsusest, vaid hoopis töökindlusest . Sellist W124, millel ükski sillapudin vahetust ei tahaks, sisuliselt müügist ei leia (leiab mersuklubist, aga need pole müügiks), kuid nende pudinate komplekti vahetuse hinnapakkumine suvalisest nurgatagusest kohastki on kallim kui... 80% müügis olevatest W124-dest? Või on see % veelgi suurem? Esinduse hindadest parem ei räägikski. Ja veel W124 sildade töökindlusest rääkides - oskab keegi nimetada autot, mida oleks näinud Tallinnas veel rohkem nina vastu maad tee ääres seismas? Kui elasin veel Vilmsi tänaval, siis majast paarisaja meetri raadiuses suutis 1a jooksul KOLM sellist W124 "ära surra", neist üks oli oma isa, kes hoolitseb ülihästi oma W124 eest, millel ka läbisõit veel nii väike, et vastupidavusest rääkides võiks see sild üldse täiesti originaal veel olla...
quote: 123 ja vanemat mingi kasutatava autona enam arvestada ei saa, museaalid on hingehinnaga ja odavad on roostest ja vanadusest lootusetult puretud.
Veel aasta-paar tagasi oleksin ma selle väitega täiesti nõus olnud, kuid praegu võiks korralikku, roostest ja vanadusest puremata W124 samuti museaaliks nimetada. Korralikud maksavad sama palju kui taastatud ning hästi säilinud W123 ja W115. Tänu sellele olen ka ise hakanud juba nende vanakeste vastu huvi tundma...
Herr Priit mainis siin Ford Scorpiot... aga miks mitte Granadat? Selle sild on ju veel lihtlabasem, veermikust tulevad paugud ei jõua salongi, veermikujupid ei maksa midagi ja kestavad igaviku isegi Eesti teedel (ca 500tkm peal puurisin sharniiride tehaseneedid välja, kuna kägisesid, ülevaatusel veel ei nokitud nende pärast), amortide eest maksin vist 83 krooni poes ca kümmekond aastat tagasi, kui kõigi teiste autode amordid maksid sama palju kui praegugi. Ja kuna korralikke Scorpiosid jääb üha vähemaks, siis on ka nende hinnad hakanud võrdsustuma korralike Granada hindadega. Iseasi, et sellise Scorpio leiab veel Eestist, Granada tuleb tuua kusagilt kaugemalt. Samas on Granada klubi tänaseks sisuliselt välja surnud ja üks mu sõber "kõik" klubi endised autod omale kokku ostnud . Tuhlasin just ARKi registrites ja paistab, et mu viimane (neljast) diisel-Turnier on endiselt elus samas kohas, kuhu selle kunagi müüsin.
USA ja "mitteusa" teemal ironiseerides, et miks ei mainita siis Toyota Crowne, Nissan Cedrikuid/280C jms tõeliselt vastupidavat luksust, mida samuti päris hea hinnaga on kaugemalt veel võimalik leida? Laurelitest rääkimata, neid liigub põhjanaabrite juures veel päris rohkelt ja peale kerede laiali pudenemist saavad neist reeglina tehnika doonorid just tõsisele vanale USA rauale! |
09.01.2012 at 15:02 |
|
Rein000 |
Kokkuvõtteks:
Mitmeid ameerikaautode paraade vaadates tuli ka mõte osta omale ameeriklane. Ei ole eriti remondimees, seega auto peab olema uus. Mõtlesin siin ühte ja teist, aga Chevy on ikka kõige südamelähedasem , ei oskagi nüüd otsustada kas võtta dziip või van.
Eks omi plusse ja miinuseid on mõlemal, ühega nii lumes, kui ka metsateedel hästi sõita, teine jällegi hea koduses majapidamises, kui on vaja maakoduvahet asju vedada. Mida teadjamehed soovitavad?
http://www.chevrolet.ee/soidukid/uus-captiva/galerii/valisvaated.html
http://www.chevrolet.ee/soidukid/orlando/galerii/valisvaated.html
Elust enesest, ärge pikkaviha pidage |
09.01.2012 at 15:10 |
|
Lowrider |
quote: Rein000: Kokkuvõtteks:
Mitmeid ameerikaautode paraade vaadates tuli ka mõte osta omale ameeriklane. Ei ole eriti remondimees, seega auto peab olema uus. Mõtlesin siin ühte ja teist, aga Chevy on ikka kõige südamelähedasem , ei oskagi nüüd otsustada kas võtta dziip või van.
Eks omi plusse ja miinuseid on mõlemal, ühega nii lumes, kui ka metsateedel hästi sõita, teine jällegi hea koduses majapidamises, kui on vaja maakoduvahet asju vedada. Mida teadjamehed soovitavad?
http://www.chevrolet.ee/soidukid/uus-captiva/galerii/valisvaated.html
http://www.chevrolet.ee/soidukid/orlando/galerii/valisvaated.html
Elust enesest, ärge pikkaviha pidage
No kui uus miks siis mitte näiteks juba
http://www.chevrolet.com/tahoe-family/
http://www.chevrolet.com/suburban-suvs/
http://www.chevrolet.com/express/
http://www.chevrolet.com/silverado-pickup-trucks/
Väheke rohkem usad autod kui need sinu lingitud usakad |
09.01.2012 at 15:27 |
|
|