Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - split: järjekordne kütusekulu vaidlus.
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Vaba teema : split: järjekordne kütusekulu vaidlus.   1 2 3 4 5  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
Stealth

split: järjekordne kütusekulu vaidlus.

31.07.2011 at 16:02
inka

quote:
christian:
quote:
Tammeleht:
Ja kui sina istud mingis plekkpurgis ja vingerdad kitsikuses, siis mina sõidan nagu valge mees ilma, et neerud ära tuleks või klahvid kõik mõraliseks läheks toidu sisselaskes. Ega peamine kokkuhoid on mõnes mõttes ka turvalisuses lisaks kõigele, olenemata palju NCAP sulle tärne andis vms, ei saa sa vastu meeldivatele raudahjudele.

5+. elatakse ju 1 kord, miks seda veeta mingis säästukärus? selleasemel et elust rõõmu tunda.
on ju palju muud millepealt kokku hoida?
uskumatu, et tiku-takus selline kütteteema lahkamine käib?
näiteks naabri a4 võtab 6 sajale aga remondisummad aastalõikes on väga suured, ja kui nüüd kokku lüüa siis oleksin isegi siis temast nn. ökom kui kulutaks 20 sajale. st. ei saa ainult küttekulu arvestada, ka muud asjad lagunevad.
Ja veel liisingu pillid? uus junn võtab vähe kütet aga igakuised liisingu ja kasko maksed ajavad oksele plus veel väärtus langeb iga sekund.
liisingut pole ja saan rahulikult pangale makstava raha igakuiselt paaki/kõrri lasta!

Kütuseteemat võib IMHO arutada küll, kui topicus püsitakse. Tavaliselt leidub ikka mõni isik väitma, et ökoauto eelduseks on x+1 CID töömahtu ja paleemõõtu salong. Kuna eelnevaga mittenõustumine loetakse parastamiseks enda auto suurte üldkulude üle ning võetakse soovitusena sõita säästuautoga, läheb läbuks.
Ehk siis enne kui tatiprits lahti läheb, üritaks aru saada teemast ja väidetest ning asjasse mittepuutuvat mitte sisse tuua? Kasuks tuleb ka ligimesearmastuse vähem väljanäitamine (mis nimetatud teemades väljenduvad mures teise vara väärtuse säilimise ja tema püsikulude üle) :)

01.08.2011 at 12:42
Märt
Paljud kasutavad linnasõiduks masinaid, mis ca 20 sajale kulutavad? Samas praeguste hindadega mina enam pikalt sõita ei jaksa.
Maanteel on veel normaalne kulu, kuna Durango saab hakkam ca 11-12 liitriga, kuid linnas palju liigeldes on vaja seljakott osta, et ka õlle jaoks raha jääks.

01.08.2011 at 14:29
tõnisson

Mul 25+, eks tankides vahest kurb hakkab aga noh, mis teha..

01.08.2011 at 14:48
vvt

quote:
Stealth: Mõne foorumiliikme sõnavõtud kütuse, remondi jms. teemades(et on tema arvamus ja vale arvamus) sarnanevad

Mulle meenutavad aeg-ajalt siin ilmuvad füüsikalis-tehniliselt vildakad, kuid religioosselt igati korrektsed sõnavõtud üht veneaegset anekdooti:

Käib Suur Isamaasõda. Punaarmeelased tõrjuvad Moskva all fashistlikke horde, iseäranis tõhusalt tõrjub kommunistlik noor Ivanov oma kuulipildujaga.
Fashiste langeb kui loogu, kuid ühel hetkel kuulipilduja vaikib. Komandör karjub: "Mis juhtus?". Ivanov vastu: "padrunid lõppesid". Komandör
seepeale: "Ivanov, oled sa kommunist või mitte?". Seepeale hakkas kuulipilduja uuesti ja tihedamalt tärisema ning fashistlikud hordid peatati. :)
(üks kena näide vaidluse alguse elik näite kohta, kuidas 4spd AT ainult 1 mpg kütusekulule lisab).

01.08.2011 at 15:00
2 edits. Last edited 01.08.2011 at 15:02 by vvt
cipo
Kui sul on hobiautoks buumer ja tavasõiduks honda: Päeval sõitmist ja õhtuti magamisund tõenäoliselt ei ole, kuna pidevalt kipitab kurgus kütuse kulu. Tänu sellele pead sa kõikides foorumites kilkama kütusekulu teemades.... njuuu, njuuuu ja made.in.jpn or EU!

Tobedalt pisikese 3,8L fordi mootoriga lincoln continental, mis uhkes pikkuses andis 7 seeria buumerile vändaga ära: tarbis maanteel ca.8 ja linnas talvel ca.12 - njuuu...

01.08.2011 at 15:56
PlyVal64
200K km ja 10,5 aastakest on nüüd mänguautot piinatud ja rohkem rahul olla ei saagi... Otsene maanteekulu on ju suisa suur ehk nagu eespool on kirjeldatud, siis sõltub vaid ja ainult mootori pööretest (1134 cm3 X 3000 rpm @ 100 km/h = 3-liitrine @ 1200 rpm ehk siis ~5l/100km) aga kogu ekspluatatsiooni KESKMINE ei ole jällegi üle 6 l/100km ja seda absoluutselt igas ilmas, aastaajal ja laadungiga sõites. Lisame siia ka kordades väiksemad muud ekspluteerimise kulud (mängurehvid, olematud õli- ja jahutusvedeliku kogused, null-elektroonika, olematu kindlustusmakse etc) ja nii tulebki kokku TEGELIK öko. Sa võid ju mistahes kolmetähelise korporatsiooni üli-super ökonoomse õlipõletaja osta (ja need on tõesti head katlad) aga lõpuks lööd KOGU rahakulu kokku ning ökost on ikkagi asi sigakaugel. Ja ärme hakakme rääkima sõidumõnust: seda ei saa rahas arvutada! Kuid nagu Märt ütles, siis õllel ja õllel on maitsevahe ja pigem joon Tõmmut Hiidu kui odavat pilkut...

01.08.2011 at 17:35
Stealth

Viimase postituse sisu ja selle all olev slogan on kuidagi vasturääkivad üksteisele....

Ma tean päris mitut USA auto omanikku, kes igapäevaselt täristavad eurooplaste või japsidega ringi kuid millegipärast pole teistes margifoorumites kuulda olnud, et nad, s.t. mõned konkreetsed(USA autoga mõnikord rohkem kui kord kuus sõitvad isikud) käiksid oma maailmatarkust nissanhondasidrunijne. foorumites levitamas, sest et mis mõte sellel oleks ?

Pigem aga näib,et iga jumala kord, kui hakkab SIIN foorumis mingi kütusekulu jutt pihta, siis hakkavad siin oma maailmatarkust tuututama ikka enamjaolt need ühed ja samad, alternatiivse ökoloogiaseltsi "märsilohistajad".
Mingi patoloogiline enesetõestamisvajadus painab teid, või on mingi "väikese mootori kompleks" kallal, mis ei lase rahulikult elada ?

01.08.2011 at 19:14
tõnisson

Kusjuures kole imelik on tõesti "in torque we trust" foorumist lugeda sellise asja kohta.
Ausaltöeldes siit foorumist ootaks küllaltki teistsugust lugemist.
Teemasse ka, siis kõige ökom auto mul on/on olnud 72' plymouth duster suuremat sorti rida kuuega ja sõna otses mõttes voolava karpaga talvel oli kindlasti kulu alla 15 sajale.. Mõõtnud küll täpselt ausaltöeldes ei ole aga tunde järgi arvaks küll nii.. Võibolla tasuks märkimist ka see, et 4 aasta jooksul ainuke reaalne kulu on olnud üks esimene rattalaager kastikal ja dusteril mingi hetk otsustasin, et võiks õhufiltri ka ikkagi paigaldada:p pluss küte siis ilmselgelt.

01.08.2011 at 20:03
tfr

Õli pole 4 aasta jooksul kordagi vahetanud?

01.08.2011 at 20:09
kaedoo

Aga minu auto võtab 25+L/100 km linnas ja käin igapäev tööle-koju.:beer Kui mul poleks hobiautot,käiksin tööl jalgrattaga ja muud sõidud taksoga.Kõikse odavam.
Valik on Teie härrased!

01.08.2011 at 20:12
armasjumal

Et siis ka kõik arvamused oleks esindatud.
Minul on kõigesuurem kokkuhoid auto moraalne vananemine.
Kuna bussiga üksi tülikas tööle ja tagasi sõita nagu tigu, siis on mõned autod veel.
Üle aasta sõitnud concordega (maantekulu 8 u.160 kw), talvel oli 15 või tiba enam linnakulu (10 km otsad tööle ja koju) hetkel vast u. 12. Omasin ka hetkeks ühte vana audi 100 2,0 td. Samades tingimuses oli linnakulu u.10.
Asjast kah, concode sai võetud masu ajal lätit hinnaga u. 2000 euri. Poolteist aastat kasutamist ja kulu, õlid, filtrid, rattalaager, abs andur (kõik kokku u 200 €). Usun, et hetkel võiks auto umbes sama hinnaga maha müüa.
Võrdluseks uuema ökoauto aastane vananemine maksab u. 600-1000 euri vms. + kasko.
Igale oma

01.08.2011 at 20:49
Maik

nu ma ei tea, mina ei sõida oma DIISEL 2,5td quattroga ka preagu suvel alla 12l sajale... mine võta kinni kus konks on, maanteel on tõsi küll 8kanti aga palju ma seda ikka sõidan...

01.08.2011 at 20:56
1 edit. Last edited 01.08.2011 at 20:57 by Maik
Märt
Mina mõtsin ja ostsin endale igiliikuriks dacia dustri - alates kolmapäevast põletan odavalt õli ja tööandja tambib liisingut:)

01.08.2011 at 21:25
kaedoo

quote:
Maik: nu ma ei tea, mina ei sõida oma DIISEL 2,5td quattroga ka preagu suvel alla 12l sajale... mine võta kinni kus konks on, maanteel on tõsi küll 8kanti aga palju ma seda ikka sõidan...

Tööauto Berlingo linnas 7 ja maanteel alla 6-e.(2,o hdi)

01.08.2011 at 21:26
johndoe
vajadus väikse kulu järgi tekkib siis kui oled otsustanud kaugel töökohast elada. Omal hetkel nii et suure auto kütusekulu eest saan väikse auto kütuse pluss liisingu. remont on küll vist tihendam olnud, just igast pisiasju.

01.08.2011 at 21:28
kaedoo

Kui oled otsustanud elada töökohast kaugemal,siis elamine võtab väga palju raha,eeldades et ostad linnast välja talu või maja.Kui töökoht on olude sunnil kaugemal siis jah,Sul on õigus.Sellest ka valik,mitte kohustus !Ma söön hiina kiirtoitu ka kahvli või lusikaga mitte pulkadega.

01.08.2011 at 21:48
PlyVal64
quote:
Stealth: Viimase postituse sisu ja selle all olev slogan on kuidagi vasturääkivad üksteisele....
Mingi patoloogiline enesetõestamisvajadus painab teid, või on mingi "väikese mootori kompleks" kallal, mis ei lase rahulikult elada ?
Sa ei tohiks nii noor ju siin olla, et mitte mäletada allkirja tekkimise põhjust??? Tuletan meelde: riisiraketist ei saa mitte kunagi arvestatavat kiirendusautot, pane sinna kuitahes suur kapsas otsa puhuma! Need olid ajad, kui iga jummala päev püüti vastupidist väita ja "tõestada" olematut... mida kahjuks siiani püütakse teha: dragist enamus on show, mis koosneb rehvisutsust ja MÜRAST. Viimast aga ei tee ka Viljari riisirakett, olgu see kuitahes kiire autona. On selle kõrval mistahes 400 Hj open header Raud, on tegu suvalise issand-sussutajaga...

Aga me ei ela igapäevaselt USA-raua maailmas, vähemalt absoluutne enamus meist. Lisaks sellele on mõnedki vanema särgiga mehed tasapisi suundumas vanavanema-staatuse poole, mõned on juba seda. Seega tuleb tahes-tahtmata juurde rahulikkust ja mõistlikkust, mille alla kahjuks Eesti oludes aktiivses kasutuses liikurina ei mahu mitte kuidagi (minu jaoks) "normaalne" USA-raud. Minu jaoks on isegi TransSport "riisirakett", pigem ostan sedasorti bussikese vajadusel esimese põlve RWD Previa... oh ropendust ;) Olen proovinud noorena igapäevaselt elada 1964 aasta rauaga ja see oli sigaraske. Tüütu, kulukas, ebamugav ja vastik. Aga see ei seganud sama masinat 2 aastat ehitamast ja siis sellega pidupäevadel sõitmast, suisa mitu tiiru ümber Eesti.

Lihtsalt "juhtus" nii, et 30.eluaasta täitudes "sunniti" mind sõitma tuliuue mänguautoga ja suruma oma rauamehe- "mahlapakk on kaheliitrine"- lapsik ego maha, mispeale "avastasin" ma raua, vanade autode jms kõrval ka väikeautode võlud.
PS: ma võiks ju ka oma teise armastuse juure söelda, et "õige purjekas algab 40-jalasest ja 100+ rm purjepinnast" aga õige fänn peab armastama kõike ja kõiki suuruseid. Tattnokana suur auto ja pisike purjekas, vanemana väiksem auto ja suurem purjekas... kuniks autot pole enam vaja, sest seilad oma 70-jalasega lihtsalt surmani ümber palli. Mina olen tasapisi teel sinna, vähemalt mentaalselt :D Väike auto on esimene samm sellel teel.
PPS: no ja päris ätina tahaks sõita omaenda 100-jalasega ning ahtrigaraažist igas sadamas välja ajada kas originaalis Duesenberg Phaeton J või Auburn "Boattail" Speedster, et siis oma "memmega" pisuke tiir teha...

01.08.2011 at 23:38
2 edits. Last edited 01.08.2011 at 23:46 by PlyVal64
saadukas

Olen koguaeg olnud suur bensiinimootori kummardaja, kuid viimasel ajal on ka diisel meeldima hakanud. Tööautoks on Ford E-350 7,3TD ja keskmine kulu on 11 liitrit sajale. Pika otsa peale olen kilomeetrite järgi arvestades saanud isegi 9.8. Boonuseks veel V8 raksumine ja turbo vilin. Autokaal koos kolaga on umbes 2,8 tonni. Kui sappa haakida 1,5 tonnine treila siis t6useb kytusekulu umbes 13L sajale. Samasuure bensukaga jääks vist nälga kyll. Minu point on selles, et saab yhendada nii meeldiva kui kasuliku ja ka praktilise. :)

02.08.2011 at 02:13
diesel
ähh, misasja te vaidlete.
mistahes töö tegemiseks vaja energiat kulutada.
kui palju liitriga sõita saab, sõltub tehtava töö hulgast ja mootori kasutegurist.

minu igapäevatraktor võtab jämedalt umbes 50 liitrit.
ja saan sellega suurepäraselt hakkama.

sööge mett parem.

02.08.2011 at 08:19
tõnisson

quote:
tfr: Õli pole 4 aasta jooksul kordagi vahetanud?

Olen küll aga õli tuleb tööjuurest.

02.08.2011 at 09:23
Indrek_S

quote:
armasjumal:
Võrdluseks uuema ökoauto aastane vananemine maksab u. 600-1000 euri vms. + kasko.
Igale oma

Võrdluseks olgu öeldud, et minu ökoauto 3 aastane vananemine maksis täpselt 210 000 eek ehk et miskine 60% (ostu ja müügi hinna vahe). Valus ta oli aga meelde ta jäi.

02.08.2011 at 10:15
antoonio
Ei maksaks unustada, et ka tutika usa raua hind kukub üsna valusalt, õigemini igasuguse uue raua/plasti hind teeb sama trikki kui ei ole tegemist mingi haruldusega, mida loetud arv trükitakse. Mida vanemaks isend saab seda väiksemaks see kukkumine jääb kuni osad isendid suudavad teatud läve ületades jälle hinda koguma hakata. Aga neid on vähe kuna enamus jõuab recycling tsüklisse. A see niigi teada tõde.

02.08.2011 at 11:08
Tammeleht
Kõik on muidu ilus ja kena, aga teema vist algas lausa küttekulu atm vs. at kastidest ja nüüd räägime juba autode väärtuse lagemisest. Ilmselgelt on see juba autode kogukulude arvestamise teema. Olles korra uut autot omanud (aastal 2002 A6) sain ma kiirelt aru, et asjal mõte puudub ja läksin oma vanade viiside juurde tagasi ostes igapäeva auto üliodavalt, aasta andsin ainult peale ja siis otse metalliks või kui viitsimist, siis puruks kaa enne. Sellest odavamat viisi liikumiseks vist ei ole. Praegu mul ainult Crown Vic ja selle kõrvale otsin kaa mingit punni sügisel kui rattaga ei kannata enam sõita. Muuseas, vähe sellest , et ratas midagi ei küsi eriti on ka tervis paranenud oluliselt see hooaeg.

Aga enne kui keegi närvitsemist varajasse hauda läheb võiks kokku leppida, et iga vunts sõidab sellega millega tahab ja jaksab ning laseks teistel sama teha ja ei kasutaks oma aega mööda foorumeid kirjutades kui kuramuse odav ja hea tal on. Kes tahab see maksab liisingut ja kes tahab see ostab usaka soodsalt ja tangib selle raha eest kütet ja odavat varuosa. Kokkuvõtes on võimalik piitsutades ka väiksest junnit saada ulmeline küttekulu ja kui on mingi imeodav disla siis neetud küttepump vms maksab nii, et veri ninast väljas ja muud naljakad vigurid mis tihti garantii alla ei käi nagunii (kogemus autoabis töötades) . Mina eelistan lihtsalt, et panen hommikul Drive peale ja õhtul võtan välja ja ongi päev kirjas.

02.08.2011 at 11:14
perilainen
Hea näide elust. Sõbral on 2x dodge ram 5,9l diislit üks on 4x4 teine on tagavedu. Tagavedu teeb maantel 7,5-9l sajale 4x4 alla 12-14 ei tule. Seda siis tühjalt ja 55-60mph .

Maik audi (allorad samas kaalus kui a8 ) 2,5 tdi keskmine kulu oli mul 8,5-9,5 . Oleks ka rohkem saanud kui oleks tahtnud muidugi

02.08.2011 at 11:34
tqhq.ee foorum : Vaba teema : split: järjekordne kütusekulu vaidlus.   1 2 3 4 5  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.