Poster |
Message |
foke |
NB! Küsimus võistlejatele!!!
Vabandan, et ei ole kogu teemat läbi lugenud, aga minu arvamus on sama, mida pea terve aastakümme olen korrutanud.
Sai sel teemal tuliseid vaidlusi maha peetud, enam mind väga vibreerima see teema ei aja, kuna aktiivselt võistelda plaanis pole.
Ühel sõnal - sport on showbusiness, see on vägev rahakombain, koguni nii vägev, et võimaldab haarata sedavõrd tähtsaid institutsioone, millega mõjutatakse kogu ümbritsevat. Tõsi, sport ei ole ainus "relv", aga tal on oma koht. Iseasi, kuidas ja kus selle relva võimekust kasutatakse.
Tulles Dargi juurde, siis olgugi, et seda on spordiks pisut keeruline defineerida, omab ka drag kõiki show-businessile omaseid tunnuseid. Need tunnused toimivad vaid ja ainult piisava "ergutuse" olemasolul mähistes. Eestis seda ergutust enam ei ole ja äärmiselt suure tõenäosusega ka ei tule.
Väidan jätkuvalt, et rong oli meie perrooni ees täitsa olemas, aga paraku kujutati endale ette kurat-teab-mida. Ok, moodustati igasuguseid ühinguid, määrati õiguseid, kohustusi, anti välja paguneid ja ühiskondlikke (tasuta) ametikohti, loodi kuvandeid ametlikkusest, profesionaalsusest jne jne. Tegelikult pole ma näinud ühtegi vettpidavat kontseptsiooni ala arengust, pole näinud ühtki turundusplaani ega riskianalüüsi, pole mitte midagi, millele tuginedes oleks saanud väita, et sammud, mida me parajasti teeme (nüüdseks siis juba tegime), soovunelmale lähemale viivad. Polnud isegi seda soovunelmat kirjeldatud.
Publikuhuvi osas peeti dragi koguni üheks suurima vaatajaskonnaga spordialaks üldse. Kas tuleb meelde? Öelge mulle palun, kas saab veel soodsamat pinnast olla mistahes projekti käimalükkamiseks?
Tegelikkuses, kes nägi võimalust teenida, tegi seda, kes nägi võimalust võimu haaramiseks, tegi seda. Paljud ei näinud üldse midagi ja tegid asju uudishimust ja entusiasmist.
Ma korrutasin nagu käokell, et ebareaalne on hoida üleval nii kulukat ala pelgalt entusiasmist ja varem või hiljem hakkavad sõitjad kaduma. Ühes sõitjatega kaob publik, ühes publikuga kaob raha, kaob ala.
Mida tulnuks siis teha teisiti? Tagantjärgi tarkus on täpisteadus. Eks siinkohal vaatab iga mees ise peeglisse... Loodan, et vähemalt see on nüüd kohale jõudnud, et Eesti ei ole USA ja isegi mitte Rootsi ega Soome.
Ja ma ei tahaks siit nüüd lugeda, et miks sa ise midagi ei teinud. Sellele küsimusele ma olen ka 100 korda vastanud: ma tegin endast kõik, et asi areneks, ma olin võidusõitja. Ei maksa unustada, et kui selles mängus kunagi üldse keegi investoriteks olid, siis olid need just võitslejad. Lisaks mitmete sadade tuhandete kroonide matmisele autosse, rõõmustasime korraldajaid osavõtutasudega, BHRA'd aastamaksuga. Jah need viimased ei olnud tapvalt suured, aga veelkord - antud kontekstis ja antud tingimustes oleks olnud mõitstlik see firma, millel nimeks Eesti Dragracing üles ehitada väheke pikema ettevaatamisega kui üks võistlus, üks korraldus, üks kasum, üks hooaeg.
Ma ei alahinda ka teiste inimeste jõupingutusi ajavõtusüsteemide loomisel, kohtunikeks olemisel, ka võistluste korraldamisel... Aga meil tekis ühel heal hetkel teatud seltskond, kes võttis omale õiguse panna reeglitega vastav tegevus paika, allutas kogu käivitunud kaadervärgi sellele omaloodud ülemkehale.
Küsin, kuidas on läinud, kas oleme täna seal, kus peaksime?
Paraku seisan dragist juba niivõrd kaugel, et mu jutt võib olla ka pisut ajast maha jäänud, sestap andestatagu pisuke nostalgia
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
15.03.2011 at 14:16 |
|
partel |
Heh, et Alakomitee põhjustas masu?
Võisteldakse ikkagi hobikorras, kui võistlejatel raha otsa saab, siis vahet pole, millised reeglid on või kes juhib, võistelda ikkagi ei saa.
Pigem ikkagi vääramatu jõuga tegemist, mis välistab süü.
Kaatrimeestel ju ka, suvel vette ei lasegi, kuna üle hulga aja peab firmas tööd tegema. Kas sadamapersonal süüdi või meri?
15.03.2011 at 16:30 |
|
PlyVal64 |
quote: Olds: ka auto ehitamised venivad asjad...2,3 või rohkem aastat. Kui aga iga jumala aasta otsustatakse muuta reegleid ajab see ilmselgelt inimestel hinge täis ja paratamatult tekib küsimus-miks ja kaua ma neid ümberehitusi teen?
Olds, Sa tark mees, MIDA Sa ikkagi lõpuks ehitad?
1. mingit tehniliste tingimuste projekti, mis sõidab... kalendriaegasid??
2. eeldatava ET'ga dragsterit ehk spetsiaalset kiirendusautot??
Ma usun, et ikkagi 2.masinat. Eeldatav ET paneb paika üle poole autost: turvakonstruktsioonid, veosilla asukoha, laiuse ja rattamõõdu, vajalikud hobujõud (ja ka see on suures piires selge, mis lahendusest need jõud tulevad) ning sõitja turvavarustuse. Ülejäänu on Klassiku sõnade kohaselt "vihmavari", kus sees on ka "nõrga mootori tunnus".
Hetkel on Eestis ET-põhine võistlusmasina soetamine/ehitamnine/aretamine ära kohitsetud kohatiste absurdsustega. Spetsiaalsete võidusõiduks projekteeritud vahendite välistamine on üks neist. Ainus on Karol, kes on neid sõitma lubanud. Tänu sellele on kohe kindlasti päris mitmed jätnud alasse sisenemata või on sealt välja astunud. Jah, on käinud tehniliste reeglite ümber kamarajura aga need on pehmelt öeldes käinud kõik ühte - mõttetusse - auku! Piimapoes käimine ja dragrace ei ole sama asi!!! Ja seega ei saa üks vahend mõlemaks sobida.
"Suure surmaga" on paar-kolm ehk kuni viis-kuus sellist autot ehitatud (ja neile igaühele ka peaaegu "oma klass" tehtud), mis väärivad dragsteri nimetust. Nagu aru saada, siis praegu ma ei kasuta seda sõna redelauto vaid 100% vaid 402,33 meetri kiireimaks läbimiseks loodud spetsiaalmasina jaoks. Lauri oli esimene, Erkki teine, kahe esimese "jääkidest" sai Eduard oma masina, siis tuli Kaido oma "põleva bemmiga", Markel oli ka seal kusagil vahel ja viimasena sai puhtaks dragsteriks Viljar oma masina. Äkki on keegi pisemates klassides veel, kuigi silmaette tulevad vaid lätlased... Ühe mehe ponnistuse "ajaloos" jätsin teadlikult kõrvale: Kaimo ja Tema ulme"tiivik", mis radikaalsena jõudis vaid mõned sõidud teha. Kuid see masin oli vaat et kõige esimene päris radikaal Eestis, Lauri ja Erkki sõitsid siis veel uulitsa"kõlblike" Camarotega. Ja kõrvale on jäetud ka Kari/Pätkä "Bad Toy", sest see on ju meil "tänavaauto" Ja ka Rivo Chevy...
Mitu aastat tagasi jäeti õiged otsused tegemata ja keerati "tänava, uste ja rehvimõõduga" asi peesse? Mis oleks olnud see õige aasta, kus kiirusejanused oleks pidanud kuulma "käsku" - spetsiaalsed nelja rattaga kiirenduse spordivahendid on õige värk? Ehk need aastad, kus Eestit väisasid mitmedki sellised masinad ja näitasid, mis asi TEGELIKULT dragrace on Valge nelivedu bemm on küll lahe ja päris kiire apastraat ning teatud aja töötas väga hästi promomasinana aga ta oli ja on täiesti mõttetu masin dragrace'i kontekstis Foke poolt vihjatud "pikemas perspektiivis".
Siit vastaks Fokele: ei ole seal, kus peaksime. Oleme täpselt samas kohas, kus Sa viimane kord oma stokeri tükkideks lasid ja punase valgetriibulise tänavaauto garaaži ära parkisid. Lapid kevadeks paja kokku ja oled ikka 2-3 |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
15.03.2011 at 16:31 |
|
tfr |
quote: partel: Heh, et Alakomitee põhjustas masu?
Seda mitte, aga masu on tekitanud muuhulgas olukorra, kus ports võistlejaid, kes seni headel aegadel hobikorras oma rahakoti peal hakkama said, nüüd seda enam ei saa, ja peaks jätkamiseks sponsorite otsimise teele pöörduma. Selle jaoks on aga tugev PR, head võistlused ja kõik selline, mis on Alakomitee rida, üsnagi määrava tähtsusega. |
15.03.2011 at 16:33 |
|
partel |
NHRA'ski pole asjad nii korras midagi.
Peale John Force'i eriti palju sellest elatujaid pole, pea kõik ikka oma raha peal vähem või rohkem. USA lihtsalt on nii mõnelgi põhiäri kõrvalt paar milli aastas "taskuraha".
Eestis veel üks faktor see, et alguses oli kõigil uus ja huvitav (ja odav), aastate jooksul eraldusid fännid sõkaldest, võiduks pidi miljon krooni vms sisse panema.
Enne kui võistlejatel oma raha piisavalt ei ole, ei ole vahet, millised reeglid või kes pukis.
Üleüldine Eesti vaesus on põhjuseks.
15.03.2011 at 18:11 |
|
tfr |
quote: partel: Enne kui võistlejatel oma raha piisavalt ei ole, ei ole vahet, millised reeglid või kes pukis.
Pärtel, tõmba äkki hommikuse konjakijoomisega veidi tagasi?
Et ainus variant on see, et võistlejad sõidavad oma rahakoti peal? Ja see, et on alakomitee, kes saab PR-iga nii hästi hakkama, et sponsoritel on huvi oma õlg alla panna, on alale kahjuks? |
15.03.2011 at 18:13 |
|
Fog |
Palun lugege nüüd Veedleri ja Carla poste uuesti.
EDRA soovis teada, palju on sõitjaid EMV-l.
EDRA soovis teada, kas oleks võimalik EMV klasse sõita koos see aasta, et teha ruumi street karikasarjale, et omakorda tuua EMV etappidele ka eelmisel aastal Tartu Autoklubi sarjas sõitnud.
Rohkem autodis lineupis, rohkem pealtvaatajaid, rohkem feimi jne.
Andruse sapisest kommentaarist ma aru ei saa selles kontekstis, võistlejad arutavad ühe potentsiaalse korraldajaga mida teha, mitte ükski reaalne võistleja pole ütelnud praeguse klassijaotuse kohta halvasti. Kuna reaalselt pole võimalik lisada TADS klasse, sest siis oleks meil 12+ klassi, siis mõne karikasarja klassi lisamiseks tuleb ka mõnda teist kokku sõitma panna.
See, kas punktiarvestus koos on ei oma tähtsust, kinnitatud reegleid keegi muuta ei taha.
Mina oma OL jaoks alamõõdulise autoga kavatsen just seal sõita, sest 4 autoga OL = 3 ellika starti, 2 autoga OL + 2 autoga PS = kokku 2 ellika sõitu.
Rahvaspordikaardiga karikasarja lisandumisel on fifty/sixty ka vana fiero rajal.
15.03.2011 at 18:36 |
|
partel |
quote: tfr: quote: partel: Enne kui võistlejatel oma raha piisavalt ei ole, ei ole vahet, millised reeglid või kes pukis.
Pärtel, tõmba äkki hommikuse konjakijoomisega veidi tagasi?
Et ainus variant on see, et võistlejad sõidavad oma rahakoti peal? Ja see, et on alakomitee, kes saab PR-iga nii hästi hakkama, et sponsoritel on huvi oma õlg alla panna, on alale kahjuks?
Ma tahtsin öelda, et sponsorrahast ei piisa, ükskõik kui suur see ka oleks. Alati tuleb ise juurde panna, küsimus on lihtsalt osade suurustest kogu eelarves.
Isegi kui kõikidel konkurentidel on võrdne summa sponsorraha, siis kellelgi on ikka võimalik omast taskust juurde panna ja sellega konkurentsieelis saavutada, mille peale mõni teine loobub ehk tagasi "võistlejate vähesuse" ruudus.
"Rohkem raha võidab" on autospordis siiski reegel, kuigi ise sai ka erand oldud mõnikord.
Professionaalne dragi PR inimene/tiim on mõistagi tore asi, paraku võistlejad ei suuda seda üleval pidada. Vingutakse ju hoopis väiksemate tasude üle.
Patuoina leiutamise asemel võiks hoopis raha teenida, mille eest ise osaleda.
Mis võistlustel osalemisse puutub, siis ei ole kunagi küsimus olnud reeglites, tasudes, Alakomitees, BHRA's, kohtunikes jne, vaid ikka sobiva tehnika olemasolus/korrasolekus. Hetkel on järgmine projekt veel poolik ja thats it.
15.03.2011 at 20:15 |
|
christian |
quote: "Rohkem raha võidab" on autospordis siiski reegel,
Saan aru,et jutt dragracest aga see väide "rohkem raha võidab" on ikka rohkem drag/kiirendus ehk otsesõitmise reegel kus erilist talenti vaja pole kui piisavalt pappi on
aga muus autospordis päris nii ikka pole, nt. WRC, BBCS, Dakar jne. seal loevad ikka oskused ja vastupidavus rohkem kui raha mille eest ei saa osta oskusi
Lihtsalt minu arvamus sinu väitest ja reeglist.(autosporte on muidki kui kiirendus)
|
15.03.2011 at 21:13 |
|
otipoiss |
Küsimus on küll võistlejatele, kuid ehk mahub veel ühe pealtvaataja arvamus ka siia.
Street klassid on üsna vajalikud, eriti hetkel valitsevas madalseisus. Põhimõtteliselt on ju Eestis päris palju kiireid autosid mis ka tänaval liiklevad. (Erinevad neliveolised Audid, teatud Vetted-Viperid-Mustangid, igasugu muud kirjut tehnikat jaapanist jne jne.) See kõik oli kunagi rajal ja rahval oli vaatamist niiet hoia ja keela. Kõige selle pildist kadumise põhjused olid kindlasti erinevad (Samasse klassi sattunud spetsiaaltehnika ja rahapuudus ja mis veel), aga seda oleks tegelikult tagasi vaja.
95% rahvast ei kujuta ette mis tehnika seal OL või PS vihmavarjus pesitseb, milliseid ohverdusi on omanik ja tiimiliikmed teinud jne. Küll aga kujutab suur osa sellest rahvast ette, et mida tähendab näiteks kolmene bemm ja rõveda välimusega universaal Opel ja kõigil tõmbab karbi lahti kui Opel seda bemmi häbistab. Sellised vastasseisud ju panid rahva kihama ja pikapeale ka huvi tundma, et kuidas ikkagi ja mis tehnika jne jne. Pikapeale huvi tõusis, räägiti sõpradele ja oligi järgmine üritus jälle vähe rohkem publikut. Ehk toimiks see kõik veel ühe korra?
Ja peale kõike seda vaatemängu tundus neljakohalisi jõunumbreid püüdvate V8-te kärgatuste kuulamine justkui see viimane kirss tordil. Ehk siis need mehed pole ka sugugi vähemtähtsad!
Siinkohal ei tahaks jätta mainimata tsiklimehi, sest tihtipeale näitasid need mehed kuidas kummi põletatakse ning pakkusid nii mõnegi õõvastava hetke.
Bracketi kohapealt peab mainima, et selle ülesehitust peab kuidagi puust ette ja punaseks rahvale selgeks tegema! Paljud polegi sellele kunagi pihta saanud.
Ma pidin päris suure vaeva ära nägema, et eelmine aasta jõuda Legendide mõõduvõtule, kuid ma ei vahetaks seda kogemust mitte millegi vastu. Savi see märg jope kui rajal on sellised mehed, osadel vanad ja kuulsad autod, osadel uued ja kiiremad, osadel järgmise suunitlusega masinad. See vaatepilt, peale viimast paari hooaega tuletas taas meelde, et see drag on ka meil ikka väga lahe olnud. Rahvas ootab teid tagasi! Ala vajab teid tagasi! |
15.03.2011 at 21:17 |
|
partel |
quote: christian: quote: "Rohkem raha võidab" on autospordis siiski reegel,
Saan aru,et jutt dragracest aga see väide "rohkem raha võidab" on ikka rohkem drag/kiirendus ehk otsesõitmise reegel kus erilist talenti vaja pole kui piisavalt pappi on
aga muus autospordis päris nii ikka pole, nt. WRC, BBCS, Dakar jne. seal loevad ikka oskused ja vastupidavus rohkem kui raha mille eest ei saa osta oskusi
Lihtsalt minu arvamus sinu väitest ja reeglist.(autosporte on muidki kui kiirendus)
Et siis F1's pole sõiduoskust vaja?
Seal tavaliselt esiotsas ikkagi suurema eelarvega tiimid olnud.
Nagu ütlesin, siis isegi on mõnikord erand oldud, miski 3-4 koha eelarvega rekordeid tehtud, lihtsalt omal know-how ja töö ju tasuta ja Eestis pioneeridena see ka suht kõrgel tasemel.
15.03.2011 at 21:27 |
|
partel |
quote: otipoiss:See vaatepilt, peale viimast paari hooaega tuletas taas meelde, et see drag on ka meil ikka väga lahe olnud. Rahvas ootab teid tagasi! Ala vajab teid tagasi!
Nooh, ega's "vanad peerud" pole tingimata pead ära löönud, et enam ei oska asja.
Sobival võimalusel lõpetavad oma "ajutise puhkuse" ja taas rajal.
15.03.2011 at 21:29 |
|
Jesper |
quote: tfr:Ja see, et on alakomitee, kes saab PR-iga nii hästi hakkama, et sponsoritel on huvi oma õlg alla panna, on alale kahjuks?
Üldiselt Jõuluvana, kes iga detsember iga autosportlase korstnasse saanitäie pappi kühveldab, poleks ka ühelegi alale kahjuks Mõlemad on laias laastus ühesuguse tõenäosusega nähtused.
15.03.2011 at 21:58 |
|
otipoiss |
Kindlasti ei kahtle selles, et keegi neist enam asja ei oskaks, põhjused peitusid ju mujal ja seetõttu võibolla need paar tänavaautode klassi pole nii paha idee midagi. Tekiks ehk mõte ka sellel seismajäänud masinapargil tolm maha puhuda. See kuidas neid omavahel ära jaotada jäägu aga juba targemate meeste arutada. Tähtis oleks see, et neid klasse poleks rohkem kui üks või kaks ning vastamisi saaks minna võimalikult erinevat tehnikat.
Nüüd kindlasti ütlete, et milles asi, las kobivad bracketisse. Siis tegelikult pole see pealtvaatajale ikka päris see...samuti ka alustavale huvilisele kes tahaks just oma vähe näpitud kolmese mõne avandi/kaubalifti vastu joonestada. Võitmiseks võta reaktsioone ja peenesta ja siis jälle pidurda ja mölla, seda kõike on algul liiga palju kindlasti!
|
15.03.2011 at 22:05 |
|
rivo09 |
Aga tegelikult võiks küsida kas üldse on meil paanikaks põhjust ? Paanika on tekkinud ju ainult eelmise ja üleeelmise aasta põhjal kui meie juures oli rahaliselt ja seetõttu ka paljudel moraalselt täielik perse. Me tegelikult ei tea mis toob meile see aasta(kuulujuttude tasemel olen nii mõndagi huvitavat kuulnud). Võtame asja natuke optimistlikumalt sest kokkuvõtteks on see kõigile hobi ja miks peaks hobi stressi tekitama ?
Kui veel rahast rääkida siis sponsorina ei annaks ma seda teemat lugedes ühtegi penni sest toetada ja siis ka osa saada tahaks ju positiivsetest asjadest !? Meil on aga mingi nuss kogu aeg , miks peab koguaeg mingi vastasseis olema ? Meil ei saa ju osad inimesed kes tegelikult peaks koguaeg suhtlema enam omavahel õieti läbi ,äkki peaks selle üle rohkem mõtlema?
|
15.03.2011 at 22:33 |
1 edit. Last edited 16.03.2011 at 11:09 by rivo09
|
Andrus BHRA |
Teen siia siinkohal oma viimased mõtteavaldused alakomitee esimehena, sest tõsiselt loodan, et EAL´i juhatus rahuldab minu avalduse ja seeläbi saab lahendatud palju probleeme.
Kõigepealt vabandan kõigi nende ees, kes siiamaani on arvamusel, et olen selle kõigega teeninud endale meeletud rikkused ja spordis kõvad "pagunid"! Pean tunnistama, et enne BHRA loomist midagi mul ikka oli ka ja päris autodest ja autospordist teadsin natuke rohkem, kui keskmine eestlane!
Aga tegelikult! Soovin tänada kõiki, kellega mul on au olnud kokku puutuda selle spordiala erinevatel arenguetappidel. Ma ei hakka siinkohal välja tooma eraldi nimesid, Teie teate neid niigi ja ma ei soovi mitte, et keegi nimetamata jääb! Tunnistagem, et meil on olnud paremaid ja halvemaid päevi, kuid ma ei saa kuidagi nõustuda nendega, kes räägivad Eesti Dragi surmast. Me ei pea väga kaugele ajaloos tagasi minema, aastasse 2005, kui said tollase alakomitee poolt kinnitatud uued klassid, siis ju ka ennustati BHRA ja Eesti Dragi surma. Need klassid kehtivad siiamaani, mis minuarust näitab seda, et tollase alakomitee liikmed tegid väga head tööd ja vaatamata kõigele siiski vist päris head reeglid. Loomulikult on aja jooksul neid reegleid täiendatud, erinevaid klasse on lisandunud, kuid seda siiski mitte sõitjate elu raskemaks tegemiseks, vaid Teie ja pealtvaatajate turvalisuse tagamiseks. Ma ei eita, kindlasti on mõningate nõudmiste puhul jäänud mulje, et need otseselt võistlejatele vaenulikud on, kuid jätan endale õiguse arvata, et paljuski seepärast on meil õnnestunud suuremaid õnnetusi ja tagasilööke ennetada ja vältida. Loodetavasti õnn soosib meid kõiki ka tulevikus.
Mis puutub tulevikku, siis soovitaksin võistlejatel enam suhelda oma esindajatega alakomitees. Uskuge, paljud probleemid saavad oluliselt kiiremini ja kergema vaevaga aetud. Ei maksa eeldada, et alakomitee liikmed on selleks, et Teie elu keerulisemaks teha! Meie ju teame, et Te ajate oma asja hobi korras ja ärge unustage, et alakomitee liikmed ajavad seda sama asja samuti hobi korras, oma hobide kõrvalt! Me ajame ühte ja seda sama rida ja täpselt nii, nagu oskame ja kui palju meil selleks võimalusi on. See palju räägitud, valus ja õnnetu PR teema siiski eeldab teatud professionaalset lähenemist ja teatud kulutusi, siis nõuda seda alakomiteelt.......? Loomulikult oleks ju väga tore, aga vaatame nüüd natuke ringi, kuidas on näiteks selle asjaga ralli komitees või ringraja omas, mõlemad kusjuures natuke pikemate traditsioonidega spordialad nii Eestis, kui maailmas. Ma saan aru, et kõva töö ja geniaalsusega ei ole miski võimatu, kuid siiski vist üpriski keeruline meie tingimustes, kui meil pole kedagi panna ralli- ja rinkaässadele kõrvale. Keda kõrvutada Märtiniga või siis näiteks Asmeriga? Ma ei hakka siinkohal üldsegi "sauruste" nimesid mainima! Mehed, ärge pange palun pahaks, aga kelle nimele üles ehitada? Minu suurima lugupidamise juures, kas - Kuriks, Vitsut, Sangernebo, Käbi, Mäesepp või äkki koguni "noorsportlane" Murakas( kes vist antud kontekstis oleks ainuke võimalik)? Me ju võime endale igasugu asju ette kujutada, kuid reaalsus on reaalsus! Meil ei ole traditsioone ja me oleme lihtsalt veel "rohelised"! Järelikult tuleb välja mõelda midagi muud - krt, rada meil ka pole, no siis mõtleme midagi muud! Kahjuks ei ole siiani leitud seda inimest, kes sooviks selle „pähkli” ette võtta. Proovijaid on nähtud küll, kuid sellega on kõik ka piirdunud. Sellepärast ma ei saagi aru, kuidas on võimalik lihtsalt midagi nõuda? Alakomitee liikmed ju ei nõua korraldajatelt võistluste korraldamist, või võistlejatelt nendel osalemist.
Ma soovin Teile kõigile tulevikuks enam suhtlemist ja seda mitte ainult foorumites, vaid päris elus! Erinevalt targutajatest ja parastajatest usun, et meil on siiski head ajad veel ees!
Kõigile kõike paremat ja ....... rajal näeme r.isk!
Lugupidamisega,
Andrus Mõsovski
´87 Chevy Fleetside 454
Paar Ameerika uazikut |
16.03.2011 at 04:23 |
|
partel |
quote: Andrus BHRA: Tunnistagem, et meil on olnud paremaid ja halvemaid päevi, kuid ma ei saa kuidagi nõustuda nendega, kes räägivad Eesti Dragi surmast. Me ei pea väga kaugele ajaloos tagasi minema, aastasse 2005, kui said tollase alakomitee poolt kinnitatud uued klassid, siis ju ka ennustati BHRA ja Eesti Dragi surma. Need klassid kehtivad siiamaani, mis minuarust näitab seda, et tollase alakomitee liikmed tegid väga head tööd ja vaatamata kõigele siiski vist päris head reeglid. Loomulikult on aja jooksul neid reegleid täiendatud, erinevaid klasse on lisandunud, kuid seda siiski mitte sõitjate elu raskemaks tegemiseks, vaid Teie ja pealtvaatajate turvalisuse tagamiseks. Ma ei eita, kindlasti on mõningate nõudmiste puhul jäänud mulje, et need otseselt võistlejatele vaenulikud on, kuid jätan endale õiguse arvata, et paljuski seepärast on meil õnnestunud suuremaid õnnetusi ja tagasilööke ennetada ja vältida. Loodetavasti õnn soosib meid kõiki ka tulevikus.
Turvanõuete kehtestamine ja järgimine on üks olulisemaid saavutusi kui mitte kõige olulisem.
Aastate jooksul USA's toimuvat jälgides on mitu "tuttavat" surma saanud, kusjuures tipptiimides, Eric Medlen (John Force Racing) ja kahekordne TF meister Scott Kalitta (sõitis FC'ga). Lisaks muidugi John Force'i crash, millest kosumine lõppes 2010.a. meistritiitli võiduga.
Hea meel on olnud näha, et võistlejad on nüüd kombedes, paigaldavad tulekustussüsteeme jne.
Nagu sa aastate eest koosolekul küsisid:
* Tõstke käsi püsti, kes tahab surma saada?
* Tõstke käsi püsti, kes tahab ülejäänud elu ratastoolis veeta?
Ükski käsi ei tõusnud...
16.03.2011 at 14:02 |
|
Duality |
quote: partel: quote: otipoiss:See vaatepilt, peale viimast paari hooaega tuletas taas meelde, et see drag on ka meil ikka väga lahe olnud. Rahvas ootab teid tagasi! Ala vajab teid tagasi!
Nooh, ega's "vanad peerud" pole tingimata pead ära löönud, et enam ei oska asja.
Sobival võimalusel lõpetavad oma "ajutise puhkuse" ja taas rajal.
Nagu enamus ''peerusi'' legendsil ütles et oleks sponsoreid sõidaks hea meelega nii et Pärtli jutt pole ainult ila,vaid tõsijutt huumorisoonega.
Mis puutub selle aasta sõitjatesse siis ma arvan et neid on pisut rohkem kui eelmine hooaeg. |
17.03.2011 at 14:12 |
|
taimar |
Arvan, et sarjade ja ürituste korraldamine lähtuvalt võistlejate aktiivsusest või mitteaktiivsusest on vale. On häid aegu ja on halbu aegu, korraldada tuleks vastavalt võimalustele ja olukorrale siiski igal aastal. Alakomitee peaks tagama spordiala piisava jätkusuutlikuse ning ka turvalisuse.
Eelkõige näen spordiala arengut pärssivate faktoritena:
1. Majanduslik olukord
Täna pole raha ei sponsoritel, võistlejatel, kui ka pealtvaatajatel. Selles osas olen Andrusega 100% nõus.
Igal juhul on raha oluliseim faktor kogu spordiala arengut silmas pidades. Ilma rahata võime teha uusi klasse ja skeemitada nii palju, kui jaksame, kuid jääme siiski paigale tammuma. Ja me peaksimegi sellega arvestama, sest see on täna reaalsus.
2. Spordiala populariseerimine
Kas spordiala on populaarne, kas meil on sponsoreid, kas meid kajastatakse teles? Ok, ka siin on ka majandusseis oluline faktor, kuid kindlasti saaks spordiala populaarsust tõsta ka eestvedajate tasandilt. Tuleks spordiala populariseerimiseks moodustada arengukava ning eesmärkide poole liikuda. Seada sihid pikemaks perioodiks. Midagi ära teha.
3. Võistlustingimused
Meil pole võistlusrada, seega pole ka kiireid autosid - publikumagneteid. (Top Fuelid näiteks võistlemas).
Igas ülaltoodud punktis on võimalik midagi ära teha, et antud spordiala edasi areneks. Oodata majandusseisu paranemist ning alakomitee aktiveerumist oleks kaks esimest tegevust. Võistlusraja ehitamine oleks prioriteetsuselt kolmas tegevus eeldusel, et kaks esimest on saavutatud.
EMV klassijaotuste muutmine paar kuud enne hooaja algust on minumeelest bürokraatia ning ei ole mõistlik. Pikemas perspektiivis on mõistlik, kuid mitte prioriteetne tegevus.
Taimar
Tartu Autoklubi
|
22.03.2011 at 23:39 |
41 edits. Last edited 22.03.2011 at 00:27 by taimar
|
Alwaro |
Esmalt "suuvoodrina" väidaks, et +1 a-klassi peaks (taas)liituma sel hoojal. See siis Statistikuile.
Teema areng on algpüstitusest endiselt mööda, aga reeglite/võistluste teemal:
Kuniks osalejate arv on nii väike, nagu see on olnud (v.a. Legendid) oleks kõigil (sõitjad/pealtvaatajad) huvitavam, kui panna klassid koos sõitma, kuid punktiarvestust peaks eraldi.
Reeglid/nõuded säilivad, 2 kuud enne üritust sellega kedagi ei morjenda. Aga sisuliselt oleks Pealtvaatajale (ehk rahale?) 3 klassi:
1) A+B+C
2) PS+OL
3) Bracket
4) Olemasolev Streetman (siis nö järelekasvuks).
Teise suhtes on juba juttu olnud ja 3-4 ei muutu midagi, aga esimesest - eelmise aasta I etapi logist tulemusi:
(miks I etapp? sest teises oli ainult 4 võistlejat kolme klassi peale!? Ja noh, III oli Legendaarne... + seal ei olnud tabelit ja pdf-iga ei hakanud maadlema.)
C02 Peeter Sikk 10,999
B15 Lauri Soots 11,056
A06 Andrei Shabalin 11,07
A08 Agris Biezais 11,158
A01 Artjom Koclamazasvili 11,384
B14 Ugis Andzans 11,831
A04 Elvis Turans 11,925
B18 Tanel Erich 12,03
B12 Mati Põld 12,081
B16 Vitalijs Koloss 12,21
B11 Tauri Berg 12,322
A12 tarmo hinto 13,802
C11 Rain Ojaveer 14,601
Kirjas oli veel 1 B ja 1 C klassi võistleja, aga nende tulemusi ei olnud?
Anyway, küsige endalt pealtvaatajana - kas mind huvitaks erinevate kubatuuridega, et samasse auku sõitvate autode eliminaator, milles on rohkem, kui 3 sõitu?
Juhin tähelepanu, et 7 autot on 1 sekundi sees... Jah, amatöörile kalender, aga pealtvaatajale?
Kas võistlejatel on midagi Terve Konkurentsi vastu?
Eeldame korraks, et toodud oleks lõplik järjekord. Üldi viimane (punktisaaja?) oleks C-klassi teine. Samuti üldi kolmas oleks A-klassi esimene. Pokaale jagatakse samapalju, autosid saab arendada samamoodi, lihtsalt võistlused oleks huvitavamad. Rõhutan veelkord, et järjepidavuse huvides reegleid muutma ei peaks, ajutiselt (aasta - 2?) ainult punktiarvestust? Mis omakorda lubab suvalisel hetkel mõne klassi eraldi tõsta, milles saavutatud jälle piisav arv (nt 10+) võistlejaid. |
25.03.2011 at 12:36 |
|
punane ilu |
Meie Ascona siis oleks sõiduvalmis aga puudub turvapuur,mida meie viimane aeg nõuab ( 11,3).Aga kõige põhilisem põhjus mitteosavõtmiseks on motivatsioon.Viimasel korral saadi 2 õlut ja diplom,aitähhh |
25.03.2011 at 21:34 |
|
punane ilu |
quote: Jamez: Ikka. Sponsorid sööks elusalt ära muidu
4 etappi tuleks ikka kokku saada ja üks peaks kindlasti olema
kas näiteks narvas või tallinas linna sees 1/8 miili võistlus.
Sponsoritele oleks see väga tähtis.
Meile meeldiks ka linnasisesed võistlused.Need on ehedad publikumagnetid.Reklaam sponsoritele ja kogu võistlusele.Meenutagem Lasnamäed. |
25.03.2011 at 21:39 |
1 edit. Last edited 25.03.2011 at 22:01 by punane ilu
|
punane ilu |
Ja ei nõustu sellega,et edevikud esikoha pürglejad virisevad.Ikka ju minnakse võistlema hea tulemuse pärast.
Me oleme päris palju pidanud "ohverdama",et olla seal kus me oleme ehk A-klassi rekordiomanikud (ausalt) viimased 2 aastat. |
25.03.2011 at 22:05 |
|
VectraT |
Alates 11.5 sek peab olema turvaKAAR, mitte puur...
|
26.03.2011 at 18:01 |
|
T-Bird |
punane ilu |Meie Ascona siis oleks sõiduvalmis aga puudub turvapuur,mida meie viimane aeg nõuab ( 11,3).Aga kõige põhilisem põhjus mitteosavõtmiseks on motivatsioon.Viimasel korral saadi 2 õlut ja diplom,aitähhh
Helista Hermanile , ragi temaga ja ta teeb sulle supper turvapuur , normalse hinnaga ja vaga hea kvalitediga . |
26.03.2011 at 20:35 |
1 edit. Last edited 26.03.2011 at 20:36 by T-Bird
|
|