Poster |
Message |
kaedoo |
Split: rehvimõõtude jutt
Ma ka mõranenud peasarnase olluse omanik, aastaid tagasi ei raatsinud osta Caprice`le originaal nr. valgustit USA-st, läks kohalik EU märgistusega tuluke. Sellegi poolest autu sõidab ja tagasõitjad ei koti, lisaks sellele pole keegi LED tagatulede pärast kobisenud. Pole just rehvidest aga 275/60/15 ei mängi ka TÜV kontoris mingit rolli. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
21.02.2015 at 00:14 |
|
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
DevilDeVille |
Ma pidasin silmas neid kisavvalgeid nubritule ledisid, mis numbrit ei valgusta aga pimedas karjuvad tagasõitjale otse silmaauku. Need tuleks toppida alternatiivsesse sünnituskanalisse
Katmata rattast rääkides - kunagi õnnestus selline asi, et keerasin Mustamäe teelt Vildesse ja seal liikles kallaja MAZ. Jõudsin juba kusagil cortexis elektrit liigutada teemal, et ennäe, midagi valget liigub topeltrataste vahel, kui juba saingi kena liraka pooliku silikaatkiviga ninnusse. Niihäesti, et puruks olid kaks tuld ja päris jäigaks stantsitud/keeviskletud servaga kapott oli kiviga kohtumise kohapealt kena seitsesenti seespool.
22.02.2015 at 12:05 |
2 edits. Last edited 22.02.2015 at 12:11 by DevilDeVille
|
mrtn |
Ok, ma hakkan niimoodi seda oma juttu veel uskumagi. |
22.02.2015 at 12:46 |
|
rommel |
Poisikesena sai ikka ZIL-i topeltrataste vahelt munakive välja toksitud sest "see polnud isade töö". Isadel remonditund jooksis sel ajal kaardimängu ja õllelibistamise taustaks... Praegusel ajal topeltratastega rekkad eriti selliste kohtade peal (vist) ei käi kus kive rataste vahele korjab . Tõenäosus on suurem midagi "ülearust" koorma pealt esiklaasi korjata kui kahe ratta vahelt...
22.02.2015 at 17:24 |
|
desiderii |
quote: DevilDeVille:
Katmata rattast rääkides - kunagi õnnestus selline asi, et keerasin Mustamäe teelt Vildesse ja seal liikles kallaja MAZ. Jõudsin juba kusagil cortexis elektrit liigutada teemal, et ennäe, midagi valget liigub topeltrataste vahel, kui juba saingi kena liraka pooliku silikaatkiviga ninnusse. Niihäesti, et puruks olid kaks tuld ja päris jäigaks stantsitud/keeviskletud servaga kapott oli kiviga kohtumise kohapealt kena seitsesenti seespool.
Sellist juttu lugedes paneb mõtlema, et tuleb endagi masinale suveks ostetud Hankooki MT rehvidele lisaks ka korralikud porilapatsid külge osta. Vähemalt taha. Muster on päris korralik ja pole just väga positiivne kui mõni suurem killustikukivike sealt maanteel kellegi esiklaasi lendab.
ex 97' Mark VIII |
22.02.2015 at 19:12 |
|
cartmann |
Üldjuhul siiski lendavad kivid kylgsuunas, mitte ette või taha. Jutt siis nendest kividest mis valdavalt aknasse lendavad.
22.02.2015 at 19:59 |
|
madis |
Nipp selles et taha ei lenda suurt midagi.. Raske ette kujutada aga nii on.
Muuseas, kui ratta veeremine selgeks teha siis ei pane enam ka imestama miks auto iseenda tuled ja esiklaasi suudab pori täis loopida |
22.02.2015 at 20:01 |
|
krss |
Ei tahaks siin kommenteerida küll inimeste sõidustiili, aga ma olen juba veerand sajandit kleepinud autol kinni numbritulede pirne, pannud teipi numbrituleklaasile sissepoole jne, et need midagi ei näitaks, aga siiski äratuntavalt "põleksid" jms ja nüüd pean automeeste foorumist lugema sellest, kuidas numbrituli just LEDidega nähtavaks tehakse... Keegi on praegu väga vales foorumis. Tõenäoliselt mina ise. Või siis on mul lihtsalt väga vale arusaamine sellest, milleks ostetakse omale kiireid ja võimsaid autosid.
See kogemus on paraku omal kah ammustest aegadest, kuidas jõuad linnas järgi Kamazile, millel taga topeltrataste vahel poolik tellis. Väga kiiresti tekkis ülieeskujulik pikivahe. Te ei taha teada, mida teeb ratta alt tulnud tilluke kivike inimese silmaga (mul mõneaastane kogemus kiirabis). Auto välimust silmas pidades nõme või mitte, aga rataste katmise nõudel on siiski väga praktilised põhjused. Enne, kui neid reegleid rikute, mõelge lihtsalt, kus oma autot kasutate. Offroaderi puhul, millega üliharva linna satutakse, on see tõesti mittevajalik formaalsus. Seadusesse ei saa paraku kirjutada sisse, kus inimene oma tänavalegaalse masinaga eelistatult liiklema peaks. Mis oleks mõistlikum lahendus?
22.02.2015 at 23:59 |
1 edit. Last edited 22.02.2015 at 00:01 by krss
|
ervin |
quote: krss: Ei tahaks siin kommenteerida küll inimeste sõidustiili, aga ma olen juba veerand sajandit kleepinud autol kinni numbritulede pirne, pannud teipi numbrituleklaasile sissepoole jne, et need midagi ei näitaks, aga siiski äratuntavalt "põleksid" jms ja nüüd pean automeeste foorumist lugema sellest, kuidas numbrituli just LEDidega nähtavaks tehakse... Keegi on praegu väga vales foorumis. Tõenäoliselt mina ise. Või siis on mul lihtsalt väga vale arusaamine sellest, milleks ostetakse omale kiireid ja võimsaid autosid
...
kui ma nüüd millestki valesti aru just ei saanud, siis sellise suhtumisega on su koht healjuhul mõnes rullnokafoorumis.
|
22.02.2015 at 00:11 |
|
krss |
Aga seda ma just kirjutasingi, et järelikult olen mina vales kohas, kuna siin mitte keegi ei vasta kunagi roolis olles mobiiltelefonile, ei ületa kunagi kiirust maanteel möödasõidul jne. Peaasi, et ikka auto tuledesäras teistele kõigile näha oleks, sest kui sind ei märgata, siis pole sind olemaski. Millist rullnokafoorumit minusugusele tänaseni ainsamagi trahvita legaalselt liigelnud liiklushuligaanile soovitad?
EDIT: ei pea vajalikuks seda OT-d siin rehviteemas jätkata või midagi selgitama hakata.
22.02.2015 at 01:10 |
1 edit. Last edited 23.02.2015 at 16:11 by krss
|
franz125 |
Ja milleks legaalne liikleja tulesi kleebib?Ei tohiks ju põhjust olla.Legaalne ollakse kuni esimese vahele jäämiseni. |
23.02.2015 at 08:20 |
|
Maik |
Krss, sul pole ju kiireid ja võimsaid autosid, seega kleebid neil trippimise autodel?
Ei aita see kinnikatmine kuidagi, kui sa just politsei eest ette ära ei plaani põgeneda... Ei näe mõtet vähemalt.
Pole isegi sellise mõtte peale tulnud :-)
23.02.2015 at 09:10 |
1 edit. Last edited 23.02.2015 at 09:11 by Maik
|
diesel |
nii, mina ka vales foorumis. aga lugupeetud krss seisukohta jagan täielikult. mulle käivad ka ilgelt närvidele mistahes silma säravad tuled.
pole küll omal midagi muud kinni teipinud kui armatuuris olevat täistule sinist märgulampi, aga mõte on vägagi mõistetav.
ju olen lihtsalt vanaks jäänd.
lisaks tehasest tulevale jõhkrale tuledeküllusele on tänapäe moes igasugu säravaid ja suisa vilkuvaid asju oma massinale külge kruvida. ja täienduseks veel kuhjaga sätendavat blingi.
|
23.02.2015 at 09:25 |
|
Maik |
Täiesti legaalsed audide led tagatuled on isegi minujaoks pimedas liiga eredad.
Samas, lisavalgustuse külgekruvimist eriti näinud ei ole.
23.02.2015 at 10:56 |
|
christian |
Loen juba tykkaega ja mötlen omaette kas ma kah olen vales foorumis.... mind isiklikult jätab täiesti kylmaks mis tulesid keegi oma autole paneb ja mis rehvidega keegi söidab, niikaua kui ta neid minu autode kylge ei topi. sama moodi jätab kylmaks kui söbra naise käed on karvased vöi kulmud kitkumata, pole minu oma ja minu asi teiste ilusoont öigustada oma teistsuguse mötlemisega.
Aga nuhh, see jälle minu arvamus |
23.02.2015 at 11:27 |
|
charger |
rehvijutust sai tulede ja vilede jutt
tglt ajab rohkem närvi legaalsete tulede vale kasutamine - näiteks pidevalt põlevad tagumised udutuled või päevasõidutuledega öösel sõitmine (need autod, millel taguots siis pime on) - kui mingid sinised mittemidaginäitavad numbrituled
Rehvidest ka: hoolimata passi pandud mõõtudest kruvib esindus rahumeeli alla teisi lähedase mõõduga talverehve, kui tarnijal hetkel õigeid saada pole. |
23.02.2015 at 12:02 |
|
ervin |
quote: krss: Aga seda ma just kirjutasingi, et järelikult olen mina vales kohas, kuna siin mitte keegi ei vasta kunagi roolis olles mobiiltelefonile, ei ületa kunagi kiirust maanteel möödasõidul jne. Peaasi, et ikka auto tuledesäras teistele kõigile näha oleks, sest kui sind ei märgata, siis pole sind olemaski. Millist rullnokafoorumit minusugusele tänaseni ainsamagi trahvita legaalselt liigelnud liiklushuligaanile soovitad?
ma nüüd seletan, kuidas ma su jutust aru sain. ma ei näe numbritulede kinnikleepimises (nii, et numbrimärk loetav ei ole, aga tuled silmaga eristatavalt põlevad) muud, kui soovi pahanduse kordasaatmisel "jälgi jätmata" põgeneda. korrigeeri, kui ma olen millestki valesti aru saanud. |
23.02.2015 at 13:14 |
|
franz125 |
quote: Maik: Täiesti legaalsed audide led tagatuled on isegi minujaoks pimedas liiga eredad.
Samas, lisavalgustuse külgekruvimist eriti näinud ei ole.
Nonäe,autotootjad on hakanud nurgataguste tuunijate peale mõtlema-kodanikud saavad kiletada et paha hakkab. |
23.02.2015 at 16:17 |
|
viplala |
Mul jäi nagu kuidagi kahe silma vahele, mida Blue ütles, et ta bänni sai? |
23.02.2015 at 23:39 |
|
viplala |
quote: ervin: quote: viplala: Mul jäi nagu kuidagi kahe silma vahele, mida Blue ütles, et ta bänni sai?
Peep seletas seda selle threadi viimases postituses
Ma ei ole pime olemasolevate kirjutiste suhtes, ma oskan lugeda. Ma küsisin, mida ta ütles ja mille eest ta bänni sai.
|
23.02.2015 at 01:20 |
|
PlyVal64 |
quote: madis: Nipp selles et taha ei lenda suurt midagi.. Raske ette kujutada aga nii on.
Muuseas, kui ratta veeremine selgeks teha siis ei pane enam ka imestama miks auto iseenda tuled ja esiklaasi suudab pori täis loopida
Ei ole üldse raske aga lendab igasse suunda ja sestap ongi targad autoinsenerid koos seadusandjatega jõudnud eelpoolviidatud numbriliste näitudeni, mis üldjoontes peaks takistama mistahes lenduva aine otsejoonelist välja pääsemist teiste vara lõhkuma.
Aga et lendab igas suunas, sellest saab kõige lihtsamalt aimu omaenda autosid peale porisel teel sõitmist vaadates, kui ei ole laiasid porilappe. See, et esituled on porised, on ok aga ka küljed on vägagi kindla vihuga jälgi täis, mis näitavad täpselt ära osakeste liikumistrajektoorid. Lisaks veel see, et üks telg pöörab ja ratas/rehv tuleb veel enam kaitse alt välja. Muuseas, pean jälle meelde tuletama tipptaseme autosporti, just autorallit ja seda, et Solberg sai ajatrahvi, kuna Acropolises polnud tagumisi mandatory mud-flap'e!!! Me võime ju kedaiganes eesotsas FIA'ga lollideks pidada aga ju mingi hädavajadus sellistel asjadel ikkagi on... ja ole või mitmekordne maailmameister, kruusarallidel on porilapid kohustuslikud! Madala veermikuga asfaldirallidel ei ole need vajalikud eelpool toodud numbrilistel põhjustel Võite pildilt mõõta: teeliiklusreeglid on sentimeetrites täidetud ka lennates, sest ka ralliautod osalevad ülesõitudel tavaliikluses!!!
|
26.02.2015 at 11:45 |
2 edits. Last edited 26.02.2015 at 11:48 by PlyVal64
|