Poster |
Message |
Jamez |
NB! Küsimus võistlejatele!!!
Vabandan kui kellegi õrni tundeid riivasin. Aga paljud kirjutajad siin rääkisid just selle aasta reeglite muutmistest ja see tundub küll minule isiklikult mõttetu auruna. 2 kuud enne hooaja algust ei ole küll mingit mõtet hakata reegleid muutma. Aga noh võimalik ,et minul on asjadest oma arusaam mis üldsusega ei ühti.
11.03.2011 at 09:24 |
|
carla |
Jamez, selle aasta reeglid ju ei muutuks. Lihtsalt klassid, kus eraldi sõites oleks 2-5 võistlejat lükataks kokku ning tekiks mitu suuremat ja huvitavamat klassi. Kas sinu arvates on parem sõita 2-kesi OL-i või 6-kesi OL+PS-i?
Minu arvates on nii sõitjatele kui pealtvaatajatele selline lahendus palju huvipakkuvam.
Mina oma postituses tõin jah välja ettepaneku 2011 aasta hooaja kohta ning ootasin konstruktiivset arutelu selle peale. Samas ongi kõik arutelu teema ja loomulikult sinu kui võistleja arvamus läeb arvesse. Lihtsalt see ei ole niisama lahmimine siin vaid soov, midagi parendada. Kui see aasta ei jõua, siis kindlasti järgmine. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
11.03.2011 at 09:40 |
|
marko262 |
Street A ja Street B võiks korraldaja juba omalt poolt lisada ja kaubelda alaliidult välja õiguse anda neile EMV karikas.
OL ja PS juba sellest aastast kokku tundub ka mõistlik.
Korraldaja seisukohalt väga asjalikud ettepanekud.
Pean EDRA meestega nõustuma. |
Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
11.03.2011 at 11:06 |
|
Peeter82 |
quote: carla: Jamez, selle aasta reeglid ju ei muutuks. Lihtsalt klassid, kus eraldi sõites oleks 2-5 võistlejat lükataks kokku ning tekiks mitu suuremat ja huvitavamat klassi. Kas sinu arvates on parem sõita 2-kesi OL-i või 6-kesi OL+PS-i?
Minu arvates on nii sõitjatele kui pealtvaatajatele selline lahendus palju huvipakkuvam.
Mina oma postituses tõin jah välja ettepaneku 2011 aasta hooaja kohta ning ootasin konstruktiivset arutelu selle peale. Samas ongi kõik arutelu teema ja loomulikult sinu kui võistleja arvamus läeb arvesse. Lihtsalt see ei ole niisama lahmimine siin vaid soov, midagi parendada. Kui see aasta ei jõua, siis kindlasti järgmine.
Arvan, et kõik praegused sõitjad ei ole huvitatud sellisest kokkulükatud ABC klassis sõitmisest (jutt ei ole minust). Tekitame sama efekti, mis alles paari aasta eest oli, et ees on paar kiiremat ja ülejäänud hakkavad vaikselt ära kaduma.
Seega võidaksime ehk kedagi street klassi ja kaotaksime praegusi sõitjaid.
11.03.2011 at 11:14 |
|
rivo09 |
Mul hakkab selline tunne tekkima ,et võidusõitjaid meil eriti ei olegi ! Kõik tahavad olla esimese koha kangelased aga see unustatakse tihtipeale ära ,et esimeseks tulemine peabki võidusõidus raske olema. Reeglite muutusega on alati võitjaid ja kaotajaid kuid reeglid peavad vidusõidu tegema huvitavaks peamiselt publikule mitte upitama sõitjaid etteotsa. Samuti ei saa ma aru seisukohast ,et "mis ma tulen sõitma kui ma nagunii ei võida", kui selline mõte käib peas siis ei ole sa võidusõitja ja pead näiteks kabet mängima.See ,et ei ole raha on teine asi ja see ongi meie põhiline probleem.
Kuigi olen seotud jamese sõitmisega oleks mul ja ma arvan ka temal enda väga hea meel kui mõnel võistlusel ta näiteks viiendaks jääks ja ma olen kindel ,et peale seda ei tuleks kellelgi tiimist mõttessegi minna seletame reegli muudatuste üle või hakata mõtlema mis me sinna järgmisele etapile ikka lähme ,nagunii ei võida.Vaid tiim teeks kõik ,et järgmine kord jälle küsijate seas olla.
JUtu mõte on see ,et võidusõitjad pevad olema võidusõitjad ja alati peab olema viimane ja viimane peab tegema kõik ,et ta järgmine kord viimaseks ei jääks,arendama ennast ja tehnikat mitte foorumis kisama.Kui aga ei ole tahet sõita ei muuda seda ka ükski reegli muudatus! |
11.03.2011 at 12:33 |
|
hents99 |
Kõrvaltvaatajana ja neutraalsena loen igaaastast probleemi - "Kui ma ei võida, siis ma ei sõida!"
Selles suhtes häbi mulle, et ma ise ei sõida (pole ka konkurentsivõimelist autot). Võibolla tahaks siis ka oma klassi, et tulla, sõita ja võita ka tagatipuks.
11.03.2011 at 12:53 |
1 edit. Last edited 11.03.2011 at 12:53 by hents99
|
gets |
Mina jälle arvan, et asi on ikka ja ainult rahas. Või täpsemalt, selle puudumises. Kõik see klasside kallal jauramine on esikohale püüdlevate edevike mula .
Ei tea seda reeglite poolt nii põhjalikult aga, kas oleks võimalik EMV võistlusel lasta võistlema ka ilma sõitjalitsentsita kodanikke? Sõidavad nendes klassides, kuhu auto mahub ja maksavad ainult osalustasu. Olekski nagu STREET olemas, ilma mingeid lisaklasse ja jurasid tegemata. |
11.03.2011 at 13:38 |
|
KaroK |
Kus saaks anda allkirja Street klassi vastu ?
Miks on aeglase autoga vaja Street klassi kaotama minna, kui saaks võita Bracketi ?
Näiteks Veyroni parim veerandmiil, mis netis silma jäi, oli 10,2 sekundit.
Audi RS2 - 13,6 sek
BMW e30 325i - 15 sek.
Cadillac Catera - 16,5 sek
Dacia Logan - 19 sek
Millega te võidu sõita tahate ?
Lisaks on meil mitmel üritusel olnud Superfinaal, mis on küll ohtlik, kuid väga põnev - kas 300 kmh sõitev auto jõuab 400 meetri peal järgi 100 km/h sõitvale ilma turvapuurita autole ?
Niikuinii need, kel ei ole raha ega, taipu saavad kirikuski kerepeale.
Kaval sportihuviline otsib õige tooriku ja ehitab sellest õige klassi auto.
Kasvõi sellise, millel foori süttides vajutad gaasi põhja ja ilma rehvi suitsetamata sõidab stabiilselt 15.99 sekundit iga ilma ja igat tüüpi botasega. |
11.03.2011 at 19:39 |
|
vlzman |
quote: KaroK: Kus saaks anda allkirja Street klassi vastu ?
Miks on aeglase autoga vaja Street klassi kaotama minna, kui saaks võita Bracketi ?
Näiteks Veyroni parim veerandmiil, mis netis silma jäi, oli 10,2 sekundit.
Audi RS2 - 13,6 sek
BMW e30 325i - 15 sek.
Cadillac Catera - 16,5 sek
Dacia Logan - 19 sek
Millega te võidu sõita tahate ?
Lisaks on meil mitmel üritusel olnud Superfinaal, mis on küll ohtlik, kuid väga põnev - kas 300 kmh sõitev auto jõuab 400 meetri peal järgi 100 km/h sõitvale ilma turvapuurita autole ?
Niikuinii need, kel ei ole raha ega, taipu saavad kirikuski kerepeale.
Kaval sportihuviline otsib õige tooriku ja ehitab sellest õige klassi auto.
Kasvõi sellise, millel foori süttides vajutad gaasi põhja ja ilma rehvi suitsetamata sõidab stabiilselt 15.99 sekundit iga ilma ja igat tüüpi botasega.
Kui sa oma nina otsast kaugemale ei näe ja teiste poste lugeda ei viitsi, siis mine karju delfi kommentaariumis. Streetklassi vajalikkusest on siin küll räägitud, samuti ka sellest, miks igaüks bracketit sõita ei taha. Autode tehnilise modifitseerimise piiramine on umbluu, kuna sa ei saa üheseid reegleid teha tehasest erinevas konditsioonis välja tulnud autodele. Siis peab juba tegema margi/mudeli põhised klassid a'la USA's "stock appearing" jmt klassid, mis on loodud mingi kindla automargi komuunide poolt. Mingi kümne erineva PRO ja OL klassi tegemine on ikka täiesti võssa idee, PS on streetklass ülemise indeksiga 9.99 ja milleks vaja seda keerulisemaks ajada. OL on OL ja siia mingite FWD ja 4WD vmt eraldi klasside loomine on vähemalt meie maal kräpp kuubis. Vaidlusse nendel teemadel siin eriti laskuda ei viitsi, hea on et EDRA mehed liiguvad oma ideedega õiges suunas.
11.03.2011 at 21:21 |
|
BENBEN |
Veedleri küsimusele osaliselt vastates, ei ole sel aastal võistlustel EMV sarjas osalemises kindel, oleneb mõnest asjast...
Teistele suurte muudatuste lootjatele: Te olete ära unustanud mis asi on drag race, vaadake vanu filme ja saage selgeks või unustge ära. Igal maal ei ole vaja kehtestada oma dragi võistluste reegleid, klasse. Sellepärast, et siis see ei ole drag race nime all vaid on a.la" Karujärve kolhoosi võidusõit", kui on näiteks 100m distants siis meil ei saa see rahvaarvu vähesuse tõttu muutuda 2x 50-ks meetriks või midagi analoogset. Ja kui ma tean, et mind huvitab drag race, siis ma hakkan selle jaoks ette valmistama, teades millised on sellel alal nõudmised. Turvalisuse nõuded, tehnilised nõuded, klassijaotus jne.
Soovin Andrusele jõudu meele kindluse(lahku on meelega kirjutatud) osas. Karavani edasiliikumist ei ole haukumine kunagi takistanud...
www.benben.ee |
11.03.2011 at 22:51 |
|
KaroK |
quote: vlzman:
Kui sa oma nina otsast kaugemale ei näe ja teiste poste lugeda ei viitsi, siis mine karju delfi kommentaariumis. Streetklassi vajalikkusest on siin küll räägitud, samuti ka sellest, miks igaüks bracketit sõita ei taha. Autode tehnilise modifitseerimise piiramine on umbluu, kuna sa ei saa üheseid reegleid teha tehasest erinevas konditsioonis välja tulnud autodele. Siis peab juba tegema margi/mudeli põhised klassid a'la USA's "stock appearing" jmt klassid, mis on loodud mingi kindla automargi komuunide poolt. Mingi kümne erineva PRO ja OL klassi tegemine on ikka täiesti võssa idee, PS on streetklass ülemise indeksiga 9.99 ja milleks vaja seda keerulisemaks ajada. OL on OL ja siia mingite FWD ja 4WD vmt eraldi klasside loomine on vähemalt meie maal kräpp kuubis. Vaidlusse nendel teemadel siin eriti laskuda ei viitsi, hea on et EDRA mehed liiguvad oma ideedega õiges suunas.
Vale jalaga voodist välja roninud ?
Olen lugenud kõiki postitusi ja BHRA reegleid mitu korda.
Street klassi vajalikkusest ei ole räägitud. Räägitud on alaga alustamiseks sobivast klassist, mida oleks publikul huvitav jälgida.
Autod ei peagi võrdsed olema - võidab kiireim. Küsimus on ka õige algmaterjali valimises.
Tehniliselt on piiratud kõik klassid - mõni rohkem, mõni vähem.
Reeglitega tagataksegi motospordis masinate võrdsus - Le Mans is sõidavad bensiini ja diiselautod ühes klassis ja üsna võrdselt - mis sa arvad, kuidas see on õnnestunud korraldada ?
Ära mõtle kaasa, kui ei viitsi. |
12.03.2011 at 09:02 |
|
Max3,0 |
...Tuleb hakkata mõistma ja eristama kahte asja. Kui te tahate rääkida publikust ja ala promost ja menust siis tuleb lõpuks aru saada, et selle asja vedamiseks peab olema leitud inimene, kes on professionaal ja tunneb teemasid nagu üristuskorraldus, marketing, meedia jne...ning on motiveeritud (tehniline asjatundlikus V8 mootorite osas on selle juures teisejärguline). Nii palju kui aastate jooksul neid teemasid lugeda, kipub olema probleem sama- mehed kellel meeldib olla küünarvarteni kapoti all (ei halvusta seda oskust) püüavad omale teha üritusi, kus kõik võita saaks ja siis ei saa aru, kus on uued tuljad, pealvaatajad, edukad üritused jne kõik sinna juurde kuuluv.
Iga aastane reeglite muutmine ja iga mehe soovidega arvestamine ei ole SUUR PILT ega vii teid kunagi selle eesmärgini või sellele lähemale millest oma märgades unenägudes unistate! Leppige kokku, kas suur pilt ja eesmärk ala arendamisele, motiveerides mõnda proffi asja arendama või leppige kokku grupid ja klassid, kes mis autosid ehitavad (enamuses tunnete teineteist ja teid ei ole väga palju), et igasse gruppi saaks kolm autot+ ja arendage klubilist ürituste sarja ja käige koos- ilmselt käib enamus siin foorumis aktiivseid seal ka vorsti grillimas ja nalja viskamas nö. pealtvaatajad ja nii ongi ja leppige sellega. Ei saagi ju vist üheselt öelda, et kumbki nendest varjantidest halvem oleks kui teine, sest see ju sõltub teie enda tahtest ja sellest, mida Teie kui Eesti Kiirendusala tahate. Te olete nagu riik riigis ju, tulge kokku ja otsustage see asi demokraatlikus korras lõpuks ära ja siis saate lõpuks rahus ehitada ja kihutada sellisel viisil nagu ise otsustasite ning asi aastateks korras!
12.03.2011 at 10:17 |
1 edit. Last edited 12.03.2011 at 10:28 by Max3,0
|
jeff01 |
mölisesin turboclubis ja pritsin ka siia et kõik ikka näeks.....andke mulle andeks.
vähemalt pealtvaatajana igal üritusel käies tahaks näha võidusõitu mitte seda, et pole poodiumikohtade jagugi võistlejaid. Ka kunagi veidi võistelnuna pean võistlusmomenti siiski oluliseks.
OL ja PSi kokku panemine oleks minu kui tühisemutrikese silmis väga õige. Muidu oleks võistlused sama huvitavad kui lihtsalt soolosõitude vaatamine. Ilmselt oleks selle otsuse tegemisel viisakas küsida potensiaalsete sõitjate arvamust aga ma ei usu et vaid medali või karika pärast sellega tegeletakse ja konkurentsi kardetakse.
A, B ja C Kas nad mitte suht samat aega ei sõida olenemata töömahu vahest? Järelikult miinimumkaalu osa töötab Mina püüaks panna kõik nende klasside autod ET järgi ritta ja leida mingi pidepunkt mille alusel nad kolme asemel kaheks jagada. Ma ei arva et see peaks olema töömaht. Saaks rohkem ja sarnasema ETga autosid kumbagi klassi. Lumi sulab hirmuäratava kiirusega ja võibolla pole tõesti selliste lükete jaoks õigeim aeg aga kui võistlejatelt endilt küsida ja nemad vastu pole siis milles oleks probleem?
Viimaseks jätsin järelkasvu teema kuna sellega on omal erilised emotsioonid. Street klassi või klasse on vaja Mitte ainult uutele noortele tulijatele vaid et tagasi tuua ka mõned vanad tegijad, kel pole võimalust või mõtet oma vähem forsseeritud 12-13-14s võimis iganes autodega praegustes klassides sõita, küll aga on võimalik auto peaaegu tänavakonditsiooni viia või siis lihtsalt on kalli sportautoga tänavalt tulla ja reaalsust tajuda. Mina tahaks küll Tarmo Hintot või Rain ojaveeri või keda iganes rajal näha....on kellelgi hangitud uus keregi, et tänaval sõita kui tuli se soonrehvide teema mis "säästu" sõitjatel olematule eelarvele mõra lõi. Jah tehnikasport on kallis ja rehvid peaksid olema murdosa kuludest AGA pmt. igas asendis 14s sõitev auto maksis tõesti ühele võistlejale vähem kui soontega slikipaar. Sellest jääb küll kasutusse vaid kere kuid see on kahjuks reaalsus, et nõuetekohane slikipaar maksab samapalju kui kere ja selliste lükete tegemine järelkasvu ei tooda.
Vaja oleks kahte klassi
Ka siinkohal loodaks sellele et meie kaalunormid on hästi läbi mõeldud ja pole mõtet töömahuga piirata.
Street A jätaks mehele tänavalt (tänava rehv, sama margi mootor ja kast, sisu sees jne)
Street B võiks olla samm edasi et oleks step-by step võimalik areneda autot korraga valmis ehitamata) Näiteks mingi mõõduni slikkrehvi kasutamine ...8? 9 tolli? või kas seda üldse piirata on vaja. Mootor ja kast võiksid jääda kerega sama tootja omaks aga lubatud võiks olla ülelaadimise lisamine jne. Erinevalt Street A-st võiks siin klassis ka 4wd lunatud olla. Liig suurt hoogu piiraks turvakaare index. Kui vaja saab timmida ka muude nõuetega nagu sisu olemasolu või võistluspaika omal jõul tulemise nõue vms.
12.03.2011 at 16:22 |
4 edits. Last edited 12.03.2011 at 16:35 by jeff01
|
Tuulepoiss |
Osalen, braket ilmselt
Dodge Ram 1500 08 345 cid Hemi 4x4 |
13.03.2011 at 01:07 |
|
kollane |
mõned võiks teema pealkirja läbi lugeda
rivo jutus on iva sees,kõik tahavad olla esimesed
klassidest,TAK üritusel olid klassid täitsa ok
kõik tahavad sõita top fuli või promodiga,olla 2seki kiiremad kui järgmine mees
TAKi üritustel oli aeglaste autode(üle13SEKIklassis tihti 6-8 autot stardis,mida ei saa öelda ol või ps kohta
rahvas võib tahta küll näha ainult võimsaid autosi,kuid sõitjad kasvavad siiski aeglastest klassidest
ise käisin tartus sõitmas teades et hea õnne korral võin loota kolmandat kohta(läbi teiste ebaõnne),
tagasi tulin hoopis läti mv teise kohaga.
mõte selles et võiks olla kuni 2L klass ,nendel sõitjatel on ka sõbrad ja tuttavad kes moodustavad mingi osa publikust.
lätlastega koos ürituse tegemine on ka hea mõte.
ise vist sõidaks
14.03.2011 at 09:13 |
|
T-Bird |
Tere. Minu melest on vaja anda inimestele täpsem info Mis on DRAG RACE ( ka vene keles) .
Võib muidugi teha klassid ( 1.000 , 1.500 , 1.850 , 2.000 ja ni edasi )
Ja sõitjale on vaja auhinnad (mille nimel võistleme) |
14.03.2011 at 20:25 |
|
KaroK |
quote: T-Bird: Tere. Minu melest on vaja anda inimestele täpsem info Mis on DRAG RACE ( ka vene keles) .
Võib muidugi teha klassid ( 1.000 , 1.500 , 1.850 , 2.000 ja ni edasi )
Ja sõitjale on vaja auhinnad (mille nimel võistleme)
Kas need 1.000 ; 1.500 on klassid hobujõudude järgi ? |
14.03.2011 at 22:29 |
|
T-Bird |
Kas sull endal on 1500hp auto? Ja igale autole oma klass, karikat ostame euro alusega. |
15.03.2011 at 09:18 |
|
jyrki |
We have experienced some rule changes during the 20 + years I have driven. I would say that the possibility that changing the rules would bring new drivers and cars is extremely slim. If they aren't running with the current rules because the rules don't fit their car, they'll most likely find other excuses why they don't drive when the rules change. However, those driving now will be prone to quit if they have to change their cars or if they will become less competitive. If you do somekind of a"gallup" among people cirtisizing current rules, what you will find out is that they really would like to see a class built to fit for their very own car. So, ideally each driver should have his own class. And after that you still don't see any more cars you see now. Once you have the fields full, you may take another look at the rules keeping in mind that you shouldn't punish the ones currently driving.
So stop whining and start driving! |
15.03.2011 at 10:02 |
|
peep Moderator |
Hi jyrki, long time no talk as I have been away from this sport. You are writing what is common sense, its exactly like this. Many guys here making the revolution in internet are racing only in their fantasy cars.
Andrus said on previous page that the reason for current nuclear meltdown in dragracing is lack of money, which is probably also true. I'm sure the situation is exactly the same in Finland, there is never enough money to build cars which will win with 99% certainty and organize NHRA race in Alastaro. But you have there decent number of people who are contributing what they got and this includes also leadership. Thats what's currently missing here IMO. May-be FHRA hasn't done that bad job afterall in historical perspective ? |
15.03.2011 at 11:04 |
|
PlyVal64 |
Loen ja loen, loen ka Andruse viidatud (ja hästi meeles) 2007 ja ka vanemaid dragiteemasid ning sittagi pole muutunud! Andke mulle andeks aga min uarust saab DRAGI mõttest aru üldse IGA KÜMNES kirjutaja, reaalsetest sõitjatest vist veelgi vähem v.a. bracketi sõitjad. Ainult nemad saavad aru ET'st ehk indeksist! JA ka ainult nemad sõidavad omavahel totaalselt erineva võimekusega tehnikal.
Kuniks aetakse samasugust sitta suust ja klaverist välja, läheb asi veel rohkem persse. Unustage ära igasugune totaalselt mõttetu kaalude, rehvide laiuse, uste olemasolu jms "teema", autode DRAGIS on vaid kaks "tingimust": neli mistahes laiusega ratast ja ET 1/4 miili läbimiseks. Burnout on SHOW, RT juhi "headuse" näitaja ja kiirus finišijoonel suvaline lisaväärtus. Lisaks neile lisandub veel VAID show-elemente: vedelal lõhkeainel töötava V8 "maavärin", puhurite susisemine-paukumine, wheelied, juhendavad tiimikaaslased (need peaks tegelikult olema suurte tissidega ja suht napis rõivais, sry feministid) jne, jne. JA muidugi kommentaatorid ,kes rahvast "üles kütavad" aga seda saab teha vaid siis, kui on, mille pealt kütta!
Saab enamus show-momendist läbi, tuleb sõitjale sport ja pealtvaatajale "vau!"-efekt, kus kaks kõrvuti masinat kaovad silmapilgutusega 402 meetri taha. Ja see silmapilgutus koosneb pealtvaatajale parimal juhul kolmest numbrist + lisaväärtusest, rohkemat ei suuda ükski inimene terve päeva järjest jälgida: RT, 60 jalga, ET ja kiirus. Põhimõtteliselt on olulised kaks viimast: seesama silmapilk ja tavainimesele arusaadav kiiruse suurus.
Igasugused tehniliste tingimustega piiramine saab kõnealla tulal alles siis, kui on piisav hulk osalejaid. Alles siis hakkab rolli mängima ka auto ehitaja insenerioskus jms. Lisaks paneks kõigile osalejaile südamele, et ärge endale ette kujutage, et Te teete SPORTI!!! 95% Eesti autosportlastest teeb oma tegevust "Just for fun" iseenda rõõmuks. Ma saan aru nendest, kes oma HEA esinemisega püüavad kohalolijate ja lugejate pilke äri edendamiseks - kaks parimat näidet Erkki ja Viljar - aga ka neil pole muud tagamõtet, kui iseenda heaolu. Et paremini silma paista, peab äris seda tegema "kellegi arvelt" ehk siis dragis "oma klassis" platsi puhtaks lööma. Pika puuga... Kuigi nende meeste puhul ei ole sellist tendentśi ja suhtumist märganud.
Ei tea, et kellegi oleks eesmärk ja TEADLIK käidav tee, et kõigepealt saada Montes detsembris FIA karikas klassis Top Fuel ja edasi juba NHRA tiitel. Neid mehi on Eestis 5%, mitte rohkem, kes on endale sellised eesmärgid taseme poolelt seadnud. See on umbes sama, kui Tartu Maratoni osalejaskonna põhjal väita, et Eesti on tõesti "Suur Suusamaa", sest meil on 8000 suusasportlast... kuigi isegi 8 ei tule maailma mõistes kokku. Tuhandekordne vahe.
PS: Jyrkile - eestlane ei võrdu soomlane, meil on seljas nõukogude taak, kus öeldes "olen sportlane, "ja sportsmen", võis avada uksi, letialuseid paremale kaubale, kergendada tööjuures viilimist ja varastamist, merel avamerepurjetajana lihtsustada pääsu "tõotatud maadele" ehk piiritsoonidesse etc. See on nii julmalt juurdunud eestlase ajus, et sealt meid "välja tuua" on kuradi raske... aga võimalik (kontrollitud aastaid!). "Naabrist parem" olla saab ka peast lolliks minemata, "just for fun". Lisaks on meid ikkagi 3 korda vähem ka, kui Teid. |
15.03.2011 at 12:55 |
|
Jutulind |
Kuna ma ise ei ole võistleja olen siiani vait olnud. Samas kogu see iga-aastane reeglite ümber kiunumine on ära visanud küll pika peale. Jürki jutus oli siiani parim iva - reeglite muutmine ei too võistlejaid juurde. Lisaklasside tegemine praeguste kõrvale ei too samuti nähtavasti juurde ei sõitjaid ega publikut. Võibolla tõesti peaks (bracketi asemel) olema ka street klass kus võistlejalitsents ei ole nõutav ja auto peab olema võimalikult originaalilähedane. Samas ei annaks ka see klass tingimata resultaati kuna nii või naa ei saa Sa võrrelda näiteks täiesti stock Honda S2000 ja ütleme näiteks Ford Sierrat (ärgu Hirvonsalo nüüd pahandagu ). Seega kipun arvama et reeglite muutmine pigem peletab vanu olijaid kes tahaksid stabiilsust. Lisaklasside (kunstlik) loomine aga ainult venitab võistlust ja lõpuks on meil taaskord 20 autot 10 klassis ning ei ole see tore ei publikule ega võistlejale.
Nüüd sellest hooajast -
Pooldaksin OL ja PS koosvõistlemist. Samas punktiarvestus tuleks eraldi hoida - masinad on küll sarnased kuid mitte võrdsed. Kuidas seda täpselt teha on juba eraldi teema. Ja olles OL poolel ei arva ma teps mitte et PS kuidagi nõrgem oleks. Publikule annaks selline formaat enim -- ei oleks vaja vahtida OL soolosõite kui 1 autol tehnilised probleemid on.
Üldiselt Eesti Dragi kohalt aga arvan sama mida nii mõnedki eeskõnelejad - puudub KORRALIK PR pool. Ja siin võime kõik vaadata natuke enda otsa, siis BHRA otsa ja lõpuks ka alakomitee otsa. Ja keegi tegelikult ei ole täiesti süüdi. Võibolla on süüdi vale kontseptsiooni valik. Võibolla vale juhtimispoliitika. Võibolla see et ei ole olnud inimest kelle jaoks Dragi PR oleks täiskohaga töö, aastaringselt ja 8 tundi tööpäevas ning kes selle eest ka väärilist tasu saaks. Sest tegelikult suudaks selle PR poolega nähtavasti hakkama saada 1 oma ala spetsialist. Samas ei suuda meie võistlejad ja toetajad hetkel nähtavasti sellise inimese palgafondi kokku saada kuna organisatoorselt on ala killustatud. Tooksin siia sisse viite ühele Garage48 projekti surmale - http://krishaamer.com/2010/12/17/wannalunch-is-dead/ . Ka antud projekti surm tuli sellest et puudus SELGE JUHT, KONKREETNE VASTUTUS ja AEG. Antud projekt startupina suri oluliselt rutem, Eesti Dragi vaadates on tegu olnud kiire launchiga, mõnusa toimimisega ja siis mitmeaastase hääbumisega mis eelmisel aastal muutus agooniaks. Kui nüüd Andrus alakomitee esimehe kohalt tagasi astub ja lisaks ka BHRA lõpetab Dragi PR vankri vedamise on see suhtkoht RIP Eesti Drag. Seega südamest loodan et seda tegelikult ei juhtu ja Andrus alakomitee juhina jätkab. Samas BHRA tegevust ma avalikult enam liikmena kommenteerida ei taha kuid usun et seal on arenguruumi. Kasvõi eelmisel aastal sai Eesti Drag nähtavasti rohkem tähelepanu tänu meie meeskonna liikme tegevusele kui BHRA-le, kellelt liikmed ometi just seda ju aastaid ootasidki. Lihtsalt sõitjalitsentsi oleks ka mujalt saanud. Võibolla olen pessimist aga ei usu ka sellesse et EDRA ilma konkreetse PR inimeseta suudaks paremini hakkama saada kui BHRA. Aga eks aeg annab arutust.
'06 Fiat Panda 4x4 |
15.03.2011 at 13:01 |
|
carla |
quote: Jutulind: Võibolla olen pessimist aga ei usu ka sellesse et EDRA ilma konkreetse PR inimeseta suudaks paremini hakkama saada kui BHRA. Aga eks aeg annab arutust.
Tahaks siia vahele lisada ääremärkusena, et EDRA ei ole BHRA järeltulija. Eesti Dragi juhib siiski hetkel alakomitee. Meie huvi on küll Eesti Dragi arendamine, kuid me ei ole ametlik katuseorganisatsioon.
|
15.03.2011 at 13:43 |
|
vlzman |
Ma ei tea kuidas on see teema üldse jõudnud sinnamaale, et jutt käib reeglite muutmisest ja mingite über uute klasside loomisest. Põhiidee ju tegelikult lihtne: sõitjate vähesuse tõttu soovitakse kokku lükata mõned olemasolevad klassid, muutes sellega lihtsamaks korraldajate elu ja loodetavasti põnevamaks pealtvaatajate elu. Tehnilised tingimused jääks samaks. Lisaks soovitakse luua kaks uut klassi/uus sari, et EMV-dele tuua need, kes eelnevatel aastatel sõitsid TAK'i sarja (street autod, odavamad litsentsid jne).
Täiesti müstika kuidas nii lihtne asi on jõudnud selleni, et luuakse "PROMOD FWD ilma LSD-ta, chipitud mootoriga, 8" talverehvi, punaste lõdvikutega, alla 1000 eur maksvate koreas toodetud autode" eriklassi.
Alternatiiv on muidugi terve suve sõita soolosõite ja jagada välja kamaluga meistritiitleid selle eest...
15.03.2011 at 14:01 |
|
Olds |
quote: Jutulind:Seega kipun arvama et reeglite muutmine pigem peletab vanu olijaid kes tahaksid stabiilsust. Lisaklasside (kunstlik) loomine aga ainult venitab võistlust ja lõpuks on meil taaskord 20 autot 10 klassis ning ei ole see tore ei publikule ega võistlejale.
Nüüd sellest hooajast -
Pooldaksin OL ja PS koosvõistlemist. Samas punktiarvestus tuleks eraldi hoida - masinad on küll sarnased kuid mitte võrdsed. Kuidas seda täpselt teha on juba eraldi teema. Ja olles OL poolel ei arva ma teps mitte et PS kuidagi nõrgem oleks. Publikule annaks selline formaat enim -- ei oleks vaja vahtida OL soolosõite kui 1 autol tehnilised probleemid on.
Täiesti õige.Kuna Eesti dragrace pole siiamaani suutnud areneda piisavalt edasi, et ala ja võistlejad (on muidugi ka erandeid)oleks "kindlustatud" sponsorrahade poolt, siis ka auto ehitamised on venivad asjad...2,3 või rohkem aastat. Kui aga iga jumala aasta otsustatakse muuta reegleid ajab see ilmselgelt inimestel hinge täis ja paratamatult tekib küsimus-miks ja kaua ma neid ümberehitusi teen?
OL ja PS klasside kohapealt samuti "Snakeman`iga" nõus-klassid võiksid ehk isegi sõita koos kuid punktiarvestus peaks olema eraldi.Tegemist siiski üsna erinevate klassidega
15.03.2011 at 14:10 |
|
|