Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - One Mile Challenge - 8 juuni Haapsalu lennuväli
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Üritused : One Mile Challenge - 8 juuni Haapsalu lennuväli   1 2 3 4  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Poster Message
ervin
One Mile Challenge - 8 juuni Haapsalu lennuväli
quote:
hunt: Minu jaoks ainus üllatuse moodi asi on see, et Ahto oma madalat 12,x kulgeva Mustangiga nii kehva tulemuse sai.
Ise kunagi 13,5 Camaroga sai 241 sõidetud.

Mida sõitjad arvavad - kui palju tuul tulemust mõjutas ?
eelmisel õhtul proovides sain ~220km/h ja võistluspäeva lõpus proovides tuli 209km/h. Ahtol oli käiguvahetusega probleem O/D peale lülitades tõmbas pöörded liiga madalaks ja kaotas kiiruses - nii ta vähemalt ise arvas.

09.06.2008 at 22:05
wirx

Tuul mõjutas suhteliselt, mõnel puhus, mõnel mitte...selline väike õnnemäng oli :)
Aga mina pakuks ka max 6-7km/h...kui sedagi. Võrdle stock autode I ja II vooru tulemusi, enamusel on täpselt sama tulemus, aga tuul oli puhanguline ning natuke palju loota, et kõikidel autodel mõlemas voorus täpselt sama palju oli puhanguline.
Ervin...õhtul oli nõrk tagant tuul ning 10-15c külmem õhk...mina sain ka õhtul GPS-iga mõõtes ilma nitrota 274, võistlusel nitroga 272 GPS-i järgi

09.06.2008 at 22:12
1 edit. Last edited 09.06.2008 at 22:14 by wirx
partel

Simusin Levo ussi: pidev vastutuul võtaks u. poole tuule kiirusest. Sõit kestab 28 sek.

09.06.2008 at 22:14
pprz

Veidi pilte veel :)

S

09.06.2008 at 23:06
Raceboy

quote:
Levo.:
Minu kadunud sõber proovis kolm korda end kasti sõita.
Kabriolet eskortiga see ei õnnestunud-kui käis üle oletatava katuse ja suurel kiirusel-tavavarustuses sõiduk.
mingi muu asjaga ka ei õnnestunud.
Rallikaks ehitatud Ladaga see õnnestus-ta lendas läbi küljeakna välja....See teda ei tapnud.Tappis see,et loksus mõned tiirud autos sees ringi kui bingopall.Autos oli ju ainul iste temale-ülejäänu oli paljas plekk

Jah, ka mulle on see liigagi hästi meeles :(

09.06.2008 at 23:52
Kentzz
Tulles natuke tagasi selle konkreetse crx-i juurde siis ,minu tagasihoidlik arvamus on see ,et kui tal ei oleks peal olnud BHRA ülevaatuse poolt lubatud vakstust "tagaluuk" vaid originaal,siis poleks seda väljasõitu juhtunud.
Kui tohib siis seletan.Ma nüüd konkreetset hetke kiirust ei tea,aga originaal luugil olid peal minu mäletamist mööda nii Honda originaal anti tiib kui ka aftermarket lisa tiib katuse äärel,mis oleks tunduvalt parandanud surujõudu.
Ja tagaots oli just see mis "käest ära " läks.
Ma saan,aru,et tippkiirus võistlusel tahetakse igasugune tuule takistus viia miinimumini,aga selles olukorras oleks see downforce ehk kasuks tulnud?
Ja muidugi ei saa ma aru sellest juhist,kui tal esimesel katsel juba auto laperdas,siis kuidas ta sellest aru ei saanud?
Stardi alal nii mõnigi mainis,et kurat kuidas see laperdas mööda rada.

Võtke mu postitust kui konstruktiivse arutamise algust ,mitte kui kriitikat kellegi arvele.

09.06.2008 at 00:37
M.J
Kas ma tean valesti kui ütlen, et tollel CRXil olid slikid all - minuni on selline info küll jõudnud (ise kohal ei viibinud). Arvestades selle auto olematut kaalu ning survejõudu (õigemini selle puudumist) nind tolmust rada, siis ei ole vaja rohkem mõelda.

10.06.2008 at 16:50
täpp

Siit vahelt lendas see crx täie lauluga külg ees läbi

Ja tulemuseks oli see siin lõpus olevatel piltidel:
http://www.zone.ee/omc2008/

10.06.2008 at 17:25
1 edit. Last edited 10.06.2008 at 17:57 by täpp
Riho
quote:
hunt: Minu jaoks ainus üllatuse moodi asi on see, et Ahto oma madalat 12,x kulgeva Mustangiga nii kehva tulemuse sai.
Ise kunagi 13,5 Camaroga sai 241 sõidetud.

Mida sõitjad arvavad - kui palju tuul tulemust mõjutas ?

Ma arvan, et Ahto autot mõjutab piiraja - Mustangil on piiraja kellajärgi@240kmh. Vaevalt, et sellel masinalgi see maha võetud on.

10.06.2008 at 17:54
-XR-
Vaadake kuidas see CRX-i kutt rooli hoiab:
http://www.zone.ee/omc2008/imagepages/image121.html

Pole siis ime, et tuulega rool käest ära tõmmati.

Keegi siin veel tegi märkuse CRX-i pidurite kohta, et kettad olid liiga havad vms:
http://www.zone.ee/omc2008/imagepages/image219.html <-- mis nendel ketastel viga on? Nii kerge auto kohta on vägagi head.
Klotse siit kahjuks ei näe.

Ma arvan, et asi oli siiski tihendis rooli ja istme vahel. Lihtsalt ei osanud rooli õigesti hoida sellise tuulega ja ei tunnetanud autot.
See kutt oleks mingi jube "turvalise" vaiperiga ka rajalt välja lennanud.

10.06.2008 at 18:13
1 edit. Last edited 10.06.2008 at 18:16 by -XR-
taaniel
SRi foorumis selle CRXi teema:
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=5&t=91086&start=0&st=0&sk=t&sd=a

10.06.2008 at 18:31
python

quote:
-XR-: Vaadake kuidas see CRX-i kutt rooli hoiab:

Täiesti OT. Ma ei saa aru XR? Las ta hoiab, mis sinu postituse mõte on? Vaadates su autode kodukal Toyotast kolmandat pilti siis tekib samamoodi küsimusi?

10.06.2008 at 21:04
-XR-
quote:
python:
quote:
-XR-: Vaadake kuidas see CRX-i kutt rooli hoiab:

Täiesti OT. Ma ei saa aru XR? Las ta hoiab, mis sinu postituse mõte on? Vaadates su autode kodukal Toyotast kolmandat pilti siis tekib samamoodi küsimusi?

Kui niimoodi ühe käega ja ülevalt hoida, siis võib tuul ju rooli käest ära tõmmata nigu niuhti.
Mis selle kolmanda pildiga siis on? Ringrajal võivad käed ka risti minna, peaasi, et mõlema käega kinni hoiad koguaeg.

10.06.2008 at 21:10
BENBEN

Oma sooritusest niipalju, et lõppkiirus oli mulle endalegi üllatav, negatiivses mõttes, nagu oleks treila taga olnud, tuul oli ilgelt tugevalt tunda, autot väntsutas nii, et käte asendis 14.45 pidi lisaks küünarnuki ka vastu ust toetama, muidu polnud võimalik otsesuunda hoida. seda kuskil u.170/180 km/h. Auto hüppas umbes pool auto laiusest ühele poole ja siis mõne hetke pärast teisele poole. Ja seda, kas piiraja on maas ma ei teagi...pole siiamaani oluline olnud. Ja need kellel uute autodega sõites meelest läeb kui suur kiirus on tegelikult näiteks 150km/h (füüsika mõttes, või igapäevaliikluses) soovitan soojalt proovida sõitu vana muskelautoga ja tunnetada.

www.benben.ee

10.06.2008 at 21:32
max000
Vahelduseks mõni pilt

http://www.album.ee/album/30040919/50112681

10.06.2008 at 22:34
Levo.
-XR-
See kutt oleks mingi jube "turvalise" vaiperiga ka rajalt välja lennanud.

Ei mahu hinge? Mis ei mahu? Turvalisus,Mina ise või Viper?
Tahadsa sellel pikemalt peatuda?

G400

10.06.2008 at 22:51
Kentzz
http://kennu.click.ee/OMC2008

10.06.2008 at 23:17
iisak

Mõned hädised klõpsud ka minu poolt...
http://nagi.ee/photos/Marmor/6059359/in-set/100839/

11.06.2008 at 08:18
Chez
Selle eest et ma põllurallit tegin mul on häbi ja täiesti minu süü. Tänu korraldajate poolt kehtestatud turvanõudedele oli see õnnetus õnnelik. Minu sügavad vabandused korraldajatele, ja loodan et minu lollus ei too neile halba.
Mis puudutab minu auto tehniseisundit ja selle kontrolli: on olemas nii ARKi kui ka BHRA ülevaatus. Sildade regulleerimine oli tehtud enne Nightrace-i. Samas autot üle vaadati väga põhjalikult OMC tehniline komisjon- kontrolliti rehve, kapotialust, loksutati kõik läbi. Siis tehnilise komisjoni mehed vaatasid autot ürituse ajal veel kord. Enne Nightrace-i ka pandud ka uued pidurikettad ja klotsid, polüuretaan- siis sillastendis käidud.
Mis puudutab teie kommentaare- kui midagi on öelda kõik teavad kuidas ma välja näen ja kus mind leida. Eriti Levo- kui ma peale krashi tulin jala tagasi ma vaatasin sulle otse, ja sa pöörasid ära. Aga siin näidad kui kõva auto sul on ja kui suur peldik mul. Miks sa ei öelnud seda mulle otse või tehnilise komisjonile, ja enne juhtumit? Konstruktiivne kriitika on alati teretulnud.
Aga nüüd ma tean mis mulle konstruktiivselt osalejate poolt öeldakse- mine võistluselt minema, mõnel mehel on hooratas sama suur kui su velg.

11.06.2008 at 09:08
Märt
Ei maksa kõike isiklikult võtta - internet on täis suure suuga ja veel suurema egoga seltsimehi

Peace

11.06.2008 at 09:29
Levo.
to Chez- mis ma oskan sulle öelda..Tubli poiss et elus oled.

Mis mul öelda on-päris palju on.>Sõidad Draq-i,et auto viimse jupini tühjaks loobid?
Milleks sul need originaal luugi antitiivad on?Selleks et ilusam välja näeb?
Netis on pilt kus on su paberluugi keskosa kummis väljapoole?
Kas mite tagaosa ei läinud sul käest ära?

Sa ikka saad aru et ARK tehnoülevaatus on sul olemas komplektsele autole?
Sellisele autole ei ole sul ülevaatust.Tulede ja luukide eemaldamine teeb su ARK tehnilise ülevaatuse kohe kehtetuks.Või ma jälle eksin?

Asi pole praegu sillastendis,uutes alusvankri osades.Asi on selles et su auto sõitis välja mitte tehnilistel põhjustel vaid tuul viis su minema ja ainult tänu sellele et sa üritasid inseneridest targem olla ja auto tuuletakistustegurit ja sellega seonduvat muuta.
Sinu auto on peldik? kust sa selle sõna välja loed? Kõva on mul hommikuti enne tualetti minekut mitte auto.
Miks ma sulle kohe ei öelnud midagi? selelpärast-et äkki ma ei teadnud mis su autol juhtus-äkki jooksis enesetapja su auto ette või oli tehniline rike?

G400

11.06.2008 at 11:13
1 edit. Last edited 11.06.2008 at 11:14 by Levo.
Chez
quote:
Mitte keegi ei võtaks vastutust kui plekkpurk Honda millel on plastikaknad,kodukootud plastiktükid-olematud pidurid .olematu kiiruse indeks rehvidel ,aga see eest raketimootor-lendab tee pealt välja ja sõidab end surnuks sest selle auto nimi on ju KIRST.
Tänane näitas selle ära.Seda kyll ilma laipadeta.

No minge te ka ......kui 230-240 km kihutav civic ei ole kirst. Kirst millel puudub igasugune turvalisus.(minu pärast võib seal olla puur ja iste ja vööd ikka on see ohtlik.
Markel tuleb sõidab varjuga-lahe-väga pro.Aga tehniline-kus oli Markeli esistabilisaatori varras? See käib kahe ratta vahele ja hoiab auto nina stabiilsena.Tal polnud seda ,aga teie ei tea ja ei näe ja ei saa aru-teid pimestab vist valge värv või 9,6....

Siit ma saan aru mis sa teistest autodest arvad. See mind ei häiri, aga kui näed midagi eluohtlikut, asjalikum oleks sellest teavitada õiget instantse ( teh komisjoni antud hetkel), nemad on pädevad ja õigustega isikud mind või misiganes osalejat rajalt eemaldada vajadusel. Ma oleks tagantjärgi sulle tänulik. Asjad juhtuvad ikka radadel mitte arvuti taga.
Autol tõesti olid eemaldatud uksepolstrid, aga ainult selle eesmärgiga et välispeegleid maha võtta. Originaal tagaluugil olid mitteoriginaal spoilerid peal, mõni saksa tuunija poolt pandud, seetõttu ma võtsingi neid maha kuna polnud nende aerodünaamilistes omadustes kindel. Väljaspoole plastik oli kummunud tikkpoltide pingutamisega.
Oleks keegi tehnilise komisjonist midagi vastu öelnud, oleksid nii tuli, luuk, kui ka polstrid kohapeal olnud. Mitte kunagi OMCel ei ole keegi vastu olnd nendele asjade puudumisele.
ARKi ja BHRA ülevaatuste nõudmine ühel või teisel üritustel on üks parajas Pandora kast, pole mõtet siin seda arutleda.

Selle jutuga mina ei otsi vabandust oma tegevusele, aint vastan küsimustele. Ma olen õppetundi saanud. Nii aerodünaamikast kui ka sõiduoskuse poolel. Samuti ma tean kui ´´ohutu´´ on raja ümbritsev ja rada ise. Tegelt probleemid algasid selletõttu et auto hakkas ´´hüppama´´ ébatasasel teel ja külgtuule mõju all pidin suunda korrigeerima et plaadi keskel sõita, ja sealt läks nii nagu ta läks. Kusjuures Kaspars Martinsons loobus OMC osalemisest sama probleemi tõttu.

11.06.2008 at 12:29
Levo.
Juba läheb Chez.
Asi polegi sinu ellimineerimises võistlustel või ma ei tea milles veel.Keegi ei ürita sind sitaga loopida.Sa oleks võinud panna selle mootori ka bensiinivaadi otsa ja rattad alla.
Just sa saad ise ka aru,et viga polnud sinus või sinu insenerioskustes või teadmises.Lugeda oskad siis saad aru küll kuhu ma sihtisin.....
Ma ka korra mainisin ,et rada peaks olema teistpidi tuul tagant.

Viper oli 280 pealt ka suht kummalise käitumisega ja seda oli raske juhtida ja seda tänu ainult tuulesuunale ja kiirusele.
Asi on reeglites ja selle järgimises.Nii nagu mulle seletati on soomes see ala keelatud-rootsis lubatud kuni mingi tuule kiiruseni.
Ma arvan et see oli megahea ja õnnelik õppetund nii sõitjatele kui ka nendele kes võimaldavad sõitjatel sõita.
räägitakse et 2009 on sellel alal ka reeglid mis on karmimad kui täna.

G400

11.06.2008 at 14:15
1 edit. Last edited 11.06.2008 at 14:20 by Levo.
-XR-
Chez, kuidas sul selle rooli hoidmisega siis oli? Tuul tiris rooli ka käest ära?

Ma tean omast käest ka, kuidas on suur tuul ja 900kg auto.
Ükskord päris suure tuulega Paldiski maanteed pidi Keila poole sõites viskas tuul terve auto vastassuunavööndisse.
Põmst nagu tõstis üles ja pani vastassuunas maha, rattad olid otse, rooli liigutamine ei aidanud jne..
Õnneks sel hetkel kedagi vastu ei tulnud.
Mul mingi antitiib on taga, aga sellest on külgtuulega vääga vähe abi.

11.06.2008 at 14:27
Chez
Rooli hoidmises küll probleeme polnud, kui 5käik oli sees siis ikka mõlemad käed rooli küljes. Rool oli väga kerge.Probleem suuremas osas ikka ebatasastustes ja külgtuules. Hoides rooli otse külgtuule mõju all liikus auto raja keskelt ära. Natukene rooli keerates olin peaaegu koheselt teise ääre juures, ja hakkaski see vibamine. Oleksid tõesti spoilerid küljes siis ei olekski väljasõitu, kuna oleks parem rataste kontaktpind, ehk raskem ja täpsem rool.

11.06.2008 at 15:21
tqhq.ee foorum : Üritused : One Mile Challenge - 8 juuni Haapsalu lennuväli   1 2 3 4  
Log in: Username: Password:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2024.