Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/include/packer.php on line 14

Warning: Undefined array key "spid" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 8

Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 25

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/viewtopic.php on line 26
tqhq.ee foorum - Mõni sõna "uuest ameeriklasest" - Chrysler 300C
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 203
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 246
mark all read

tqhq.ee foorum : Autod : Mõni sõna "uuest ameeriklasest" - Chrysler 300C   1 2 3  

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306

Warning: Undefined variable $offset2 in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/test/forum/func.php on line 306
Poster Message
vvt

Mõni sõna "uuest ameeriklasest" - Chrysler 300C
Ta on võrdluste juures pannud hinnakalkulaatorisse kogu kama, mis tuleb linnukesega ära märkida, nähtavasti Toyota lehel kõik pakutavad signad ühekorraga.

Automaatkliima, elektriaknad, istmesoojendused vms igapäevamugavused on igas keskklassiautos ammusest ajast põhivarustuses:)

See reegel on aga ammusest ajast olnud, et samade lisadega põhimudel läheb kallimaks kui samu asju põhivarustuses omav kallim mudel. Individuaalsus maksab ja see kajastub auto hinnas.

09.12.2004 at 10:42
Last edited 09.12.2004 at 10:44 by vvt
PlyVal64
Uue 300 masinaga seda "featuret" hinnakirjas pole, kuid 300M puhul oli üks täiesti fenomenaalne "lisa": ilma nahksisuta ja hind -27000 krooni:D See ongi näitaja. Kui suvalise euro-japsi puhul maksad selle naha eest ulmepappi. Uut 300C vist ilma nahata ei saagi. MA ei viitsi väga otsida, kuid mälu järgi oli HEMile Eesti tingimustes "hädavajalik" lisada vaid katuseluuk ja konks. Naviga pole siin riigis midagi teha, kuid ka see võiks olla. Reguleeritavad pedaalid, kui seegi pole standardis:D, siis maksavad olematu summa, miski 2,5 tuhat või mis see number oli. Ühesõnaga, isegi lisavarustuse hinnad on naljakad.
Ja mis sellesse Lexusesse puutub: alla milline hind on vana mudeli oma, mis nii mudakole, et ostma küll ei kipu. Uus kohe ju tulemas ja välimuselt palju ilusam, kuigi sisu on ikka sama 1990 aasta Corolla. Küll megakvaliteetne ja esinduslikum, aga... IS200 oli-on teine teema. Seejuures jääb siiski hinnavahe meeletuks, 10 000 EUR on suur raha isegi miljoni juures.

09.12.2004 at 11:00
Last edited 09.12.2004 at 11:00 by PlyVal64
Indrek
quote:
vvt: Automaatkliima, elektriaknad, istmesoojendused vms igapäevamugavused on igas keskklassiautos ammusest ajast põhivarustuses:)

Kahjuks mitte, MB ja BMW lisade peale kulutada 100 000-300 000 pole midagi erilist, sest standardis pole tavaliselt ei istemsoojendusest/raadiost/luugist alates normaalse istme/webastoga lõpetades mitte midagi ja esinduste hinnad on umbes MB puhul:
Luuk = 25 000
Webasto = 30 000
Raadio/cd (odavam) koos paremate kõlartega = 18 000
Istmesoojendused = 8 000
Porimatid = 5 000
Automaat koos tempomaadiga = 30 000
jne, täpselt näiteks MB kodulehel olev E320 4matic on stock 725 000, väikeste lisadega tuli tingitud hind täpselt 1 000 000 ja kuna hinnapiir oligi see, siis jäi veel välja näiteks parkimisabi, tagaistme soojendus jne.
samuti mäletades ühte eelmise põlve hinnapakkumist 540 BMW le jäi meelde lisade hind ~ 300 000 EEK.

09.12.2004 at 11:06
Fire
Teeks ettepaneku jatkata seda, järjekordset ameerika- versus euro- ja japsiraud teemat, näiteks BMW foorumis......
Iga auto juures on kellegil vaja tõestada et mingi teine mark on parem, ärme hakka nimesid ja marke nimetama.
Nii et BMW foorumisse ca 50 kasutajat juurde ja tuld.....

Corvette ´81
Bronco ´86
Town Car ´97

09.12.2004 at 11:14
Taavi
quote:
PlyVal64: Ja mis sellesse Lexusesse puutub: alla milline hind on vana mudeli oma, mis nii mudakole, et ostma küll ei kipu. Uus kohe ju tulemas ja välimuselt palju ilusam, kuigi sisu on ikka sama 1990 aasta Corolla.

:D Uskumatu tekst, loodan, et sellist absurdi ajakirja veergudelt lugema ei pea ... Kui märtsis saabub, siis tule sõitma ;)

09.12.2004 at 11:19
vvt

Mis asjad on millise hinnanumbri sees, neid nimetatakse faktideks. Millised tehnilised andmed on n hinna eest, need on ka faktid. See, kes valib autot iluvõre, ainulaadsuse, naha kvaliteedi, webasto, ukselinkide loksumise vms järgi, on emotsioonid, so supiaur.

Katsuks üht teisega mitte segi ajada ja fakte mitte emotsioonidega võrrelda. Kindlasti on ka paljudel arvamus topend-saksa vms auto hinnast ja varustusest kujundatud 80/90ndate autodest, mis olid tõesti tühjad. Samas on ikka asi väga palju muutunud ja vastupidise väitjatel paluks asja enne natuke uurida. Igal 900k klassi autol on siin mitmes kohas väidetav lage põhivarustus selge müüt,
tasuks uurida spetse. Manuaalkast põhivarustuses pole mitte mingi kokkuhoid, vaid turu eripära, sest kui lähed esindusse ja küsid, miks maksab eraldi ostes üks või teine, on hinnad umbes samad. Samas 300 ei saa endale osta see, kes manuaalkasti tahaks.

Edasi läheb subjektiivseks supiauruks, kellele mis meeldib.
Samas ei saa alahinnata seda, et kõnealusele E-klassile pakutakse 11 mootorit 300M kolme vastu. On võimalik valida käigukaste ja veoskeeme. Kas 2.7-le nelivedu saab?
Individuaalsus maksab. Masstööna ühesuguse naha ja raadioga autosid vorpida on odavam ja autod on töökindlamad, sest tehakse kogu aeg sama tööd. Individuaaltööna on iga alati asi kallim ja ebatöökindlam.

Peace:)

09.12.2004 at 11:55
Lembit
quote:
Taavi: ...mõned aastad tagasi oli veel VW Polo baasvarustusega mudelil kõrvalistuja küljepeegel lisavarustuses.
Sa, Taavi, oskad ilmselt ka kohe juhatada ühe mudeli juurde, millel samuti "mõned aastad" tagasi oli baasvarustusega auto lisavarustuses kojamehe intervallreziim ja ööasendiga sisemine tahavaatepeegel ;)

09.12.2004 at 12:06
japanspeed
eriti ei tahaks sellisel teemal üldse kommenteerida aga mina kes näiteks ei oma niipalju raha et korraga auto välja osta ja põhimõtteliselt ei liisi omale autot kuna erinevatel põhjustel on odavam sõita kasutatud autoga siis mul on hoopis selline väike mõtteke.

Ok siin käib jube vaidlus nüüd kvaliteedi jms. üle, et palju recalle on tehtud jne.
Kui ma viie-kuue aasta pärast ehk nende seast valima hakkan, jättes kõrvale foorumist nõuküsimise ja ise autot vaadates ei kujutaks küll ette potentsiaalseks ostuks seda 300c. Siis on logisevatest ukselinkidest saanud kukkunud lingid ja see disain mis täna ilus (ehk) on oma aktuaalsuse kaotanud. Kohe kindlalt.

Kas 300M on tänases päevas ilus ? Heitke oma fänniohjelma korraks peast ja vaadake. Mulle ka jubedalt meeldis kui välja tuli aga nüüd hakkan juba kahtlema kas opel omega disain pole mitte paremini ajale vastu pidanud.

Aru ma ei saa miks ei võiks usakad toota lihtsalt tavalisi müügiautosid ja moodsas lahenduses dodge chargerit.
Üritavad ja üritavad seda bemmi mersu turgu siseneda juba aastaid aga ei aita siin hind ega miskit.
Me siin eestis kiljume jah 1,5 milli ja 1 mill ja 700 tuhat aga kokkuvõttes seal kus neid autosid ka märkimisväärselt müüakse otsustavad ostjadhärrad ikka teistmoodi.

Tehku M5 vastu mingi chargeri baasil tänapäevane auto , kus lisadeks on uksed akna-alla-kerimisvõimalus ja mis suutlikuselt oleks ka reaalselt sarnane M5-ile mitte mingi kaheldavate autojuhtimisoskustega ajakirjanikuhärra arvates ning tehku asjale vastav hind.

Damn ma veendunud jaapani ja bemarifänn marsiks päevapealt esindusse ja oleks nõus põhimõttevastaselt liisima selle pilli.

See on lihtsalt minu väike mõtteke

09.12.2004 at 12:45
PlyVal64
Taavi, see on minu arvamus ja ma olen seda alati teadnud, et mul on veidi tesitsugune ja kallim maitse, kui enamusel:D Lihtsalt selles hinnaklassis tahan mina näha kasvõi pisukest ekstravagantsust, teisitimõtlemist, omapära, disaineri loomingut etc. Ma ei taha näha Lexusel Yarise juppe, no ei taha. Või meeldiks Sulle, kui uuel Lexusel oleksid Yarise tagatuled??? Mis seal vahet on, kas ohutulede lõliti, raadionupp või tagatuli? Viimast, muuseas, ise ju ei näe:D
See aga ei tee autot omadustelt kehvemaks. Millikrooniste autode ehitajad võiksid uuest Minist eeskuju võtta. Kas nii radikaalselt, kuid siiski...
Uue GS'i sisu, mida igaüks võib disainilt mõne muu Toyotaga võrrelda:

Ja midagi hingele, ikka 300C:

09.12.2004 at 12:48
300m
Ühesõnaga euro-japsi omanikud vannuvad tulist kurja ,et bmw mb toyyiyota jne midagi nii ilusat ei suutnud vällja mõelda ja nüüd kisavad siin ja vannuvad tulist kurja

09.12.2004 at 12:55
peep

Moderator
Mida te siin vaidlete ?:D Ma saaks aru kui siit mitmetel inimestel oleks momendil dilemma, kas osta 300 või mõni muu milline auto ? Ja isegi kui nii oleks, siis ma pigem läheks esindusse ja võtaks kõik "kandidaadid" proovisõiduks, kui muidu ei suuda otsustada. Tavaliselt siiski on selle klassi auto ostjal nägemus olemas, millise firma masinat ta soovib. Ja see nägemus põhineb tihtipeale pehmetel väärtustel, nagu imago, kvaliteedi"tunne", eelnev kogemus jne., mida ei saa numbriliselt väljendada.

Kui olete tähele pannud, siis mida kallima hinnaklassi masinaga tegu, seda vähem esineb proportsiooni hinna ja objektiivselt mõõdetavate omaduste vahel. Kaks korda kallim auto ei ole sugugi kaks korda parem jne. Aga see pole oluline, maksab emotsioon ja selle eest ollakse nõus maksma. Kogu autotööstus on ju brändide peale üles ehitatud, tehnilised omadused ja nende progress vaid toetavad brändi.

Skoda on momendil üks maailma kvaliteetsemaid tootjaid aga ma arvan, et hoolimata juba kümmekond aastat kestnud edust kvaliteedi tõstmisel, läheb veel 10-20 aastat aega, kuni kasvab peale uus põlvkond, kes teda kvaliteetautona võtavad. Sama Chrysleriga, tarbijal puudub peas side Chrysler=kvaliteet=eksklusiivsus. Nad peavad samamoodi kümneid aastaid seda rauda taguma enne kui inimesed hakkavad reaalselt kaaluma, kas osta Chrysler või MB või BMW. Ja siis saab ka hind olema samas suurusjärgus, pole kahtlust.

09.12.2004 at 13:02
urmas
Muideks Düsseldorfi lennuväljal saab omale 300C rentida ja paar cabrio PT Cruiserit oli ka. Oli vist Europcari rivis.

09.12.2004 at 13:39
Taavi
Ply ma küll ei saa aru kus sa pildil oleval salongil Yarise detaile/nuppe näed, aga jäägu sulle su õigus ja kallim maitse...

Selle faktile keegi kindlasti vastu vaidlema ei hakka, et 300C Hemi on enda klassis pikalt kõige kõvem bang for the buck masin. Kuid mina seda Chrysleri retro-teemat väga ekstravagantse ja omapärasena ei näe. Tugev toode on see mis suudab näidata teed tulevikku, mitte mängida aastakümnete tagusel disainil/edul. '59 Chrysler 300E on ka 100 aasta pärast kena ja ehe klassika, enda ajastu sümbol. Praegust 300C-d nähakse juba 20a pärast kui kunagist Chrylser'i retro-hulluse aegset veidrust.

09.12.2004 at 13:48
vvt

Kui vaadata nt vana maailma tootjate kogemust, siis edukad on reeglina olnud evolutsioon, mitte revolutsioon ning väärtuste hoidmine. Nii on Audil mootor pikuti ja esi/nelivedu, lõunasaksa tootjatel tagavedu. Ühelt teisele hüppamise ebaõnnestumisest ja naba nikastamisest on näiteid elus omajagu - Opel Omega ja Ford Scorpio läksid ka odavama hinna/bangi peale ja edasist ei pea vist kommenteerima.

Vana maailm on üsna konservatiivne ja kõik, mis harjumusest kõrvale jääb, on automaatselt nishitoode. Golf on Golf siiani, Kadett on nüüd Astra, Asconast sai Vectra. Mis sai aga Citroen AX-st? Osad lihtsalt teevad oma tugevustest raha, teised visklevad erinevate identiteetide, moevoolude ja nimede vahel.

Sellel teemal pole selles diisel-Caddy jutus midagi imelikku -siin müümiseks ei piisa ainult bensumootoritest ja on vaid aja küsimus, millal 300 aiste vahel nt E290 common-rail tiksub.

Aga et Mercedes ostis Chrysleri ja sellele järgnev comeback tagaveo ja konservatiivsuse juurde näitab ise traditsiooniliste tugevuste paremust moevoolude vahel identiteedi otsimise ees.